Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

EYXEΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



     Αγαπητή κ. Παπαδανιήλ

     Μετά την επάξια ανάληψη των καθηκόντων σας στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας.

     Έχετε να αντιμετωπίσετε αντίξοες οικονομικά συνθήκες, αλλά με δεδομένη την πολυετή εμπειρία σας, την αποδεδειγμένη ευαισθητοποίηση και τη δραστήρια ενασχόλησή σας στο χώρο της Εκπαίδευσης, είμαι βέβαιος ότι θα διοχετεύσετε όλες σας τις δυνάμεις προς την απρόσκοπτη και τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των σχολείων μας.

     Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχίες στο έργο σας.


                                                                      Με εκτίμηση



                                                          ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
                                                         Δήμαρχος Χίου
                                                                                   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄& Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΙΟΥ

Βαθμολογία
2012-2013

Α' Κατηγορία
1ηΑ.Π.Ο. Κανάρης 41
2ηΠ.Ο Δάφνη36
3ηΑ.Σ Ομηρος33
4ηΑ.Π.Σ Ατρόμητος32
5ηΑ.Ε Καλαμωτής26
6ηΑ.Ο Πύργος20
7ηΑ.Π.Σ Λαίλαπας19
8ηΑ.Π.Ε Μικρασιατική18
9ηΑ.Ο Βαρβασιακός16
10ηΑ.Ο Ελάτας15
11ηΑ.Π.Π.Σ Ηρακλής15
12ηΑ.Ο Άτλας 9
13ηΠ.Α.Ο Καρυών 6 
14ηΣ.Ι.Φ.Ι Κοφινάς 5

 

Β ' Κατηγορία
1ηΕ.Φ.Κ  Ποσειδών36
2ηΑ.Ο Αναγέννηση29
3ηΑ.Ε Κυβέλη/Λέων28 
4ηΑ.Ο Θύελλα23
5ηΑ.Ο Λέων Αφροδισίων23 
6ηΑ.Ο Πανοινούσσιος15
7ηΑ.Σ.Λ.Σ Ενωση14
8ηΠανεπιστήμιο14
9ηΠ.Ο Δόξα11 
10ηΚ.Ε.Α.Σ Φάρκαινα 9
11ηΑ.Ε Χίου/Βροντάδου 9 
12ηΠ.Α.Σ Κλασσικό και Μίνι 3
13ηΠ.Ο Ερασιτέχνης 1 


ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ (14/1/2013)



Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
16/01/2013
16:00
ΦΑΦΑΛΕΙΟΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
Β΄κατηγορίας
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Β΄κατηγορίας
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
16/01/2013
15:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟΔΑΦΝΗ
Α΄κατηγορίας
ΛΑΙΛΑΠΑΣ
Α΄κατηγορίας
ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
16/01/2013
16:00
 
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΑΝΑΡΗΣΠαίδωνΚΟΦΙΝΑΣ
Παίδων
ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΨΑΡΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
17/01/2013
18:15
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠαίδωνΔΟΞΑ
Παίδων
ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣΨΑΡΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗΜΑΥΡΙΔΗΣΑΝΔΡΕΑΣ

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 7 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ



Με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το… υπουργείο Οικονομικών τους δήμους της χώρας «αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης θέρμανσης των εν λόγω σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την κατανομή του από το υπουργείο Εσωτερικών στους δικαιούχους δήμους».
Αυτό γνωστοποίησε σήμερα το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (!!!), σχετικά με την έκτακτη επιχορήγηση δήμων της χώρας για τη θέρμανση σχολικών μονάδων
«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης σχολικών μονάδων υπό την ευθύνη ορισμένων Δήμων της χώρας (π.χ. ορεινές περιοχές ή περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα), προχωρά στην έκτακτη επιχορήγησή τους με ποσό ύψους 7 εκατ. ευρώ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών που υπογράφηκε σήμερα, 15/01/2013.
»Το ποσό αυτό θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης θέρμανσης των εν λόγω σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την κατανομή του από το Υπουργείο Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
aftodioikisi.gr

ΔΗΜΑΡ : ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ




Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο νόμου που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου διατυπώνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Εκτιμά δε ότι υπάρχουν σοβαρά περιθώρια βελτίωσής του, όπως φάνηκε άλλωστε και κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης επί του αρχικού σχεδίου. Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι η επιλογή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη να μην δώσει στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο νόμου, με τις όποιες αλλαγές προκύψουν από τον δημόσιο διάλογο επ' αυτού, παρά μόνο με την κατάθεσή του στη Βουλή, αποτελεί μια λανθασμένη επιλογή που δυσκολεύει την προσπάθεια συνθέσεων και βελτιώσεων του νομοσχεδίου. Καλεί δε τον υπουργό να δώσει έγκαιρα στα κόμματα και τους θεσμικούς φορείς της Ναυτιλίας το τελικό σχέδιο νόμου που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή.
Με την επιφύλαξη φυσικά οριστικής τοποθέτησης όταν δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου και με βάση τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την αντίθεσή της στα παρακάτω βασικά σημεία:
  • Κατάργηση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η ΔΗΜΑΡ πάγια τάσσεται κατά της στρατιωτικοποίησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που επιχειρείται και με το προωθούμενο σχέδιο νόμου. Υποστηρίζει την αναγκαιότητα διατήρησης Αρχηγείου Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ και των καταρτισμένων στελεχών του, υπαγομένων είτε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είτε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με διακριτό όμως ρόλο από τον πολιτικό - αναπτυξιακό τομέα της ναυτιλίας και με ανάλογη στελέχωση, στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της αρχής της κινητικότητας.
  • Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων
Μια Ρυθμιστική Αρχή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τελεί υπό τον έλεγχο του υπουργού καθώς δεν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία που εκ του ρόλου της πρέπει να έχει. Ναι στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, όχι στην εξάρτησή της από την οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ.
  • Πλοηγική Υπηρεσία
Πρόκειται για μια υπηρεσία που παρέχουν τα λιμάνια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί στην οποιαδήποτε εταιρεία συσταθεί, η σημαντικής αξίας ακίνητη (κτίρια κ.λπ.) ή άλλη περιουσία διαθέτει η Πλοηγική Υπηρεσία. Είναι αναγκαία η ρύθμιση της υπηρεσιακής κατάστασης και η διατήρηση του ασφαλιστικού καθεστώτος του προσωπικού της Πλοηγικής.
  • Λιμενικά Δίκτυα
Υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει μόνο το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο. Τόσο το Δίκτυο του Ιονίου ή Δ. Ελλάδας (κυρίως για λόγους απόστασης των λιμανιών μεταξύ τους), όσο και το δίκτυο Β. Ελλάδας δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Σε μια προοπτική παραχωρήσεων μάλιστα π.χ. των λιμανιών του Δικτύου της Β. Ελλάδας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο επενδυτής να επικεντρωθεί στο πιο προσοδοφόρο γι' αυτόν λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας υποβαθμισμένα περιφερειακά λιμάνια όπως είναι του Βόλου και της Καβάλας με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλες οικονομικές και γεωγραφικές ζώνες των αντίστοιχων ευρύτερων περιοχών.
ethnos.gr 

22,5 EKATOM. EYΡΩ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το πρόγραμμα με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, φτάνει συνολικά τα 456 εκατομμύρια ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τη συνεννόηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ποσό που κατανέμεται για την Περιφέρειά μας, φτάνει τα 22.5000.000 ευρώ με 50% ποσοστό επιδότησης για τις επιχειρήσεις στο Βόρειο Αιγαίο, κονδύλια που θα απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση υφισταμένων και η ίδρυση 10.000 νέων επιχειρήσεων, καθώς και η δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας. 
Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% επί του ύψους των επενδυτικών σχεδίων, ανάλογα με την περιφέρεια. Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50%. Ο οδηγός του προγράμματος θα βρίσκεται από σήμερα 14 Ιανουαρίου στο διαδίκτυο και το εύρος των επενδυτικών σχεδίων ανά κλάδο κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο- υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων είναι από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Απριλίου του 2013 και τα σχέδια θα στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr. 

Οι ενδιαφερόμενοι για το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής μπορούν να ζητήσουν κάλυψη είτε με δάνειο από τράπεζες είτε με εγγυήσεις από προγράμματα του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης).

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου, για τον οποίο ετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα, η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και η εστίαση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο ειδικό πρόγραμμα του λιανικού εμπορίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον οδηγό του προγράμματος στις ιστοσελίδες www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για τον ΕΦΕΠΑΕ 210-6985210 και 8011136300.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί απορρόφηση όπως:

• Δεν είναι υποχρεωτικό να τεκμηριωθεί η δυνατότητα κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής εκ των προτέρων
• Δίνεται η δυνατότητα προκαταβολής του 100% της επιχορήγησης με ισόποση εγγυητική επιστολή
• Η δημόσια δαπάνη θα εκταμιεύεται με την υλοποίηση του 30% του επενδυτικού σχεδίου
• Επιλέξιμες δαπάνες θα είναι και οι προκαταβολές προς τους προμηθευτές
• Επιχορηγούνται και οι λειτουργικές δαπάνες νέων ή υπό σύσταση επιχειρήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. Χίου, Σάμου και Λήμνου, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 με ελάχιστο προσωπικό (μόνο για υπηρεσίες ενημέρωσης και πρωτοκόλλου) λόγω συμμετοχής του προσωπικού τους σε επιμορφωτικό σεμινάριο για την Εκπαίδευση και Εξέταση Υποψηφίων Οδηγών.

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λέσβου θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"


Απάντηση με αρκετές διευκρινίσεις για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου φράγμα «Κόρης Γεφύρι» κοινοποιήθηκε στον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος επανήλθε στο θέμα με νέα Ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο.
Αναλυτικά καταγράφεται, στην απάντηση που ακολουθεί, η διαδικασία που μέχρι σήμερα προκύπτει από την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (17/1968/14.02.2012), με την οποία εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι Νήσου Χίου».
Μετά την δικαστική απεμπλοκή του έργου τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού των υπολειπόμενων εργασιών και ανατέθηκε η εκτέλεση αυτών στον δεύτερο μειοδότη. Σημειώνεται ότι μετά τη θετική έκβαση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κληθεί ο ανάδοχος να υποβάλει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, προκειμένου να υπογραφεί το οικείο συμφωνητικό. Εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης, η οποία έχει προθεσμία ολοκλήρωσης ενός έτους από την υπογραφή.
Ο βουλευτής Χίου δήλωσε ότι: «Παρακολουθώ στενά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την πορεία ολοκλήρωσης των έργων στο νομό μας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά το φράγμα Κόρης Γεφύρι είναι ένα σημαντικό έργο για την καθημερινότητα του Χιώτη πολίτη, και για τον επιπλέον λόγο ότι θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση, ποιοτική και ποσοτική, των υδατικών πόρων στο νησί μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΣΔΟΕ




Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο της ΚΕΔΕ με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ελέγχονται από το ΣΔΟΕ στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως τονίστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και στη συνέχεια από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, η  ΚΕΔΕ και όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, είναι «υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την απαξίωση και τον διασυρμό των αιρετών, ιδιαίτερα από ανώνυμες καταγγελίες».
Ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο, «άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων ώστε να λάμψει η αλήθεια, να σταματήσει η διαπόμπευση των αιρετών, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, εάν υπάρχουν, και να αποκατασταθεί το κύρος της Αυτοδιοίκησης».

Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΕ εντός των ημερών για το ίδιο θέμα θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Ο Δήμαρχος Χίου
Έχοντας υπόψη
1. Τις διατάξεις των άρθρων 59 και 282 του Ν.3852/10 <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης>> (Α' 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και
την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Δημάρχου.
2.Την υπ. αριθμ. 45892/11.8.2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης <<Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με τον Ν.
3852/10 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν. 3852/10, ο οποίος
δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης>> (Β' 1292), όπως ισχύει.
3.Το αριθ. 11247/28-12-2012 έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, (ΦΕΚ 3465/τ.Β/28-12-2012.
4. Το αριθ. 71351/14-12-2010 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης με το οποίο μας κοινοποιήθηκε η αριθ. -41- εγκύκλιος σχετικά με την "Ορκωμοσία των αιρετών των
Δήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων και των μονομελών
οργάνων διοίκησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και ορισμός Αντιδημάρχων".
5. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 και ειδικότερα των άρθρων 88, 89 που αναφέρονται στην εξουσιοδότηση
υπογραφών και στην αναπλήρωση του Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας του από το Δήμο ή κωλύματος καθώς και
των άρθρων 62, 74, 76 του ιδίου νόμου σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος μπορεί να ορίσει κάποιον από τους
Αντιδημάρχους ως πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Δημοτικής
Επιτροπής Διαβούλευσης αντίστοιχα.
6. Την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 4071/2012 "Ρυθμίσεις για το σύστημα διακυβέρνησης των δήμων και περιφερειών",
αναφορικά με την αναπλήρωση των αντιδημάρχων.
7. Το γεγονός ότι ο Δήμος Χίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 2 του Ν. 3852/10 και επομένως μπορεί να
ορισθούν οκτώ (8) Αντιδήμαρχοι.
8. Τις διατάξεις του άρθρου 92 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις των παρ. ε, στ του άρθρου -3-
του Ν. 4051/2012 σε εφαρμογή του Ν. 4046/2012 σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται ότι σε Δήμους με αριθμό οκτώ (8)
αντιδημάρχων δικαιούνται αντιμισθία οι πέντε (5) με ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης την 1η/1/2013.
9. Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31ης/12/2012, (ΦΕΚ Α 256/31-12-2012).
10. Την αριθ. 7/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου με την οποία ανακηρύχθηκαν οι δημοτικοί
σύμβουλοι του Δήμου Χίου κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Στεφάνου Παντελή του Σωτηρίου κατά τόπον Αντιδήμαρχο με
αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Χίου με θητεία έως 31/8/2014, και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
Α. Καθ'  ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
·  Περιβάλλοντος (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
.  Υγείας (σε όλες τις Δημοτικές ενότητες)
·  Διοικητικών Υπηρεσιών (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
. Ανάπτυξης και απασχόλησης (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
Β. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Χίου:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
2. Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νύκτα Νικόλαο του Αργυρίου  Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης, με θητεία έως 31/8/2014 και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
A.) Κατά τόπον στη δημοτική ενότητα Ομηρούπολης:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
3.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χρίτη Γεώργιο του Παναγιώτη κατά τόπον Αντιδήμαρχο με
αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Αμανής με θητεία έως 31/8/2014, και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
Α. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητας Αμανής:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
4. Ορίζει την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Θλιβίτου - Κρουσουλούδη Αθηνά κατά τόπον Αντιδήμαρχο με
αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας με θητεία έως 31/8/2014, και της μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
Α. καθ'  ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
·  Εθελοντισμού και εθελοντικών ομάδων (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
. Πολιτικής Προστασίας
.  Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
Β. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Ιωνίας:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
5.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βεϊογλάνη Ευστράτιο του Στυλιανού κατά τόπον
Αντιδήμαρχο με αντιμισθία για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων με θητεία έως 31/8/2014, και
του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
Α. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στις δημοτικές ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
6.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Λιγνό Γεώργιο του Ευαγγέλου κατά τόπον Αντιδήμαρχο με
αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων με θητεία έως 31/8/2014, και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως
εξής:
Α. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Καρδαμύλων:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.7.  Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κλεισσά Ηλία του Κωνσταντίνου κατά τόπον Αντιδήμαρχο
χωρίς αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων με θητεία έως 31/8/2014, και του μεταβιβάζει
αρμοδιότητες ως εξής:
Α. Καθ'  ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
·  Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνοτροφίας(σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
.  Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας(σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες)
B. Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Μαστιχοχωρίων:
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που
εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών
κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη για θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
8.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μαρτάκη Νικόλαο του Ελευθερίου ως Αντιδήμαρχο
Οικονομικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, χωρίς αντιμισθία για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του
Δήμου με θητεία έως 31/8/2014, και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
Α. καθ'  ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
. Καθαριότητας - Ανακύκλωσης (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες)
.  Τον συντονισμό των συνεργείων της Δ/νσης Καθαριότητας και παράλληλα των συνεργείων της Δ/νσης Τεχνικών
Υπηρεσιών (σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες).
.  Την ευθύνη για θέματα  Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
. Να συνυπογράφει  τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής των δαπανών οι οποίες
έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Χίου, εξαιρουμένων των δαπανών που αφορούν στην
πληρωμή εκτελουμένων έργων και μελετών.
Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου  κ. Μαρτάκη Νικολάου του Ελευθερίου τις καθ' ύλην
αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Στεφάνου Παντελή του Σωτηρίου
που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρτάκης Νικόλαος του Ελευθερίου, ενώ τις καθ' ύλην
αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος.
Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Λιγνού Γεωργίου του Ευαγγέλου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί
ο Αντιδήμαρχος κ. Χρίτης Γεώργιος του Παναγιώτη, ενώ, τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Χρίτη
Γεωργίου του Παναγιώτη που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Λιγνός Γεώργιος του Ευαγγέλου.
Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Βεϊογλάνη Ευστρατίου του Στυλιανού που απουσιάζει ή κωλύεται
ασκεί η Αντιδήμαρχος κα. Θλιβίτου - Κρουσουλούδη Αθηνά του Νικολάου, ενώ, τις κατά τόπον αρμοδιότητες της
Αντιδημάρχου κας. Θλιβίτου - Κρουσουλούδη Αθηνάς του Νικολάου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο
Αντιδήμαρχος κ. Βεϊογλάνης Ευστράτιος του Στυλιανού.
Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Κλεισσά Ηλία του Κων/νου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί η
Αντιδήμαρχος κα. Θλιβίτου - Κρουσουλούδη Αθηνά.
Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Νύκτα Νικολάου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο
Αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου Παντελής του Σωτηρίου.
Όταν απουσιάζουν ή κωλύονται οι οριζόμενοι από τον Δήμαρχο Ληξίαρχοι τις ληξιαρχικές πράξεις θα υπογράφουν οι
οριζόμενοι Αντιδήμαρχοι κάθε Δημοτικής Ενότητας.
Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου Παντελής
του Σωτηρίου, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα
ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Μαρτάκη Νικόλαο του Ελευθερίου.
Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται προεδρεύει στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου
Παντελής του Σωτηρίου και όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο κ. Στεφάνου θα προεδρεύει ο κ. Μαρτάκης Νικόλαος.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ.
Στεφάνου Παντελής του Σωτηρίου.
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί μια φορά σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί
στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.
Χίος 14/01/2013
Ο Δήμαρχος Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΝΔΡΟΥ


Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μούνδρο Κων/νο, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα της Δημοτικής
Αστυνομίας, Πρασίνου και Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων  και εξουσιοδοτεί  αυτόν  για
την υπογραφή με εντολή Δημάρχου όλων των σχετικών  με τα ανωτέρω θέματα  εγγράφων πλην χρηματικών
ενταλμάτων.
Ο ανωτέρω εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος, θα χρησιμοποιεί γραφείο στην Δ/νση Τοπικής Οικονομικής
Ανάπτυξης και γραμματειακή υποστήριξη από τις υφιστάμενες δομές της υπηρεσίας.
Η παρούσα απόφαση ισχύει έως  ανακλήσεώς της με μεταγενέστερη απόφαση.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στον ανωτέρω δημοτικό Σύμβουλο  και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του
Δήμου.
Χίος 14/01/2013
Ο Δήμαρχος Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ


όφαση  26η
Ο Δήμαρχος Χίου
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 88του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα(Ν. 3463/2006)(ΦΕΚ 114/Α/08/06/2006)
2.Τις σχετικές διατάξεις του Ν.3852/2010
3. Την αριθμ. 7/2010 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου  που κρίθηκε και δημοσιεύθηκε στις 1/12/2010
σύμφωνα με την οποία ανακηρύχτηκε  τακτικός Δημοτικός Σύμβουλος  στο Δ. Χίου  ο κ. Αποστολίδης Παντελής
4.Τις παρούσες υπηρεσιακές ανάγκες  του Δήμου Χίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αποστολίδη Παντελή, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με αρμοδιότητες επίβλεψης
και συντονισμού έργων και μελετών του τεχνικού προγράμματος και των έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ και
εξουσιοδοτεί  αυτόν  για την υπογραφή με εντολή Δημάρχου όλων των σχετικών  με τα ανωτέρω θέματα  εγγράφων
πλην χρηματικών ενταλμάτων.
Ο ανωτέρω εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος, θα χρησιμοποιεί γραφείο στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και
γραμματειακή υποστήριξη από τις υφιστάμενες δομές της υπηρεσίας.
Η παρούσα απόφαση ισχύει έως  ανακλήσεώς της με μεταγενέστερη απόφαση.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί αρμοδίως και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Χίος 14/01/2013
Ο Δήμαρχος Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδη

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ" , ΜΕ ΤΙΤΛΟ : "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ"


Ο Παύλος Βογιατζής απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα δημόσιο αξίωμα μέχρι και σήμερα που φέρω τη βουλευτική ιδιότητα δε σταμάτησα να πιστεύω πως η εντιμότητα και η διαφάνεια οφείλουν να είναι προτεραιότητα σε κάθε συναλλαγή μου εκ μέρους των συμπολιτών μου.
Ουδέποτε λειτούργησα διαφορετικά, γι’ αυτό και σήμερα δεν έχω τίποτα να κρύψω.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, σήμερα το πρωί κατέθεσα αίτημα προς τον Προϊστάμενο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ζητώντας να λάβω επίσημη σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ωστόσο, και πάντα με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως πράγματι οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην αποκάλυψη και δημοσιοποίηση ενδεχόμενων παραβάσεων που έχουν γίνει ή εξακολουθούν να γίνονται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια όμως δυστυχώς, η συλλήβδην και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορά σε πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα ουδόλως συνεισφέρει εποικοδομητικά. Αντίθετα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι τακτικές αυτές να μας απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και να οδηγήσουν στην έκπτωση της δημοκρατίας.
Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». 
lesvosnews.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ





Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σχετικό έγγραφο, καλείται ο ανάδοχος του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του Φράγματος Κόρης Γεφύρι νήσου Χίου» εντός 30 ημερών.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολουθεί η εγκατάσταση του αναδόχου και η έναρξη των εργασιών. 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦ΄ΑΠΑΞ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
και
τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου




Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των εφάπαξ προς τους συνταξιούχους ναυτικούς του ΝΑΤ. Υπάρχουν δικαιούχοι που είναι σε αναμονή από το 2010 και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση. Για την τελευταία περίπτωση υπάρχουν ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το 2008. Η καθυστέρηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ναυτικών.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την καταβολή του εφ’ άπαξ στους δικαιούχους ασφαλισμένους, τόσο σε εκείνους που έχουν αποκλειστικό φορέα ασφάλισης το ΝΑΤ, αλλά και εκείνους που έχουν διαδοχική ασφάλιση;



14 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής




Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος


"ENIΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007 - 2013


Στρατής Γδύσης        
Σ. Τσουρή 11, 1ος όροφος     Τηλ – fax: 2271-043497    Κινητό: 693-2666428
  

Χίος, 15/1/2013

Το μελετητικό γραφείο του ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ σας ενημερώνει ότι στις 14/1/2013, όπως είχε προαγγελθεί, προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013»

Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα διαρκέσει από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Απριλίου 2013. Εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 10.000 υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 50 %, ενώ ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κάθε πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 € έως 300.000 € για τον τομέα της μεταποίησης, από 20.000 € έως 300.000 € για τον τομέα του τουρισμού και από 20.000 € έως 100.000 € για τον τομέα εμπόριο – υπηρεσίες.
Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος είναι τα παρακάτω:
1. Μη υποχρέωση τεκμηρίωσης με αποδεικτικά στοιχεία της δυνατότητας κάλυψης της Ιδιωτικής Συμμετοχής (Δάνειο ή/και Ιδία Συμμετοχή)
2. Καταβολή προκαταβολής μέχρι και το 100% της αναλογούσας Δημόσιας Δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής
3. Δυνατότητα καταβολής δημόσιας δαπάνης (πρώτος έλεγχος) με υλοποίηση του 30% του Επιχειρηματικού Σχεδίου.
5. Ευρύτατο φάσμα επιλέξιμων δαπανών
6. Επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (νέες και υπό σύσταση) μέχρι και 40% του προϋπολογισμού 
7. Είναι επιλέξιμη η αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου, κόστους μέχρι 15.000 € σε όλες τις περιπτώσεις
8. Επίσης, στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται κτιριακά, εξοπλισμός, πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας, λογισμικό, προβολή – προώθηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες
9. Δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΤΕΑΝ, ΕΛΤΕΠ ΜΜΕ κλπ) για την διευκόλυνση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
10. Μεγάλη ευελιξία κατά την υλοποίηση του έργου, όσον αφορά τη δυνατότητα τροποποίησης του αρχικά εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ "ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ"



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων




Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν  στον Τύπο, αλλά και σχετικές καταγγελίες Ενώσεων Αστυνομικών, στις 12 Δεκεμβρίου 2012 ακυρώθηκε το βούλευμα κράτησης των 3 κατηγορουμένων για πολλές ένοπλες ληστείες και υπαιτίων για τραυματισμό αστυνομικού, σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, γνωστών και ως «ληστών με τα Καλάσνικωφ».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι, ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ένας εκ των προφυλακισμένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Επιβεβαιώνονται οι ανωτέρω καταγγελίες;
  2. Υπήρξε ή θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τον υπαίτιο και τους προϊσταμένους του;
  3. Έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος; Αν ναι, έχει ολοκληρωθεί; πότε ολοκληρώνεται; Σε τι πόρισμα έχει οδηγήσει;
  4. Τι μέτρα προτίθεται να αναλάβει, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες παραλείψεις και σχετικά λάθη;




14 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής




Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος