Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

EΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ



Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας, αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Έτσι, το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται, ήδη, σε δημαρχιακά κτίρια της χώρας, ενώ, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους δημάρχους να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία των δήμων.
ethnos.gr

OI OIKOΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ





Η περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με την απόλυση διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στους δημόσιους φορείς των νησιών μας ως εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 καταγγέλλει την ψήφιση των επώδυνων μέτρων, που συνεχίζουν την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κατάρρευση της χώρας.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ





Την απειλούμενη κατάργηση της επιδότησης των μελών της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ), κατάργηση που αναμένεται να επιφέρει καίριο πλήγμα στον Περιοδικό Τύπο και αναστολή των επιχειρήσεων του κλάδου, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα ζητήματα που αφορούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6μ.μ. Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6μμ
ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

            Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστικό στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.
            Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.
            Σήμερα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.
            Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Απ’ το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73 βγάζουμε συμπεράσματα:
            Ο λαός, η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.
            Την περίοδο της χούντας, η εξουσία δεν άλλαξε χέρια, την κρατούσαν οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Αυτό που άλλαξε ήταν η μορφή άσκησής της. Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου – με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις – που υπεράσπιζε την εξουσία των μονοπωλίων. Το κεφαλαίο, τα μονοπώλια βγήκαν ενισχυμένα απ’ τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τσακίστηκε το εργατικό κίνημα με το βούρδουλα της καταστολής.
            Το Νοέμβρη του ’73, η κατάληψη του Πολυτεχνείου, που δεν ήρθε σαν ξέσπασμα, σαν «κεραυνός εν αιθρία» αλλά ήταν το επιστέγασμα και η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας.
            Όλη η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού–λαϊκού κινήματος.
            Ο λαός ακόμα κι αν είναι «μικρός», όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει γιατί παλεύει και «πολεμά» είναι ανίκητος! Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!
Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6μμ
ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥST

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ       
ΠΕ ΧΙΟΥ                                                                                                       ΠΕ ΣΑΜΟΥ                      
ΠΡΟΣ:  1.κ Περιφερειάρχη ΠΒΑ                                                                       15/11 /2012
    2. Πρόεδρο Π.Σ. και Συμβούλους
     3. Αντιπεριφερειάρχες
ΚΟΙΝ: 1.ΑΔΕΔΥ
            2. ΟΣΥΑΠΕ
3.ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ
4. ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Πρόσφατα με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και μετά από τρία χρόνια συνεχών περικοπών και υποβαθμίσεων που έχουμε υποστεί ως υπάλληλοι που υπηρετούν στην Π.Β.Α. αισθανόμαστε για μία ακόμα φορά την καταρράκωση της αξιοπρέπειας μας, και την διάλυση της ζωής μας με την εφαρμογή του εφιαλτικού νόμου 4093/12 (Νόμου Μνημονίου).
Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα   όλον αυτόν τον καιρό ότι η στοχοποίηση του δημοσίου τομέα μία κατάληξη θα είχε, την απόλυση των υπαλλήλων και την κατάργηση των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, που έχουν αντίκτυπο άμεσο στην ίδια την κοινωνία, ειδικά στα ακριτικά νησιά που επιλέξαμε να ζήσουμε και να υπηρετήσουμε.
Ζητούμε
από τον Περιφερειάρχη  και το Π.Σ.
·        Να ηγηθούν και να πρωτοστατήσουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεση τους για  την ακύρωση στην πράξη  αυτού του Νόμου, για να μην αποχωρήσει (με μετακίνηση, μετάταξη , απόλυση)  ούτε ένας υπάλληλος από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και να μην προχωρήσει καμιά κατάργηση οργανικής θέσης.
·        Απαιτούμε να μην φύγει καμιά λίστα από την Περιφέρεια, και τα γραφεία προσωπικού. Να μην υπογραφεί καμιά απόλυση συναδέλφου και σήμερα για τους ΔΕ ΙΔΑΧ και αύριο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
·        Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια μας λειτουργεί με ελλειμματικό προσωπικό και κάθε απόλυση, μετακίνηση ή συγχώνευση υπηρεσιών θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της και την υποβάθμιση του ρόλου της. 
·        Επίσης ζητούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσετε να μην αποδυναμωθεί η Περιφέρεια και να μην υλοποιηθεί η εκχώρηση των περαιτέρω αρμοδιοτήτων της,  την 01/01/13 προς τους Δήμους. Διαφορετικά  θα υπάρξει κίνδυνος  υποβάθμισης της  και αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξης των Περιφερειών, γεγονός που θα επιτείνει  τις απολύσεις και μετατάξεις των υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά..
·        Υπενθυμίζουμε αφενός τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε λειτουργία υπηρεσίας λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας και αφετέρου γνωρίζετε ότι  κάθε απόλυση δημόσιου  υπαλλήλου ειδικά στα νησιά  ή η κατάργηση  φορέων σε αυτά, σημαίνει την απομάκρυνση και μετακίνηση υπαλλήλων και οικογενειών τους  προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή όπου αλλού, αφού η αγορά εργασίας είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα την ερήμωση των νησιών μας.   

Για τα Δ.Σ.
                                               Χίου                                              Σάμου                                           
                                       Κλαίρη  Κωστάλα                       Γιάννης Σοφοτάσιος
                                         Πρόεδρος                                       Προέδρος
                                   
                                      Γεώργιος  Δαμίγος                         Σοφία Κουλούρη
                                      Γεν. Γραμματέας                            Αντιπρόεδρος

ΛΕΣΒΟΣ : ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ !



Μόλις έπιασαν τα κρύα και  είπαν να ανάψουν τα καλοριφέρ  οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου  στα Μιστεγνά της Λέσβου για να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές, διαπίστωσαν ότι το πετρέλαιο που φύλαγαν έκαιγε σε καυστήρες… άλλων!
Κάπου 700 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, συνολικής αξίας περίπου 950 ευρώ, είχε κάνει φτερά μέσα από τη δεξαμενή! Η κλοπή είχε γίνει στο διάστημα του καλοκαιριού όταν το σχολείο ήταν κλειστό και κανείς δεν αντιλήφθηκε τους δράστες που παραβίασαν την είσοδο του λεβητοστασίου και άντλησαν με την ησυχία τους τα καύσιμα. Την κλοπή διερευνά η Ασφάλεια Μυτιλήνης, χωρίς πολλές ελπίδες να ανακαλύψει αυτούς που άφησαν τους μαθητές να παγώσουν.
protothema.gr

XIOΣ : ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ "ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ" ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ !




H μία ερχόταν σε επαφή με απελπισμένους πολίτες και οι άλλες δύο πωλούσαν τα κοσμήματα στην Τουρκία...
Χρυσά αξίας άνω των 9.000€ είχε στη κατοχή της γυναίκα -επιχειρηματίας χωρίς όμως τα νόμιμα παραστατικά. Τώρα κατηγορείται για φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα (15-11-2012), συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, μία 64χρονη ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας κοσμημάτων, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 9.177,47 ευρώ, χωρίς τις νόμιμες φορολογικές διατυπώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλες 2 γυναίκες ίδιας ηλικίας οι οποίες έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας τα κοσμήματα στην Τουρκία. Οι γυναίκες φορούσαν τα χρυσαφικά και περνούσαν απέναντι με το καραβάκι στην Τουρκία και τα πουλούσαν εκεί χωρίς παραστατικά έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.
newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΣΚΟΥΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΥΧΤΕΛ




Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, δηλώσεις όπως αυτή του κ.Φούχτελ ευλόγως δημιουργούν αντιδράσεις και εντάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους, έχουν ως αποτέλεσμα να παραπλανούν και να συσκοτίζουν τις πραγματικές προσπάθειες εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει κάνει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Αυτό αφορά και το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους σε αυτήν, η προσφορά των οποίων δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανένα.  
Είναι ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε με ποιο μοντέλο «μέτρησε» ο κ. Φούχτελ την παραγωγικότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ελλάδας και Γερμανίας, και αν σε αυτό το μοντέλο του συνέκρινε και την αντιστοιχία των μισθών τους.
Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πραγματικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας έχουν αποτελεσματικότητα όταν όλες οι πλευρές ενεργούν και αναγνωρίζουν εμπράκτως τις αρχές της αλληλοκατανόησης και της ισοτιμίας. 

EKΔΗΛΩΣΗ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Ν.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

NEO portal ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Aπό σήμερα είναι στον "αέρα" το νέο portal του ΚΚΕ , www.902.gr

O BΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, σε επικοινωνία που είχε με  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Τσαυτάρη ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος  ενίσχυσης της ρευστότητας και την προώθηση υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης και των Σχεδίων Μεταποίησης, το οποίο αφορά και Χιώτες δικαιούχους