Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ       
ΠΕ ΧΙΟΥ                                                                                                       ΠΕ ΣΑΜΟΥ                      
ΠΡΟΣ:  1.κ Περιφερειάρχη ΠΒΑ                                                                       15/11 /2012
    2. Πρόεδρο Π.Σ. και Συμβούλους
     3. Αντιπεριφερειάρχες
ΚΟΙΝ: 1.ΑΔΕΔΥ
            2. ΟΣΥΑΠΕ
3.ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ
4. ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Πρόσφατα με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και μετά από τρία χρόνια συνεχών περικοπών και υποβαθμίσεων που έχουμε υποστεί ως υπάλληλοι που υπηρετούν στην Π.Β.Α. αισθανόμαστε για μία ακόμα φορά την καταρράκωση της αξιοπρέπειας μας, και την διάλυση της ζωής μας με την εφαρμογή του εφιαλτικού νόμου 4093/12 (Νόμου Μνημονίου).
Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα   όλον αυτόν τον καιρό ότι η στοχοποίηση του δημοσίου τομέα μία κατάληξη θα είχε, την απόλυση των υπαλλήλων και την κατάργηση των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, που έχουν αντίκτυπο άμεσο στην ίδια την κοινωνία, ειδικά στα ακριτικά νησιά που επιλέξαμε να ζήσουμε και να υπηρετήσουμε.
Ζητούμε
από τον Περιφερειάρχη  και το Π.Σ.
·        Να ηγηθούν και να πρωτοστατήσουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεση τους για  την ακύρωση στην πράξη  αυτού του Νόμου, για να μην αποχωρήσει (με μετακίνηση, μετάταξη , απόλυση)  ούτε ένας υπάλληλος από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και να μην προχωρήσει καμιά κατάργηση οργανικής θέσης.
·        Απαιτούμε να μην φύγει καμιά λίστα από την Περιφέρεια, και τα γραφεία προσωπικού. Να μην υπογραφεί καμιά απόλυση συναδέλφου και σήμερα για τους ΔΕ ΙΔΑΧ και αύριο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
·        Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια μας λειτουργεί με ελλειμματικό προσωπικό και κάθε απόλυση, μετακίνηση ή συγχώνευση υπηρεσιών θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της και την υποβάθμιση του ρόλου της. 
·        Επίσης ζητούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσετε να μην αποδυναμωθεί η Περιφέρεια και να μην υλοποιηθεί η εκχώρηση των περαιτέρω αρμοδιοτήτων της,  την 01/01/13 προς τους Δήμους. Διαφορετικά  θα υπάρξει κίνδυνος  υποβάθμισης της  και αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξης των Περιφερειών, γεγονός που θα επιτείνει  τις απολύσεις και μετατάξεις των υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά..
·        Υπενθυμίζουμε αφενός τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε λειτουργία υπηρεσίας λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας και αφετέρου γνωρίζετε ότι  κάθε απόλυση δημόσιου  υπαλλήλου ειδικά στα νησιά  ή η κατάργηση  φορέων σε αυτά, σημαίνει την απομάκρυνση και μετακίνηση υπαλλήλων και οικογενειών τους  προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή όπου αλλού, αφού η αγορά εργασίας είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα την ερήμωση των νησιών μας.   

Για τα Δ.Σ.
                                               Χίου                                              Σάμου                                           
                                       Κλαίρη  Κωστάλα                       Γιάννης Σοφοτάσιος
                                         Πρόεδρος                                       Προέδρος
                                   
                                      Γεώργιος  Δαμίγος                         Σοφία Κουλούρη
                                      Γεν. Γραμματέας                            Αντιπρόεδρος