Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Iσχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ




Το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με άνοιγμα της ψαλίδας σε διψήφιο νούμερο, τις χαμηλές πτήσεις του ΠΑΣΟΚ, την «κατάρρευση» της Δημοκρατικής Αριστεράς και την ενίσχυση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατέγραψε η διαδικτυακή ψηφοφορία της «Ζούγκλας».

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 20/11/2014 έως τις 25/11/2014. Ψήφισαν 1.953 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με φόντο τις εκλογές, τον πολυσυζητημένο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων την υπόθεση Καρατζαφέρη κ.ά.

Πρόκειται για μια πρώτη ανίχνευση της τάσης του εκλογικού σώματος, την ώρα που κορυφώνονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και αυξάνονται οι φωνές της αντιπολίτευσης για εκλογές «εδώ και τώρα».

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες αφορούσε στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, καθώς επί καθημερινής βάσεως διαρρέουν σενάρια περί συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών, μετέπειτα διαψεύδονται και πάλι απ’ την αρχή… 

Οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 63% ζητούν να γίνουν εκλογές. 




Στο δεύτερο ερώτημα περί συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να κλειστεί το ραντεβού μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων.




Στο επόμενο ερώτημα οι χρήστες του διαδικτύου κλήθηκαν να απαντήσουν εάν θεωρούν ότι ορθώς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ή ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Το συντριπτικό ποσοστό (78%) απάντησε ότι η απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής ήταν η σωστή, όσον αφορά στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.



Το τέταρτο ερώτημα αφορούσε στο αυτογκόλ του Υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ. Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πισωγυρίσματα με το επίμαχο νομοσχέδιο έπληξαν την εικόνα της κυβέρνησης και δη την αξιοπιστία της. Το 88,9% απάντησε θετικά, ενώ το 6,7% αρνητικά.



Επίσης, τέθηκε το εξής ερώτημα: Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα λειτουργήσει ή όχι ανακουφιστικά για τους οικονομικά αδύναμους; Το 51% των πολιτών απάντησε καταφατικά, με το 43% να πιστεύει ότι η κυβερνητική απόφαση δεν θα δώσει ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.



Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός;

Υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνει για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία, έναντι του νυν πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, το 50,3% των πολιτών πιστεύει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο κατάλληλος για την πρωθυπουργία.



Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις εκλογές, δηλαδή εάν αυτές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει το νήμα με 77,1%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 10,6%.




Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 28,6% (δίχως να εξασφαλίζει αυτοδυναμία), δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 18,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 15,9%, ακολουθούν το ΠΟΤΑΜΙ με 5,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ (εν μέσω εμφυλίου μεταξύ Παπανδρεϊκών-Βενιζελικών) αποσπά 3,7% και εν συνεχεία το ΚΚΕ λαμβάνει 3,9%. Η ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας.


Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των πρώτων δύο κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 51%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 16,9%.



Αντίθετα, η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 70,8%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 11,5%.




H TAYTOTHTA THΣ ΕΡΕΥΝΑΣ















zougla.gr

Ξετρύπωσαν τον πιστολέρο του Μικρολίμανου




Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο Αλβανός κακοποιός που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στο Γουδή.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί. 

Η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα έγινε το μεσημέρι και στην κυριολεξία ο Βάκο Αρμπέρ πιάστηκε στον ύπνο και δεν προέβαλε αντίσταση. Οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στον κακοποιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άοπλος. Η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες είχε αξιοποιήσει πληροφορίες για τις κινήσεις του Βάκο Αρμπέρ και κατόπιν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών κατάφερε να οδηγηθεί στα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο Βάκο και ακόμη ένα άτομο κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


(H πολυκατοικία όπου κρυβόταν ο Αλβανός κακοποιός βρίσκεται επί της οδού Αγίας Λαύρας 36)


(To υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Βάκο Αρμπέρ)


(Εδώ έγινε η αστυνομική έφοδος για τη σύλληψη του Β. Αρμπέρ)


(Aστυνομικοί στην είσοδο της πολυκατοικίας)
 








Ευρήματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Σημειώνεται ότι χθες σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που βρίσκεται στο Μικρολίμανο εντοπίστηκαν μία γεμιστήρα από καλάνσικοφ και προσωπικά αντικείμενα του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βάκο πήγε στο ξενοδοχείο μαζί με άλλα δύο άτομα την περασμένη Πέμπτη και προπλήρωσε μάλιστα για δύο διανυκτερεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης του «Γαλήνη» αναγνώρισε τον Αλβανό ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο. Ενημέρωσε τις Αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποίησαν έρευνες στα δωμάτια.

Το παρελθόν του πιστολέρο

Κλοπές, ένοπλες ληστείες, αιματηρές επιθέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, «αποδράσεις» είναι κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του 31χρονου Αλβανού Βάκο Αρμπέρ.

Ο ίδιος από τη δεκαετία του 2000 ζούσε στη Μυτιλήνη, όπου απασχόλησε τις Αρχές για πρώτη φορά το 2007, διακινώντας ποσότητα χασίς, ενώ το 2008-2009 διαπράττοντας τρεις «καλά οργανωμένες» διαρρήξεις σε σπίτια δεν απέφυγε τελικά το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή του. 

Ο Βάκο Αρμπέρ με συνεργό του αποπειράθηκε να διαρρήξει το σπίτι του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Γιαννέλη, που βρίσκεται εκτός του κέντρου της Μυτιλήνης.



Εκτίοντας την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Χανίων, ζήτησε και έλαβε άδεια, χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητούσε από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο βίαιος χαρακτήρας του διαμορφώθηκε ουσιαστικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η αναζήτηση άρχισε να γίνεται πιο έντονη όταν οι αξιωματικοί εξακρίβωσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς, στις 6 Οκτωβρίου έξω από καφενείο επί της οδού Αριστοτέλους 106 στον Άγιο Παντελεήμονα και στις 31 Οκτωβρίου σε καφέ μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου είχε γαζώσει και τότε το μαγαζί κι είχε σκοτώσει έναν 44χρονο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του μπορεί να εμπλέκεται και σε περιστατικό πυροβολισμών στην οδό Μιχαλακοπούλου, αλλά και στην επίθεση με όπλο (με σκοπό τη ληστεία) εναντίον ενός Αιγύπτιου, στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια).

Με βάση τη βαλλιστική έκθεση της επίθεσης, το καλάσνικοφ με το οποίο άνοιξε πυρ ο δράστης στο Μικρολίμανο είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα χτυπήματα στα οποία εμπλέκεται το όνομά του. Αυτό σημαίνει ότι, αν πρόκειται για τον ίδιο, έχει τουλάχιστον δύο όπλα στην κατοχή του.


zougla.gr

HELMEPA:Παρουσίασε τις νέες εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες στο SS HELLAS LIBERTY


helmepa_proedros_
Σε έναν ιστορικό χώρο-σύμβολο της διαχρονικής εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας, το SS HELLAS LIBERTY και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», η HELMEPA παρουσίασε την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, τις νέες εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες στην ευρύτερη ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λ.Σ., η μέχρι πρόσφατα Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κα Μ. Δαμανάκη, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. S. Larsen, η διπλωματική ακόλουθος της Πρεσβείας του Μεξικού κα R.M. Betancourt-Moreno, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Γράτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χρ. Σημαντώνης, Μέλη του ΔΣ της HELMEPA, Διευθυντές και στελέχη εταιρειών και οργανισμών μελών της, εκπρόσωποι φορέων και του ναυτιλιακού Τύπου.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος, Δρ. Ι. Κούστας, αναφέρθηκε στη συμβολή της ανανεούμενης εκπαίδευσης που προσφέρει η HELMEPA στη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ελληνικής ναυτιλίας. Με το νέο πρόγραμμα e-learning, που προετοιμάστηκε σε συνεργασία με τη DYNAMARINe, εταιρικό μέλος, η HELMEPA συμβαδίζει με τη μοντέρνα τεχνολογία προς όφελος των μελών της. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα για την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού τους και ευχαρίστησε τη DYNAMARINe για την ευγενική της προσφορά καθώς και την Επιτροπή Εκπαίδευσης (Training Committee) και όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς για τη συμβολή τους.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο ΥΝΑ κ. Βαρβιτσιώτης, εξήρε τη συμβολή και την ιστορική διαδρομή της HELMEPA, τονίζοντας πως είναι «ο άξονας που έφερε την ελληνική ναυτιλία στη Λευκή Βίβλο των αναγνωρισμένων ναυτιλιακών χωρών, που θα είχαμε καθυστερήσει χωρίς αυτόν» . Αναφερόμενος στην ανάγκη να προστατέψουμε το περιβάλλον, ο Υπουργός υπογράμμισε πως «οφείλουμε να χρησιμοποιούμε οργανισμούς με διεθνή αναγνώριση όπως η HELMEPA για να θωρακίσουμε την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί της.»
Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κα Δαμανάκη, συνεχάρη τη HELMEPA για το έργο της και αναφέρθηκε στη σημασία της προσπάθειας για συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των «πρωταθλητών», όπως είναι η ελληνική ναυτιλία.
Ο Δρ. Στ. Περισσάκης της DYNAMARINe παρουσίασε το πρόγραμμα e-learning, που είναι στη διάθεση των μελών της HELMEPA και περιλαμβάνει παρουσιάσεις στην αγγλική σε θέματα πρόληψης της ρύπανσης και ασφάλειας στα πλοία. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να αξιολογήσει τις γνώσεις του και μετά από επιτυχή εξέταση να λάβει σχετικό πιστοποιητικό της HELMEPA.
Στη συνέχεια, η Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, κα Κρ. Πρεκεζέ, παρουσίασε το νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2015, που περιλαμβάνει 5 κατηγορίες σεμιναρίων. Πρόκειται για τις: Safety First, Pollution Prevention, Marine Environmental Awareness, Lessons Learnt and Experience Sharing και Navigational Procedures. Τα θέματα έχουν επιλεγεί σε στενή συνεργασία με την Εκπαιδευτική Επιτροπή της HELMEPA. Βασίζονται στις σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις στον ΙΜΟ, τις προτάσεις των εταιρειών μελών και των συμμετεχόντων στα προηγούμενα προγράμματα και στα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων πλοίων στα λιμάνια.
Εισηγητές είναι έμπειρα στελέχη 5 νηογνωμόνων και 7 εταιρειών μελών της HELMEPA: American Bureau of Shipping, Andriaki Shipping Co. Ltd., Bureau Veritas, Chandris (Hellas) Inc., Cleopatra Shipping Agency Ltd., Costamare Shipping Company S.A., Danaos Shipping Co. Ltd., DNV GL, Euronav Shipmanagement (Hellas) Ltd., Hellenic Lloyd΄s S.A., Rina Hellas και Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A., του Εργαστηρίου Θαλάσσιων Μεταφορών-Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο Χημικός Ναυτιλίας, κ. Κ. Καραντζής, καθώς και 5 επιστημονικά στελέχη της HELMEPA.
Η εκδήλωση έκλεισε με το Γενικό Διευθυντή της HELMEPA κ. Δ. Μητσάτσο, που παρουσίασε συνοπτικά τα επιχειρησιακά οφέλη που απολαμβάνουν τα μέλη. Τόνισε δε, τη διεθνή αναγνώριση που έχουν ως επιχειρήσεις ποιοτικής ναυτιλίας οι οποίες εκφράζουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, συνδράμοντας προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης που προσφέρει η HELMEPA για την ευαισθητοποίηση χιλιάδων παιδιών αλλά και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.
Σε αναγνώριση της φιλοξενίας της εκδήλωσης, ο κ. Μητσάτσος προσέφερε στον εκπρόσωπο του «Ομίλου Φίλων του SS HELLAS LIBERTY» Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο, τη σημαία της HELMEPA για να κυματίζει στον ιστό αυτού του ιστορικού πλοίου-μουσείου της ελληνικής ναυτικής οικογένειας.


e-nautilia.gr

Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης στην απεργία την Πέμπτη


aen_kriths
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΔΝΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014 γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, διαμορφώνουν κοινά αιτήματα και επιπλέον εν όψει των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται, για ακόμη μία φορά, να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση και Τρόικα, η Γενική Απεργία, πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός.
Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν.
Να αποτελέσει μια ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Επιπλέον στον χώρο της ναυτεργασίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία εκπροσωπεί το πάσης φύσεως Ναυτεργατικό Δυναμικό της Χώρας και το οποίο εκπαιδεύουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Δωρεάν Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση για όλους τους νέους και νέες που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.
2. Απόσυρση του ΠΔ 141/2014 το οποίο ιδιωτικοποιεί πλήρως την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση (ΔΝΕ) και εξισώνει, ως είδος μαζικής και ανεξέλεγκτης παραγωγής, χορηγούμενα πιστοποιητικά Ναυτικής Ικανότητας των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού με αντίστοιχα ιδιωτικών σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής και παρέχοντας ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε σχέση με τους τίτλους σπουδών.
3. Κατάργηση των σχετικών διατάξεων του ΠΔ 103/2014 το οποίο συρρικνώνει τις οργανικές θέσεις του μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού των 16 σχολών της ΔΝΕ, από 259 σε 88 επιφέροντας απώλεια 171 θέσεων, ήτοι 66% ως ποσοστό! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των σχολών να αδυνατεί να λειτουργεί χωρίς την έγκαιρη πρόσληψη έκτακτου δηλαδή ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού πριν την έναρξη του Εκπαιδευτικού Έτους.
4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού γιατί σήμερα τις μόνιμες και διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες τις καλύπτει το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο είναι υποαμειβόμενο σε σχέση με την προσφορά του, το πλήθος του μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΠ) ανέρχεται σε 74 άτομα και το πλήθος των εκτάκτων ανέρχεται σε 239 άτομα, ήτοι 323% ως ποσοστό του ΕΠ! Ενώ ο θεσμός του έκτακτου, υποτίθεται ότι, υπάρχει για να καλύψει παροδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!
5. Άμεση ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για όλες τις σχολές.
6. Αποκατάσταση των μισθών του πάσης φύσεως μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ, του ΙΔΑΧ των ΚΕΣΕΝ και των ΔΣΕΝ ΣΠΜ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα «ειδικά μισθολόγια» των ένστολων και των δικαστικών και επαναφορά του Επιδόματος Πρόσθετης Απασχόλησης στο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η αποκατάσταση μισθών, μεταξύ των άλλων, θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση «ναυτοδασκάλων» στις σχολές, οι οποίοι είναι είδος εκπαιδευτικού υπό εξαφάνιση σε ναυτικές σχολές! Ζήτημα είναι εάν στους 74 μόνιμους και ΙΔΑΧ υπάρχουν 10!
7. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους σπουδαστές των ΑΕΝ.
Συνάδελφοι, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Πιτερός
Ο Γεν. Γραμματέας, Ηλίας Μεσέρδης


e-nautilia.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 31ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Συνελήφθη ο επικίνδυνος 31χρονος Αλβανός κακοποιός
Συνελήφθη, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ε.Κ.Α.Μ., ο 31χρονος Αλβανός κακοποιός, που τραυμάτισε με καλάσνικοφ, 11 άτομα - θαμώνες καφέ-μπαρ στο Μικρολίμανο, πρώτες πρωινές ώρες της 22.11.2014. 

Η σύλληψή του έγινε σε κρησφύγετο, σε περιοχή της Αθήνας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ.


epoli.gr

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη


 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ  10:00
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!
Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.
 Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας! Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Μην περιμένεις “σωτήρες”!
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Οποιαδήποτε πρασινομπλέ ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα. Οι τωρινές υποσχέσεις-ψίχουλα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως η στρατηγική τους είναι ενιαία, προστατεύουν τον πλούτο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνουν ώθηση για τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και από την άλλη δίνουν φούσκες-αέρα στους εργαζόμενους.
 Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή! Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς θα ζούμε κάτω από διαρκή «μνημόνια».
Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων
To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.
Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ 

Υπ. Ανάπτυξης: 190 έργα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, και του Εμπορίου – Υπηρεσιών


Εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η ένταξη στο σχετικό Πρόγραμμα 190 έργα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, και του Εμπορίου – Υπηρεσιών. Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 23 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ. Η ένταξη των έργων αυτών είχε αρχικά μπλοκάρει, για τυπικούς λόγους, από τους ενδιάμεσους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία έκανε επανεξέταση των αιτήσεων, μία-προς-μία, και δικαίωσε όσους επενδυτές πληρούσαν τα κριτήρια.  .
Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια διαχωρίζονται, βάσει του οδηγού εφαρμογής, στους κλάδους των Υπηρεσιών (που αφορούν επενδύσεις ύψους 20.000 – 100.000 ευρώ), Μεταποίησης (επενδύσεις ύψους 30.000 – 300.000 ευρώ) και Τουρισμού (επενδύσεις ύψους 20.000 – 300.000 ευρώ). Το ποσοστό επιχορήγησής τους διαφέρει ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της Επιχείρησης.

aftodioikisi.gr

Μέχρι 5 Δεκέμβρη πρέπει να υποβάλουν τα οικονομικά τους στοιχεία τα Νομικά Πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης – “Προσοχή στα λάθη” σημειώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (έγγραφο


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ζητά με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών την υποβολή των οικονομικών στοιχείων Γ’ τριμήνου 2014 των Νομικών Προσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία περιόδου Ιανουαρίου – Σπετεμβρίου 2014 πρέπει να αποσταλούν στην Ελ. Στατιστική Αρχή το αργότερο στις 5/12/2014 και συγκεκριμένα:
  • Μηνιαίο δελτίο Σεπτεμβρίου 2014 για όσα Ν.Π. ανήκουν στο ΜΦΓΚ
  • Τριμηνιαίο, για όλα τα υπόλοιπα εκτός ΜΦΓΚ


aftodioikisi.gr

Κρούσμα του ιού κοξάκι σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι – Άνδρες του Δήμου απολύμαναν το χώρο – Πως θα προστατεύσουμε τα παιδιά από τον ιό (φωτό)


Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, στην εμφάνιση κρούσματος του ιδιαιτέρως διαδεδομένου αυτή την περίοδο, Ιού Κοξάκι, στον 2ο Παιδικό Σταθμό και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Ζεφυρίου.
Με το που ενημερώθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και γιατρός στο επάγγελμα κα Ζωή Αρβανιτάκη, από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κο Γιώργο Κούρκουλο, την Πέμπτη το μεσημέρι 20 Νοεμβρίου ότι υπάρχει κρούσμα, έδωσε εντολή, για διήμερη παύση λειτουργίας του Σταθμού και απολύμανση όλων των χώρων αλλά και των αντικειμένων με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού που είναι ιδιαιτέρως εύκολη.
O 2ος Παιδικός – Βρεφικός Σταθμός του Ζεφυρίου παρέμεινε κλειστός την Παρασκευή 21 και τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και επαναλειτούργησε,  αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου.
Τι είναι ο ιός Κοξάκι και πώς θα προστατεύσουμε τα παιδια μας – Πρόληψη και θεραπεία – Coxsackievirus
Έξαρση κρουσμάτων του ιού Κοξάκι παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας κάνοντας πολλούς γονείς να ανησυχήσουν. Ποιος είναι αυτός ο ιός, πόσο επικίνδυνος είναι και πώς μπορείτε να προφυλάξετε τα παιδιά σας;

Τι είναι ο ιός Κοξάκι

Ο ιός Κοξάκι ανήκει στους εντερογενείς και χωρίζεται σε δύο τύπους, Α και Β. Τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα οφείλονται στον τύπο Α, ο οποίος προκαλεί μιας μορφής ίωση και δεν είναι επικίνδυνος. «Είναι μια ίωση ήπιας μορφής σαν όλες τις άλλες και δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους γονείς. Χρειάζεται, όμως παρακολούθηση»
Σε αυτόν τον ιό, οφείλονται πολλές αναπνευστικές και εντερικές μολύνσεις, ενώ είναι υπεύθυνος για την πρόκληση δυο ασθενειών, του συνδρόμου χεριών, ποδιών και στόματος, καθώς και μιας μορφής έρπητα. «Σπάνια εμφανίζεται ο τύπος Β, που είναι και ο πιο επικίνδυνος, γιατί σ’ αυτόν οφείλονται μυοκαρδίτιδες, ενδοκαρδίτιδες και αναπνευστικές διαταραχές»
Πώς μεταδίδεται
Ο ιός εξαπλώνεται πολύ εύκολα, αφού μεταδίδεται από την άμεση επαφή και από τα υγρά του στόματος, όπως το φτέρνισμα και ο βήχας. Μάλιστα η μετάδοσή του είναι ραγδαία σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, τις περισσότερες φορές σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν
• Ξαφνικό υψηλό πυρετό
• Πονόλαιμο
• εξανθήματα στα χέρια, στα πόδια και στο στόμα
• Στοματίτιδα
• Πονοκέφαλο
• Απώλεια της όρεξης και κόπωση
Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, επειδή πολλά από τα συμπτώματα συμπίπτουν με αυτά της γρίπης.
ιός Κοξάκι

Θεραπεία
Για το Κοξάκι δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο. Ωστόσο μπορείτε να ακολουθήστε μερικά υποστηρικτικά μέτρα, όπως η λήψη αντιπυρετικών, τα οποία δεν θεραπεύουν την αιτία, κάνουν όμως, το παιδί να αισθάνεται πιο άνετα. Ακόμη, μπορείτε να το ντύσετε πιο ελαφρά για να μην δυσφορεί από την ζέστη που του προκαλεί ο πυρετός και να του δίνετε πολλά υγρά για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Όσον αφορά τα εξανθήματα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα, υποχωρούν από μόνα τους. Στόχος είναι η υποχώρηση του ιού σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες. «Τα παιδιά καλό είναι όσο είναι άρρωστα να μην πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τον ιό» αναφέρουν οι παιδίατροι  και προσθέτουν «εάν έχει κολλήσει μια φορά είναι δύσκολο να νοσήσει δεύτερη, επειδή έχει αποκτήσει ανοσία».

Πρόληψη

Αν και ο ιός δεν μπορεί να προληφθεί εύκολα, εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όπως το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, μπορεί να περιοριστεί η μεταδοτικότητά του. Θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που έρχονται στο σπίτι, αμέσως μετά την κάθε επίσκεψή τους στην τουαλέτα και πριν να φάνε κάτι, καθώς επίσης να μην ακουμπούν τα χέρια τους στα μάτια και στη μύτη τους. Εξίσου σημαντικό είναι να μην μοιράζονται το φαγητό και το ποτό τους στο σχολείο με άλλα παιδιά, γιατί αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους ανταλλαγής μικροβίων

aftodioikisi.gr

Χρήσιμες οδηγίες από το TAXIS net για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων (ερωτήσεις-απαντήσεις)


Χρηστικό οδηγό για τους φορολογούμενους με ερωτήσεις- απαντήσεις σχετικά με την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήρτησε στο TAXISnet η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα οι ερωτήσεις- απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:
1. Με ποια σειρά να κάνω τις αιτήσεις ρύθμισης διαφορετικού τύπου;
Πρώτα επιλέγετε τη ρύθμιση Ρ3 (στη ρύθμιση Ρ3 εμφανίζονται μόνο οι οφειλές βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως 01/10/2014). Υποβάλετε την αίτηση στο TaxisNet και πληρώνετε την πρώτη δόση με την ΤΡΟ στην τράπεζα. Όταν η κατάσταση της ρύθμισης Ρ3 γίνει «Επικυρωμένη» και εφόσον υπάρχουν κι άλλες οφειλές επιλέγετε τη ρύθμιση Ρ2.
Στη Ρ2 υπάρχει η λίστα «Επιλογή Ρύθμισης» α) Έως 24 δόσεις και β) Έως 12 δόσεις. Επιλέγοντας πρόγραμμα ρύθμισης Έως 24 δόσεις μπορείτε να ρυθμίσετε οφειλές που προέρχονται μόνο από έκτακτη αιτία. Υποβάλλετε την αίτηση στο TaxisNet και πληρώνετε την πρώτη δόση με την ΤΡΟ στην τράπεζα. Όταν η κατάσταση της «Ρ2 – 24 δόσεις» γίνει «Επικυρωμένη» και εφόσον υπάρχουν κι άλλες οφειλές που δεν εντάσσονται στην παραπάνω περίπτωση, επιλέγετε τη ρύθμιση «Ρ2- 12 δόσεις» και υποβάλλετε την αίτηση για αυτές. (Στη ρύθμιση «Ρ2 – 12 δόσεις» εμφανίζονται όλες οι οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί με τις προηγούμενες ρυθμίσεις).
Σε περίπτωση που έχετε υπαχθεί και τηρείτε τη ρύθμιση με απαλλαγή προσαυξήσεων τύπου Ρ1 (‘Αρθρ. 1 Παρ. Α1 του Ν.4152/2013 ) έχετε τις εξής εναλλακτικές δυνατότητες έως και την 31/03/2015:
α) Επιλέγοντας τύπο ρύθμισης Ρ3, να διακόψετε τη υπάρχουσα ρύθμισή σας και να υπαχθείτε στη ρύθμιση με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014 του Ν.4305/2014 ή
β) επιλέγοντας τύπο ρύθμισης P4, να συνεχίσετε τη ρύθμισή σας με μειωμένα ποσά για τις υπόλοιπες ανεξόφλητες δόσεις συμπληρώνοντας την «Αίτησης για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013».
2. Πού πληρώνω τη δόση της ρύθμισής μου;
Η πρώτη δόση πληρώνεται στην Τράπεζα, εντός 3 εργάσιμων ημερών, με την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ). Οι επόμενες δόσεις πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο ή δίνοντας πάγια εντολή στην Τράπεζα. Η πάγια εντολή δε δίνεται αυτόματα με την υποβολή της αίτησής σας.
3. Πού μπορώ να βρω την ΤΡΟ (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής);
Από το μενού: Ρυθμίσεις -> 2. Προβολή Αίτησης επιλέγουμε «Προβολή Αίτησης». Στα «στοιχεία ρύθμισης» εμφανίζεται η ΤΡΟ.
4. Έχω οφειλές σε περισσότερες από μία ΔΟΥ. Πώς θα ρυθμίσω τα χρέη μου;
Για κάθε Δ.Ο.Υ. πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση επιλέγοντας τη Δ.Ο.Υ. από τη λίστα «Επιλογή Δ.Ο.Υ. οφειλής». Σε περίπτωση συγχωνευμένων Δ.Ο.Υ., η Δ.Ο.Υ. οφειλής μπορεί να διαφέρει από εκείνη στην οποία απευθύνεται η Υπεύθυνη Δήλωση.
Στη ρύθμιση Ρ1 και στη ρύθμιση «Ρ2-24 δόσεις» εμφανίζονται μόνο οι Δ.Ο.Υ. που υπάρχουν οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν σε 48 ή σε 24 δόσεις αντίστοιχα.
Στη ρύθμιση «Ρ2-12 δόσεις» ανοίγοντας τη λίστα «Επιλογή Δ.Ο.Υ. οφειλής» εμφανίζει όλες τις Δ.Ο.Υ. με τις αντίστοιχες οφειλές.
5. Υπέβαλα την αίτηση και δεν πλήρωσα εντός 3 εργάσιμων ημερών. Τι να κάνω;
Αν δεν γίνει η πληρωμή εντός 3 εργάσιμων ημερών τότε υποβάλλετε νέα αίτηση και πληρώνετε με τη νέα ΤΡΟ εντός 3 εργάσιμων ημερών στην τράπεζα.
6. Ενώ έχω υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) των τελευταίων 5 ετών και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ των τελευταίων 5 ετών καθώς και τις περιοδικές του τρέχοντος έτους μου εμφανίζει σχετικό μήνυμα και δεν μπορώ να προχωρήσω στη ρύθμιση.
Σε αυτήν την περίπτωση εκτυπώστε το μήνυμα του TaxisNet και απευθυνθείτε στην αρμόδια ΔΟΥ.
7. Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;
Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή: Ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.
Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm


aftodioikisi.gr