Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης στην απεργία την Πέμπτη


aen_kriths
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΔΝΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014 γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, διαμορφώνουν κοινά αιτήματα και επιπλέον εν όψει των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται, για ακόμη μία φορά, να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση και Τρόικα, η Γενική Απεργία, πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός.
Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν.
Να αποτελέσει μια ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Επιπλέον στον χώρο της ναυτεργασίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία εκπροσωπεί το πάσης φύσεως Ναυτεργατικό Δυναμικό της Χώρας και το οποίο εκπαιδεύουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Δωρεάν Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση για όλους τους νέους και νέες που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.
2. Απόσυρση του ΠΔ 141/2014 το οποίο ιδιωτικοποιεί πλήρως την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση (ΔΝΕ) και εξισώνει, ως είδος μαζικής και ανεξέλεγκτης παραγωγής, χορηγούμενα πιστοποιητικά Ναυτικής Ικανότητας των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού με αντίστοιχα ιδιωτικών σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής και παρέχοντας ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε σχέση με τους τίτλους σπουδών.
3. Κατάργηση των σχετικών διατάξεων του ΠΔ 103/2014 το οποίο συρρικνώνει τις οργανικές θέσεις του μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού των 16 σχολών της ΔΝΕ, από 259 σε 88 επιφέροντας απώλεια 171 θέσεων, ήτοι 66% ως ποσοστό! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των σχολών να αδυνατεί να λειτουργεί χωρίς την έγκαιρη πρόσληψη έκτακτου δηλαδή ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού πριν την έναρξη του Εκπαιδευτικού Έτους.
4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού γιατί σήμερα τις μόνιμες και διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες τις καλύπτει το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο είναι υποαμειβόμενο σε σχέση με την προσφορά του, το πλήθος του μόνιμου και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΠ) ανέρχεται σε 74 άτομα και το πλήθος των εκτάκτων ανέρχεται σε 239 άτομα, ήτοι 323% ως ποσοστό του ΕΠ! Ενώ ο θεσμός του έκτακτου, υποτίθεται ότι, υπάρχει για να καλύψει παροδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!
5. Άμεση ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για όλες τις σχολές.
6. Αποκατάσταση των μισθών του πάσης φύσεως μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ, του ΙΔΑΧ των ΚΕΣΕΝ και των ΔΣΕΝ ΣΠΜ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα «ειδικά μισθολόγια» των ένστολων και των δικαστικών και επαναφορά του Επιδόματος Πρόσθετης Απασχόλησης στο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η αποκατάσταση μισθών, μεταξύ των άλλων, θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση «ναυτοδασκάλων» στις σχολές, οι οποίοι είναι είδος εκπαιδευτικού υπό εξαφάνιση σε ναυτικές σχολές! Ζήτημα είναι εάν στους 74 μόνιμους και ΙΔΑΧ υπάρχουν 10!
7. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους σπουδαστές των ΑΕΝ.
Συνάδελφοι, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Πιτερός
Ο Γεν. Γραμματέας, Ηλίας Μεσέρδης


e-nautilia.gr