Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤΟ διευθυντής σύνταξης της «Αυγής της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος, προορίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ.
Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο και ικανό δημοσιογράφο ο οποίος έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια στέλεχος του δελτίου ειδήσεων του Mega.
Η έκπληξη έρχεται στο πρόσωπο του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, όπου σύμφωνα με τις typologies.gr, αναμένεται να τοποθετηθεί ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, επί σειρά ετών ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ 3ο ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟ Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Ναυτικού Σαλονιού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 30 Μαΐου 2015 στον Πειραιά, στα πλαίσια εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».
Στο προ της παγόδας (εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ) θαλάσσιο χώρο θα δέσουν αντιπροσωπευτικά ξύλινα παραδοσιακά σκάφη όπου το κοινό θα μπορεί να τα θαυμάσει από κοντά. Έτσι για τους παλαιούς θα ξυπνήσουν μνήμες ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης ενώ οι νέοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία, την κατασκευή, τη διάσωση και τη συντήρηση μοναδικών εκθεμάτων όπως τρεχαντήρια, περάματα, βαρκαλάδες, καραβόσκαρα, λίμπερτι και άλλα.
Κατά τη διάρκεια του «3ου Ναυτικού Σαλονιού» θα λειτουργήσουν στο χώρο του φουαγιέ του ΟΛΠ έκθεση ζωγραφικής παραδοσιακών σκαφών των μαθητών των δημοτικών σχολείων Πειραιά, έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών καρνάγιων και έκθεση μοντελισμού. Παράλληλα, στη γύρω περιοχή θα εκτεθούν αυτοκίνητα και μότο αντίκες.
Ακόμη, θα οργανωθούν μουσικές βραδιές με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα με το νησιώτικο συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα υπουργείων και διοργανώνονται με την αμέριστη βοήθεια του ΟΛΠ ΑΕ.,του δήμου Πειραιά και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο θα καλύψουν τις εκδηλώσεις.

THN ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣτη σημερινή συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου έθεσε στις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων.
Η κα Καλογήρου ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αποφευχθεί κάθε επιπλέον φορολογική επιβάρυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα οποιαδήποτε νέα φορολογικά μέτρα και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, θα προκαλέσουν, ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ανεπανόρθωτες συνέπειες σε κάθε επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες νησιώτες μας να μην μπορούν πια να παραμείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν στη χώρα μας αυτά που τόσα χρόνια με εθνικό φρόνημα συνεισφέρουν».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, τονίζοντας την έκταση του προβλήματος της παράνομης εισόδου μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.