Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ , ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ κ.λ.π. ....



Σε μειώσεις 15% των μισθών των αιρετών και των δύο βαθμίδων, προχωρά η κυβέρνηση ως συνέχεια των περικοπών στου μισθούς του πρωθυπουργού των υπουργών και των υφυπουργών. Το συγκεκριμένο μέτρο συζητιόταν στο πλαίσιο των περικοπών ανά υπουργείο και τελικώς αποφασίστηκε να ενταχθεί στο συνολικό μέτρο για το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και σχετικό πίνακα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής (σ.σ. πρώτα εμφανίζεται ο σημερινός μισθός και στη συνέχεια ο νέος μετά την περικοπή):

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου:                         Από 5.856,08 σε 5.000,00
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης:   Από 5.856,08 σε 5.000,00
Περιφερειάρχης                                                 Από 5.270,47 σε 4.500,00
Αντιπεριφερειάρχης                                           Από 3.952,85 σε 3.375,00
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου                   Από 2.635,24 σε 2.250,00
Δήμαρχος (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων)      Από 5.270,47  σε 4.500,00
Δήμαρχος (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων)      Από 4.216,38  σε 3.600,00
Δήμαρχος (Δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων)      Από 3.162,28 σε 2.700,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων) Από 2.635,24 σε  2.250,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων) Από 2.108,19 σε 1.800,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων)  Από 1.581,14 σε 1.350,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
(Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων)                       Από 2.108,19 σε  1.800,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
(Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων)                      Από 1.686,55 σε  1.440,00
aftodioikisi.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Ο.Κ.


·  Η συναυλία   καλοκαιριού!!!  ΓΛΥΚΕΡΙΑ   την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9.00μ.μ. στο Ανοικτο Θέατρο Καρδαμύλων   ‘Αδαμάντιος Λεμός’
Είσοδος  15  €
Προπωλήσεις εισιτηρίων : Κιόσκι αρχή Απλωταριάς, κατάστημα Δρακοοπτικών στην Απλωταριά, Φαρμακείο Μάππα στα Καρδάμυλα.                                                                                                                                                                          
"Ούτε καν άντρες δεν τολμούν να τραγουδήσουν Καζαντζίδη!                                    Η μόνη γυναίκα που το κάνει και το κάνει άψογα είναι η Γλυκερία" Μίκης Θεοδωράκης.
Μετά από έναν πετυχημένο χειμώνα η Γλυκερία, συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι με τις περιοδείες του καλοκαιριού. Με αμέτρητες επιτυχίες στο βιογραφικό της αλλά και με τραγούδια μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα ρεπερτορίου, θα μας παρασύρει σ’ αυτό που λέγεται γνήσια διασκέδαση προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές μεγάλων συγκινήσεων.Έχοντας αφήσει τη δική της σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Παρουσιάζει επιλογές γνωστών και αγαπημένων κομματιών, με την υπογραφή των σημαντικότερων δημιουργών.                                    
Στο πρώτο   μέρος της συναυλίας τραγουδά  η ταλαντούχα νέα τραγουδίστρια Φιντέ Κοκσάλ με την ορχήστρα της .
 ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 22 ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ : ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  στην πλατεία  των  Άνω Καρδαμύλων την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012  στις 8.30 μ.μ.   Είσοδος  5  €
Το χορευτικό του Φ.Ο.Κ. ανοίγει την παράσταση με  Μικρασιάτικους  χορούς και μουσική μαζί με τη Φιντέ Κοκσάλ, το Μάνο Κουσταγγελίδη και την ορχήστρα του Σταμάτη και Μάρκελλου Πούπαλου. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι ως το πρωί.
Συντελεστές.
         Η  Σμυρνιά  τραγουδίστρια  Φιντέ  Kοκσάλ  με την  αιθέρια  φωνή και την αέρινη  παρουσία επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα και να συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και συνθέτες.H Φιντέ  με την  παρουσία της στη χώρα μας χτίζει γέφυρες πολιτισμού και  φιλίας ανάμεσα στούς δύο γειτονικούς λαούς,  Έλληνες και Τούρκους.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXNLrvOLbz893uuuFkhwFe1HYyOp5ztRb7X4S6YEKcURSU7J2Dfw 
Ο  Μάνος Κουτσαγγελίδης, ο  αγαπημένος  Μάνος  των  φίλων  του Φ.Ο.Κ.,  έρχεται για δεύτερη φορά  στα Καρδάμυλα προσκεκλημένος του  συλλόγου μας.                                                                                                                                                                       Ο  Μάνος Κουτσαγγελίδης είναι σίγουρα ένα πολιτιστικό μας  κεφάλαιο, που λόγω γνώσης και  πάθους  έχει προσφέρει πολλά στην παραδοσιακή  μας μουσική και  θα συνεχίσει να προσφέρει  στο μέλλον. Κορυφαίος δεξιοτέχνης στο κανονάκι και τραγουδιστής ο  Μάνος Κουτσαγγελίδης είναι  γόνος  προσφυγικής οικογένειας, μαθητής και συνεργάτης του Χρόνη Αηδονίδη, διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα  και συμμετέχει σε ηχογραφήσεις δεκάδων δίσκων δημοτικού, έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.
       
Ένα μεγάλο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  απο καρδιάς  στους φίλους και φίλες του Φ.Ο.Κ. που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο  στην  υλοποίηση του Πολιτιστικού Μελτεμιού 2012 στα Καρδάμυλα.         Το ταξίδι είναι μακρύ και επίπονο,  μα  το όνειρο μας καρτερά  να φυσίξει   το δροσερό αγέρι   στο  λιμάνι,  εκεί   στον μύλο...
Ελάτε μαζί μας.
Το  Δ.Σ. του Φ.Ο.Κ.
  Ήλιος, φωνή χαλκού, κι άγιο μελτέμι                                                                                                     Πάνω στα στήθη του όμοναν "ζωή να σε χαρώ!"                                                                                    ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ, Οδυσσέας Ελύτης
                                       
                                                                             

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ 2012



1.    Η καθιερωμένη έκθεση βιβλίου στην παραλία Μαρμάρου έξω απο το Δημαρχείο. Διάρκεια: 28 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 7.30μ.μ. – 11.30μ.μ.
2.    Στις 2 – 3 Αυγούστου  2012  το  θεατρικό τμήμα των ενηλίκων  θα  παρουσιάσει   τη νέα του θεατρική παραγωγή ‘8 Γυναίκες Κατηγορούνται’ μαύρη κωμωδία μυστηρίου  του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη στο Ανοικτό Θέατρο Καρδαμύλων.
3.    Στις 10, 11 και 12 Αύγουστου 2012  θα πραγματοποιηθεί   το τριήμερο εκδηλώσεων ‘Άρωμα Αιγαίου’ σε χορηγία GUANGZHOU DOCKYARDS.
·        10 Αύγουστου 2012 στις 9.00μ.μ. η  ΓΛΥΚΕΡΙΑ στο Ανοικτό Θέατρο Καρδαμύλων.       Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!  Στο πρώτο μέρος συμμετέχει η Φιντέ Κοκσάλ. Πλειάδα μουσικών και καλλιτεχνών, δύο ορχήστρες!
·        11 Αύγουστου 2012 στις 8.00μ.μ. στο  Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων. Εγκαίνια του γηπέδου βόλεϊ του Α.Σ. Νηρέα Καρδαμύλων ακολουθεί αγώνας βόλεϊ.
·        12 Αύγουστου 2012 στις 8.30μ.μ. στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων. Το  χορευτικό  του  Φ.Ο.Κ. παρουσιάζει Μικρασιάτικους χορούς συνοδεύει η  Φ. Κοξάλ στο τραγούδι και ο Μάνος Κουτσαγγελίδης με το κανονάκι του. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.
4.    Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου συμμετέχει όλο το 2012 σε διάφορες χορευτικές εκδηλώσεις, με στόχο την προβολή των τοπικών μας παραδόσεων, και των Καρδαμύλων.
5.    Στο τέλος  Αυγούστου 2012  θα πραγματοποιηθεί  η ετήσια εκδρομή των μελών και φίλων του συλλόγου
Επισημαίνουμε ότι στο παρόν πρόγραμμα αναφέρονται οι καθιερωμένες δράσεις , ο Σύλλογος  υλοποιεί  ποικίλες τοπικού ενδιαφέροντος δράσεις  που ανακοινώνονται στα τοπικά ΜΜΕ καθώς και στη σελίδα που διατηρεί ο Φ.Ο.Κ. στο facebook  ‘Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων’                                          Μετά τιμής,
                                                                       Ο πρόεδρος
                                                                                                              
                                                                               
                                                    Παναγιώτης Κωστάλας
                                                   και το Δ.Σ του  Φ.Ο.Κ.                 


ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ : ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ


Αγαπημένοι  μας  φίλοι και φίλες ,
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων σαν  ένας ζωντανός φορέας δράσης για τα Καρδάμυλα  και τη βόρεια Χίο,  κόντρα  την απάθεια των καιρών,  συνεχίζει την πολιτιστική του   δράση πιστεύοντας πώς αυτή,  είναι πλέον  κρίσιμα αναγκαία  στο λαβωμένο απο την απομόνωση   και φθίνοντα  σε πληθυσμό βόρειο κομμάτι του νησιού. Οι πολιτιστικές δράσεις  του Συλλόγου  ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες  αποτελούν    για  μας μετερίζι  συλλογικής δράσης  και ελεύθερης έκφρασης.
Ο  κύκλος  των δραστηριοτήτων και των εργαστηρίων  έληξε στις αρχές Ιουλίου 2012 ,το Πολιτιστικό Μελτέμι  2012 έρχεται να μας δροσίσει με θέατρο, χορό  και τραγούδι, διατηρώντας πάντα  τις καθιερωμένη έκθεση βιβλίου. Οι καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις μπόρεσαν μα πραγματοποιηθούν   χάρη στην ευγενική και γενναιόδωρη χορηγεία των ναυπηγείων      GUANGZHOU  DOCKYARDS   . Αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Καραμούζου Αλέκου σαν εκπροσώπου των      ναυπηγείων το Πολιτιστικό Μελτέμι του  2012  θα ήταν πολύ φτωχότερο, τους ευχαριστούμε απο καρδιάς.
   Καλώς  βρεθήκαμε ,  και  Καλή θέαση , 
                             Μετά τιμής
                           Ο πρόεδρος
                         Παναγιώτης Κωστάλας
                        και το  Δ.Σ. του Φ.Ο.Κ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιεί στη Χίο και στη Σάμο, ενημερωτικές συναντήσεις με τίτλο «Η ευρωπαϊκή εμπειρία στην Προστασία Δασών και στην προστασία από την Κλιματική Αλλαγή», που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «FOR CLIMADAPT» του προγράμματος MED.
Συγκεκριμένα οι ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν στις 31 Ιουλίου και ώρα 9 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου και την 1η Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Σάμου. 

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΙΟΥ



Σας ενημερώνουμε ότι, η νέα δημοτική αρχή θα προβεί στον εξωραϊσμό της εισόδου του αεροδρομίου, χώρο που επιβάλλεται να είναι καλαίσθητος και προσεγμένος, καθώς αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών στο νησί μας.
Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη, για να ξεκινήσουν οι εργασίες εξωραϊσμού και η διαμόρφωση του χώρου έξω από το αεροδρόμιο.
Στη μακέτα βλέπετε ποια θα είναι η εικόνα της περιοχής μετά τις εργασίες, όπως προβλέπεται από τη σχετική μελέτη.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά μας, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου έχει ξεκίνησε το πλύσιμο των πλατειών και πεζοδρομίων σε όλη την έκταση του δήμου με το πιεστικό, που έχει προμηθευτεί γι' αυτό το σκοπό.