Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ENAΡΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την έναρξη της Θεατρικής Διδασκαλίας του «ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» για τη Χειμερινή περίοδο 2011-2012. Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης είναι: η Ιστορία Θεάτρου, ο Αυτοσχεδιασμός, η Αγωγή Λόγου, η Κινησιολογία και τέλος η θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθεσία και Υποκριτική.

Οι ενδιαφερόμενοι θα διδάσκονται, ενώ θα εργάζονται παράλληλα (πρακτική εξάσκηση) πάνω σε θεατρικά κείμενα, όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων θα οργανώσουν και θα συμμετάσχουν στην παράσταση εφαρμογής του εργαστηρίου, που θα δοθεί για το κοινό και τα σχολεία της Χίου.

Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως το Μάρτη 2012. Φέτος το Θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ θα ξεκινήσει με δύο διαφορετικές ταχύτητες, εφόσον θα στελεχωθεί από τους προχωρημένους μαθητές της περσινής σαιζόν και τους νέους που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους φέτος. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την παράλληλη διδασκαλία τους μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θεατρικό παιγνίδι και ήρεμης μορφής κίνηση, με την "Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο". Ακολούθως, από τα μαθήματα "Πλάθοντας ένα ρόλο", "Ο ηθοποιός δημιουργείται" και από την "Εκφορά και Αγωγή Λόγου", θα αποκτήσουν εκείνα τα πρωταρχικά εφόδια για την από κοινού παρουσίαση του έργου τους.
Οι διδασκόμενοι θα ασχοληθούν με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής, έτσι θα γνωρίσουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" και "φωτιστές", ως "σκηνοθέτες", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κλπ.
Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 26 Οκτώβρη στην Αίθουσα πρόβας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στο 2ο όροφο της οδού Λάδης 1 στις 6 το απόγευμα.
Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γιάννης Ζαφείρης - Διδασκαλία: Γιώργος Παυλιδάκης, Αυγούστα Λυκουρίνα.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος: έως 26 Οκτώβρη 2011. Πληροφορίες – Τηλέφωνο: 22710 43556 (ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 09:00 ~ 16:00)

XIOΣ - ΑΝΑΒΑΤΟΣ

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ OLYMPIC & AEGEAN

Olympic Air και Aegean ανακοίνωσαν ότι ματαιώνουν όλες τις πτήσεις τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη γενική 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις των πτήσεων...
fimotro.blogspot.com

ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε σήμερα με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκτίμηση ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση...
στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, διεπίστωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση από τους κυβερνώντες και κατόπιν αυτού αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Τετάρτη 19-10-2011 από πρωί στις 6 μέχρι την Παρασκευή 21-10-2011 στις 6 το πρωί.

Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες, που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για τα αυτονόητα, δηλ. για τις κατακτήσεις τους που έχουν αποκτηθεί με θυσίες, ιδρώτα και αίμα πολλών ετών.
fimotro.blogspot.com

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CARBONTOUR

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην προσπάθεια της για την ενίσχυση της ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, αλλά και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής συμμετέχει ως Συντονιστής – Εταίρος στο έργο Life+ CARBONTOUR «Στρατηγικός Σχεδιασμός προς ένα Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα στον τομέα των Τουριστικών Καταλυμάτων» το οποίο υλοποιείται στο Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Πρόσκληση στην παρουσίαση του εργαλείου υπολογισμού του αποτυπώματος άνθρακα των τουριστικών καταλυμάτων».
Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του εργαλείου για τον υπολογισμό του αποτυπώματος του άνθρακα των τουριστικών καταλυμάτων που έχει αναπτυχθεί. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων πολλοί ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες, είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την χρήση του εργαλείου, ενώ παράλληλα συνέβαλαν με την εμπειρία τους στη περαιτέρω διαμόρφωση του με ιδέες και απόψεις.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των κυρίων πηγών εκπομπών CO2 από τα τουριστικά καταλύματα και την ανάπτυξη στοχευόμενων μέτρων για την μείωση των εκπομπών, η εφαρμογή των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης στο λειτουργικό κόστος των καταλυμάτων και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.

ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ...

Τι θέλουν και κυκλοφορούν ακόμη τα «φαντάσματα» στο Χιώτικο αθλητικό σύστημα ; Δεν είμαι της άποψης ότι «τα άλογα πρέπει να θανατώνονται όταν γερνούν», αλλά πρέπει να υπάρχει, κατά την γνώμη μου πάντα, ένα μέτρο…Δεν είναι δυνατόν να απέχεις από τη Χίο τόσα εκατοντάδες χιλιόμετρα και να επιδιώκεις να κρατείσαι στην επικαιρότητα μέσω τηλεφωνικών , ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών , ή δεν ξέρω τι άλλων επαφών. Αλλά, ακόμη και αν αυτό δεν μπορείς να σταματήσεις, επειδή «σου έχει καταντήσει αλκολίκι» - δεν ξεχνιέται η συνήθεια τόσων χρόνων να σπέρνεις ζιζάνια παντού και να φυτρώνεις από κει που δεν σε σπέρνουν, λέγοντας την γνώμη σου χωρίς να στη ζητήσουν ή να σου τη ζητούν για πλάκα…- , τουλάχιστον σεβάσου την προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι νέοι άνθρωποι με μέλλονκαι όρεξη για δουλειά, που δεν έχουν ανάγκη, ούτε τις συμβουλές σου , ούτε τις απόψεις σου, ούτε πολύ περισσότερο τις παραινέσεις σου…Αυτές μπορεί να δίνονται σ’αυτούς που σου τις «ζητούν για πλάκα», ή τέλος πάντων, σ’αυτούς που χρόνια τώρα «θυμιατίζεις» και που αποτελούν το κατεστημένο του νησιού μας… Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε – λόγω αυτού του κατεστημένου- δεν πάει τίποτε μπροστά στη Χίο τα τελευταία 30 -35 χρόνια…
Ούτε τα «θυμιατά» λοιπόν χρειάζομαστε, ούτε τις παραινέσεις, ούτε τις συμβουλές που δήθεν δίνεις και αυτές δεν τηρήθηκαν… Αυτά αλλού και σ’αυτούς που τα δέχονται…
Το μόνο που μπορεί να σου μένει πλέον είναι η ησυχία και η ηρεμία και να πάψεις να ασχολείσαι με τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των κατοίκων του νησιού μας, σπέρνοντας παντού φασαρίες και ζιζάνια…
Οι Πατριάρχες και οι Επίσκοποι είναι στην Εκκλησία και όχι στα κοινά της Χίου…

το ΚΕΝΤΡΙ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"

Σας ενημερώνουμε ότι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι νήσου Χίου», προϋπολογισμού 4.179.739,89€ με προθεσμία εκτέλεσης σύμβασης 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η εν λόγω ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 10/10/2011 και η προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι την Τρίτη 25 /10/2011.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχει πρόταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού να είναι διευθύνουσα αρχή του έργου ο Δήμος ή η Περιφέρεια, προκειμένου να γίνεται καλύτερη η εποπτεία και η ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου για το νησί μας.