Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CARBONTOUR

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην προσπάθεια της για την ενίσχυση της ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, αλλά και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής συμμετέχει ως Συντονιστής – Εταίρος στο έργο Life+ CARBONTOUR «Στρατηγικός Σχεδιασμός προς ένα Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα στον τομέα των Τουριστικών Καταλυμάτων» το οποίο υλοποιείται στο Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Πρόσκληση στην παρουσίαση του εργαλείου υπολογισμού του αποτυπώματος άνθρακα των τουριστικών καταλυμάτων».
Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του εργαλείου για τον υπολογισμό του αποτυπώματος του άνθρακα των τουριστικών καταλυμάτων που έχει αναπτυχθεί. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων πολλοί ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες, είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με την χρήση του εργαλείου, ενώ παράλληλα συνέβαλαν με την εμπειρία τους στη περαιτέρω διαμόρφωση του με ιδέες και απόψεις.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των κυρίων πηγών εκπομπών CO2 από τα τουριστικά καταλύματα και την ανάπτυξη στοχευόμενων μέτρων για την μείωση των εκπομπών, η εφαρμογή των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης στο λειτουργικό κόστος των καταλυμάτων και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.