Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ENAΡΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την έναρξη της Θεατρικής Διδασκαλίας του «ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» για τη Χειμερινή περίοδο 2011-2012. Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης είναι: η Ιστορία Θεάτρου, ο Αυτοσχεδιασμός, η Αγωγή Λόγου, η Κινησιολογία και τέλος η θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθεσία και Υποκριτική.

Οι ενδιαφερόμενοι θα διδάσκονται, ενώ θα εργάζονται παράλληλα (πρακτική εξάσκηση) πάνω σε θεατρικά κείμενα, όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων θα οργανώσουν και θα συμμετάσχουν στην παράσταση εφαρμογής του εργαστηρίου, που θα δοθεί για το κοινό και τα σχολεία της Χίου.

Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως το Μάρτη 2012. Φέτος το Θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ θα ξεκινήσει με δύο διαφορετικές ταχύτητες, εφόσον θα στελεχωθεί από τους προχωρημένους μαθητές της περσινής σαιζόν και τους νέους που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους φέτος. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την παράλληλη διδασκαλία τους μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θεατρικό παιγνίδι και ήρεμης μορφής κίνηση, με την "Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο". Ακολούθως, από τα μαθήματα "Πλάθοντας ένα ρόλο", "Ο ηθοποιός δημιουργείται" και από την "Εκφορά και Αγωγή Λόγου", θα αποκτήσουν εκείνα τα πρωταρχικά εφόδια για την από κοινού παρουσίαση του έργου τους.
Οι διδασκόμενοι θα ασχοληθούν με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής, έτσι θα γνωρίσουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" και "φωτιστές", ως "σκηνοθέτες", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κλπ.
Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 26 Οκτώβρη στην Αίθουσα πρόβας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στο 2ο όροφο της οδού Λάδης 1 στις 6 το απόγευμα.
Υπεύθυνος Διδασκαλίας: Γιάννης Ζαφείρης - Διδασκαλία: Γιώργος Παυλιδάκης, Αυγούστα Λυκουρίνα.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος: έως 26 Οκτώβρη 2011. Πληροφορίες – Τηλέφωνο: 22710 43556 (ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 09:00 ~ 16:00)