Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ



Tο πρώτο δρομολόγιο της χειμερινής σεζον πραγματοποίησε χθές το Blue Star Patmos. Αναχώρησε στις 20:00 από το Λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Το Blue Star Patmos θα αναχωρεί απο Πειραιά κάθε Τρίτη - Πέμπτη και Κυριακή στις 20:00 με άφιξη στη Χίο στις 05:00 και στη Μυτιλήνη στις 07:55. Αναχώρηση από Μυτιλήνη κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στις 20:00 με άφιξη στη Χίο στις 23:10 και επιστροφή στον Πειραιά στις 06:55.

ΕΦΕΤ : ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ NESTLE ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τροφίμου με δημητριακά ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.
Πρόκειται για το τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375g, με αρ. παρ.: L3185081900 06. Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Πατρόκλου 4, 15125, Μαρούσι.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
 Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ




Τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.
Ο Επίτροπος Μεταφορών για πρώτη φορά ηγείται και του χαρτοφυλακίου του Διαστήματος ενώ το χαρτοφυλάκιο των Ναυτιλιακών Υποθέσεων ενσωματώνεται με το εξαιρετικά σημαντικό χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος.
Είναι προφανές ότι το χαρτοφυλάκιο των Θαλασσίων Υποθέσεων μετεξελίχθηκε και θα εμπεριέχει νέες πολιτικές με διαφορετική εμβέλεια. Η πράσινη και η γαλάζια ανάπτυξη ουσιαστικά αλληλοσυμπληρώνονται πλέον.
Ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει ένα νέο χαρτοφυλάκιο το οποίο αφορά τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις των χωρών της Ε.Ε. ενώ ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και της Διαχείρισης Κρίσεων, δύο χαρτοφυλάκια που προφανώς αλληλοσυμπληρώνονται.
Το χαρτοφυλάκιο του κ. Αβραμόπουλου δεν αφορά μόνο πολιτικές για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη αλλά και την νόμιμη προσέλκυση ταλαντούχων νέων από όλη την υφήλιο στην Ευρώπη.
Ο νέος Σλοβάκος Επίτροπος Μεταφορών και Διαστήματος Μάρος Σέφκοβιτς είναι έμπειρος διπλωμάτης και διετέλεσε Επίτροπος για θέματα Διοίκησης κατά την προεδρία Μπαρόζο. Ανήκει πολιτικά στους Σοσιαλδημοκράτες. Η Σλοβακία ως γνωστόν είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς θάλασσες, ακτές και κυρίως χωρίς...ποντοπόρο ναυτιλία!
Ο Μαλτέζος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων Καρμένου Βέλλα, είναι αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός με μακρά θητεία στη Μαλτέζικη Βουλή ενώ υπήρξε ο ιδρυτής του Τουρκο-Μαλτέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ανήκει πολιτικά στο Σοσιαλιστικό (Εργατικό) Κόμμα της Μάλτας.
Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο επίτροποι αρμόδιοι για θέματα Ναυτιλίας και Θάλασσας ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, και μάλιστα σε κόμματα προσκείμενα στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας και των Σοσιαλιστών της Ευρώπης (S&D).
Το χαρτοφυλάκιο του Ανταγωνισμού αναλαμβάνει η φιλελεύθερη Δανή Μαργκέτε Βεστάγκερ.
Η νέα Επίτροπος αρμόδια για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Ελσμπιέτα Μπιένσκοβα ανήκει στους χριστιανοδημοκράτες και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το μέλλον της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας συμπεριλαμβανόμενης της ναυπηγικής και ναυπηγο-επισκευαστικής βιομηχανίας
Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίστηκε ο Έλληνας πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος κατείχε υψηλόβαθμη θέση και στην Επιτροπή Μπαρόζο

πηγη NAYTIKA XRONIKA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ



Β. Κικίλιας: «Βασικός μας στόχος είναι η ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με απώτερο στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη»
Μείωση της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και σημαντική εξοικονόμηση πόρων επιτυγχάνεται με το νέο, πιο γρήγορο και απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο παρουσίασαν σήμερα (10-9-2014) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παρέστη η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας στην παρουσίαση παρέστη ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Δεδεμάδης, ο οποίος προέβη σε αναλυτική τεχνική παρουσίαση της νέας διαδικασίας έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Ειδικότερα, το νέο σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες , σε όλη την επικράτεια. Σε ένα μήνα περίπου, η νέα διαδικασία θα εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα και εύκολα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.
Μόλις ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος, κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να την παραλαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά.
Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής θα αναζητά πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).
Η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, συνοπτικά, θα διαμορφωθεί ως εξής:
Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ. Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Με τον τρόπο αυτό:
  • Κερδίζουν χρόνο και γλιτώνουν κόπο οι πολίτες. 
  • Εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι και ενέργεια από τις εκτυπώσεις. Με το νέο σύστημα θα εκτυπώνονται πλέον ετησίως δύο εκατομμύρια χαρτιά λιγότερα! Πρόκειται για τα σχετικά έγγραφα (αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού, αποδεικτικό αποστολής μέσω φαξ, κ.λπ.) που απαιτούντο για καθεμιά από τις περίπου 450.000 αστυνομικές ταυτότητες που εκδίδονται κάθε χρόνο. Το συνολικό κόστος εκτύπωσης 1.000.000 καρτελών που δαπανάται ετησίως από την Ελληνική Αστυνομία προς το Τυπογραφείο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται σε 128.000 Ευρώ.
  • Εξοικονομούνται περίπου 150.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών υπαλλήλων ετησίως. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα πάψουν να εκτελούνται με το νέο σύστημα έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων, είναι:
Για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες
  • Παραλαβή αίτησης 
  • Πρωτοκόλληση 
  • Αποστολή αίτησης στον αρμόδιο Δήμο μέσω φαξ 
  • Παραλαβή πιστοποιητικού από τον αρμόδιο Δήμο μέσω φαξ 
  • Ενημέρωση του πολίτη για την παραλαβή του πιστοποιητικού
Για τους Δήμους
  • Παραλαβή/εκτύπωση αίτησης στο φαξ 
  • Πρωτοκόλληση 
  • Αναζήτηση πιστοποιητικού στον Η/Υ 
  • Εκτύπωση 
  • Πρωτοκόλληση, υπογραφή, σφραγίδα 
  • Αποστολή μέσω φαξ
Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας διαδικασίας έκδοσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «H Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αξιοποιεί τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής προς όφελος του πολίτη. Σήμερα, μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του Police On line και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) διαμορφώνουμε το νέο πλαίσιο στη διαδικασία έκδοσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας με πολλαπλά οφέλη για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων και την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από τις αλλαγές που κάνουμε στη διαδικασία έκδοσης των ταυτοτήτων εξοικονομούνται ετησίως προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη 59.000 εργατοώρες, 7.400 εργατοημέρες, 330 εργατομήνες.
Βασικός μας στόχος είναι η ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με απώτερο στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη ».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:
«Είναι μεγάλη η χαρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που παρουσιάζουμε σήμερα μία από τις πρώτες διαλειτουργικές εφαρμογές «government to government» διασύνδεσης μητρώων μεταξύ φορέων του Δημοσίου. Πιστεύω ότι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνουμε πράξη την επανάσταση του αυτονόητου. Τη δυνατότητα, δηλαδή, να επικοινωνούνε μεταξύ τους πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου, έτσι ώστε ο πολίτης να μην είναι ένας τροχονόμος χαρτιών από τη μία Υπηρεσία στην άλλη, αλλά να δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο αυτεπάγγελτα και ηλεκτρονικά να αναζητεί πληροφορίες, οι οποίες είναι ήδη καταχωρημένες σε κάποιο σύστημα του Δημοσίου. Και αυτό ακριβώς κάνουμε με τον καινούριο τρόπο έκδοσης ταυτοτήτων. Με μία σχετικά απλή διασύνδεση του Police On Line, του πληροφοριακού συστήματος της Αστυνομίας, με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται στη στιγμή χωρίς να απαιτούνται δύο επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα. Θέλω επίσης να τονίσω ότι αυτή η διασύνδεση των δύο μητρώων έγινε χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Δούλεψαν απλά, πολύ συστηματικά οι Υπηρεσίες του δικού μας Υπουργείου, η Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών. Και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή τη διασύνδεση για να πετύχουμε αυτό το οποίο σας είπα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο εδώ και πολύ καιρό. Τα ζητήματα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών βάσεων είναι στη πρώτη γραμμή της προτεραιότητας για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή, την οποία υλοποιούμε σε αυτή την κατεύθυνση».
Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τη σειρά της δήλωσε τα εξής: «Είναι για μένα προσωπικά, αλλά και για όλο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μια ημέρα χαράς καθώς σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη “government to government” (g2g) υπηρεσία του δημοσίου. Είναι η αρχή για να βάλουμε οριστικό τέλος στα έντυπα και ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που ταλαιπωρούν τον πολίτη. Το κράτος παρέχει περίπου 522 Υπηρεσίες στον πολίτη στις οποίες περιλαμβάνονται όχι μόνο απλές βεβαιώσεις, αλλά και σύνθετες υπηρεσίες όπως η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, η αίτηση βεβαιώσεων από το Τaxis και το ΙΚΑ ή ακόμη και η αίτηση για σύνταξη. Έχουν δαπανηθεί στο παρελθόν πολλοί εθνικοί και κοινοτικοί πόροι για τις βάσεις δεδομένων και τα μητρώα. Η υλοποίηση του νέου συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων επετεύχθη χάρη στην αξιοποίηση αυτών των πληροφοριακών υποδομών του δημοσίου. Είναι γεγονός πως δεν χρειάστηκε να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν δουλεία και συντονισμένη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έγινε η αρχή. Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό το έργο. Προχωράμε και σε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, δηλαδή έργα υλοποίησης αυτού που λέμε «απλούστευση της ζωής του πολίτη» μέσω της διασύνδεσης των μητρώων της δημόσιας διοίκησης. Πολλές φορές οι πολιτικοί μιλάμε πολύ για την απλοποίηση των διαδικασιών, για την καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Εμείς αυτό το κάνουμε πράξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλαν για την υλοποίηση της υπηρεσίας που παρουσιάζουμε σήμερα».

Πού οδηγείται η Ακτοπλοΐα μετά την έκπτωση της ΝΕΛ;


ekptwsi_tis_nel_lines
Με αφορμή την απόφαση για έκπτωση της ΝΕΛ, η ΠΕΝΕΝ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο- μεταξύ άλλων -επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο για εκατοντάδες θέσεις εργασίας των ναυτεργατών στην ακτοπλοΐα.
Δελτίο τύπου
Σε άμεσο κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας Ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα
Όπως είχαμε επισημάνει ως ΠΕΝΕΝ η διημερίδα που οργανώθηκε πρόσφατα στην Μυτιλήνη από τον Υπουργό Ν.Α είχε ως κεντρική στόχευση με την συμμετοχή των τοπικών φορέων του Βοριοανατολικού Αιγαίου να δημιουργήσει την νομιμοποιητική βάση για την έκπτωση της ΝΕΛ από τις συγκεκριμένες γραμμές στις οποίες πράγματι διαπιστώθηκαν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα σωρεία προβλημάτων που σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας (αναβολές και καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω επισχέσεων εργασίας ή μη πληρωμής καυσίμων) επαναλαμβανόμενες βλάβες και ζημιές που οδηγούσαν στην δυσλειτουργία της ομαλής εκτέλεσης των δρομολογίων με ότι αρνητικό συνεπάγεται το γεγονός αυτό για τους νησιώτες και τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες. Χωρίς καθόλου να παραγνωρίζουμε την σοβαρότητα των παραπάνω προβλημάτων θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ο εξοστρακισμός της ΝΕΛ από τον χάρτη της Ακτοπλοΐας και των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι ενταγμένος στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και των τραπεζών με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο μονοπωλιακό τραστ στον χώρο της Ακτοπλοΐας.
Οι εξελίξεις στον ευαίσθητο τομέα των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι η κατάσταση με ή χωρίς την ΝΕΛ είναι ανησυχητική. Η δραματική συρρίκνωση του Ακτοπλοϊκού στόλου, η απόσυρση πολλών πλοίων κατά την χειμερινή περίοδο, η αύξηση του χρόνου εκτέλεσης των δρομολογίων προκειμένου να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων, η γενίκευση του φαινομένου της απλήρωτης Ναυτεργατικής εργασίας, η επαναφορά πλοίων μεγάλης ηλικίας σε διάφορες Ακτοπλοϊκές γραμμές σε συνδυασμό με την διακοπή ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του Ακτοπλοϊκού στόλου την τελευταία 7ετία, διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα που οδηγεί με μεγάλες ταχύτητες την Ακτοπλοΐα στο παρελθόν της δεκαετίας του 1980!!
Η υπερχρέωση όλων των Ακτοπλοϊκών σχημάτων και η μεγαλύτερη από ποτέ εξάρτησή τους από τις τράπεζες (οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ήδη έπρεπε να έχουν περάσει οι Διοικήσεις τους στον δημόσιο έλεγχο) είναι στοιχεία που αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι το μοντέλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα κατέρρευσε και χρεοκόπησε!!!
Κατά την γνώμη μας αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας και την μόνη ελπιδοφόρα προοπτική να οργανωθεί και να σχεδιασθεί από την αρχή το δίκτυο και ο έλεγχος των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών το οποίο πλέον να περάσει στο δημόσιο διασφαλίζοντας το κοινωνικό αυτό αγαθό όπως είναι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες σε μια κατεύθυνση που θα κατοχυρώνεται η απρόσκοπτη συγκοινωνία σε ετήσια βάση για όλα τα νησιά, με Ακτοπλοϊκό στόλο ασφαλή, επανδρωμένο με έλληνες ναυτεργάτες με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους νησιώτες, τους επιβάτες και γενικότερα τους χρήστες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι όλες ως τώρα οι κυβερνητικές πολιτικές και ιδιαίτερα το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίστηκε με τον νόμο 4150/2013 είναι αδιέξοδες, χρεοκοπημένες, δεν μερεμετίζονται. Δεν χωράνε μπαλώματα και ευκαιριακές λύσεις με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην δημιουργία ολιγοπωλιακού καθεστώτος στην Ακτοπλοΐα με θύματα τους νησιώτες, τους Ναυτεργάτες αλλά και σε μεγαλύτερη ακόμη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους Έλληνες.
Χρειάζεται μια ριζική ανατροπή στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο που μπορεί να δημιουργήσει και να οδηγήσει σε μια ποιοτική αλλαγή στις υπηρεσίες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Αναφορικά με την ΝΕΛ πρέπει να εξασφαλισθεί άμεσα η καταβολή και η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των πληρωμάτων μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Ο Υπουργός Ν.Α και οι υπηρεσίες του ΥΝΑ παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, όχι μόνο δεν μερίμνησαν για το μεγάλο αυτό πρόβλημα αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί η δημιουργία ταμείου για την εξόφληση των πληρωμάτων των πλοίων που εκτελούν άγονη γραμμή.
Η ΠΕΝΕΝ θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική και Υπουργική απόφαση που οδηγεί σε νέες απώλειες θέσεων εργασίας στην Ακτοπλοΐα και σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πλοίων.
Ο Υπουργός Ν.Α και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταστροφική ναυτιλιακή πολιτική τους.


e-nautilia.gr

Το «Μυτιλήνη» έπιασε λιμάνι για τελευταία φορά…


mytilini_nel_aktoploia_
Η ΝΕL LINES με ανακοίνωση της, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ από Θεσσαλονίκη/Καβάλα προς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ικαρία και επιστροφή, δεν θα εκτελούνται από σήμερα Τετάρτη 10/09/2014.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή στους κατά τόπους λιμενικούς πράκτορες της εταιρείας.


e-nautilia.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΦΑΛΙΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ



Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Χίου επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την Διοίκηση του Φαφαλείου Σταδίου Βροντάδου για την άμεση ανταπόκριση και διευκόλυνση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου.
Συγκεκριμένα σε σεμινάριο σχολής προπονητών ποδοσφαίρου που ήταν σε εξέλιξη στο Δημ. Στάδιο Χίου απαγορεύτικε η είσοδος για πρακτική εκπαίδευση λόγω της απόφασης αποκεντρωμένης διοίκησης Β.Αιγαίου σχετικά  με τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί να πρέπει να βρεθεί χώρος εκπαίδευσης.
Μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Φαφάλειου Στάδιου κ. Ψώρα Ιάκωβο τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως δόθηκε άμεσα λύση.


Aποτελέσματα Σχολής Προπονητών UEFA-C Χίος 30-8-204-14 έως 8-9-2014


Από την ΕΠΣ Χίου ανακοινώνονται τα αποτέλεσματα της σχολής προπονητών που έγινε στην Χίο από 30 Αυγούστου 2014 έως 8 Σεπτεμβρίου 2014 όπως παρακάτω:
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 
Ασλανάκη Ευφροσύνη Μαρία, Γιαγκίνης Στυλιανός, Ευθυμίου Ιωάννης, Κωστάλας Νικόλαος, Λαδουκάκης Πέτρος, Λάρδας Νικόλαος, Μπελεγρίνης Γεώργιος, Ξυνός Μιχαήλ, Παπουτσέλλης Δημήτριος, Σέργης Χριστόφορος, Σιδεράτος Γεώργιος και Στάθης Μιχάλης.
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ:
Κοντίδης Βασίλειος, Κούρλος Αθανάσιος, Λιτσάκης Κωνσταντίνος, Λούτσος Κωνσταντίνος, Ντζίρος Χρήστος, Ντίλης Σταύρος, Ξύδας Σταμάτιος, Παλαύρας Σταμάτης, Πύρρος Σταμάτιος, Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος.
ΕΠΑNΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ:
Βίλδος Αθανάσιος, Δαφνίτης Δημήτριος, Καραβασιλειάδης Νίκος, Κατρακάζας Στυλιανός, Μανάρας Στυλιανός, Πετρόπουλος Αγγελος, Σκανδάλης Ιωάννης, Τσαλίδης Χρήστος και Ψώρας Δημήτριος.
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ:
Αμύγδαλος Χαράλαμπος, Αντωνόπουλος Γεώργιος-Αναστάσιος, Βαφειάδης Ευγένιος,Δελερές Προκόπης, Ευθυμίου Λεωνίδας, Κόλλιας Δημήτριος, Λάγαρης Νικόλαος, Ματέρης Αντώνιος, Μπουζάνης Θεοφάνης, Παλαμάρας Κωνσταντίνος, Σαββίδης Χρήστος και Φιλίππου Φίλιππος.
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΕ (5).
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ UEFA-C ENA ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩ  ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.



Τιμήθηκε η μνήμη των Χίων Οικουμενικών Πατριαρχών κυρών Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄ στη γενέτειρά τους Καλλιμασιά


E-mailΕκτύπωσηPDF
Η Χίος είναι περήφανη για τους τρεις Οικουμενικούς Πατριάρχες που γεννήθηκαν και γαλουχήθηκαν σε αυτήν. Ο Ιωακείμ ο Β΄ [Κοκκώδης] (1860-1863, με δεύτερη πατριαρχεία 1873-1878), ο Ιωακείμ ο Δ΄ [Κρουσουλούδης] (1884-1886) και ο Κωνσταντίνος ο Ε΄ [Βαλιάδης] (1897-1901).
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 τιμήθηκε η μνήμη των Χίων αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών κυρών Ιωακείμ Β’ και Ιωακείμ Δ’ στη γενέτειρά τους Καλλιμασιά. Οι αοίδιμοι τιμώνται ως Ευεργέτες της Παιδείας της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αφού με ηγεμονική δωρεά του Ιωακείμ Β΄ και φροντίδα του Ιωακείμ Δ΄ η Καλλιμασιά απόκτησε Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν τα Σχολεία στη Χίο ήταν λιγοστά.
 
 
 
Για τους Ιωακείμ Β΄ και Δ΄ το μνημόσυνο είναι μια ιστορική υποχρέωση, την οποία ανέλαβε το γεροντοσυμβούλιο της Καλλιμασιάς τον Σεπτέμβριο του 1878, για τη δωρεά 1800 χρυσών οθωμανικών λιρών από τον Ιωακείμ τον Β΄ για ίδρυση και προίκα Παρθεναγωγείου, δωρίζοντας και την πατρική του περιουσία. Εκτελεστής της τελευταίας αυτής θελήσεως ο Ιωακείμ ο Δ΄, ο οποίος σημειωτέον μετά την καταστροφή της μονής του Αγίου Γεωργίου στη Ρα από το σεισμό του 1881, προσπόρισε τα κτήματά της στο Αρρεναγωγείο Καλλιμασιάς.

 
 
Την ιστορική αυτή υποχρέωση ανέλαβε και ενέταξε στον κανονισμό λειτουργίας του το Ίδρυμα «Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής», στο οποίο περιήλθε το Ταφικό (Ιστορικό και Διατηρητέο) Μνημείο του Ιωακείμ Δ’ στην Καλλιμασιά. 

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, πρόεδρος του Ιδρύματος, προέστη των Ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς. Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Μνημόσυνο των Πατριαρχών και εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία. Παρέστησαν τιμητικά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, οι Βουλευτές Χίου, ο Ταξίαρχος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.
 
 
 
 
Ας σημειωθεί ότι ο τάφος του Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Ιωακείμ Β΄ βρίσκεται στην Ιερά Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Στο ταφικό μνημείο του Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Ιωακείμ Δ΄, που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιμασιάς Χίου, τέλεσε τρισάγιο, κατά την ευλογητή επίσκεψή του στη Χίο τον Αύγουστο του 1997, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 
 
Το φωτογραφικό υλικό είναι των κ.κ. Κώστα Σταμούλη και Γιάννη Μαρουκάκη και του π. Γ. Κωνσταντίνου

Σεμινάριο: «Σεξουαλική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος»



Εκδήλωση 
Κατηγορία: Πρακτικό Σεμινάριο

Διοργανωτής :  Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Πότε: Παρασκευή, 10.10.2014 17:00-21:30, Σάββατο, 11.10.2014  9:30- 15:30 & Κυριακή, 12.10.2014 9.30- 15:30
Που: Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στην Δυτική Αττική <<Στην αυλή του κόσμου >>    Χρυσολωρά   10 – 12 Περιστέρι

Κόστος :   
1.      Μέλη ΚΠΕ:   70 €
2.    Λοιποί συμμετέχοντες:   100 €
Δηλώσεις συμμετοχής: έως  15 Σεπτεμβρίου, επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής
Πληροφορίες: Μεννή Αγγελική – Χρήστος Σέρμπος
Τηλ: 210 5789190, email: kentro_imeras@kpechios.gr

Εισηγητές:  Λαμπρινή Ιωάννου, Ψυχολόγος
Βοσκόπουλος Ιωάννης, Ψυχολόγος
                                    Logo Ηλίανθος (μικρό).jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Η Σεξουαλική Αγωγή ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού (μαθαίνοντάς του πως λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει ‘ιδιωτικός’ και ‘δημόσιος’ χώρος), συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας (κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές), για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει να συμβάλει στην κατανόηση του κοινωνικού και σεξουαλικού προφίλ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και να δώσει πρακτικές οδηγίες και λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, που αφορούν στην σεξουαλικότητα ατόμων με ΔΑΦ. Οι στρατηγικές παρέμβασης που θα αναλυθούν σε αυτό το τριήμερο βασίζονται στις σύγχρονες γνωσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται , όπως Κοινωνικές Ιστορίες, Εικονογραφημένες Συζητήσεις και άλλα εργαλεία βασισμένα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.
Αυτό το τριήμερο απευθύνεται σε Ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν τις παραμέτρους της σεξουαλικής εκπαίδευσης, στο πλάνο παρέμβασης.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, καθώς το σεμινάριο έχει πρακτικό χαρακτήρα. Κατά συνέπεια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί υλικό αξιολόγησης και παρέμβασης καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.