Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ



Ο νεαρός κλείστηκε στο δωμάτιό του και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του - Οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...
Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 32χρονος που το βράδυ της περασμένης Τρίτης (03-04-2012) επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο κάτοικος Νεοχωρίου της Χίου λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ πήρε μια καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο και από εκεί σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο 32χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. H αστυνομία παίρνει καταθέσεις από συγγενείς του, για να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια που όπλισαν το χέρι του...
newsit.gr

Ο "ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ" ΨΑΛΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ

Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σ Σύλλογος Ιεροψαλτών Χίου, θα ψάλλει επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους, με την ευκαιρλια των επερχόμενων Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας

ΤΟ EUROPEAN EXPRESS ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΧΙΟΣ- ΜΥΤΙΛΗΝΗ


 Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS θα ξεκινήσει δρομολόγια… στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη αύριο Πέμπτη 5/4/2012, με αναχώρηση από Πειραιά στις 19:00. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή από Πειραιά στις 19:00 με άφιξη στη Χίο στις 4:20 της επομένης και στη Λέσβο στις 8:30. Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το πλοίο θα αναχωρεί από Λέσβο στις 18:00, από Χίο στις 22:00, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 7:00 της επομένης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


«Χίος 1912 - 2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;»
- μια πρώτη προσέγγιση-

Πέμπτη 5 έως Κυριακή 29 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 19:00

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;» που διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο, από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 19:00 και διανθίζονται από την παρουσία τουStrovili Quintet και και τις συνθέσεις του Γιάννη Χούλη με επιρροές από την ethnic Jazz σκηνή, ενώ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχουν και άλλα παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικά παιχνίδια και κινηματογραφικές προβολές με αφετηρία πάντατην όμορφη Χίο

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 18 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη τηςΦωτογραφικής Λέσχης Χίου.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Κίτσα Αγγελάκου, Βασιλική Αντωνοπούλου, Γιώργος Βαβυλουσάκης, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Στράτος Βογιατζής, Γιώργος Ζυμαράκης, Δημήτρης Κοιλαλούς, Mικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Γιώργος Μουτσάτσος, Μάρια Μπαχά, Νίκος Μπουμπάρης, Νίκος Παπαδημητρίου, Κική Περιβολάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Κωνσταντίνα Φόρου, Νικόλας Χατζής, Έβης Χρήστου, Σάντρα Χρήστου, Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου δίνουν την αφορμή για ένα σχόλιο πάνω στην έννοια της ελευθερίας, που αποτελεί και έναν επίκαιρο προβληματισμό παγκόσμια. Ποιές είναι οι  εκφάνσεις της ελευθερίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και την ελευθερία όπως λειτούργησε πολύμορφα στο ίδιο το νησίΑπώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, ναδιευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης κι άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας την αφετηρία για έναν ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.   

Aναφέρει η θεωρητικός τέχνης Αθηνά Εξάρχου στον κατάλογο της έκθεσης: “Η απάντηση στο τι σημαίνει ελευθερία είναι τόσο πολυδιάστατη όσο, για παράδειγμα, η απεικόνισή της στην παρούσα έκθεση. Η ελευθερία ως νοσταλγία, αναπόληση, ενδοσκόπηση ή αντικείμενο ειρωνείας παίρνει μορφές που άπτονται του προσωπικού και του κοινωνικού, του τοπικού και του ευρύτερου, του φαντασιακού και του πραγματιστικού, η ίδια ως προϊόν μιας άλλης ελευθερίας, της εικαστικής. Και αν μια έκθεση για την ελευθερία με αφορμή έναν τόπο ξεφεύγει από το χαρακτήρα της επετειακής ανάμνησης, αυτό οφείλεται στο ότι το σημείο στίξης που ακολουθεί τον τίτλο της είναι το ερωτηματικό.”

Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων Χιωτών καλλιτεχνών, όπως επίσης, κι άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας αφετηρία για ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.

Ενώ, μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στη Χίο, το Νοέμβριο 2012, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν και σχολεία. 

Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, (εγκαίνια) 20:00 - 21:00


• Strovili Quintet
Συμμετέχουν: Γιάννης Κινινής (σαξόφωνο, φλάουτο), Δημήτρης Χιώτης (κρητική λύρα), Χρυσόστομος Μπουκάλης (κόντρα μπάσο), Γιάννης Ηλιάκης (τύμπανα), Γιάννης Χούλης (κλασική κιθάρα, τζουρά), Αθηνά Χιώτη (τραγούδι)

Συνθέσεις του Γιάννη Χούλη και αυτοσχεδιασμοί με αναφορές στην έθνικ τζαζ και την ελληνική μουσική παράδοση. 

Δευτέρα 9 Απριλίου, 19:00 - 21:00
• Ζωγραφίζουμε μια Mandala με θέμα την ελευθερία!!! Με την Asupta και την Urja
Με αφορμή την έκθεση τη Δευτέρα 9 Απριλίου από τις 19:00 έως τις 21:00 ανοικτή συνάντηση για τη συν-δημιουργία μιας mandala με θέμα "Ελευθερία;!"

Μanda στα σανσκριτικά σημαίνει βαθύτερη ουσία ενώ la σημαίνει δοχείο. Μέσω της mandala με πηγαία - αυθόρμητη ζωγραφική θα αναζητηθεί βιωματικά και μέσα από μία δημιουργική διαδικασία η σημασία της ελευθερίας για τον καθένα και ο τρόπος που βιώνεται η ποιότητα της ελευθέριας στο εδώ και τώρα πέρα από τα όρια του νου. 

Η Αsupta Μικελία Λεγάτου γεννήθηκε στη Χίο, όπου ζει και εργάζεται. Παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής στην Αθήνα, στο τμήμα κεραμικής του ΕΟΜΜΕΧ, το 1984 - 1985. Από το 1985 διατηρεί το εργαστήρι της στη Χίο, μαζί με μόνιμο εκθεσιακό χώρο. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργήσει το ''Γαία - Κέντρο Διαλογισμού & Δημιουργικών Τεχνών''.  

Η Deva Urja - Ιωάννα Μακράκη σπούδασε σκηνοθεσία στις Η.Π.Α. και εργάστηκε σαν σκηνοθέτιδα στη Νέα Υόρκη. Το 1997, έγινε μαθήτρια του Osho και εκπαιδεύτηκε στο Osho Multiversity της Poona, στην Ινδία, στις τεχνικές Counseling, Zen Theater, Hypnosis, N.L.P., Breathing, Reiki, Transessence, & Meditative Therapies. Πρόσφατα δημιούργησε ένα νέο κέντρο διαλογισμού και εναλλακτικών θεραπειών, το Οsho Athens - The Secret Garden στο Λαγονήσι.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012, 11:00-13:00
• Θεατρικό παιχνίδι με την ηθοποιό Αρκαδία Ψάλτη βασισμένο σε έργα της έκθεσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 
• Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
20:00 "Xίων Τόποι" ένα φωτογραφικό οδοιπορικό. 
Παραγωγή της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου (2009, διάρκεια 36') 

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό, εμπλουτισμένο με κείμενα και μουσική, ξεναγεί το θεατή σε γνωστά και άγνωστα τοπία της Χίου, με σεβασμό στα αποτυπώματα του χρόνου και των ανθρώπων. Μία παραγωγή της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Παρουσιάζεται δουλειά των μελών:Γιάννη Βούλγαρη, Μιχάλη Καστερνούδη, Γιάννη  Μαλανδρινού, Σταμάτη Μενή, Γιάννη Οικονόμου, Μιχάλη Πλακωτάρη, Ισίδωρου Πλακωτάρη, Κώστα Σμυρνιούδη, Έφης Συρβίτη, Ευάγγελου Φαρμάκη, Απόστολου Φλιούκα

20:40 "Ο τυφλός Ψαράς"
 του Στράτου Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου (2011, διάρκεια 37'). 

Το ντοκιμαντέρ που μάγεψε το κοινό στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, απέσπασε το 1ο βραβείο Κοινού, επιλέχτηκε να συμμετάσχει σε 5 Διεθνή Φεστιβάλ και να παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας.

Η ιστορία του κυρ Γιάννη, του τυφλού Ψαρά από τη Λαγκάδα της Χίου που εμφανίζεται σαν ένας άνθρωπος γεμάτος αντιφάσεις που αγκαλιάζει το ποιητικό παράδοξο της ζωής. Σαλπάρουμε μαζί του σε ένα ταξίδι που το παραμύθι και ο ρεαλισμός είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του, σε μια πορεία που αποκαλύπτει το σθένος και την υπέρβαση του ανθρώπινου πνεύματος.

21:20 «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη(1986, διάρκεια 75') 
Καλοκαίρι 1960, σ' ένα γραφικό χωριό της Χίου, τελευταίες μέρες του σχολικού έτους. Η φιλία δυο αγοριών της Δ’ τάξης του Δημοτικού κλονίζεται. Το σχολείο κλείνει και τα δυο παιδιά περνούν ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού χωριστά. Ο ένας βοηθάει τη μητέρα του στα μαστιχόδεντρα, τα δέντρα που πληγώνονται και δακρύζουν την αστραφτερή τους μαστίχα. Ο άλλος, ακολουθεί τον δικό του, μοναχικό δρόμο και προσπαθεί να ξεφύγει από τη δική του αυταρχική μάνα, που συνηθίζει να τον κυνηγά με τον πλάστη στα σοκάκια του χωριού. Μια τυχαία συνάντησή τους κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας καταδίωξης γίνεται αφορμή να επανασυνδεθούν και να περάσουν μαζί το υπόλοιπο καλοκαίρι.

• Σάββατο 28 Απριλίου 2012
19:00 "Xίων Τόποι" ένα φωτογραφικό οδοιπορικό. Παραγωγή της Φωτογραφικής λέσχης Χίου σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου (2009, διάρκεια 36') 

19:40 "Ο τυφλός Ψαράς"
 του Στράτου Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου (2011, διάρκεια 37').

20:20 «H Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων»
 του Δήμου Αβδελιώδη (1999, διάρκεια 176')
Στη Χίο του 1960, μετά τον ξαφνικό θάνατο του αγροφύλακα του Θολοποταμίου κανένας αντικαταστάτης του δεν μπορεί να στεριώσει στην κοινότητα. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν τη φήμη πονηρών ανθρώπων και οι αγροφύλακες φοβούνται ότι ο αδικοχαμένος συνάδελφός τους έχει στοιχειώσει την περιοχή. Οι αντικαταστάτες εκτός από την φύλαξη της περιοχής θέτουν ως στόχο και μια νεαρή κι ατίθαση κοπέλα, την Ελισσώ. Είναι άνθρωποι με διαφορετικά πάθη και αδυναμίες, οι οποίοι εναλλάσσονται παράλληλα με τις εποχές, καθώς οι Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι χρωματίζουν ηχητικά τις τέσσερις διαφορετικές εικόνες της ελληνικής φύσης.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΤΗΣ 2ας/ 4/ 2012


Μεταξύ των 49 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Απριλίου 2012, ήταν η έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Χ., που βασίζεται στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και στην υπάρχουσα εμπειρία των ΔΕΥΑ.
Στην εν λόγω συνεδρίαση εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός του 2012 της Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, η οποία έχει ως βασικό στόχο την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου καθώς και ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, με τον οποίο επιδιώκεται η τακτοποίηση των οικονομικών προβλημάτων του, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός του περιφερειακού θεάτρου στο νησί μας.
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε η έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 για το έργο «Ναυτιλιακό μουσείο Καρδαμύλων», το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του παλιού σχολικού κτιρίου σε ναυτιλιακό μουσείο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 04 Απριλίου 2012 έως και την Πέμπτη 05 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ροδοκανάκη. Η οδός θα κλείνει τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών από τις 8:00 έως τις 19:00 και η κυκλοφορία διοχετεύεται στην παραλιακή οδό.

EΞΑΛΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΛΙΓΝΟΣ


Τον Γιώργη Λιγνό δεν τον ήξεραν καλά τα δημο-
τικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τώρα που τον
ανακαλύπτουν πέτυχε να τους χωρίσει σε
δυο ομάδες. Εκείνους που τον παραδέχον-
ται επειδή δεν ορρωδεί προ ουδενός, τα
λέει χύμα στην καθομιλούμενη, και σε
εκείνους που τον φοβούνται για τον ίδιο
ακριβώς λόγο.
Τελευταίο θύμα της γλώσσας του αντιδημάρχου Καρδαμύλων
η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. «Σιγά μη σπάσει η μέση τους
απ’ την πολύ δουλειά», έλεγε προ ημερών σε συνάδελφο του
στο δημαρχείο, χωρίς να μπορέσει να ελέγξει τα ντεσιμπέλ της
φωνής του. Κι όταν εκείνος έκανε το λάθος να του πει ότι δι-
καιολογεί τις όποιες καθυστερήσεις από την έλλειψη επαρ-
κούς προσωπικού, εκεί ήταν που ο Λιγνός φούντωσε.
Άρχισε να λέει ότι πιο πολλούς δεν γίνεται να έχει, απλώς εκεί
μέσα κανείς δεν ξέρει με τι ασχολείται, αν ασχολείται. Τα …
σκάγια του έπαιρναν κατά κύριο λόγο τον προϊστάμενο, αλλά
δεν έκαναν εξαίρεση και για το συνάδελφο του Αποστολίδη.
Τόσο αποδίδει η συνεργασία τους

Πηγή : εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΡΟΚΑΣ"




Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος απέδειξαν ότι αποτελούν το πολιτικό προσωπικό  προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ακολουθούμενης πολιτικής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Πεισματικά αρνήθηκαν να βάλουν προς συζήτηση τα θέματα που είχε θέσει για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορούσαν στα μέτρα δασοπροστασίας που πρέπει να ληφθούν μπροστά στη θερινή περίοδο και στην ανάδειξη των περιαστικών περιοχών σε προστατευμένες περιοχές, στις θέσεις που πρέπει να αναπτύξει το ΔΣ ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και στην προωθούμενη ναρκωκουλτούρα και τέλος στο επίμαχο θέμα για την καταστροφική  επέλαση της Ρόκας –Ιμπερτρόλα στο νησί.
Για το τελευταίο θέμα του Ρόκα, ήταν και πάλι χαρακτηριστική η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και  ειδικά του δημάρχου να παίξουν το ρόλο του λαγού για τη συγκεκριμένη επένδυση, όπως άλλωστε το είχαν πράξει πριν ένα χρόνο , όταν οι επενδυτές ενημέρωναν στο κτίριο της Περιφέρειας για σχέδιά τους και τότε ο Δήμαρχος μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Μεννή παζάρευαν αντισταθμιστικά οφέλη , ασχέτως αν ένα χρόνο μετά ο κ. Λαμπρινούδης δε θυμάται…
Κάτω από την πίεση και της Λαϊκής Συσπείρωσης και των παρευρισκόμενων φορέων τελικά δεσμεύτηκε για να μπει η υπόθεση της συγκεκριμένης επένδυσης για συζήτηση  στις 9 Απρίλη.
Το μόνο θέμα που συζήτησε το ΔΣ από αυτά που θέσαμε ήταν αυτό της ανεργίας και των μέτρων που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή για τους άνεργους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας,  χωρίς όμως η συμπολίτευση να μπορέσει να αρθρώσει κάτι το ουσιαστικό πέρα από εκφράσεις συμπόνιας και κατανόησης, αλλά και συνειδητού αποπροσανατολισμού  από το Δήμαρχο.
Χαρακτηριστικός πάντως στο θέμα ήταν ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου του ΠΑΣΟΚ Μυριαγκού Βασίλη, ο οποίος σε ρόλο προβοκάτορα, τορπίλιζε τη συζήτηση σε όλη τη διάρκεια της, ειρωνευόμενος τις θέσεις μας για το επίδομα ανεργίας, που ζητούσαμε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να φτάνει στα 1130 ευρώ για να μπορεί κάποιος όσο είναι άνεργος να ζει αξιοπρεπώς,  αποκαλούσε λαϊκιστές τους δημοτικούς μας συμβούλους όντας χορτασμένος  φαίνεται ο ίδιος, κηρύττοντας το ραγιαδισμό και την υποτέλεια στους αστικούς νόμους και στις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας που ο ίδιος υπηρετεί , ως εκλεκτός του σιτιζόμενου ,νομίμως βεβαίως, πολιτικού ιερατείου.
Με περίσσιο θράσος, χαρακτηριστικό της Πασοκικής νοοτροπίας, προσπάθησε να δώσει μαθήματα ευθύνης στη Λαϊκή Συσπείρωση, αυτός που ως πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Ιωνίας την παρέδωσε με χρέος 70000 ευρώ με πληρωμές χωρίς παραστατικά, γι αυτό και ήταν ένας από τους λόγους που η νέα ΔΗΚΕΧ αντιμετώπισε πρόβλημα λειτουργίας στην αρχή.
Την κατάντια του ευτυχώς δεν ακολούθησαν οι επόμενοι ομιλητές της πλειοψηφία και ο Δήμαρχος, που  για να αποφύγει να δεσμευτεί πάνω στις θέσεις μας περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα παροχών,  λες και είμαστε από άλλο πλανήτη. Τελικά όμως:
  • Αρνήθηκε να αυξηθούν τα κονδύλια στην Πρόνοια
  • Αρνήθηκε να απαλλαγούν από τα ανταποδοτικά τέλη οι άνεργοι, και να μειωθούν στους αναξιοπαθούντες κατά 30%.
  • Αρνήθηκε να συγκεντρώνει ο δήμος εκτός από τρόφιμα και ρουχισμό καθώς και τα πρώτα σχολικά είδη για τις αναφερόμενες οικογένειες.
  • Αρνήθηκε να διεκδικήσει τα 60 εκατομμύρια παρακρατημένους πόρους από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που είναι αρπαγμένα δικά μας λεφτά.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά αποδείχτηκε το πόσο μακριά από τα προβλήματα του λαού βρίσκονται τέτοιου είδους δημοτικές αρχές που είναι νεροκουβαλητές των πολιτικών των αστικών κομμάτων και της ΕΕ.
Καλούμε το λαό της Χίου, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαία, όλους αυτούς που υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους,  να αγωνιστούν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φύγουν από τα σβέρκα τους τέτοιες δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις της Ιερής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος που αφεντικό στον τόπο του θα είναι ο ίδιος ο λαός.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Δ/νση Διοίκησης
Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Δήμου Χίου
Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Τηλέφωνο 22713-50808, 50818
Fax 22713-51619
Mail:dimotikosimvouliochiou@yahoo.com
Χίος 02/04/2012
Αριθ. πρωτ. 15428

Βαθμός Προτεραιότητας:ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
(όπως ο πίνακας αποδεκτών)
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 9η του μηνός Απριλίου του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Κλεισσάς Κ. Ηλίας


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 09/04/2012.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.     15428/2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
1
Ενημέρωση και συζήτηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Χίο από την εταιρεία «ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ Β. ΕΛΛΑΣ 2».

2
Επιχειρησιακό Σχέδιο Ύδρευσης Άρδευσης Δ. Χίου.
κ. Φυτούσης,
Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.
3
Ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στη Χίο.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος


H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ



ΗΗ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, στο «5ο Festival Ελαιολάδου & Ελιάς», που διοργανώνεται στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (Αθήνα), από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου).   
Το εν λόγω Festival αποτελεί το σημαντικότερο εξειδικευμένο εμπορικό θεσμό για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 επισκέπτες.
Παρά το γεγονός ότι τα “festivals” που διοργανώνονται από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό  Στρατηγικού Σχεδιασμού», κατά βάση και μέχρι πρότινος απευθυνόταν στο ευρύ κοινό, τελευταία γίνεται μία συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται να παρευρεθούν στην έκθεση ως προσκεκλημένοι hosted buyers (εμπορικοί αγοραστές) του εξωτερικού, εκπρόσωποι δικτύων διανομών από Ρωσία, Φιλανδία, Κίνα, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Η.Π.Α. και Καναδά, όλοι διαπιστευμένοι από τους εμπορικούς ακολούθους των Πρεσβειών τους στην Αθήνα. Αναμένεται δε μέχρι την έναρξη της έκθεσης να δηλώσουν συμμετοχή και εμπορικοί αντιπρόσωποι από άλλες 6 χώρες.