Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ



ΗΗ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, στο «5ο Festival Ελαιολάδου & Ελιάς», που διοργανώνεται στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (Αθήνα), από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου).   
Το εν λόγω Festival αποτελεί το σημαντικότερο εξειδικευμένο εμπορικό θεσμό για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 επισκέπτες.
Παρά το γεγονός ότι τα “festivals” που διοργανώνονται από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό  Στρατηγικού Σχεδιασμού», κατά βάση και μέχρι πρότινος απευθυνόταν στο ευρύ κοινό, τελευταία γίνεται μία συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται να παρευρεθούν στην έκθεση ως προσκεκλημένοι hosted buyers (εμπορικοί αγοραστές) του εξωτερικού, εκπρόσωποι δικτύων διανομών από Ρωσία, Φιλανδία, Κίνα, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Η.Π.Α. και Καναδά, όλοι διαπιστευμένοι από τους εμπορικούς ακολούθους των Πρεσβειών τους στην Αθήνα. Αναμένεται δε μέχρι την έναρξη της έκθεσης να δηλώσουν συμμετοχή και εμπορικοί αντιπρόσωποι από άλλες 6 χώρες.