Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ







Η 4η Φωτογραφικη Εκθεση του Σταυρου Ανδριωτη στη Χιο,στο Ομηρειο Πνευματικο Κεντρο,την Παρασκευη 19 Αυγουστου,19.30 μ.μ.Παλια καικια,λησμονημενες γωνιες,τοπια με χρωματα,φυσικα λιμανια και ασπρομαυρες φιγουρες,συνθετουν την
ομορφια που κρατησε ο χρονος στο περασμα του,στην ακρη της θαλασσας,τα καρναγια και τις αυλες του Καμπου.Καστρα,πυργοι,περιβολοι,φοινικες, μαγκανοι,μυρωδιες, μορφες στο διαφανο ελληνικο φως.Θυμηση,αναποληση,ταυτιση,συγκινηση μεσα απο την γνωριμη μα ιδιαιτερη ματια του φωτογραφου Σταυρου Ανδριωτη..Αισθησεις που μας καλουν,να αγγιξουμε τον χρονο και να τον κρατησουμε μεσα μας....


H ΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Για δεύτερη φορά η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ εκπρόσωπος της Λαϊκής συσπείρωσης με αφορμή την ανασυγκρότηση του ΔΣ. Αυτό δείχνει και την αντιδημοκρατική της νοοτροπία και τη λογική της να λειτουργεί με βάση την ημετεροκρατία με παράπλευρες απώλειες την αδιαφάνεια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον θεσμό αν και μας βρίσκει αντίθετους με τον τρόπο λειτουργίας του. Θεσμικά είμαστε υπέρ ενός θεάτρου που θα λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα χωρίς να κάνει μόνο διαχειριστικό έργο αλλά ουσιαστικό και χωρίς να αποτελεί χώρο ρουσφετολογικό των εκάστοτε δημοτικών αρχών και άλλων πολιτειακών παραγόντων.
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις πρόθυμες δημοτικές αρχές τύπου δήμου Χίου οδηγεί τα ΔΗΠΕΘΕ στο κλείσιμο απαιτούμε να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για το ΔΗ.ΠE.ΘΕ Χίου πλήρη κάλυψη των αναγκών του και κλιμάκωση της χρηματοδότησης του αλλά να δοθεί ωστόσο πραγματική ώθηση και πνοή στη θεατρική τέχνη Η παραγωγή του θεατρικού έργου να συγκεντρωθεί σταδιακά σε ένα δημόσιο φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται την λειτουργία του θεάτρου στα πλαίσια περιφερειακών κρατικών θεάτρων.
Επίσης μας βρίσκει αντίθετους κάθε διορισμός που δεν γίνεται με σωστά κριτήρια και με απόλυτη διαφάνεια ή διορισμοί μαϊμούδες και διορισμοί που να είναι μόνο με δυο μέτρα και δυο σταθμά φωτογραφίζοντας γνωστές σε όλους καταστάσεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση δεν θα συναινέσομε θα την καταγγείλουμε δημόσια και δεν θα είμαστε απλοί θεατές σε οποιαδήποτε συναλλαγή που εμπίπτει στα παραπάνω.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΗ.ΠE.ΘΕ