Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του Προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής απέστειλε νέα επιστολή στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γ. Γιαννούση, με τις επισημάνσεις του για την αποδοτικότερη υλοποίηση του προγράμματος.

Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του, αναφέρθηκε στα εξής:

«Κύριε Γενικέ,
Έχοντας στην διάθεση μας  σαφή εικόνα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του Προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης , Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» για την Περιφέρεια μας, επιτρέψτε μου τις παρακάτω επισημάνσεις:
·      Οι προτάσεις  υφιστάμενων επιχειρήσεων στους τομείς  «Μεταποίηση» και «Εμπόριο – Υπηρεσίες»  καλύπτονται από την αρχική κατανομή δημόσιας δαπάνης
·      Αντίθετα η αρχική κατανομή δημόσιας δαπάνης για υφιστάμενες επιχειρήσεις στον Τουρισμό καλύπτει το 45% περίπου των επενδυτικών σχεδίων που μετά την  αξιολόγηση περιλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες κατάταξης ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις  μόλις το 32%.
Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου  αναγνωρίζει στο εκδηλωμένο ενδιαφέρον των Τουριστικών επιχειρήσεων τον ιδιαίτερο δυναμισμό ενός τομέα σε αναζήτηση νέων κατευθύνσεων και τεχνικών αξιοποίησης των μεγάλων δυνατοτήτων των νησιών μας  που σχετικά πρόσφατα αλλά  δυναμικά επανακαθορίζουν τα πλεονεκτήματα  της συνοριακής τους ταυτότητας.
Από την άλλη μεριά  μας ικανοποιεί ιδιαίτερα  η πραγματικότητα της ύπαρξης των 187 προτάσεων των νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων. Θεωρούμε ότι πρέπει να ανταποκριθούμε  προωθώντας  τη νέα αυτή επιχειρηματικότητα   χωρίς να στερήσουμε από κανένα την δυνατότητα να τολμήσει στη δύσκολη εποχή μας και στο ιδιαίτερο περιβάλλον της νησιωτικότητας.
Με βάση τα παραπάνω εκτιμούμε   ότι πρέπει να επιτρέψουμε την υλοποίηση όλων των προτάσεων που καλύπτουν  τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα στους παραπάνω τομείς και παρακαλώ :
 α) για την μεταφορά των πλεοναζόντων πόρων από τις θεματικές ενότητες της Μεταποίησης και του Εμπορίου – Υπηρεσιών για την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων στους τομείς του  Τουρισμό και των Νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων
 β) για την δέσμευση της αναγκαίας δημόσιας δαπάνης συνολικού ύψους 33.000.000€ με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Β.Αιγαίου έχει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες να καλύψει κάθε υπέρβαση που είναι πιθανόν να προκύψει κατά την υλοποίηση.
Προσδοκώντας  να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την εφαρμογή του Προγράμματος για την Περιφέρεια  χωρίς να διακινδυνεύσουμε την επιστροφή πόρων,       νομίζουμε ότι πρέπει να (α) δρομολογηθούν άμεσες ενέργειες αναφορικά με τις κατευθύνσεις ελέγχου ώστε να αποτελέσει κριτήριο επιτυχούς υλοποίησης των επενδύσεων ο προσανατολισμός της έντασης ενίσχυσης σε επιλέξιμες δραστηριότητες και (β) να ενημερωθούν έγκαιρα οι φορείς για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους με σεβασμό στις κανονιστικές διατάξεις του Προγράμματος.  Η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στην ανάγκη αυτή.
Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για το προσωπικό σας ενδιαφέρον αλλά και την αποδοτική συνεργασία των Υπηρεσιών σας που έφεραν σε πέρας ένα δύσκολο έργο σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα. Προσδοκούμε στην ανταπόκριση σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση».


M.KONΣΟΛΑΣ ΚΑΙ Π.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: "ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ".- ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 2 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ




ΘΕΜΑ: ''Κοινή πρωτοβουλία Μάνου Κόνσολα και Παύλου Βογιατζή για να μειωθεί η φορολογία στα διατηρητέα κτήρια στη Νησιωτική Ελλάδα και στην ηπειρωτική χώρα''


Οι Βουλευτές Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, και Λέσβου, κ. Παύλος Βογιατζής, κατέθεσαν πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών διατηρητέων κτηρίων, με αφορμή το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.
Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι το κόστος συντήρησης και επισκευής των συγκεκριμένων κτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που επιβάλλει μία διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τα άλλα ακίνητα.
Τονίζουν ότι πολλά διατηρητέα κτήρια βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Οι ιδιοκτήτες τους καταβάλουν υψηλό οικονομικό κόστος για έργα συντήρησης και επισκευής, όντας υποχρεωμένοι να εκτελέσουν αυτές τις εργασίες, όπως προβλέπει ο νόμος αλλά και για αντικειμενικούς λόγους.
Εθνικοί λόγοι αλλά και λόγοι που σχετίζονται με την προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, επιβάλλουν μια διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση για τα διατηρητέα κτήρια.
Οι κ.κ. Κόνσολας και Βογιατζής προτείνουν να διατηρηθεί η απαλλαγή από το φόρο διατηρητέων ακινήτων που δεν κατοικούνται αλλά και να υπάρξουν χαμηλοί συντελεστές για τα διατηρητέα κτήρια που κατοικούνται. Ζητούν, επίσης, να υπάρξει διαφοροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων των ιδιοκτητών διατηρητέων κτηρίων με τα αντίστοιχα των ιδιοκτητών άλλων ακινήτων.
Αναφερόμενος σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία, ο κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε:
«Οι κάτοικοι που συντηρούν διατηρητέα κτήρια σε νησιά, παραδοσιακούς οικισμούς και σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, δεν μπορεί να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση.
Το κόστος συντήρησης και επισκευής αυτών των κτηρίων είναι τεράστιο. 
Η Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι τα κτήρια αυτά συνδέονται με τη ζωή σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές αλλά και με την διάσωση και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.
Χρειάζεται μία άλλη προσέγγιση, να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση».

Η πρόταση των Βουλευτών προς τον κ. Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Ενώνουμε τη φωνή μας, προκειμένου να σας καταστήσουμε κοινωνό ενός υπαρκτού προβλήματος που σχετίζεται με το φόρο ακινήτων.
Αναφερόμαστε στην επιβάρυνση για τα διατηρητέα κτήρια στο νέο φόρο.
Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τα περισσότερα από αυτά τα κτήρια, βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς στη Νησιωτική Ελλάδα αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους ή σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης κ.α.
Το κόστος συντήρησης και επισκευών των διατηρητέων κτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλό και επιτακτικό.
Δεν μπορούν οι συγκεκριμένες εργασίες να μετατεθούν στο μέλλον ή να αγνοηθούν αφού με βάση το σχετικό νόμο ο ιδιοκτήτης ενός διατηρητέου κτηρίου είναι υποχρεωμένος να το συντηρεί και να προβαίνει στις ανάλογες διαδικασίες επισκευής.
Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες εργασίες οι εντεταλμένες υπηρεσίες του Κράτους και του καταλογίζουν το κόστος.
Υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος.
Η συντήρηση και η επισκευή των διατηρητέων κτηρίων στη Νησιωτική Ελλάδα είναι ζήτημα ζωτικού εθνικού ενδιαφέροντος. Συνδέονται με τη ζωή και τη δημιουργία σε αυτές τις περιοχές.
Είναι, όμως, και ζήτημα διάσωσης και ανάδειξης της ιστορικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.
Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι τα διατηρητέα κτήρια στους παραδοσιακούς οικισμούς στη Νησιωτική Ελλάδα και στην ηπειρωτική χώρα, στους χαρακτηρισμένους ως αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν μπορεί να υπόκεινται στα ίδια κριτήρια φορολόγησης που ισχύουν και για τα άλλα ακίνητα.
Το προηγούμενο διάστημα, τα διατηρητέα κτήρια που δεν κατοικούνταν, είχαν απαλλαγεί από την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ.
Η ρύθμιση αυτή πρέπει να συνεχίσει να ισχύει και στο νέο, ενιαίο φόρο ακινήτων.
Πρέπει, όμως, να υπάρξει και διαφορετική αντιμετώπιση των διατηρητέων που κατοικούνται, να αντισταθμιστεί το υψηλό κόστος συντήρησης και επισκευών σε αυτά τα κτήρια που είναι μία διαρκής και ανελαστική δαπάνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Χρειάζεται διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση και κυρίως διαφορετική κλίμακα σε ό, τι αφορά στο εισόδημα των ιδιοκτητών τους.
Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των 15 ή 20.000 ευρώ ενός ιδιοκτήτη ακινήτου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, ως προς τη φορολόγηση του ακινήτου, με το αντίστοιχο εισόδημα ενός ιδιοκτήτη διατηρητέου κτηρίου σε έναν παραδοσιακό οικισμό. Και αυτό γιατί το κόστος επισκευής και συντήρησης είναι πολύ μεγάλο.
Ευελπιστούμε ότι θα αποτιμήσετε θετικά την πρότασή μας».



ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ" ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ'' ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00 Π.Μ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 12:00 Μ.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΕΝ ΖΑΧΑΡΙΟΥ 1 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ.
ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΚΡΟΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΚΗΡΥΚΑ
ΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΥΩΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΜΩΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΛΟΥΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΣΑΡΡΗ ΑΡΙΣΤΕΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙ:
ΒΡΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΚΛΗΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΌΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΨΗΦΟΣ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΉ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕMAIL THΣ ΟΜΑΔΑΣ tocastrotischiouenasxamenosparadeisos@hotmail.gr

ΦΑΚΕΛΛΟΣ "ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

..Ένα σημαντικό κομμάτι των νησιωτών μας ζει σήμερα από την αλιεία. Παρόλα αυτά, πολλές περιοχές καταστρέφονται από την παράνομη αλιεία (δυναμίτες, χημικά, μπουκάλες) και την υπεραλίευση, ενώ η αλίευση με καταστροφικά εργαλεία και πρακτικές (βιντζότρατα, μηχανότρατες με συρόμενα εργαλεία βυθού κ.λπ.), εξακολουθεί να είναι εκτεταμένη. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ρύπανση των θαλασσών και τον περιορισμό, λόγω τουρισμού, των περιοχών που συνδέονται με την αναπαραγωγή των ψαριών (λιβάδια Ποσειδωνίας, κλειστές περιοχές – κόλποι, ύφαλοι κ.λ.π.) υποβαθμίζουν ραγδαία τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Επομένως, το σημερινό μοντέλο αλιείας είναι σαφώς μη αειφορικό και κατά συνέπεια μη βιώσιμο οικονομικά.

......
"Οι Πράσινοι εκφράζουμε την ανησυχία ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) κινδυνεύει να υπονομεύσει την προσφάτως συμφωνηθείσα μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, αφού υπερψηφίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να οδηγήσουν στην ενίσχυση της υπεραλίευσης και να παρατείνουν την κρίση" δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.
Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων.
Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των τελικών πινάκων.

aftodioikisi.gr

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Στην προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ υπάρχει μια γενική και αόριστη αναφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς περιγραφή των υπό συζήτηση αλλαγών. H σχετική παράγραφος αναφέρει τα εξής: «Το εκλογικό σύστημα είναι πάντα μια εξαιρετικά κρίσιμη θεσμική παράμετρος που δεν πρέπει να τροφοδοτεί τεχνητές πολώσεις, αλλά να εναρμονίζεται με την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα μέσα από την υπεύθυνη προγραμματική συνεργασία«.
Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί διακαώς να σπάσει το μπόνους των εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα και να μοιράζεται στα κόμματα που έχουν από πριν ξεκαθαρίσει ότι θα μετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ δεν θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου, για προφανείς λόγους και ως εκ τούτου η συζήτηση μετατέθηκε γι αργότερα. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει τη συγκατάθεσή του στην αλλαγή εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης με με την αποδοχή της πρότασής του από τη ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές ΟΤΑ ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στο βέτο

aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣ : 18 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - 109.043,61 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ , 6.298,09 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΙ 5.597,41 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΨΑΡΩΝ

Υπέγραψε την απόφαση ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σύμφωνα με την οποία κατανέμει, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το ποσό των 17.822.916 ευρώ στους 325 δήμους της χώρας στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς.

aftodioikisi.gr