Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗ


Επίθεση με σπρωξιές,  γιουχαΐσματα και βρισιές κατά του δημάρχου  Αθηναίων Γιώργου Καμίνηπραγματοποίησαν άγνωστοι κατά την έξοδο του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ το βράδυ της Κυριακής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους μάρτυρες, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κυνήγησαν το δήμαρχο Αθηναίων μέχρι το αυτοκίνητό του στο οποίο και προκάλεσαν σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα ο κύριος Καμίνης να διαφύγει με μηχανάκι.
Ευθύνες στο Μπαλασόπουλο
Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εικόνες από τη συγκεκριμένη επίθεση καθώς αυτοί που του επιτέθηκαν δεν επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν το περιστατικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος έχει χτυπηθεί ελαφρά και του ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους να επικσκεφθει νοσοκομείο, ενώ αναμένεται ανακοίνωση από το Δήμο Αθηναίων στην οποία θα επιρρίπτονται ευθύνες στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο, καθώς όπως λένε συνεργάτες του κ. Καμίνη στην aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια σημερινών του ομιλιών το στοχοποίησε,  κάνοντας λόγο για «Καμίνη της διαπλοκής» και «αποκαλύπτοντας» ότι βρισκόταν χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου!
«Βρισκόσουν στο Μέγαρο Μαξίμου»
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ εργαζόμενοι είχαν επιτεθεί φραστικά στον κ. Καμίνη, κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που λαμβάνονταν οι αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα στην αυτοδιοίκηση.
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

aftodioikisi.gr

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές,  για αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται  στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εσωτερικών. Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων.  

Τέλος υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα παρουσιαστεί η έρευνα της ΚΕΔΕ που πραγματοποίησε η METRON ANALYSIS για την «Εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ




Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του SHORTSEA (ναυτιλία μικρών αποστάσεων) με κυρίαρχο το πάγιο αίτημα περί ελαστικοποίησης των συνθέσεων των πλοίων κάτω των 3.000 κοχ, έγινε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Προς αποφυγή της περαιτέρω συρρίκνωσης του στόλου, ζητήθηκε από τον υπουργό Ν&Α η άμεση εναρμόνιση των συνθέσεων σύμφωνα με τα ισχύοντα για τα ποντοπόρα πλοία και για αυτή κάτω των 3000 κοχ.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε εκ νέου η προώθηση των ατομικών συμβάσεων για τα κατώτερα πληρώματα σε φορτηγά πλοία κάτω των 3000 κοχ.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε και συζητήθηκε ο σκοπός του SPC Greece (Shortsea Promotion Center) ως μέλους του ΔΣ του ESN (European Shortsea Network) και αναλύθηκε ο ρόλος του ενόψει ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από 1/1/2014 και της ανάδειξης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής (ΟΘΠ), όπως εκφράζεται από τον Κανονισμό της ΕΕ 1255/2011.

Επίσης, αναφέρθηκε η απόφαση του ΔΣ για την στήριξη της οικειοθελούς παροχής των μελών της Ένωσης στην προσπάθεια της ναυτιλιακής κοινότητας προς επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης καθώς και η διαρκής απορρόφηση των σπουδαστών ΑΕΝ προ εκπλήρωση των εκπαιδευτικών ταξιδιών τους.

Ο υπουργός υποσχέθηκε την άμεση αξιολόγηση των αιτημάτων της Ένωσης, ώστε ο κλάδος της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων να υπερισχύσει στην Μεσόγειο – Μαύρη Θάλασσα και Ευρώπη γενικότερα με την Ελληνική σημαία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ




Η Κυβέρνηση της υποτέλειας καταρρέει και στο ολισθηρό διάβα της συμπαρασύρει τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή και την εξαθλίωση.
Ταυτισμένη απόλυτα στις εντολές των τοκογλύφων της Τρόικας, η μνημονιακή Κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου ξεπουλά και διαλύει τα πάντα. Καταλύει ότι συμβολίζει κοινωνικό κράτος και κοινωνική προστασία. Στις στρατιές του ενάμιση εκατομμυρίων ανέργων από τα λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα, τώρα προστίθενται και χιλιάδες νέοι άνεργοι από τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Χθες ήταν η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, αύριο όλοι οι υπόλοιποι.
Ο ήδη υποστελεχωμένος Δήμος Χίου από την ετσιθελική απομάκρυνση δεκατριών συναδέλφων με το μέτρο της λεγόμενης κινητικότητας του ανεκδιήγητου Μανιτάκη, τώρα αποψιλώνεται από άλλους δεκαοκτώ συναδέλφους της Δημοτικής Αστυνομίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Χίου να ενεργοποιήσουν την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σκληρές και άμεσες κινητοποιήσεις. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου συμμετέχει τη Δευτέρα 8 Ιούλη στην 3ωρη Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ από τις 12 έως τις 3 και καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Χίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στην αναλγησία και τη βαρβαρότητα της Κυβέρνησης και της Τρόικας απαντάμε με αλληλεγγύη και μαζική συμμετοχή στους αγώνες!

Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης


ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Έναρξη Παραστάσεων 10 Ιουλίου 2013

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο την άπαιχτη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου:

Το θεατρικό έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» (Χαρίλαος ο Β') γράφτηκε τη δεκαετία του 70 από τον Αλέκο Σακελλάριο και διασκευάστηκε για να προσαρμοστεί στην εποχή μας, διατηρώντας ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά του, νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της πολιτικής σάτιρας και παρωδίας. Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία και τη διαφθορά. Η κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών, θυμίζουν τη λοιδορία αναίσχυντων πολιτικών τακτικών που γνωρίσαμε από τους Ιππής (424 π.χ.), ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Παπαδιαμάντη και ξεσκεπάζουν τους σημερινούς Κλέωνες (δημαγωγούς). Και ενώ είναι ολοφάνερες οι ιδιαίτερα κωμικές ανατροπές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ήρωες του έργου, το γέλιο προκαλεί η -δήθεν- αθωότητά τους.

Το συγκεκριμένο έργο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πολυεπίπεδο, γιατί στεγάζει και βαθύτερα νοήματα, αφήνοντάς τα με διακριτικό τρόπο στο θεατή για επεξεργασία.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Μποστατζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Γιώργος Ματαράγκας - Δήμητρα Παπαδήμα - Γιάννης Ζαφείρης - Περικλής Κασσανδρινός - Πέτρος Πέτρου και ο Πέτρος Ξεκούκης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Διασκευή - Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης

Eνδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου

Μουσική Σύνθεση - Ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος («Τρίφωνο»)

Πρόγραμμα Περιοδείας

10 Ιουλίου - Ίλιον

12 Ιουλίου - Καισαριανή

14 και 15 Ιουλίου - Θεσσαλονίκη - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

26 Ιουλίου - Γαλάτσι

27 Ιουλίου - Ωροπός

29 Ιουλίου - ΨΑΡΡΑ





30 και 31 Ιουλίου - ΧΙΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗΣ

1η Αυγούστου - Οινούσες

3 Αυγούστου - Μεγάλο Πεύκο

10 Αυγούστου - Βίλια

24 Αυγούστου - Μέγαρα

25 Αυγούστου - Κριεκούκι

26 Αυγούστου - Μάνδρα

29 Αυγούστου - Κορυδαλλός

Τον Σεπτέμβριο ο θίασος θα παρουσιάσει την κωμωδία σε δήμους της Αθήνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Πρόκειται για μια παραγωγή - αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο.

Η παράσταση αποτελείται α) από ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα - σκηνοθέτη και β) από την τελευταία σπαρταριστή κωμωδία που έγραψε ο Σακελλάριος. Κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.