Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές,  για αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται  στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εσωτερικών. Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων.  

Τέλος υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα παρουσιαστεί η έρευνα της ΚΕΔΕ που πραγματοποίησε η METRON ANALYSIS για την «Εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».