Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΑ ΚΕΠ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ



Η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ανατέθηκε στα ΚΕΠ. Να θυμίσουμε ότι η προθεσμία για την αντικατάσταση των διπλωμάτων λήγει στις 18 Ιανουαρίου 2015.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «οι πολίτες εκτός από τα 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων μπορούν να εξυπηρετούνται επιπλέον και από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα». Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κάτοχοι αυτών των διπλωμάτων υπλογίζονται σε περισσότερους από 500.000.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την αντικατάσταση είναι:
• Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
• Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
• Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
Επίσης στα ΚΕΠ έχει ανατεθεί και η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης.
 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΘΕΣΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ



 To θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), επισημαίνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλο το Αιγαίο.
Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ενδιάμεσα δρομολόγια των πλοίων πρέπει να προσεγγίζουν όλα τα λιμάνια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε την εναλλακτικότητα των δρομολογίων Αγίου Κηρύκου- Ευδήλου και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία προσέγγισης των σκαφών στο Καρλόβασι της Σάμου.

Υπερψηφίζοντας την ένταξη του λιμένα των Ψαρών σε επιδοτούμενο δρομολόγιο, η κα Καλογήρου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης δρομολόγησης και για το λιμάνι των Οινουσσών, τα εγκαίνια του εξωτερικού κρηπιδώματος του οποίου έγιναν πριν από λίγες ημέρες.
Επίσης υποστήριξε ότι τη θερινή περίοδο για τα νησιά και ειδικά για τη Λήμνο, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ενίσχυσης των επιδοτούμενων δρομολογίων και ζήτησε την επέκτασή τους από τις 13 στις 16 εβδομάδες. 

πηγη emprosnet

ΜΩΡΑΪΤΗΣ : ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τη διαφωνία του για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, στην οποία επέρριψε την ευθύνη για «την κατάρρευση που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες» εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ενώ ζήτησε από το σοσιαλιστικό κίνημα να προχωρήσει άμεσα σε συνέδριο καθώς και σε αλλαγή ηγεσίας.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε «να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα και να πάει σε εκλογές όταν φτάσει στην ανάγκη», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) o βουλευτής ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Δήμα, που προτάθηκε από τον πρωθυπουργό, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή», σημείωσε ωστόσο ότι θα τον ψηφίσει, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο με «σεβαστή πορεία».

«Αυτοί που αποφάσισαν την αριστερή παρένθεση, παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Είναι μία ριψοκίνδυνη απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους τους οποίους έβαλε. Ομολογεί η ίδια ότι απέτυχε. Σε εκλογές οδηγούμαστε, γιατί απέτυχε η διαπραγμάτευση στο Παρίσι και το μεγάλο ρίσκο του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο», ανέφερε. Επισήμανε πάντως, την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να μην πάει σε βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι ό ίδιος θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και πρόσθεσε: «Δε θέλω να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» αν και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων» υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει «συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας τώρα» ώστε να «σωθεί το κόμμα» το οποίο «δεν μπορεί να ζητήσει την ψήφο του λαού ως κόμμα στελεχών και παραγόντων».

Κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «τοποθετηθούν δημόσια», καθώς «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να σύρεται από κόμμα με το οποίο το χωρίζουν τόσα πολλά, χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα».

Ερωτώμενος αν θα συμμετείχε σε κόμμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε: «Εγώ δεν είδα τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι θα κάνει κόμμα. Είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη του, αν δε βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρει η παράταξη, όπως και τον Γιώργο Παπανδρέου» και συμπλήρωσε ότι «οι ώρες είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους»

ethnos.gr

ΣΥΡΙΖΑ : ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με το οποίο η Rheinmetall καλείται να πληρώσει 37 εκατομμύρια ευρώ στην εισαγγελία της Βρέμης ως πρόστιμο για διαφθορά αναφέρονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως θα επαναφέρουν τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε συναφές νομοσχέδιο.
Το θέμα που δημοσίευσε χθες (11/12/2014) το newsbomb.gr , απασχόλησε τον  Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή  Πειραιά και Νησιών του ΣΎΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, τον Συντονιστή της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Έλεγχο του Κυβερνητικού Έργου σε θέματα άμυνας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο και τα μέλη της Επιτροπής αυτής και Βουλευτές Β' Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, Σάμου Αγνή Καλογερή, Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Συγκεκριμένα έκαναν την  ακόλουθη κοινή δήλωση :
«Οι γερμανικές Αρχές υποχρέωσαν την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics να πληρώσει για «μίζες» που κατέβαλε κατά τη διαδικασία πώλησης οπλικού συστήματος κατασκευής της στην Ελλάδα το ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση, δεν έχει γίνει γνωστό οι ελληνικές αρχές να έχουν επιβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο.
Φαίνεται ότι ακόμα και στην υπόθεση των «μιζών» για εξοπλιστικές συμβάσεις, η Κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την αποκλειστικότητα είσπραξης προστίμων στις γερμανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ζημιωμένο στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό δημόσιο.
Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την ορθότητα της πρωτοβουλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2014 τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε προμηθευτές αμυντικού υλικού, που χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους. Παρά την αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης να επανακατεθέσει ως δική της την ίδια τροπολογία (!), μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι επιβλαβείς συνέπειες της διστακτικότητας της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα αδιαφανή συμφέροντα των εξοπλισμών είναι πλέον εμφανείς και αντιληπτές από όλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανακαταθέσει άμεσα την τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε συναφές νομοσχέδιο και καλούμε την Κυβέρνηση αυτή τη φορά να την αποδεχτεί».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/532053/syriza#ixzz3LgJKy0OG

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2015

Δεν υπάρχει ερώτημα, είναι δεδομένο ότι και τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν απολύσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο όπως ξεκαθάρισε ο Κ.ΜητσοτάκηςΒέβαια, και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε οριζόντια μέτρα, όπως εκείνα που επέβαλαν τις 15.000 απολύσεις από το δημόσιο, αλλά στη συνέχιση των ελέγχων στα δικαιολογητικά των υπαλλήλων.
Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στο STAR οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν και μαζί και οι απολύσεις των υπαλλήλων που έχουν πλαστογραφήσει έγγραφα ή έχουν παρουσιάσει έγραφα “μαϊμούδες”.
Ταυτόχρονα όπως είπε ο υπουργός δεν θα σταματήσουν (αυτό ούτως ή άλλως νομικά προβλέπεται εδώ και χρόνια) οι απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων.

newsit.gr

Συμμετοχή Ἱεροῦ Κλήρου εἰς Μ. Ἑσπερινόν τῶν Χριστουγέννων είς Ἱ. Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS1368

Ἀποστολή τοῦ ὑπ' ἀριθ. 49282/1-12-2014 ἐγγράφου τοῦ Δήμου Χίου μέ θέμα: "Βάπτιση - Ὀνοματοδοσία"


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS1359

Μουσική Ἐκδήλωσις εἰς Ὀμήρειον Π. Κ. Δ. Χίου ἐπ' εύκαιρίᾳ τῶν Χριστουγέννων


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS1367

Ὧραι ἐνάρξεως Ἱερὼν Ἀκολολουθιῶν τοῦ Ἱεροῦ Δωδεκαημέρου.


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS1366

Σύναξις τῶν μαθητῶν - Ἀναγνωστῶν εἰς "Κουκουνάρειον" Πνευματικόν Κέντρον Λατομιτίσσης


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS1306

Κλειστή η Ιματιοθήκη από 18/12/2014 ως 15/1/2015


E-mailΕκτύπωσηPDF
Ανακοίνωση από την Ιματιοθήκη της Αγάπης
Εν όψει των εορτών, η Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, θα παραμείνει κλειστή από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 έως την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος 2015!

Κατάργησις Κληρικοσήμου


Π ρ ό ς
Τά Ἐκκλησιαστικά Συμβούλια, τά Ἡγουμενοσυμβούλια,
τάς Ἐκκλησιαστικάς Ἐπιτροπάς Ἱερῶν Μονῶν καί
τήν Διαχειριστικήν Ἐπιτροπήν τοῦ Ἱ. Προσκυνήματος Ἁγ. Μαρκέλλης Βολισσοῦ
Διά τοῦ παρόντος, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι, κατόπιν τοῦ ὑπ’ ἀριθ. 62433/8053/7-11-2014 ἐγγράφου τοῦ Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Ὑπαλλήλων, Γ΄ Δ/νσις Ἐφάπαξ Παροχῶν, Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε., ληφθέντος τήν 4ην Δεκεμβρίου 2014, καί συμφώνως πρός τόν Ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85 τ. Α΄), ἀπό 1.1.2015 καταργοῦνται αἱ διατάξεις, αἱ ὁποῖαι προβλέπουν τήν εἴσπραξιν Κοινωνικῶν Πόρων ὑπέρ τοῦ Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε. (περ. β’ καί γ΄ τῆς παραγρ. 4 τοῦ ἄρθρου 17 τοῦ Ν. 3607/2007 (Α΄ 245) καί τῆς ἀρ. ΥΑ Φ30215/81/3/16-02-2010 (Β΄ 160) καί συγκεκριμένως καταργοῦνται αἱ ἐπικολλήσεις:
α) Εἰς τάς ἀδείας Γάμου, Βαπτίσεις, Μνημόσυνα, Διαζύγια, κληρικοσήμου ἀξίας 3 εὐρώ.
β) Εἰς τά ἔγγραφα Χειροτονίας, Χειροθεσίας, Διορισμοῦ καί Ἀπολύσεως ἀνωτέρου καί κατωτέρου Κλήρου, κληρικοσήμου ἀξίας 3 εὐρώ.
γ) Εἰς τάς αἰτήσεις πρός Ἐφημερίους, Ἐκκλησιαστικάς Ἀρχάς, Ἐκκλησιαστικούς Ὀργανισμούς καί Ἐκκλησιαστικά Ἱδρύματα, καθώς καί εἰς τά Πιστοποιητικά ἤ Βεβαιώσεις ἤ Ἐπικυρώσεις, τά ὁποῖα ἐκδίδονται ὑπό τῶν ἀνωτέρω, κληρικοσήμου ἀξίας 2 εὐρώ. Καί
δ) Εἰς τάς ἀποδείξεις δαπανῶν ἁπάντων τῶν Ἱερῶν Ναῶν καί ἁπάντων τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Ἱδρυμάτων καί εἰς τά πάσης φύσεως ἔργα, τά ὁποῖα ἐκτελοῦνται ἀπό ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς, Ἐκκλησιαστικά Ἱδρύματα καί Ἱεράς Μονάς, εἰς 4%.
Ἐντολῇ τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου
Ὁ Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος
+ Πρωτοπρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.  ΓΕΟΜΕΛΟΣ

Έρχεται Η Μασκότ Του ΝΟ Χίου Ο "ΝΟΧάρας"


ΜΑΣΚΟΤ ΝΟΧΑΡΑΣΟ Ναυτικός Όμιλος Χίου πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά και φέρνει τη Μασκότ του, τον καρχαρία "ΝΟΧάρα". Ο "ΝΟΧάρας" θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στους φιλάθλους μας το Σάββατο 13/12/14 και ώρα 16:30 στον αγώνα του ΝΟΧ με τη Γλυφάδα και περιμένει μικρούς και μεγάλους να έρθουν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο για να ενισχύσουν την ομάδα μας.
Ο ΝΟΧάρας επισκέφτηκε σήμερα την προπόνηση για μία πρώτη γνωριμία με τους μικρούς αθλητές μας.
Μασκότ ΝΟΧάρας

noxiou.gr

Πρόγραμμα 5ης Αγωνιστικής Α1 Πόλο Ανδρών


ΝΟ Χίου - ΑΝΟ ΓλυφάδαςΣυνεχίζεται το Σάββατο 13/12/14 το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών με την 5η αγωνιστική. Ο ΝΟ Χίου αντιμετωπίζει την Γλυφάδα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο στις 16:30. Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Σάββατο 13/12/14
Υδραϊκός ΑΟ - ΝΟ Καλαμακίου (Σταυρίδης, Κατσαρός): Κολ. Γλυφάδας (15:00)
Εθνικός - Παλαιό Φάληρο (Σκαλοχωρίτης, Κραβαρίτης): Κολ. Εθν. Πειραιά (16:00)
ΝΟ Χίου - ΑΝΟ Γλυφάδας (Μπιράκης, Μπουδραμής): Κολ. Ιωνικό (16:30)
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (Αχλαδιώτης, Κυράνης): Κολ. Ποσειδώνιο (17:00)
Παναθηναϊκός - ΝΟ Βουλιαγμένης (Μοίραλης, Κουρέτας): Κολ. Ιλίσιο (17:00)
Νηρέας Λαμίας - Ολυμπιακός (Στεφανάκης, Ποσποτίκης): Κολ. Εθν. Πειραιά (17:30)

noxiou.gr

Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου


Τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Ποντίκι”, στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης καταγράφουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.
Στο ερώτημα για την πρόθεση στήριξης κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 89% της ελληνικής κοινωνίας και το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ λένε «όχι».
papa-1

Επιπλέον, 1 στους 4 που δηλώνουν πως θα ψήφιζαν «κόμμα Γιώργου Παπανδρέου» ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.
papa-2

Παράλληλα, το 11% των Ελλήνων ψηφοφόρων και το 24% εντός του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου αρχηγού.
Πηγή: Εφημερίδα “Το Ποντίκι”

aftodioikisi.gr

Δείτε πόσες άδειες παραμονής δόθηκαν σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα


Αγορές ύψους 65 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του νόμου που έδινε άδεια διαμονής 5ετούς διάρκειας σε υπηκόους τρίτων χωρών, όταν αγόραζαν ακίνητα στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται ως ιδιαίτερα θετικά για την ελληνική οικονομία κι όπως σημειώνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται πως πήγε καλά, παρά το γεγονός ότι για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2014 δεν ήταν δυνατή η σύναψη συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων, λόγω αδυναμίας υπολογισμού φόρου υπεραξίας.
Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί έως τώρα 791 άδειες διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων και μέλη των οικογενειών τους, ενώ εκκρεμούν προς εξέταση άλλες 233 αιτήσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, εκδηλώνεται από Ρώσους και Κινέζους, με τον Αργύρη Ντινόπουλο να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει βελτιώσεις στο πρόγραμμα, ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για υποψήφιους επενδυτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι κύριες χώρες προέλευσης στις περιπτώσεις που εκδόθηκαν άδειες διαμονής βάσει του συγκεκριμένου πλαισίου είναι:
– Ρωσία: 164 ιδιοκτήτες ακινήτων- 142 μέλη οικογένειας (σύνολο 306)
– Κίνα: 138 ιδιοκτήτες ακινήτων- 111 μέλη οικογένειας (σύνολο 249)
– Αίγυπτος: 28 ιδιοκτήτες ακινήτων- 24 μέλη οικογένειας (σύνολο 52)
– Ουκρανία: 19 ιδιοκτήτες ακινήτων- 17 μέλη οικογένειας(σύνολο 36)
– Λίβανος: 13 ιδιοκτήτες ακινήτων- 21 μέλη οικογένειας (σύνολο 34)
– Λοιπές: 58 ιδιοκτήτες ακινήτων- 56 μέλη οικογένειας (σύνολο 114)

aftodioikisi.gr

Τρίτο ευρω… «χαστούκι» για τις χωματερές – Καταδίκη της Ελλάδας για τον ΧΥΤΑ Κιάτου


Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για το θέμα το σκουπιδιών. Είναι το τρίτο «χαστούκι» για τη χώρα μας μέσα στο 2014 και αφορά τη διαχείριση της χωματερής στο Κιάτο. Στις αρχές του μήνα, είχε επιβληθεί υπέρογκο πρόστιμο στη χώρα μας για την αδυναμία της να κλείσει και να αποκαταστήσει τους παράνομους χώρους απόρριψης απορριμμάτων, ενώ τον περασμένο Ιούλιο καταδικάστηκε για τη χωματερή της Ζακύνθου, η οποία λειτουργεί μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Ο ΧΥΤΑ του Κιάτου εξυπηρετεί τους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας, καθώς και τους Δήμους Τρίπολης, Β. Κυνουρίας και Ν. Κυνουρίας.
Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο απορρίπτει κατ’ αρχάς το επιχείρημα της Ελλάδας ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτείται συνεργασία πολλών φορέων, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να επικαλείται διατάξεις, πρακτικές ή καταστάσεις της εσωτερικής του έννομης τάξης για να δικαιολογήσει τη μη τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το δίκαιο της Ένωσης.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς ισχύουσα άδεια από το 2002. Επίσης, βάσει της έκθεσης αυτοψίας της 31ης Ιουλίου 2012, διαπιστώθηκε ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας ΧΥΤΑ και ότι, βάσει της υπογεγραμμένης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου γνωμοδοτήσεως της 11ης Δεκεμβρίου 2012, παραβιάζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία, με συνέπεια να προκαλούνται σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον. Επίσης, η Ελλάδα δεν έλαβε μέτρα για την απαγόρευση της εγκατάλειψης, της απόρριψης ή της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των αποβλήτων.

aftodioikisi.gr

Άμεση λύση για τους παιδικούς σταθμούς ζητά η ΠΟΕ ΟΤΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε. ΝΑ μεριμνήσουν προκειμένου Άμεσα ΝΑ βρεθεί οριστική λύση ΣΤΟΘέμα Της αδειοδότησης Των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ΚΑΙ ΝΑ αποφευχθούν Προβλήματα που μπορεί, αφενός να οδηγήσουν σε παύση λειτουργίας πολλών εξ αυτών με συνέπειες για τα νήπια και τα βρέφη που φιλοξενούν και αφετέρου να εγερθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος των Διοικήσεων τους και των εργαζομένων.
Παράταση, χωρίς διασφάλιση με τα απαραίτητα πιστοποιητικά της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Διαιωνίζει το πρόβλημα, αφήνει εκτεθειμένους 1.100 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και περίπου 55.000 παιδιά οικογενειών κατά βάση με οικονομικά προβλήματα και δίδει το δικαίωμα σε τρίτους να επιχειρήσουν εκμετάλλευση της κατάστασης για ιδία οφέλη.
Ήδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει καταθέσει καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζητά τον έλεγχο όλων των Παιδικών Σταθμών που δεν έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αρκετοί θα είναι αυτοί που λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό και κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων θα τεθούν στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται.
Τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κ.Ε.Δ.Ε. καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
«Τη μη πολιτική βούληση για εξεύρεση οριστικής λύσης δεν μπορούν να χρεωθούν οι Διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εργαζόμενοι, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της να προασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία των χιλιάδων βρεφών και νηπίων . Εκτός και αν κυβέρνηση και αιρετοί έχουν άλλα σχέδια »καταλήγουν στο δελτίο τύπου.


aftodioikisi.gr

Τέλη κυκλοφορίας: Πληρώστε με 3 ως 9 άτοκες δόσεις - Δυνατότητα σταδιακής εξόφλησης


Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει την Τετάρτη στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με τον ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν (www1.gsis.gr) και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω web banking. Συμφέρουσα από κάθε άποψη είναι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2015 με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Οι εφετινές προσφορές δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής από 3 ως και 9 άτοκες δόσεις. Επιπλέον, όλες οι πιστωτικές κάρτες δίνουν τη δυνατότητα μετάθεσης της εξόφλησης μιας αγοράς ως και κατά 50 ημέρες. Λόγω του τρόπου λειτουργίας του «πλαστικού» χρήματος, η αποπληρωμή μιας συναλλαγής που γίνεται σήμερα πραγματοποιείται 15-20 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού που την περιλαμβάνει. Άρα συμφέρει τον κάτοχο της κάρτας να δώσει την εντολή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μετά την έκδοση του λογαριασμού του Δεκεμβρίου προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο είτε την πληρωμή της πρώτης εκ των δόσεων ή του συνόλου του ποσού, εφόσον επιλεγεί η εφάπαξ εξόφληση.

aftodioikisi.gr

Το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο-Μπόνους και προαγωγές για τους «άριστους»


Το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο παρουσίασε σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι "έχει σχεδιαστεί ως ένα εύχρηστο και αξιόπιστο εργαλείο αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των υπαλλήλων».
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά την διετή περίοδο προσαρμογής), θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Επίσης η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης.
Το νέο σύστημα δημιουργεί αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Από το αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου θα απορρέουν:
-Το ΑΤΟΜΙΚΟ Πλάνο Ανάπτυξης 
-Ένας χαρακτηρισμός Της απόδοσης
Το ατομικό πλάνο ανάπτυξης αντικατοπτρίζει τη συνολική προσέγγιση των εμπλεκομένων μερών στην αξιολόγηση. Το συντάσσει ο αξιολογητής και περιλαμβάνει τις προτεινόμενες ενέργειες για εκπαίδευση και ανάπτυξη του αξιολογούμενου για την διάρκεια του επομένου έτους. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι προτεινόμενες ενέργειες του ατομικού πλάνου ανάπτυξης θα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον αξιολογούμενο.
Σύμφωνα με το ΥΔΜΗΔ, ο χαρακτηρισμός της απόδοσης λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές και σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Ειδικά για τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η απόδοση υπερβαίνει τις απαιτήσεις της θέσης, προβλέπεται διαδικασία με την οποία η Διοίκηση θα επιφυλάσσει ταχεία επαγγελματική εξέλιξη για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια της «αριστείας» στη Δημόσια Διοίκηση.

aftodioikisi.gr