Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας.
Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη.
Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη.
Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή». 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ&ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,ΑΙΓΑΙΟΥ&ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕ ΧΙΟΥ
ΓΣΕΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ
ΜΜΕ


Κύριε Υπουργέ,
Με βάση το Ν3986/2011 άρθρο 39 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλάζουν δραματικά οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου αυτού, κάθε άνεργος θα ελέγχεται σε βάθος τετραετίας για τα ημερομίσθια ανεργίας που έχει λάβει. Αν στις 01/01/2013 έχει συμπληρώσει 450 ημερομίσθια επιδοτούμενης ανεργίας και από 01/01/2014 400 ημερομίσθια, τότε αυτόματα σταματάει η χορήγηση του επιδόματος αυτού. Υπό κανονικές συνθήκες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού εργάζονται 3 με 5 μήνες το πολύ. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε μια σειρά άλλων επαγγελμάτων, όπως σερβιτόροι, οικοδόμοι, εποχιακοί δασοπυροσβέστες και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι που πλήττονται από την ανεργία και θα έπρεπε να τους στηρίζουμε αντί να τους εγκαταλείπουμε στο περιθώριο της ζωής. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι με λογικές πλαφόν στην κοινωνική πρόνοια, η κοινωνία δε θα μπορέσει να κρατηθεί όρθια. Είναι η ίδια φιλελεύθερη φιλοσοφία που υπαγορεύει και τη χορήγηση φαρμάκων μέχρι 1.500 ευρώ/ασφαλισμένο.
Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση αλλαγή του νόμου και την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ&ΕΠΙΣΙΤ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΧΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ


Η ΛΑΪΚΗΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΙΟΥ


  
                                        Με τις γνωστές ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ αλχημείες   η   ΔΕΥΑΧ  με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε, σε αναπροσαρμογή στα χαράτσια νερού και αποχέτευσης. Διαφημίζει με θράσος  και κυνισμό τη δήθεν φιλολαϊκή της πολιτική, με τα τέλη ετοιμότητας, τις διάφορες ζώνες και όλα τα συναφή.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN REGATTA




Για 11η χρονιά φέτος ανοίγει  τα πανιά της η «Aegean Regatta με αφετηρία τη Μυτιλήνη στις 19 Αυγούστου. Τον ιστιοπλοϊκό αγώνα διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα είναι φέτος  αρωγός της Aegean Regatta προσφέροντας το σκάφος της Επιτροπής Αγώνων, αλλά και θεσμοθετώντας ένα έπαθλο στη μνήμη της Μαρίας Τσάκου.
Ήδη στην Aegean Reggata 2012 , έχουν δηλώσει συμμετοχή 80 σκάφη. Στην πρώτη διαδρομή τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τις Οινούσσες, στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου.
Την Αegean Regatta συνδιοργανώνουν και οι Ομιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται επίσης με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και από ιδιώτες.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕ





Ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος των εργατικών-λαϊκών οικογενειών επιφέρει η κυβέρνηση αυξάνοντας το φόρο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η συγκυβέρνηση μ’ αυτή την απόφαση στόχο έχει να αυξήσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην ενέργεια, να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσει το ρεύμα στη ΡΟΚΑΣ με την υπερδιπλάσια τιμή (124 ευρώ/ Mwh) που έχουν συμφωνήσει, ενώ η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν, δε μπορούν να πληρώσουν για να έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, όταν χιλιάδες είναι οι άνεργοι και μεγάλο μέρος των εργαζομένων δουλεύουν για μήνες απλήρωτοι.
Το ΕΚΧ διεκδικεί:
·       Την κατάργηση των χαρατσιών
·       Τη μείωση του λογ/μού ρεύματος στους ανέργους. Καμιά διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι που δε μπορεί να πληρώσει, στους χαμηλοαμοιβόμενους και σε όσους είναι απλήρωτοι από τους εργοδότες.