Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN REGATTA




Για 11η χρονιά φέτος ανοίγει  τα πανιά της η «Aegean Regatta με αφετηρία τη Μυτιλήνη στις 19 Αυγούστου. Τον ιστιοπλοϊκό αγώνα διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα είναι φέτος  αρωγός της Aegean Regatta προσφέροντας το σκάφος της Επιτροπής Αγώνων, αλλά και θεσμοθετώντας ένα έπαθλο στη μνήμη της Μαρίας Τσάκου.
Ήδη στην Aegean Reggata 2012 , έχουν δηλώσει συμμετοχή 80 σκάφη. Στην πρώτη διαδρομή τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τις Οινούσσες, στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου.
Την Αegean Regatta συνδιοργανώνουν και οι Ομιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται επίσης με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και από ιδιώτες.