Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η κατασκευή του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμένα Οινουσσών, έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 και δημοπρατημένο, αποτελεί έργο ουσιαστικής σημασίας για το νησί των Οινουσσών και τους συμπολίτες μας. Διευκολύνει την εξυπηρέτηση εκατοντάδων συμπατριωτών μας, με απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους, χωρίς σπατάλη χρόνου στο λιμάνι της Χίου. Ως εκ τούτου αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Οινουσσών.
Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη σε ομόθυμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, επέλεξε να εντάξει το έργο κατά προτεραιότητα, να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται και να προχωρήσει στην κατασκευή του.
Είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω την αδήριτη σκοπιμότητα του έργου, έργου ζωής για τα ακριτικά νησιά μας,  προκειμένου να γίνει σαφές ότι οποιαδήποτε νομική εμπλοκή κατά το ξεκίνημά του, είναι πιθανό να θέσει εν αμφιβόλω τη χρηματοδότηση του, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πιστεύω ότι το αίσθημα φιλοπατρίας και αγάπης για το γενέθλιο τόπο, καθώς και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους συμπατριώτες μας, θα πρυτανεύσουν στις κινήσεις σας, ώστε να αποσυρθεί η Αίτηση Ακυρώσεως που έχει κατατεθεί από πλευράς σας  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ




Πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν οι αιρετοί όλης της χώρας, αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ  θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της Κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιήσουν τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης.

Στις 3.30 το απόγευμα θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης, ενώ θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των δήμων καθώς και προτάσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2013.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ-ΠΑΣΟΚ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ




“Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμβολίζει έναν διαρκή αγώνα για έναν κόσμο με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.
Οι έλληνες υπήρξαν πάντα λαός που σέβονταν και αγωνίζονταν για Δικαιοσύνη και Ελευθερία, για τα αυτονόητα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δυστυχώς, σήμερα κάποιοι με επίφαση την κρίση δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα πρόσωπο μίσους και βίας απέναντι στον Άνθρωπο.
Καμία ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται, στο φασισμό και το νεοναζισμό.
Αυτή είναι υποχρέωση όλων”

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ¨ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ"



Στις 5/12/2012, ημέρα Τετάρτη, στο Αμφιθέατρο της  Σχολής Επιστημών της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  η  παράσταση «Ο ΕΥΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ».  Τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν ως δωρεά με  πρωτοβουλία των φοιτητών  στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε).
Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στο Κ.Π.Ε. θα ήθελαν να εκφράσουν στους φοιτητές τις ευχαριστίες τους  για αυτή την ευγενική ενέργεια. Η ανιδιοτελής και αυθόρμητη σκέψη τους, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε περικοπές στον προϋπολογισμό τόσο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου όσο και του Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου», δομές, οι υπηρεσίες των οποίων  παρέχονται δωρεάν στην κοινωνία.
Επίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους  φοιτητές για την  ευαισθησία που δείχνουν σε θέματα Ψυχικής Υγείας και να εκφράσουμε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που νιώθουμε γνωρίζοντας ότι οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ στηρίζουν το νησί μας. Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν πόση σημαντική είναι η παρουσία τους εδώ και πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και ελπίζουμε και τα 3 Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, μαζί με τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα, να συνεχίσουν να λειτουργούν παρά τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ως προς  τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα κ.τ.λ).
Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως  το δωρηθέν ποσό θα διατεθεί ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν θεραπευτικό πρόγραμμα, παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Παρασκευή Σιδηροφάγη
Πρόεδρος Δ.Σ
Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ


Με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη επισημάνθηκε η ευθύνη των φορέων της διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης να αποφεύγουν τη διακριτική μεταχείριση σε βάρος ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι Ρομά (Τσιγγάνοι), και να μην ενισχύουν, έστω και εμμέσως, ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους.
Στη συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στην χώρα μας, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της εκπαίδευσης για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Από την πλευρά του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, οι Βασίλης Χρονόπουλος και Θανάσης Χειμωνάς (Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), και ο Θόδωρος Τσίκας (Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).
Από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετείχαν ο αρμόδιος βοηθός Συνηγόρου, Βασίλης Καρύδης, και ο Γιάννης Μπούτσελης, ενώ από την Διεθνή Αμνηστία Ελλάδας, ο διευθυντής, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ



ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΤΙΛΕΡ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΩΝ


Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου, δια των αρμοδίων υπουργικών στελεχών της δήθεν «ανάπτυξης», εξήγγειλαν σήμερα την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Citygroup


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
και
τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Αντίφαση από τη συμμετοχή της Citigroup ως οικονομικού συμβούλου  στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό και από τις εκτιμήσεις της για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.


Η χώρα δίνει μία μεγάλη μάχη σε πολλά επίπεδα. Για την οικονομική της σταθεροποίηση, την κοινωνική της συνοχή και την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές ήταν η συνέχιση της πορείας της χώρας μέσα στη ζώνη του Ευρώ. Με τις θυσίες που υπέστη, αυτό καθίσταται πλέον εφικτό, καθώς οι Εταίροι μας αναγνωρίζουν, όχι μόνο τη βούληση, αλλά και τις απίστευτες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα και τώρα σενάρια περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ που ακυρώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Σενάρια που εξυφαίνονται από διεθνή ιδρύματα, ινστιτούτα και τμήματα αναλύσεων μεγάλων τραπεζών.

Τέτοιες δηλώσεις και εκτιμήσεις όχι μόνο υποβαθμίζουν τις προσπάθειες των πολιτών, αλλά παγώνουν κάθε προσπάθεια ενδεχόμενης σοβαρής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας είτε μέσω αποκρατικοποιήσεων είτε μέσω νέων επενδύσεων.

Είναι δύσκολο να πειστεί κάποιος επενδυτής όταν όλοι μιλούν για “Grexit”, μέσα στα επόμενα χρόνια. Κανείς δεν ρισκάρει, ειδικότερα, σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες την επένδυση, το μέλλον της οποίας κρίνεται αβέβαιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας τέτοιας διασποράς με τακτικό μάλιστα ρυθμό επανάληψης είναι και η περίπτωση του τμήματος αναλύσεων της Citigroup. Ο όμιλος σε πρόσφατη έκθεση του για το ευρωπαϊκό χρέος αναφέρει ότι: “η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια”. Επισημαίνεται ότι η Citi αρχικά είχε προβλέψει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και μάλιστα, με συγκεκριμένη ημερομηνία, την 1η Ιανουαρίου του 2012. Θεωρούσε, επιπλέον, ότι οι πιθανότητες για αυτό το σενάριο έφθαναν το 90%. Όταν αυτή η ημερομηνία παρήλθε, η Citi αναθεώρησε με κάποια καθυστέρηση. Στα μέσα Μαΐου, δήλωσε ότι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 60%. Στη νέα της έκθεση η Citi αναφέρει πως η έξοδος: «θα γίνει κάπως πιο αργά από ότι είχαμε προβλέψει».

 
 

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε ευθεία αντίφαση με το ρόλο της Citigroup Global Markets ως οικονομικού συμβούλου της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ενώ, λοιπόν, από τη μία η Citigroup Global Markets εργάζεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου προσελκύοντας αξιόλογες επενδυτικές προτάσεις από επενδυτές, από την άλλη η ομάδα αναλύσεων της τράπεζας έδινε, μέχρι προ ολίγων μηνών, πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ σε ποσοστό 90%!

Προσφάτως μάλιστα και μετά την απόφαση του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου που αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη βούληση των ευρωπαίων εταίρων να μην εγκαταλείψουν τη χώρα έως ότου επανέλθει στις αγορές, η Citigroup δημοσιεύει νέα έκθεση στην οποία όχι μόνο δυσπιστεί για την καταβολή της δόσης, αλλά εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταστεί “φερέγγυα” αν δεν υπάρξει νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος, ενώ για μία ακόμα φορά εκτιμά ότι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ εξαιτίας “ασφυξίας” τους επόμενους 16 – 18 μήνες ανέρχονται στο 60%!

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:


  1. Έχει επηρεάσει την πορεία εύρεσης επενδυτή για το πρώην αεροδρόμιο η συζήτηση περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ και οι εκτιμήσεις του εν λόγω επενδυτικού οίκου περί αυξημένης πιθανότητας εξόδου της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ;

  1. Πόσο λειτουργική και χρήσιμη για την επιτυχή έκβαση της αποκρατικοποιήσης του πρώην αεροδρομίου εκτιμάτε τη συμμετοχή ως οικονομικού συμβούλου κάποιου που αμφισβητεί την πορεία της χώρας μέσα στη ζώνη του Ευρώ;



06 Δεκεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος