Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ


Με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη επισημάνθηκε η ευθύνη των φορέων της διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης να αποφεύγουν τη διακριτική μεταχείριση σε βάρος ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι Ρομά (Τσιγγάνοι), και να μην ενισχύουν, έστω και εμμέσως, ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους.
Στη συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στην χώρα μας, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της εκπαίδευσης για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Από την πλευρά του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, οι Βασίλης Χρονόπουλος και Θανάσης Χειμωνάς (Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), και ο Θόδωρος Τσίκας (Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).
Από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετείχαν ο αρμόδιος βοηθός Συνηγόρου, Βασίλης Καρύδης, και ο Γιάννης Μπούτσελης, ενώ από την Διεθνή Αμνηστία Ελλάδας, ο διευθυντής, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.