Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

TO ΔΙΚΤΥΟ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΙΝΑΙΟΥ




Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για το ξαναζωντάνεμα της πανέμορφης περιοχής και των χωριών του θρυλικού και μαγικού Πελινναίου.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου ¨ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ ¨ που θέλουν να
συμμετέχουν στην δεύτερη δράση μας να βρίσκονται

την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 
στις 09:00 π.μ. στην Δασκαλόπετρα
για ομαδική μετακίνηση στις Αμάδες.

Αυτή τη φορά θα καθαρίσουμε τα τελευταία 200 μέτρα που απομένουν για να ολοκληρωθεί η διάνοιξη του ιστορικού μονοπατιού από τις Αμάδες για την
παραλία των Αμάδων. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε αυτήν την εκπληκτική διαδρομή, που κινείται στο μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον με την πλούσια βλάστηση και τα δύο ποτάμια. Συνολικός χρόνος πεζοπορίας περίπου 3 ώρες.
Μετά την επιστροφή στο χωριό θα γευματίσουμε πάλι στην ταβέρνα¨ Πλάτανος ¨.

Απαιτούμενα εργαλεία : Γάντια, αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσάπες, τσουγκράνες.


Για περισσότερες πληροφορίες:
network.amades@gmail.com
Facebook group: NETWORK AMADES
Τηλέφωνα: 6942411512 & 6947998030

Σας περιμένουμε όλους!!!

ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ" ΕΦΟΡΙΩΝ



Σχεδόν… ΔΟΥ θα είναι κατά το υπουργείο Οικονομικών οι «δημοτικές» εφορίες, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, σύμφωνα και με τη σχετική του ανακοίνωση, που εξέδωσε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού. Τα ΚΕΦ, λέει το υπουργείο, «έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα» και θα «λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, θα στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και θα λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)».
Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΚΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ





Για το αναπτυξιακό πλαίσιο που θα επαναφέρει τη Μακεδονία και τη Θράκη σε τροχιά ανάπτυξης, προσελκύοντας επενδύσεις και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, συζήτησαν σήμερα (Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Νότη Μηταράκη.
Ο κ. Καράογλου παρουσίασε στον κ. Μηταράκη τα 108 επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013 στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΜΑΘ και τα οποία αφορούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την εντατικοποίηση όλων των πολιτικών παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μια σειρά ζητημάτων που αφορούν: α) στην αμεσότερη προσέλκυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων, β) στην πάταξη της γραφειοκρατίας, γ) στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Περιφέρειας και των Δήμων μέσω έργων ΣΔΙΤ, δ) στην προώθηση των εξαγωγών.
«Η κυβέρνηση το 2012 κέρδισε το στοίχημα της ρευστότητας και της αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους. Το 2013 θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας» τόνισε στην αρχή των δηλώσεων του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κ. Καράογλου δήλωσε αισιόδοξος πως «το 2013 η ελληνική οικονομία μπορεί να φύγει και πάλι προς τα εμπρός και θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και ειδικότερα αυτό της ανεργίας. Η συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι υποδειγματική» επισήμανε μεταξύ άλλων, εξηγώντας πως «στο πλαίσιο αυτό, δια νόμου, μας παραχώρησε την αρμοδιότητα το ΥΜΑΘ να γίνει φορέας υποδοχής, ελέγχου και αξιολόγησης και τελικής έγκρισης επενδυτικών σχεδίων. Με την ευκαιρία», πρόσθεσε, «θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η νέα Υπηρεσία που οργανώθηκε στο Υπουργείο μας και η οποία ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, εκτός από τα 93 παλαιά επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι 15 Ιανουαρίου δέχτηκε άλλα 15 νέα επιχειρησιακά σχέδια. Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια που αφορούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για την «σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία, υποστήριξε πως «η ανάπτυξη δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι η προσέλκυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων, η αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Περιφέρειας και των Δήμων με έργα ΣΔΙΤ καθώς και η προώθηση των εξαγωγών, μιας και η Κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού εξωστρέφειας. Ήδη το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με απόφαση του Πρωθυπουργού, συμμετέχει στη μεικτή επιτροπή εξωστρέφειας που έχει συσταθεί» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, λέγοντας ότι «όλοι οι φορείς συντονιζόμαστε, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε για την προώθηση εξαγωγικών δράσεων».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Εθνικός Φορέας Εξωστρέφειας θα έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως: «Ονέος φορέας εξωστρέφειας θα έχει έδρα στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα έχει την έδρα του ο ενιαίος φορέας εκθέσεων, μετά την ενοποίηση της ΔΕΘ ΑΕ με τη Helexpo AE».
Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης ειδικών κινήτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι ο νέος αναπτυξιακός και επενδυτικός νόμος στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας, κάτι το οποίο –όπως είπε- είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την προσέγγιση επενδύσεων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις όμορες χώρες.
«Παράλληλα ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα δώσει περισσότερη ρευστότητα στην αγορά, κίνηση η οποία επίσης θα συμβάλλει αποφασιστικά, γιατί αυτήν τη στιγμή η έλλειψη ρευστότητας είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Το 2012 κερδίσαμε το στοίχημα της δημοσιονομικής ασφάλειας, παλεύουμε να ολοκληρώσουμε το στοίχημα της ρευστότητας και με το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο ελπίζουμε πως αυτό θα μετουσιωθεί σε επενδύσεις εντός του 2013. Το 2013 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά θα είναι καλύτερη στην προσέλκυση επενδύσεων συγκριτικά με το 2012» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "EU - STARTER" ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Την πρόταση- πρωτοβουλία «EUSTARTER» του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κατέθεσαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Frederic Vallier και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την υιοθέτησή της και από τη χώρα μας, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 57%, κατέχοντας τη θλιβερή πρωτιά σε όλη των Ευρώπη.

Η ανάγκη για την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας προέκυψε στη σύνοδο της Ολομέλειας του CEMR στην Κοπεγχάγη τον Μάρτιο του 2012, όπου η ΚΕΔΕ κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Αποτέλεσμα αυτών είναι τόσο η πρωτοβουλία «EU STARTER», όσο και η επικείμενη συνδιάσκεψη δήμων και περιφερειών όλου του ευρωπαϊκού νότου στο Παρίσι.

Η πρόταση για την υλοποίηση του προγράμματος «EU STARTER» έγινε ήδη αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΕΕ Jose Manuel Barroso και αναμένεται η έγκρισή της από τις κυβερνήσεις των 27 προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 26 ετών που είναι άνεργοι.
Ρεαλιστικός στόχος θεωρείται να υποστηριχτούν 1 εκατομμύριο νέοι σε όλες τις χώρες μέλη, ενώ για τη χώρα μας μπορούν να καλυφθούν 50.000 νέοι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμη. Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο.
Οι τομείς που θα μπορούν να απασχοληθούν είναι δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ. 

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς τους φορείς. Οι νέοι θα αναλάβουν την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών χωρίς να αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του και απεδέχθη την πρόταση του CEMR και της ΚΕΔΕ η υλοποίηση του προγράμματος να ξεκινήσει άμεσα από την Ελλάδα, ως πρώτη χώρα στην  ανεργία των νέων.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ


Το Εργατικό Κέντρο Χίου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και καλεί τα μέλη και τους φίλους του.  
     Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα ευλογήσει, ευγενώς προσφερόμενος, ο Μητροπολίτης Χίου κκ Μάρκος.

Καλή Χρονιά με Κοινωνική Δικαιοσύνη


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΣΤΗ Euroclassica


          Αξιότιμη κ. Γιατράκου,

Χάρη στην άοκνη προσπάθειά σας, επί σειρά ετών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Χίο η Ομηρική Ακαδημία-Euroclassica, συγκεντρώνοντας στον τόπο μας σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των ομηρικών σπουδών, απ’ όλο τον κόσμο.
Γνωρίζοντας ότι τα Πανεπιστήμια εντάσσουν στα Προγράμματα Σπουδών τους θερινά μαθήματα, που συχνά πραγματοποιούνται εκτός του Πανεπιστημίου, σε προορισμούς που σχετίζονται με το αντικείμενο της διδασκαλίας, ζητάμε την πολύτιμη βοήθειά σας, ώστε να εντάξουμε τη Χίο στους προορισμούς που υποδέχονται θερινά μαθήματα κλασσικών σπουδών, αξιοποιώντας την Ομηρική κληρονομιά.
Στην προσπάθειά μας να έρθουμε σε επαφή με ανεγνωρισμένου κύρους Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη αρωγό από εσάς, όσον αφορά στις κλασσικές σπουδές, τόσο λόγω των σημαντικών ακαδημαϊκών γνωριμιών σας σε αυτό το χώρο, όσο και λόγω της γνωστής σας αγάπης για τη Χίο.
                      Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ
 
Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά και παραμένω στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε το παραπάνω ζήτημα.

ΘΕΡΙΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


          Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

Γνωρίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κάθε χρόνο προγραμματίζει θερινούς κύκλους μαθημάτων (summerschools), κάποια από τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί και στη Χίο, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη δυνατότητα καθιέρωσης θερινού κύκλου μαθημάτων, για θέματα Ναυτιλιακά, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, τα οποία να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Χίο.
Ειδικότερα, σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενδεχομένως και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, με σκοπό την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
Σε κάθε περίπτωση, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου είναι στη διάθεσή σας, για να διερευνήσουμε περαιτέρω πεδία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει μια γόνιμη και εποικοδομητική για τον τόπο συνεργασία μας.
                      Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ
 
 

ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜMΑ 993.4 EKAT, EYΡΩ ΣΤΟ ΝΑΤ




Οργανικό έλλειμμα 993,4 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΝΑΤ για το 2013. Τα έσοδα του ταμείου των ναυτικών υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 251.223.577 ευρώ και τα έξοδα στο 1.244.611.594 ευρώ.

Για το ΚΑΑΝ (Κεφάλαιο Ανεργίας - Ασθένειας Ναυτικών) προβλέπεται ποσό 50 εκατ. ευρώ, ενώ εγγράφεται ποσό 133 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΚΕΑΝ (Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών). Από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων προβλέπεται αύξηση των εσόδων του ΚΕΑΝ κατά 13 εκατ. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι οι εν ενεργεία ναυτικοί σε πλοία άνω των 100 κοχ είναι 17.000 περίπου, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 71.800 με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μία αναλογία 4,2 συνταξιούχων προς έναν εν ενεργεία ναυτικό.

Τα έσοδα του ΝΑΤ υπολογίζονται με βάση την παραδοχή ότι για το 2013 δεν θα υπάρξει αύξηση στις αποδοχές των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

ΠΗΓΗ E-NAYTILIA

ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ




ΑΠΟ 18/01/2013
1. ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ Α.  αρ.δελτίου 496841 - ομάδα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
2. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ Α.  αρ.δελτίου  1340065 - ομάδα ΦΑΡΚΑΙΝΑ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3. ΛΙΟΒΑΡΗΣ Γ. αρ.δελτίου 373721 - ομάδα ΛΕΩΝ -  2 αγωνιστικές και 20,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ




Ορισμός Διαιτητών 18/01/2013
Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
19/01/2013
15:00
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΑΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
19/01/2013
15:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΤΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ 
19/01/2013
15:00 
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΚΑΡΥΕΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΕΓΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 
19/01/2013
15:00 
ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΘΥΕΛΛΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
19/01/2013
15:00 
ΦΑΦΑΛΕΙΟ ΛΕΩΝ ΔΟΞΑ ΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ 
20/01/2013
15:00 
ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΤΟΡΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΟΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
20/01/2013
15:00 
ΣΕΝΤΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
20/01/2013
12:00 
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΦΑΡΚΑΙΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
20/01/2013
15:00 
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ ΓΙΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
20/01/2013
15:00 
ΠΥΡΓΙΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΕΓΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 
20/01/2013
15:00 
ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
 20/01/2013
12:00
ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΙΟΥ : ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ Ι. ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ , ΤΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
Τόν Ἱερόν Κλῆρον
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. 
Διά τοῦ παρόντος, ὑπομιμνήσκομεν ὑμῖν καί αὖθις, ὅτι, διά τά Ψυχοσάββατα (πρό τῆς Κυριακῆς τῶν Ἀπόκρεω καί πρό τῆς Κυριακῆς τῆς Πεντηκοστῆς) δέν θά τελεῖται τό Ἱ. Μυστήριον τοῦ Γάμου, ἐνῶ ἐπιτρέπεται ἡ τέλεσις κατά τήν Κυριακήν τῆς Πεντηκοστῆς.
Ἐπίσης ἀπό τό Σάββατον τοῦ Λαζάρου μέχρι καί τήν Κυριακή τοῦ Θωμᾶ δέν θά παρατίθενται κόλλυβα εἰς τούς Ἱ. Ναούς πρός τέλεσιν Μνημοσύνων καί δέν πρόκειται νά ὑπάρξῃ ἐξαίρεσις.
Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ
Ἀρχιμανδρίτης Γεώργιος Κ. Λιαδῆς

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ , ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ, ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ , ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ κ.λ.π. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
τόν Ἱερόν Κλῆρον
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως 
Μετά τῆς δεούσης φροντίδος καί ὁλοθύμου ἀγάπης ἡ Ἐκκλησία ἐπιτελεῖ φιλοπόνως τό πολύπλευρον κοινωνικόν καί φιλανθρωπικόν ἔργον Αὐτῆς. Ἐχομένη τῶν ἐντολῶν καί, κυρίως, τοῦ παραδείγματος τοῦ Θείου Αὐτῆς Δομήτορος, ὁ Ὁποῖος δι’ ἄκραν φιλανθρωπίαν προσέφερεν Ἑαυτόν ὑπέρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς καί σωτηρίας, μεριμνᾷ ἀδιαλείπτως διά τόν πάσχοντα ἄνθρωπον, τήν ἀξιοσέβαστον αὐτήν εἰκόνα τῆς ἀρρήτου δόξης τοῦ Θεοῦ, συντηροῦσα Φιλόπτωχα Ταμεῖα, Γεύματα Ἀγάπης (Συσσίτια), Ἰματιοθήκη Ἀγάπης, Διακονίαν Ἀσθενῶν, Βοηθήματα Φοιτητῶν καί γενικῶς ἔργα προερχόμενα ἐκ τῆς ἐφαρμογῆς τῆς Κυριακῆς ἐντολῆς τῆς ἀγάπης.
Διά τό ἔργον αὐτό ὀφείλομεν ὅπως δῶμεν δόξαν τῷ Θεῷ καί θῶμεν τοῦτο ἐπί τήν λυχνίαν, προκειμένου ἵνα λάμψῃ πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ, πρός τιμήν καί ἔπαινον τῶν εὐεργετῶν καί τῶν ἐθελοντικῶς ἐργαζομένων εἰς αὐτό, ἀλλά καί ὑπεύθυνον ἐνημέρωσιν τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς Πατρίδος ἡμῶν, ὅστις, παρά τήν ἐπιχειρουμένην ὑπό τινων κατά καιρούς ὑποβάθμισιν τοῦ προσφερομένου ὑπό τῆς Ἁγίας ἡμῶν Ἐκκλησίας ἔργου, ἐμπιστεύεται Αὐτήν ὡς φιλόστοργον μητέρα καί πνευματικήν τροφόν αὐτοῦ.
Ὅθεν, κατόπιν τοῦ ὑπ’ ἀριθ. 85/68/10.1.2013 Συνοδικοῦ Ἐγκυκλίου Σημειώματος, παρακαλοῦμεν, ὅπως ὑποβάλητε, ἕως 5ης Φεβρουαρίου 2013, τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, συμπληροῦντες τόν συνημμένον Πίνακα, τόν Ἀπολογισμόν τῶν Δαπανῶν διά τήν λειτουργίαν τῆς ἀνωτέρω Διακονίας διά τό Οἰκονομικόν Ἔτος 2012, κατά Ἵδρυμα καί Ταμεῖον, ἐπιμέρους καί συγκεντρωτικῶς.
Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ
Ἀρχιμανδρίτης Γεώργιος Κ. Λιαδῆς

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΝΕΡΩΝ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013



1. Για το μήνα Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες νερών για χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο στις Δημοτικές Ενότητες Χίου, Αμανής, Μαστιχοχωρίων και Καρδαμύλων.
2. Τα νερά των δημοτικών βρυσών Ποταμού-Βαρβασίου, Παναγίας Βοήθειας και Κλειδούς ελέγχονται χημικά και μικροβιολογικά ανά εβδομάδα.
3. Τα νερά των γεωτρήσεων του Δήμου Χίου ελέγχονται ανά μήνα ως προς τη συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων ( υδράργυρος και αρσενικό )
Τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών εξετάσεων βρίσκονται στη διάθεση του κοινού μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. www.deyaxiou.gr
Επίσης, για οποιοδήποτε σχετικό θέμα οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου Υδάτων και Επεξεργασίας Λυμάτων, στο τηλ. 22710 43893, Λεωφόρος Ενώσεως, Βιολογικός Καθαρισμός.

ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΥΚΟΥΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ



Ισχυρό σοκ για έναν κτηνοτρόφο όταν πήγε να ταΐσει τα ζώα που διατηρούσε στον στάβλο του στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Συκούσης στη Χίο...και αντίκρισε μια φρικιαστική σκηνή. Άγνωστοι ζωοκλέφτες είχαν σφάξει επί τόπου τέσσερα μικρά γουρουνάκια και τα είχαν διαμελίσει! Οι δράστες είχαν σπάσει τις πόρτες του στάβλου και είχαν διαλέξει τα μικρότερα από τα συνολικά επτά γουρουνάκια. Αφού τα σκότωσαν και τα τεμάχισαν πλημμυρίζοντας με αίμα το χώρο, σκόρπισαν τα απομεινάρια τους σε διάφορα σημεία και έφυγαν ανενόχλητοι!
Σύμφωνα με το thebest.gr, αυτή ήταν η όγδοη εισβολή σε κτηνοτροφική μονάδα από την αρχή του 2013 και όλα δείχνουν ότι οι δράστες είναι μέλη οργανωμένης σπείρας ζωοκλεφτών που εκμεταλλεύονται τις περιουσίες των κτηνοτρόφων της Χίου.

newsit.gr

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛ. ΘΕΟΤΟΚΑ (1898-1973





Πρόκειται για ένα νέο έργο του Γιώργου Φωτ. Παπαδοπούλου με το οποίο σκιαγραφεί την προσωπικότητα του αειμνήστου ιατρού Γεωργίου Ηλ. Θεοτοκά (παππού του), από το Πυργί της Χίου, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα γνωστός στην κοινωνία των νοτιοχώρων για τον αλτρουισμό, την εθνική του δράση και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε ως ιατρός στα χωριά της νοτιοδυτικής Χίου. Πρώτος Αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με τον αείμνηστο ιατρό και φίλο του, Γεώργιο Σταγκούλη.

Το πόνημα περιλαμβάνει κείμενα του γράφοντος αλλά και αποσπάσματα κειμένων ή δημοσιευμάτων του εκπαιδευτικού-Φιλολόγου Νίκου Τσική (πρ. Προέδρου του <<Δρομοκαιτείου>> Θεραπευτηρίου και Επιθ. Μέσης Εκπ/σης), των ιατρών Ανδρ. Μιχαηλίδη και Νικ. Μπενέτου, μαρτυρίες της Κατοχικής και μετακατοχικής περιόδου, ενδιαφέρουσα επιστολή του συγγραφέα- λογοτέχνη Γεωργίου Θεοτοκά (εξαδέλφου του ιατρού), κ.α.

Μόλις κυκλοφόρησε. Αναζητήστε το !
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΧΙΟΥ 

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΟΥΣ



Μπορεί ο Κ. Ασκούνης στις δηλώσεις του μετά τη δημοσίευση της «black list» με τους 105 δημάρχους που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ να υποστήριξε ότι «πάγια αρχή της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας», όπως όμως προκύπτει  από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, οι πρώτοι που δεν τις τηρούν είναι ορισμένοι συνάδελφοί του.
Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι παρά τις σχετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη» λιγότεροι από τους μισούς αιρετούς των 20 μεγαλύτερων δήμων της χώρας έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τους;   Ακόμα όμως και πολλά από τα «πόθεν έσχες» που θεωρητικά είναι δημοσιευμένα, για να τα διαβάσεις  θα πρέπει να βρεις την… άκρη του διαδικτυακού λαβύρινθου όπου τα έχουν «καταχωνιάσει» οι αιρετοί, στην ουσία, κρύβοντάς τα.
aftodioikisi.gr έκανε μια αναζήτηση στις επίσημες ιστοσελίδες των 20 μεγαλύτερων δήμων της χώρας (με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων) και ανακάλυψε πως μόνον οι 7 από αυτούς έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο το «πόθεν έσχες» των δημάρχων και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής, καθώς και των υπόχρεων δημοτικών συμβούλων (πρώην αντιδημάρχων – πρώην μελών επιτροπών), ενώ οι υπόλοιποι είτε δεν τα έχουν αναρτήσει καθόλου, είτε έχουν αναρτήσει φορολογικές δηλώσεις και όχι δηλώσεις «πόθεν έσχες», είτε τις έχουν αναρτήσει σε σημεία που όσο και να τις αναζητήσεις, δεν θα τις βρεις.
Ποιο είναι, άλλωστε, το κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων «δημοτικών» ιστοσελίδων; Ότι για να βρεις το «πόθεν έσχες» θα πρέπει να περάσεις πολύ ώρα, ψάχνοντας μέσα στα πεδία και υποπεδία των ιστοσελίδων, καθώς βάζοντας λέξεις-κλειδιά (σ.σ. όπως έκανε επισταμένως η aftodioikisi.gr) π.χ.,«φορολογική», «πόθεν», «περιουσιακή», με την… πρώτη ματιά, δε σου δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 παρ. 4 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) «..ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου». Κατά τοάρθρο 1, παράγραφος 2, του Ν.3213/31.12.2003, «η δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για τρία (3) χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους».
Αναλυτικότερα:
Εύκολα μπορεί να βρει κάποιος τα «πόθεν έσχες» των αιρετών στους δήμους: Καλλιθέας (ο δήμαρχοςΚώστας Ασκούνης είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Αθηναίων (ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είναι αυτοδίκαια μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ), Θεσσαλονίκης (ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είναι ο α” αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ), Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη (ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης είναι ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΗΜΑΡ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ), και Περιστερίου (δήμαρχος ο Ανδρέας Παχατουρίδης), και Πατρέων (δήμαρχος ο Γιάννης Δημαράς).
Θα πρέπει να έχεις… αρκετή υπομονή για να βρεις τα πόθεν έσχες των αιρετών στους δήμους Λαρισαίων (ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης είναι ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ), Ιωαννιτών (δήμαρχος ο Φίλιππος Φίλιος), Ρόδου (ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς είναι ο ΠΕΔάρχης Νοτίου Αιγαίου, και επιπλέον είχε αναρτήσει τη δήλωσή του στη Βουλή για ένα μήνα, λόγω της προηγούμενης βουλευτικής του ιδιότητας) και Βόλου (δήμαρχος ο Πάνος Σκοτινιώτης).
Υπομονή και πολλά… αναλγητικά θα πρέπει να έχεις για να βρεις και τα «πόθεν έσχες» των αιρετών των παρακάτω δήμων, που είναι ελλειπή ως προς τις προϋποθέσεις του νόμου:
Κέρκυρας (ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής είναι ο ΠΕΔάρχης Ιονιών Νήσων): Έχει αναρτήσει τις φορολογικές δηλώσεις του Οικονομικού Έτους 2010. Αφορούν στο «πόθεν έσχες» του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όχι όμως και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.
Ηρακλείου Κρήτης (ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης είναι ο β” αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο ΠΕΔάρχης Κρήτης – φέρεται δε ως ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ): Έχει αναρτημένη τη φορολογική δήλωση (και όχι το «πόθεν έσχες»)  για το Οικονομικό Έτος 2010 του δημάρχου, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής για τα Οικονομικά Έτη 2011 και 2012 και του αντιδημάρχου Παιδείας για το Οικονομικό Έτος 2011.
Πειραιώς: Έχει αναρτημένο το «πόθεν έσχες» του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου για το Οικονομικό Έτος 2011 και των μελών της οικονομικής επιτροπής (μετέχουν 5 αντιδήμαρχοι από τους 8) και τηςεπιτροπής ποιότητας ζωής για τα Οικονομικά Έτη 2010 και 2011. Να σημειωθεί πως σε ορισμένες δηλώσεις δεν αναγράφεται το οικονομικό έτος άλλα ούτε και η ημερομηνία υποβολής της αίτησης, με αποτέλεσμα ένας πολίτης να μη γνωρίζει ποιανού έτους είναι το «πόθεν έσχες».
Αχαρνών (107.500): Υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου η φορολογική δήλωση του δημάρχουΣωτήρη Ντούρου για το Οικονομικό Έτος 2010, και μέχρι εκεί. Είναι χαρακτηριστικό πως για να καταλάβει ένας πολίτης που είναι το «πόθεν έσχες» του δημάρχου θα πρέπει να πάει στο βιογραφικό του και να επιλέξει το πεδίο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ» (;;;). Εκεί, και στο αρχείο «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ» (;;;) θα βρει και τη φορολογική δήλωση του ιδίου οικονομικού έτους για τον τέως δήμαρχο Αχαρνών.
Κορδελιού – Ευόσμου (101.010): Υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του δήμου, οι φορολογικές δηλώσεις του δημάρχου για το Οικονομικό Έτος 2010, καθώς και των αντιδημάρχου Οικονομικών & Διαφάνειαςαντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και της αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής για το Οικονομικό Έτος 2012. Όσον αφορά στα μέλη των επιτροπών, δύο από τα 12 (συν τα αναπληρωματικά) μέλη της οικονομικής επιτροπής έχουν αναρτήσει το «πόθεν έσχες» τους για το Οικονομικό Έτος 2012, και ένα από τα 13 (συν τα αναπληρωματικά) μέλη της οικονομικής επιτροπής έχει αναρτήσει το «πόθεν έσχες» τους για το Οικονομικό Έτος 2011.
Να σημειωθεί πως αν και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης γνωστοποίησε το «πόθεν έσχες» μέσω Βουλής (στα τέλη του περασμένου χρόνου, και η οποία σημειωτέον τα κατέβασε από το Διαδίκτυο μέσα σε ένα μήνα) δε φαίνεται πουθενά στην ιστοσελίδα του δήμου η δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, όπως επίσης και αυτή του δημάρχου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη.
 aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣ : ΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ , ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"



Την απόφαση για την καταβολή της τρίτης και τελευταίας δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύψους 10 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με το ποσό αυτό, το ΥΠΕΣ εξοφλεί τους εργαζομένους του προγράμματος για τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του 2012. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με μεγάλη επιτυχία εξυπηρετεί πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ, η παράτασή του λήγει στις 31/3, και αντικαθίσταται από το «Φροντίδα Κατ” Οίκον».
«Με την καταβολή της τελευταίας δόσης των οφειλομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για αποπληρωμή των εργαζομένων ως τις αρχές του 2013, στο κομμάτι που αναλογούσε στο υπουργείο Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε μαζί με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους στο πρόγραμμα -οι οποίοι ήταν τελείως απλήρωτοι- να καταβάλουμε τα 30.000.000 € που οφείλαμε ως υπουργείο Εσωτερικών αλλά και να παρατείνουμε τη διάρκεια του προγράμματος ως το τέλος του Μαρτίου 2013, συνεχίζοντας εντατικά τη διαβούλευση με το υπουργείο Εργασίας για το μέλλον», δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο υπουργός Εσωτερικών
aftodioikisi.gr