Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ





Στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών μέλη του μορφωτικού Συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΚΟΥΣΗΣ ταξίδεψαν μέχρι την Λακωνία  για να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεος, μετα απο πρόσκληση τοπικού συλλόγου και  σε ανταπόδοση φιλοξενίας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πιο παραμυθένιο project, στο πιο παραμυθένιο μέρος, ξεκίνησαν!!!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη ανταλλαγή, κατεβάστε την αίτηση απόεδώ , συμπληρώστε τη και στείλτε τη έως 30/4/2013 στο youineurope@gmail.com, συμπληρώνοντας ως θέμα στο email – “Application Tales of Nation”.
Descripiton of the Project:
The theme of our youth exchange are national traditions including folktales. The folktales are the most important cultural creator elements, every nations have their own historical and traditional legends and folktales. The participating young people can get to know each others cultures through folk legends. We will examine together with the youngsters the characteristics of the participating nations’ folk tales and their social, historical and cultural backgrounds. They will collect the most important characteristics they will create the common folktale of the participating countries using their creativity. This story will be published by the association and it will emphasise the unity European youngsters and the cohesion inside of the European Union.
The youngsters will be a part of an intensive learning process and they will have the opportunity to get to know an other country’s culture and to improve themselves and their personality. Thereby they will learn more empathy, tolerance, solidarity and the European value awareness.
Καλύπτονται εξολοκλήρου (100%) διαμονή και διατροφή καθώς και το 70% των εισιτηρίων! Στην ανταλλαγή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, 18-25 χρονών!
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία, ή τυχόν δυσκολία αντιμετωπίσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο youineurope@gmail.com.

"ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ" ΕΚ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ





Ξεκινούν με κέφι  σήμερα  Τετάρτη  10 Απριλίου στις 6μμ  από την πλατεία Βουνακίου, οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ , μια νεοσύστατη ομάδα ποδηλατών που έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα και δημιούργησε και σχετική διαδικτυακή ομάδα.
Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθούν και οργανωτικές λεπτομέρειες , καθώς και συμμετοχή στην εμπορική έκθεση στο  εκθεσιακό κέντρο ΚΑΛΟΥΤΑ στον Κάμπο.
Υπάρχουν έτοιμα ενημερωτικά φυλλάδια, και η ομάδα»ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ» κάνει έκκληση σε φίλους του ποδηλάτου να συμμετέχουν τόσο στη διανομή τους όσο και  στις συγκεντρώσεις

Την ομάδα θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ; (ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ)


του ΑΝΤΩΝΗ ΛΥΠΑΡΗ

Πρόσφατα πληροφορήθηκα από τον Τοπικό Τύπο ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος του έργου «Κατασκευή Φράγματος στη Θέση «Κόρης Γεφύρι»» από τον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), τα στελέχη του οποίου συνοδεύονταν από τον ανάδοχο κ. Στ. Βίο και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Καρασαχινίδη.
Επειδή το έργο αυτό αποτελεί τυπικό παράδειγμα της, Ελληνικής, ιδιαίτερα δε της Τοπικής μας κατάντιας και επειδή πολλά μπερδεμένα και ανεύθυνα ακούγονται από διάφορες πηγές, θα μου επιτρέψετε να σας απασχολήσω γι αυτό, με την ελπίδα ότι κάποιοι, που όφειλαν να κινηθούν πριν πολλούς μήνες (ίσως και χρόνια) , επιτέλους θα κατανοήσουν τις ευθύνες τους.
Οι σελίδες που ακολουθούν αποδεικνύουν με αδιάσειστα στοιχεία και αναντίρρητη τεκμηρίωση ότι:

N.T. AΔΕΔΥ ΛΗΜΝΟΥ ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΒΑ ΑΜΕΑ


ΠΡΟΣ:
Τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
Κοινοποίηση
Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου
ΜΜΕ

       Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα των συνανθρώπων μας που δίνουν μάχη για το αυτονόητο.
Δίνουν και δίνουμε τη μάχη να ανταποκριθεί η πολιτεία στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Tων συνανθρώπων μας που σαν κοινωνία έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε και να τους προστατεύσουμε από κάθε ρατσιστικό φαινόμενο.
  Στηρίζουμε ενεργά τον αγώνα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου και των Συλλόγων των ΑΜΕΑ.
Καταγγέλλουμε στους κατοίκους του νησιού μας την κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει λειτουργήσει επιτροπή ΚΕΠΑ στη Λήμνο.
  Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτο γι αυτό το πενιχρό επίδομα που είναι ντροπή της κοινωνίας μας, να σέρνονται στις ουρές και να ταλαιπωρούνται άτομα που αποδεδειγμένα πάσχουν από μακροχρόνιες παθήσεις. Επιπλέον απαράδεκτο είναι να κρέμεται πάνω από το κεφάλι αυτών των συνανθρώπων μας η απειλή της κατάργησης αυτού του επιδόματος, και να χρησιμοποιείται η Επιτροπή του ΚΕΠΑ για το παραπέρα πετσόκομμα των ατόμων που το λαμβάνουν.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για:
·      Κάτω τα χέρια από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ!
·      Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
·      Επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·      Άμεση λειτουργία επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο.
·      Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο χρόνο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α .

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Η κατάσταση των πληρωμών περιλαμβάνει 105 δικαιούχους για το έτος εφαρμογής 2011, ενώ οι ενστάσεις θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή.
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου γίνεται γνωστό ότι στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) για την πληρωμή της περιόδου εφαρμογής 2011 έχει αναρτηθεί κατάσταση προσωρινής πληρωμής που αφορά σε δικαιούχους του Μέτρου Μέτρο 3.1 «Βιολογική Γεωργία».

Η κατάσταση περιλαμβάνει 105 δικαιούχους για το έτος εφαρμογής 2011.Όσοι από τους δικαιούχους της παρούσας ανάρτησης κρίνουν ότι έχουν διαφωνία με τα ποσά κυρώσεων, μπορούν να καταθέσουν ένσταση στην Υπηρεσία μας εντός 10 εργάσιμων ημερών. Επομένως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων είναι η 18η Απριλίου 2013.

Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την τριμελή επιτροπή εξέτασης προσφυγών-ενστάσεων εντός μηνός από την καταληκτική ημερομηνία και οι αποφάσεις της θα είναι τελεσίδικες. 
Όσον αφορά τους δικαιούχους της Λήμνου, η συγκεκριμένη κατάσταση θα αναρτηθεί στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου στη Μύρινα για ενημέρωσή τους , ενώ ισχύουν όλα τα περί ενστάσεων
agronews,gr

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ ΟΙΝΟΥΣΑΙ ΙΙΙ






Με τη χάρη του Αγ. Νικολάου ολοκληρώνεται ο δεξαμενισμός, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς όλες οι εργασίες και επιθεωρήσεις, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και το Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ" επιστρέφει αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 το απόγευμα στις Οινούσσες και θα εκτελέσει δρομολόγιο ως εξής:
Αναχ. από Οινούσσες στις 17.30
Αναχ. από Χίο στις 20.00

πηγη ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 11ης ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΙΟΥ , ΣΤΙΣ 11.00.π.μ.



Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεσαι στη θέση να μην έχεις το επίδομα αναπηρίας, να καθυστερούν να στο δώσουν ή ακόμα και με διάφορα προσχήματα να το έχουν κόψει. Ήδη στη Χίο περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας περιμένουν να περάσουν από τις νευρολογικές και ψυχιατρικές επιτροπές του ΚΕΠΑ, ενώ τελικά θα εξεταστούν πολύ λιγότεροι! Ανάλογη εικόνα έχουμε στη Λέσβο, στη Σάμο, ενώ τα μέλη μας στη Λήμνο θεωρείται ότι μπορούν με τη χρήση ΙΧ να περάσουν από το ΚΕΠΑ στην πόλη της Μυτιλήνης!
Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΕΠΑ στη Χίο για την εξέταση αυτών των περιστατικών, κινητοποιούμαστε με αίτημα να εξεταστούν όλα τα περιστατικά. Έχουν δείξει ότι όταν θέλουν μπορούν, όπως για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι για την εξέταση των επιδομάτων τυφλότητας στο νησί της Χίου.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, (κέντρα εκτίμησης και πιστοποίησης αναπηρίας) και τον περιβόητο ΚΕΒΑ (νέο κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας) απέδειξε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ακόμα και διεθνών οργανισμών, όπως του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, για δραστική μείωση των αναπηρικών συντάξεων, κάτω από το 6% σε σχέση με το συνολικό αριθμό των συνταξιούχων.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Είναι άκρως προκλητικό σήμερα που τα ΑμεΑ βρίσκονται σε αυτή τη θέση, η συγκυβέρνηση να προετοιμάζει νέα χαράτσια, νέες “συνομιλίες” με την Τρόϊκα, που ξέρουμε καλά πού θα καταλήξουν, αν δεν αντιδράσουμε.

Είναι άκρως προκλητικό τη στιγμή που πάνω από 60.000 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες συνάδελφοί μας, περιμένουν να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν, για να πάρουν ή να συνεχίσουν να λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη ή προνοιακό επίδομα, ο υπουργός Οικονομίας κ. Στουρνάρας να δηλώνει σε συνάντηση με ανάπηρους συναδέλφους ότι: «Πιθανόν το 2013 να καταργηθούν και κάποιες εξαιρέσεις στο όνομα της ενιαίας αντιμετώπισης. Εάν δώσουμε κάτι, αυτό θα είναι από το 2014, εφόσον επανεξεταστούν όλοι οι ανάπηροι με ενιαία κριτήρια για όλες τις κατηγορίες.»

Καλούμε τους πάντες μέσω της Π.Ο.Β.Α. να ενημερώσουν και να ενημερωθούν. Κανείς μόνος και ανυπεράσπιστος. Καλούμε συλλόγους και επιτροπές ΑμεΑ σε Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Να παρθούν αποφάσεις στήριξης με ψηφίσματα.
  • Κάτω τα χέρια από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ!
  • Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
  • Επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α .
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑμεΑΒΑ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΙΟΥ
ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΣΤΗ Β΄ΦΑΣΗ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ


ΤΟ "ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ" ΤΟΥ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΘ



Για τη μεγάλη «μάχη» των λιμανιών προετοιμάζεται η κυβέρνηση, ενόψει της έναρξης του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΘ που τοποθετείται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Τις προσεχείς ημέρες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται να παρουσιάσει στην κυβέρνηση το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας.

Το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ για το πρώτο εκ των δύο μεγαλύτερων φιλέτων – εκείνο του ΟΛΘ-, κάνει λόγο για πώληση του συνολικού πακέτου μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στον Οργανισμό (74,27%) σε δύο φάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται σε πρώτη φάση να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (γύρω στο 51%), και σε δεύτερη φάση, όταν το οικονομικό κλίμα θα είναι καλύτερο, να πωληθεί και το υπόλοιπο ποσοστό του Δημοσίου που ελέγχει το Ταμείο ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο τίμημα.

Για το έτερο μεγάλο φιλέτο -εκείνο του ΟΛΠ- εξετάζονται δύο εναλλακτικές περιπτώσεις με βάση και το περίγραμμα που είχε παρουσιάσει προ μηνών το Ταμείο:

Η πρώτη αφορά στην παραχώρηση των επιμέρους δραστηριοτήτων του λιμανιού με συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση επενδύσεων και την παροχή υπηρεσιών, ενώ η δεύτερη, αφορά στην ενιαία παραχώρηση (Μaster Concession) κάθε δραστηριότητας μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, και με παράλληλη επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας.




dealnews.gr

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΝΕΕΣ ΣΣΕ ΜΕ ... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΠ



Τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις με την Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. και την Ένωση Εποπτών και Αρχιεργατών (ΟΦΕ), ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ Α.Ε. μετά από τρίμηνη διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ Συνδικάτων και Διοίκησης. Η ισχύς των όρων των ΣΣΕ είναι διετής.

Οι δύο πλευρές αφού έλαβαν υπόψη το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τους υφιστάμενους νομοθετικούς περιορισμούς και την αναγκαιότητα διασφάλισης της αποτελεσματικής λειτουργίας της εταιρίας συναποφάσισαν:

1.Να επαναλάβουν τις διατάξεις του συμβατικού καθεστώτος του 2009 προσαρμοσμένο, όσο διαρκούν, στις διατάξεις των Ν. 3833/2010, 3845/2010 και 4024/2011.

2.Να αναθεωρηθούν οι ισχύοντες κανονισμοί με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

3.Να προσαρμοσθούν σταδιακά επιμέρους διαφορές μεταξύ κατηγοριών λιμενεργατών βάσει ισοδύναμων αντισταθμίσεων και

4.Να συσταθούν Ειδικές Μικτές Επιτροπές για τις απαιτούμενες μεταβολές.

“Οφείλω να αναγνωρίσω τη διεκδικητικότητα και υπευθυνότητα των συνδικαλιστικών οργάνων του χώρου, που σε μια επώδυνη οικονομική φάση για τη χώρα, αλλά και για την εταιρία, η οποία το 2009 μετά την υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης έπρεπε να επανακινήσει τη δραστηριότητά της σε έναν σημαντικό τομέα της από μηδενική βάση, συναίνεσαν στην υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η εταιρεία, από το 2010 διάγει μια φάση εργασιακής ειρήνης, παρά τις μειώσεις αμοιβών και την αποχώρηση 530 εργαζόμενων, χωρίς να γίνει έκτοτε ούτε μια νέα πρόσληψη» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γεώργιος Ανωμερίτης:

«Από την πλευρά της η διοίκηση, με βασικές δομικές αλλαγές και αναπτυξιακή στρατηγική έχει καταστήσει τον ΟΛΠ Α.Ε. επί τριετία κερδοφόρο, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας χωρίς απολύσεις, δίνοντας μέσα από την ανάπτυξη όλων των τομέων της σημεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης, προς όφελος του Οργανισμού, του ευρύτερου Πειραιά και της λιμενικής βιομηχανίας της χώρας. Ο ΟΛΠ Α.Ε. μέσα σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης και κερδοφορίας θα συμβάλλει με το μέγεθος του στη συνολική ανάπτυξη του ελληνικού λιμενικού συστήματος.”




marinews.gr

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ 2012-2013 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ




ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΙΣΟΔΟΣ)

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
2013
2012
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
135
0
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
351
18
ΜΑΡΤΙΟΣ
394
13
ΣΥΝΟΛΟ
880
31



ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΠΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΙΣΟΔΟΣ)

ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ
2013
2012
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
6
0
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1
1
ΜΑΡΤΙΟΣ
6
0
ΣΥΝΟΛΟ
13
1


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ




Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρακολουθεί και αξιολογεί έγκαιρα και συστηματικά, τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που πυροδοτούν ή τροφοδοτούν μεταναστευτικές ροές.

Είναι σαφές ότι με τη ραγδαία μείωση της εισόδου παράνομων μεταναστών από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των μέτρων καταπολέμησης στην περιοχή, οι ροές μετακινήθηκαν και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Συρία αύξησαν τις πιέσεις στα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας.

Ανάλογα, λοιπόν, προσαρμόζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και οι δράσεις. Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει προβεί στη λήψη μέτρων που αφορούν στην αναδιάταξη και εντατικοποίηση των διεξαγομένων περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο, με την αποστολή επιπρόσθετων πλωτών και εναερίων μέσων, καθώς και με την έμπρακτη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Frontex σε επιχειρησιακά μέσα και εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της μικτής επιχείρησης «Ποσειδώνας – Θάλασσα», που διεξάγεται αδιαλείπτως κατά τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διακλαδικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της δια θαλάσσης παράνομης μετανάστευσης έχουν συγκροτηθεί δύο ομάδες: Η Ανώτατη Μικτή Επιτροπή υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ (με συμμετοχή ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ-ΕΛ.ΑΣ-Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.) και η Άτυπη Συντονιστική Ομάδα Υψηλού επιπέδου υπό την αιγίδα του ΥΝΑ (με συμμετοχή ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΕΛ.ΑΣ-Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.).

Στόχος των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών είναι η αποτελεσματική προστασία των θαλασσίων συνόρων, αλλά και η εξάρθρωση των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης, κυρίως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερη έξαρση του φαινομένου τον τελευταίο χρόνο.

Όπως προκύπτει από στοιχεία συγκριτικής ανάλυσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το ποσοστό συλλήψεων παράνομων αλλοδαπών, στην πλειοψηφία τους υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, καθώς και διακινητών που επιχείρησαν είσοδο από τα ανατολικά σύνορα της χώρας, παρουσιάζει σημαντική αύξηση, κατά το πρώτο τρίμηνο έτους 2013, συγκριτικά με το αντίστοιχο έτους 2012.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών για το πρώτο τρίμηνο έτους 2013, ανέρχεται συνολικά σε 880 άτομα, από 31 που ανήρχετο κατά το πρώτο τρίμηνο έτους 2012. Όσον αφορά στον αριθμό των συλληφθέντων διακινητών, κατά το πρώτο τρίμηνο έτους 2013, ανέρχεται συνολικά σε 13 άτομα, από ένα που ανήρχετο το αντίστοιχο τρίμηνο έτους 2012.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσε σχετικά: «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη στρατηγική για τη θωράκιση και την αποτελεσματική προστασία των θαλασσίων συνόρων. Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε τέσσερις ισοδύναμους πυλώνες: Τα εθνικά μέτρα επιτήρησης, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση, τη διακλαδική συνεργασία και τη διεθνή συνεργασία. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Σε κάθε περίπτωση, οι Βρυξέλλες, αλλά και όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ενωμένης Ευρώπης.»

ΤΡΟΪΚΑ :ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ



«Τσεκούρι» στον προϋπολογισμό για την κάλυψη των άγονων γραμμών έπεσε από την τρόικα που ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης να είχε προβλέψει κονδύλι ύψους 84 εκατομμυρίων για το 2013 όμως οι τροϊκανοί έχουν άλλη γνώμη και ζήτησαν την περιστολή δαπανών στα απολύτως απαραίτητα δρομολόγια.Όσο αφορά για τις υπόλοιπες συγκοινωνιακές ανάγκες η πρότασης των τροϊκανών είναι να τις καλύπτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε επικοινωνία που είχε το Protohema.gr με αξιωματούχους του υπ. Ναυτιλίας επισημάνθηκε ότι πιέσεις όντως υπάρχουν από τους τροϊκανούς , όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί εάν συμβεί αυτό τα δρομολόγια θα γίνονται με βάρκες...

Το ΥΝΑ έθεσε σε διαβούλευση τα νέα κριτήρια με τα οποία θα ορίζεται το Δίκτυο των επιδοτούμενων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Στόχος της διαβούλευσης είναι η συγκέντρωση και αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων και η άντληση τεκμηρίωσης για τον ανασχεδιασμό του επιδοτούμενου Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Απόψεις και προτάσεις είναι δυνατόν να κατατεθούν και για ευρύτερα θέματα όπως (ενδεικτικά):

- Οι όροι των διαγωνισμών ανάθεσης συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας,

- Οι απαιτήσεις / προϋποθέσεις που τίθενται για τον ασφαλή απόπλου/ κατάπλου των πλοίων,

- Η απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου και εγκρίσεων ΗΣΚΘΕΕΑ (Ηλεκτρονικό Σύστημα Κράτησης Θέσεως και Έκδοσης Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων),

- Η αξιοποίηση των λιμενικών τελών για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, κ.α.

Προτάσεις, απόψεις και σχόλια, μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: dths@yen.gr

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, θα εκκινήσει θεσμικός κοινωνικός διάλογος με αντικείμενο τον ανασχεδιασμό και, εν γένει, την αναμόρφωση του Δικτύου των επιδοτούμενων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Τα ανωτέρω συμπληρώνουν τα λοιπά μέτρα και παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως:

- Το σχεδιασμό και εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής και στρατηγικής για την οργάνωση, βελτίωση και ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας,

- Την ανάπτυξη του εθνικού λιμενικού συστήματος,

- Τη βελτίωση της ασφάλειας στα πλοία και τις λιμενικές εγκαταστάσεις και λιμένες που τα εξυπηρετούν,

- Την επανεξέταση του πλαισίου εντός του οποίου αναπτύσσεται σήμερα η ακτοπλοϊκή δραστηριότητα,

- Την προστασία δικαιωμάτων επιβατών ακτοπλοΐας,

- Το σχεδιασμό και εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής και πολιτικής για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών,

- Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής,

- Την προώθηση δράσεων ενίσχυσης νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων,

- Το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία υδατοδρομίων κλπ.

Για τη διευκόλυνση της ανωτέρω διαβούλευσης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα παραθέσει εντός των προσεχών ημερών, στον ιστότοπο του Υπουργείου, στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση των λιμένων της Χώρας.




protothema.gr

EKΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΛΥΠΤΗ


Glipti
Σας κοινοποιούμε ενημερωτική πρόσκληση της συμπατριώτισσάς μας Κυριακής Γλύπτη, που οργανώνει έκθεση έργων αγιογραφίας στις Η.Π.Α., προς ενημέρωση δική σας, των συμπατριωτών μας,
καθώς και οποιουδήποτε φορέα ενδιαφέρεται. Ενημερωτικές πληροφορίες παρέχονται στα παρακάτω e-mail:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Οδός Δημοκρατίας
Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στα κτήρια του Δήμου Χίου, επί της οδού Δημοκρατίας.
Έχουν ήδη τοποθετηθεί τα εξωτερικά κουφώματα και οι ψευδοροφές, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για κάλυψη των δαπέδων με κεραμικά πλακίδια.

ΝΕΑ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/4/2013



Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωράει, την Τρίτη 16/4, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητώντας για άλλη μία φορά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας για την «ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις».

Η απεργία επεκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου και θα λήξει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει βασικές αλλαγές αναφορικά με τα άρθρα που αφορούν τη ναυτεργασία, δηλαδή το άρθρο 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου και το άρθρο 30 που επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών της ακτοπλοΐας.




pireas2day.gr

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

ameaΜε αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΕΠΑ στη Χίο για την εξέταση νευρολογικών και ψυχιατρικών περιστατικών, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί κινητοποίηση την Πέμπτη, 11 Απριλίου και στις 11.00 το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ Χίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας περίπου 200 περιστατικά εκκρεμούν στη Χίο και αίτημά της είναι να εξεταστούν τώρα στο σύνολό τους . Καλώντας σε ανάλογες κινητοποιήσεις και ψηφίσματα από τους συλλόγους ΑΜΕΑ και των άλλων νησιών της περιφέρειας, η ΠΟΒΑ ζητά να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α
era-aegean.gr

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΑΡΤΙΟΝ"


 Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του Ευ ζην «ΑΡΤΙΟΝ», θα πάρει μέρος στην έκθεση «ΠΡΟΤΑΣΗ 2013» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο
«Γ. Καλουτάς» από 10-15 Απριλίου 2013.

 Στο περίπτερο του «ΑΡΤΙΟΝ» (Νο 5-6) θα φιλοξενηθεί η Έκθεση με θέμα «Άνοιξη και Πάσχα στη Χίο» με έργα των καλλιτεχνών – μελών του συλλόγου: Μπάμπη Κοιλιάρη, Βασιλείας Βερβεράκη, Αγγελικής Κόρμαλου, Κων/νου Κάργα, Ντέπης Στουπάκη, Ματίνας Μονιούκα, Δημήτρη Βουχούρη, Αγγελικής Μουζήθρα.
Την έκθεση επιμελείται ο Μπάμπης Κοιλιάρης.

Παράλληλα, κάθε απόγευμα θα λειτουργούν δωρεάν καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρά και μεγάλα παιδιά, με ζωγραφική, μονοτυπίες, κολάζ, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κόσμημα από τζιν και άλλα υφάσματα, δημιουργίες από πηλό και κατασκευή για φιγούρες Καραγκιόζη.
 Τα εργαστήρια επιμελούνται οι: Β. Βερβεράκη, Μ. Κοιλιάρης, Α. Κόρμαλου, Β. Κριτάκη, Α. Μουζήθρα, Μ. Μονιούκα, Δ. Βουχούρης.

Την επιμέλεια της οργάνωσης έχουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ. Βάσω Κριτάκη και Βασιλεία Βερβεράκη.

Τα υλικά των εργαστηρίων διέθεσαν ευγενικά οι επιχειρήσεις: «Ίριδα», «Πάπυρος», «Νίτσα», «Ανθοπωλείο Ξυντάρη», «Μάρμαρα Λιτσάκη».

Συγχρόνως, μέλη του συλλόγου μας, θα υποστηρίζουν καθημερινώς το περίπτερο, παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες για τους σκοπούς και τη δράση του «ΑΡΤΙΟΝ».


Τηλέφωνα επικοινωνίας: Βάσω Κριτάκη 6937214208 και Βασιλεία Βερβεράκη 6942270444


Η Πρόεδρος                                                                                                            Ο Γραμματέας
Β. Κριτάκη                                                                                                            Αλ. Γεωργούλης

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ ΩΣ , Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ"






Παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, ορκίστηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη, αναλαμβάνοντας και επίσημα τα καθήκοντά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπάκας, που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα σύμβουλο κ. Ηλία Γιαννίρη

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΧΙΟΥ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

louketo_1Σε κατασχέσεις στη Φαρμακαποθήκη της Χίου προχώρησαν μια Φαρμακαποθήκη των Αθηνών και ένας μέτοχος για οφειλές. Συγκεκριμένα στην Φαρμακαποθήκη των Αθηνών οφείλεται το ποσό των 400.000 ευρώ ενώ στον φαρμακοποιό - μέτοχο 50.000 ευρώ. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φαρμακοποιών - μετόχων που έχουν δώσει ήδη επιταγές στην Φαρμακαποθήκη για να την κρατήσουν «ζωντανή» κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ ανά άτομο.
Να θυμίσουμε ότι η Φαρμακαποθήκη της Χίου προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της από τις 22 Μαρτίου λόγω χρεών και αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το συνολικό χρέος, το οποίο ήδη διερευνούν ορκωτοί λογιστές. Ταυτόχρονα τα φαρμακεία της περιοχής βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και  οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται πλέον να προχωρούν ο καθένας ξεχωριστά σε παραγγελίες φαρμάκων από αντίστοιχες φαρμακαποθήκες αλλά και φαρμακευτικές εταιρείες της Αττικής. Το «λουκέτο» στη φαρμακαποθήκη του νησιού είχε και μια άλλη παράμετρο καθώς  άφησε 10 εργαζόμενους χωρίς εργασία και οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα αποζημιωθούν.
era-aegean.gr

KINΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου, η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για ακόμη μια φορά θέλει να εκφράσει, την συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα των συναδέλφων που δίνουν μάχη για το αυτονόητο.
Δίνουν και δίνουμε τη μάχη να ανταποκριθεί η πολιτεία στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους συνανθρώπους μας, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Tων συνανθρώπων μας που σαν κοινωνία έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε και να τους προστατεύσουμε από κάθε ρατσιστικό φαινόμενο.
  Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στηρίζει ενεργά τον αγώνα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου και των Συλλόγων των ΑΜΕΑ.
  Θεωρούμε απαράδεκτο να σέρνονται στις ουρές και να ταλαιπωρούνται άτομα που αποδεδειγμένα πάσχουν από μακροχρόνιες παθήσεις, για να πάρουν αυτό το πενιχρό επίδομα που είναι ντροπή της κοινωνίας μας και να κρέμεται πάνω από το κεφάλι των συναδέλφων η απειλή της κατάργησης αυτού του επιδόματος, και να χρησιμοποιείται η Επιτροπή του ΚΕΠΑ για το παραπέρα πετσόκομμα των ατόμων που το λαμβάνουν.
   Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Λέσβου, αλλά και όλου του Β.Α. Αιγαίου να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
·      Κάτω τα χέρια από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ!
·      Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
·      Επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·      Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α .

"H XIOΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ : ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: «Η Χίος που παράγει: Εξωστρέφεια και προοπτικές», στο Επιμελητήριο της Χίου, με προσκεκλημένο του Βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη και με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του νησιού μας.
Ο βουλευτής, αφού καλωσόρισε τον κ. Καλαμπόκη και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χίου για τη συνεργασία εξέφρασε την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νησί μας, σε μια κατεύθυνση εξωστρέφειας και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε επιχείρησης, και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνεργειών, με προβολή των «καλών παραδειγμάτων» που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων.
Ο κ. Καλαμπόκης, αφού παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του Οργανισμού, προχώρησε στην περιγραφή του επιχειρησιακού σχεδίου του τρέχοντος έτους, για να ακολουθήσει λεπτομερής συζήτηση με τον κάθε συμμετέχοντα εκπρόσωπο επιχείρησης ξεχωριστά, για το προφίλ και τις δυνατότητες εξαγωγικής δραστηριότητας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε και η δυνατότητα διεξαγωγής επιδοτούμενου σεμιναρίου κατάρτισης με τίτλο: «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην πράξη», με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζόμενων των επιχειρήσεων σε θέματα εξαγωγών, με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ



Ως πιθανή δεξαμενή απολύσεων εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ Β΄ Βαθμού), που είναι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, φαίνεται ότι έχει υποδείξει η τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών μας διαβλέπουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για την εφαρμογή του σχεδίου Μανιτάκη για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο.
Όπως αναφέρει η Καθημερινη το σκεπτικό είναι ότι οι συγκεκριμένα εταιρείες είναι ιδιωτικού δικαίου και απασχολούν υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τη μονιμότητα και, συνεπώς, θα μπορούσαν να απομακρυνθούν με αποζημίωση απόλυσης.
aftodioikisi.gr

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΝΑ , ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ Greek Shipping Hall of Fame





«Αξιότιμα μέλη της Ακαδημίας,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών φορέων,

Είναι εξαιρετικά τιμητική η πρόσκληση να παρευρίσκομαι και να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό στη σημερινή τελετή εγκαινίων του Hall of Fame της Ελληνικής Ναυτιλίας και ευχαριστώ γι’ αυτό τους διοργανωτές. Η υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και της δημόσιας εικόνας της, και η διαφύλαξη των επιτευγμάτων της, είναι στόχοι πρακτικοί, αναγκαίοι και πολύ πιο χρήσιμοι από ανούσιες διακηρύξεις χωρίς, πολλές φορές, εχέγγυα απόδοσης. Συγχαίρω λοιπόν το Greek Shipping Hall of Fame για την υιοθέτησή τους.

Η σημερινή βραδιά δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη του Hall of Fame. Απόψε αποδίδουμε τιμή στους πρώτους, τους άριστους, της ελληνικής ναυτιλίας.

Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα, όλα αξιολογούνται κάτω από το μαύρο πέπλο της διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που, ασφαλώς, έχει αντίκτυπο σε μια ναυτιλία παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Ελληνική. Άλλωστε, στον απαιτητικό χώρο του διεθνούς εμπορίου η κρίση αυτή επηρεάζει και τα ιστορικά και πλέον καταξιωμένα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Σε αυτό τον χώρο η φήμη, το κύρος και η διαπραγματευτική δύναμη της δικής μας ναυτιλίας παραμένουν αναλλοίωτες και ισχυρές. Αν θέλουμε να κατανοήσουμε το γιατί θα πρέπει να μελετήσουμε τη ναυτική μας διαδρομή, από τη μυθολογία στην ιστορία.

Είναι σημαντικό για τις γενιές των Ελλήνων να τη γνωρίζουν. Να ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει Ελληνική «ναυτοσύνη». Από την Ελλάδα, του Ποσειδώνα, του Ιάσωνα και του Οδυσσέα, στη σημερινή Ελλάδα των επιφανών ναυτιλιακών παραγόντων. Η συμβολή της ναυτιλίας στο εθνικό προϊόν, το εμπορικό ισοζύγιο, την απασχόληση ασφαλώς μας γεμίζει περηφάνια και - υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες - μας δίνει ελπίδα.

Πίσω από τις επιδόσεις αυτές υπάρχει μακρά παράδοση και άνθρωποι που την αξιοποίησαν προσπαθώντας σκληρά. Άνθρωποι που υπερασπίστηκαν την ελληνική αξιοπιστία παντού όπου ταξιδεύουν τα καράβια τους. Άνθρωποι που νοιάζονται για τα προβλήματα του τόπου όπου γεννήθηκαν αυτοί και οι πατεράδες τους. Άλλοτε εμφανείς και άλλοτε αφανείς ευεργέτες της πατρίδας.

Και θα ήθελα αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μου. Καμιά φορά, μας παρασύρουν οι συνθήκες και ξεχνάμε να τους επιβραβεύσουμε. Σήμερα γίνεται μια αρχή γι’ αυτό. Αναγνωρίζουμε δημόσια το έργο τους και εγκαθιδρύουμε ένα θεσμό ειδικά γι’ αυτό. Για να τιμήσουμε τους διαπρεπείς Έλληνες της ναυτιλιακής πατρίδας μας. Παράδειγμα προς μίμηση στις επόμενες γενιές.

Κυρίες και κύριοι,

Θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν σχεδόν παράλειψη να μην υπάρχει στην Ελλάδα Shipping Hall of Fame. Οι θρύλοι του κινηματογράφου ζουν στο Λος Άντζελες, οι θρύλοι του αθλητισμού σε όλον τον κόσμο, οι θρύλοι της ναυτιλίας είναι Έλληνες. Ονόματα που άφησαν εποχή στον τομέα τους. Στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο. Η ναυτιλία μας, όμως, και αυτό ίσως να διαφοροποιεί το «Hall of Fame» από τα άλλα, δεν είναι φόρος τιμής στο παρελθόν. Είναι ταυτόχρονα αναγνώριση στους Έλληνες που συνεχίζουν να πρωτοπορούν μέσα σε έναν σκληρό παγκόσμιο ανταγωνισμό και ελπίδα για νέες σύγχρονες δάφνες.

Από τους Έλληνες της ναυτιλίας, τους πλοιοκτήτες αλλά και τους ναυτικούς μας. Όσο περήφανος αισθάνεται ένας Έλληνας όταν στο τελευταίο άκρο της γης γνωρίζουν για τον Ωνάση, άλλο τόσο υπερήφανοι είμαστε όλοι μας, όταν κοιτάμε τον άλλο ήρωα του Hall of Fame, τον Αφανή Ναύτη. Στην Άνδρο, στα Καρδάμυλα… όπου στέκει και χαιρετάει.

Φίλες και φίλοι,

H προσφορά σας είναι αδιαμφισβήτητη. Και σήμερα απαραίτητη περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τους διοργανωτές για την αποψινή βραδιά. Τον εμπνευστή της αρχικής ιδέας Nigel Lawry, ο οποίος αποδεικνύει κάθε φορά με τις πρωτοβουλίες του ότι έχει στα γονίδιά του την Ελλάδα και την ελληνική ναυτιλία, αλλά και όλα τα μέλη της Ακαδημίας για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση αυτής της αρχικής ιδέας. Δεν μένει παρά να ευχηθώ το Hall of Fame να γίνει θεσμός αντάξιος των εμπνευστών του και των αρχών που πρεσβεύει.

Σας ευχαριστώ.»