Τρίτη 9 Απριλίου 2013

"H XIOΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ : ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: «Η Χίος που παράγει: Εξωστρέφεια και προοπτικές», στο Επιμελητήριο της Χίου, με προσκεκλημένο του Βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη και με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του νησιού μας.
Ο βουλευτής, αφού καλωσόρισε τον κ. Καλαμπόκη και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χίου για τη συνεργασία εξέφρασε την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νησί μας, σε μια κατεύθυνση εξωστρέφειας και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε επιχείρησης, και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνεργειών, με προβολή των «καλών παραδειγμάτων» που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων.
Ο κ. Καλαμπόκης, αφού παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του Οργανισμού, προχώρησε στην περιγραφή του επιχειρησιακού σχεδίου του τρέχοντος έτους, για να ακολουθήσει λεπτομερής συζήτηση με τον κάθε συμμετέχοντα εκπρόσωπο επιχείρησης ξεχωριστά, για το προφίλ και τις δυνατότητες εξαγωγικής δραστηριότητας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε και η δυνατότητα διεξαγωγής επιδοτούμενου σεμιναρίου κατάρτισης με τίτλο: «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην πράξη», με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζόμενων των επιχειρήσεων σε θέματα εξαγωγών, με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.