Τρίτη 9 Απριλίου 2013

N.T. AΔΕΔΥ ΛΗΜΝΟΥ ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΒΑ ΑΜΕΑ


ΠΡΟΣ:
Τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
Κοινοποίηση
Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου
ΜΜΕ

       Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα των συνανθρώπων μας που δίνουν μάχη για το αυτονόητο.
Δίνουν και δίνουμε τη μάχη να ανταποκριθεί η πολιτεία στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Tων συνανθρώπων μας που σαν κοινωνία έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε και να τους προστατεύσουμε από κάθε ρατσιστικό φαινόμενο.
  Στηρίζουμε ενεργά τον αγώνα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου και των Συλλόγων των ΑΜΕΑ.
Καταγγέλλουμε στους κατοίκους του νησιού μας την κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει λειτουργήσει επιτροπή ΚΕΠΑ στη Λήμνο.
  Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτο γι αυτό το πενιχρό επίδομα που είναι ντροπή της κοινωνίας μας, να σέρνονται στις ουρές και να ταλαιπωρούνται άτομα που αποδεδειγμένα πάσχουν από μακροχρόνιες παθήσεις. Επιπλέον απαράδεκτο είναι να κρέμεται πάνω από το κεφάλι αυτών των συνανθρώπων μας η απειλή της κατάργησης αυτού του επιδόματος, και να χρησιμοποιείται η Επιτροπή του ΚΕΠΑ για το παραπέρα πετσόκομμα των ατόμων που το λαμβάνουν.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για:
·      Κάτω τα χέρια από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ!
·      Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
·      Επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·      Άμεση λειτουργία επιτροπής ΚΕΠΑ στη Λήμνο.
·      Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο χρόνο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α .