Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ




Συσκέψεων συνέχεια θα υπάρξει σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εκπροσώπους της τρόικας για το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας.
Χθες ο υπουργός είχε συνεχόμενες συναντήσεις με τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τον ίδιο να είναι ιδιαίτερα δύσκολες δηλώνοντας όμως ότι μέχρι τη Δευτέρα, που είναι και η μέρα του Eurogroup, θα είναι όλα έτοιμα. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέρα από τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.
Η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε στην τρόικα τη μετάταξη των 4.000 αντρών και γυναικών της δημοτικής αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο με το θέμα της κινητικότητας που φρενάρει τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα η πρόταση έχει ήδη γίνει δεκτή κατ’ αρχήν από τους ελεγκτές αλλά και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς λύνει προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην αστυνομία.
Εκτιμάται ότι πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος.
Από την πλευρά της η τρόικα πρότεινε χθες, προκειμένου να αποδεχθεί την παράταση των τριών μηνών που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης, να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας πριν από την απόλυση σε 12 μήνες που ισχύει σήμερα και συγκεκριμένα σε 9 μήνες. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή θα απολύεται ή θα μετατάσσεται.
Κυβέρνηση και Τρόικα πρέπει να καταλήξουν πάση θυσία μέχρι το βράδυ σε λύση-πακέτο για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις στις αλλαγές στο δημόσιο και τα 3,2 δισ. από φόρους ακινήτων. Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις καθώς η Δευτέρα 8 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/323564/stin-elas-i-dimotiki-astynomia#ixzz2Y9RG9GBh

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

1.Σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης, Δήμου Αμανής, με το ποσό των 36.000€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
2.Προσθήκη-Βελτίωση Γυμνασίου-Λυκείου Καλλιμασιάς Δήμου Χίου, με το ποσό των 140.000€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
3.Προσθήκη-Βελτίωση Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς Δήμου Χίου, με το ποσό των 80.000€ και  φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
4.Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή ρέματος Σκύλας, με το ποσό των 250.000€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
5.Βελτίωση Περιφερειακού δρόμου Οινουσσών με το ποσό των 90.000€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
6.Ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων κληρονομιάς οδού Απλωταριάς και διαμόρφωση οδού Απλωταριάς με το ποσό των 135.000€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
7.Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Οινουσσών, στη θέση Ατσιγγανου, με το ποσό των 10.003€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
8.Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Ψαρών στη θέση Καστρί με το ποσό των 6.933€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
9.Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων Φρουρίου-Λάδης, με το ποσό των 42.900€, και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
10.Δίκτυα ύδρευσης Κουτρουλόμυλος –Αγ.Πολύκαρπος-Περιφερειακός Λατομίου, Υδροδότησης Καρυών, Υδροδότησης Αυγωνύμων, ΔΕΗ-Δεξαμενές Θυμιανών και κατασκε υή             νέων δεξαμενών στη Ψαρόπετρα, με το ποσό των  60.000€ και φορέα υλοποίησης τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
11.Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Οινουσσών, με το ποσό των 177.286€ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου
12.Σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) πρώην Δήμου Καμποχώρων, νομού Χίου, με το ποσό των 106.024€ και φορέα υλοποίησης το                  Δήμο Χίου.
                         

ΛΗΜΝΟΣ :"Ο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ... ΑΘΗΝΑ ! "


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Ούτε…νεκροί δεν μπορούν να ησυχάσουν οι κάτοικοι της Λήμνου, έτσι και πεθάνουν ξαφνικά!

Κι αυτό είναι γεγονός που τεκμηριώνεται από την απίστευτη μεταθανάτια περιπέτεια ενός Λημνιού, ο οποίος προκειμένου να ενταφιαστεί στο νησί του, έπρεπε η σωρός του να φτάσει μέχρι την...Αθήνα για νεκροτομή!

Όλα αυτά ελλείψει ιατροδικαστή και της άθλιας ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ο σύγχρονος Κρέων, που ακούει στο όνομα Ελληνική Πολιτεία, καθυστέρησε την ταφή του άτυχου Ακρίτα, η σορός του οποίου, τελικά μεταφέρθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να υποστεί τη νεκροτομή που απαιτείται για να μεταφερθεί εκ νέου στο νησί όπου εξέπνευσε.

Αυτό καταγγέλλει, με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Λήμνου, η οποία και παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου του Κινήματος, «η περιπέτεια της σορού και του περιβάλλοντος του κατοίκου του νησιού, ξεκίνησε στις 28/6, στη Λήμνο της τρόικας και της συγκυβέρνησης, όταν ο άνθρωπος είχε την ατυχία να αφήσει την τελευταία του πνοή σε μία παραλία του νησιού».

Το νοσοκομείο της Λήμνου δυστυχώς δε διαθέτει, και δεν θα έπρεπε να διαθέτει, ιατροδικαστή, ο ιατροδικαστής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων βρίσκεται στη Μυτιλήνη όπου και θα πρέπει να μεταφερθεί η σωρός για να γίνει η νεκροτομή και να δοθεί η άδεια ταφής.

Έλα όμως που την εποχή της συγκυβέρνησης της τρόικας συγκοινωνίες δεν υπάρχουν. Ούτε οι παρεμβάσεις των πολιτικών δε έδωσαν λύση αυτή τη φορά με αποτέλεσμα και λόγω της μεσολάβησης του Σαββατοκύριακου η σωρός να παραμένει κατακαλόκαιρο στο ψυγείο περιμένοντας να βρεθεί πλοίο να μεταφερθεί.

Τελικά μετά από πέντε μέρες αποφασίστηκε και μεταφέρεται στην Αθήνα όπου θα γίνει η νεκροτομή και στην πορεία θα μεταφερθεί από όσο ξέρουμε πίσω στη Λήμνο για να ακολουθήσει η νεκρώσιμη ακολουθία.

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία οργανωμένου ιατροδικαστικού κέντρου στη νήσο Λήμνο; Είναι δυνατόν, η διοίκηση μίας ολόκληρης Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτή του Νοσοκομείου Λήμνου, να ασκείται «τηλεκατευθυνόμενα» από Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικητή που δεν εδρεύουν στο ακριτικό νησί, αλλά στη Μυτιλήνη;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που ταλανίζει τους κατοίκους της Λήμνου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ακόμα και...νεκρούς.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

κ.κ. Υπουργοί,

Σας μεταφέρω άνευ περαιτέρω σχολίων ανακοίνωση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως για την απουσία οργανωμένου κέντρου νεκροτομών στο νησί τους, αλλά και για την άθλια κατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου.

Στην ανακοίνωση των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου - η οποία και παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ -  αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Πεθαίνοντας στη Λήμνο. Ούτε νεκροί δεν ησυχάζουμε

Μακάβριος τίτλος, αλλά η πραγματικότητα είναι χειρότερη. Η υποβάθμιση της ζωής μας μας ακολουθεί και στο θάνατο. Αν έχεις την ατυχία να πεθάνεις στη Λήμνο δε θα έχεις την τύχη ούτε εσύ ούτε οι συγγενείς σου να ησυχάσουν. Αναφέρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει γιατί ούτε να αφήσεις αυτή τη ζωή ήσυχος δε μπορείς πλέον.

Παρασκευή 28 Ιουνίου στη Λήμνο της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Ο άνθρωπος είχε την ατυχία να αφήσει την τελευταία πνοή του σε μια παραλία του νησιού. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει η περιπέτεια της σωρού και του περιβάλλοντος.

Μεταφέρεται στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου, αλλά επειδή πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο χρειάζεται να γίνει νεκροτομή.

Το νοσοκομείο της Λήμνου δυστυχώς δε διαθέτει, και δεν θα έπρεπε να διαθέτει, ιατροδικαστή, ο ιατροδικαστής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων βρίσκεται στη Μυτιλήνη όπου και θα πρέπει να μεταφερθεί η σωρός για να γίνει η νεκροτομή και να δοθεί η άδεια ταφής.

Έλα όμως που την εποχή της συγκυβέρνησης της τρόικας συγκοινωνίες δεν υπάρχουν. Κινήθηκαν θεοί και δαίμονες για να βρεθεί μια λύση, αλλά ούτε η σωρός μπορεί να μεταφερθεί ούτε ο ιατροδικαστής μπορεί να έρθει για να κάνει τη νεκροτομή στη Λήμνο επικαλούμενος την έλλειψη οργανωμένου ιατροδικαστικού κέντρου.

Ούτε οι παρεμβάσεις των πολιτικών δε δώσανε λύση αυτή τη φορά με αποτέλεσμα και λόγω της μεσολάβησης του Σαββατοκύριακου η σωρός να παραμένει κατακαλόκαιρο στο ψυγείο περιμένοντας να βρεθεί πλοίο να μεταφερθεί.

Τελικά μετά από πέντε μέρες αποφασίστηκε και μεταφέρεται στην Αθήνα όπου θα γίνει η νεκροτομή και στην πορεία θα μεταφερθεί από όσο ξέρουμε πίσω στη Λήμνο για να ακολουθήσει η νεκρώσιμη ακολουθία.

Μια διαδικασία και χρονοβόρα και μεγάλου κόστους την εποχή της κρίσης.

Μία σωρός που θα ταφεί μια εβδομάδα και ίσως περισσότερο μετά το θάνατο. Μια μετά θάνατον απίστευτη ταλαιπωρία,

-γιατί το νησί δεν έχει οργανωμένο κέντρο να κάνει τις νεκροτομές,
-γιατί το νοσοκομείο εδώ και μήνες δε διαθέτει διοίκηση,
-γιατί οι εταιρείες θεωρούν ότι τα δρομολόγια δεν αφήνουν το -αναμενόμενο κέρδος και τα καράβια δεν έρχονται,
-γιατί το νησί δε διαθέτει τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα έπρεπε ώστε να πιεστούν οι πολιτικοί.

Άλλωστε μας το είπαν κατά πρόσωπο δια στόματος του πρώην υπουργού Αιγαίου Μουσουρούλη ότι δεν είμαστε παρά τρία τετράγωνα της Κυψέλης.

Έτσι μας βλέπουν κι έτσι μας αντιμετωπίζουν».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία οργανωμένου ιατροδικαστικού κέντρου στη νήσο Λήμνο;

2.Είναι δυνατόν, η διοίκηση μίας ολόκληρης Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτή του Νοσοκομείου Λήμνου, να ασκείται «τηλεκατευθυνόμενα» από Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικητή που δεν εδρεύουν στο ακριτικό νησί, αλλά στη Μυτιλήνη;

3.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να επιλυθεί οριστικά το τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που ταλανίζει τους κατοίκους της Λήμνου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ακόμα και...νεκρούς;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ






ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΞΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟ IONIAN SKY




Στον «αέρα» παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και την Ικαρία, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υποβολή του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του πλοίου «Ionian Sky», το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το πλοίο «Θεόφιλος» της NEL Lines, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το αίτημα της Nαυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου το «Ιonian Sky» επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια από Κυριακή 7 Ιουλίου και για όλη τη θερινή περίοδο.

Πηγές της ακτοπλοϊκής εταιρείας σημείωναν πως είναι θέμα χρόνου να σταλεί το έγγραφο από τον νηογνώμονα στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την δρομολόγηση του πλοίου.

Εν τω μεταξύ το θέμα συνεχίζει να απασχολεί το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει δεχθεί στο γραφείο του επιστολές από παράγοντες της Λήμνου αλλά και της Λέσβου που του ζητούσαν να μεριμνήσει άμεσα και να δώσει λύση εξηγώντας του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Ο ίδιος ζήτησε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα και εξέφραζε την αισιοδοξία του πως θα λυθεί άμεσα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τρεις είναι οι επιδοτούμενες γραμμές αρμοδιότητας τους που εξυπηρετούνται με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από την NEL Lines και συνδέουν τα νησιά του βορειου-ανατολικού Αιγαίου με τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τις γραμμές:

1) Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 40.731,91 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 2.118.059,57 ευρώ

2) Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 33.749,31 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 1.754.964,31 ευρώ

3) Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - Άγιος Κήρυκος και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 34.913,08 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 1.815.480,01 ευρώ.

Όπως αναφέρονται στα ίδια στοιχεία η ετήσια συνολική κίνηση ανά γραμμή ανέρχεται για το χρονικό διάστημα από 1/11/2011 έως 31/10/2012:

- 45.310 επιβάτες στην γραμμή 1

- 32.789 επιβάτες στην γραμμή 2

- 38.941 επιβάτες στην γραμμή 3

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουν πως η NEL Lines «δεν αναφέρει ότι οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από 24 Γενάρη 2013 και σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζονται εξ αναβολής στις 9 Ιούλη 2013 και για αυτό έχει ακινητοποιηθεί το πλοίο».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών αναφέρουν πως «η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει την δέσμευση της, που έκανε σε συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 4 Ιούνη 2013, για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι τις 23 Ιούνη 2013 και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή τη δέσμευση την επικαλέστηκε και για το σύνολο των πληρωμάτων μελών των πλοίων της που μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι οι ναυτεργάτες».

Σημειώνουν ακόμη πως «αντίθετα η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή του ναυτολογίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «EUROPEAN EXPRESS», που είχε σύνθεση με 79 μέλη πληρώματος, τους απέλυσε απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση και προχώρησε σε άνοιγμα νέου ναυτολογίου, με πρόσληψη χαμηλόμισθων αλλοδαπών διευρύνοντας την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, θα εκτελεί δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Μπάρι».




dealnews.gr

KOINH EKΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Στο πλαίσιο μιας συστηματικής επικοινωνιακής καμπάνιας στην αγορά της Τουρκίας, με τελικό αποδέκτη το ευρύ κοινό της περιοχής που είναι δυνητικός επισκέπτης των ελληνικών νησιών, πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης βίζας των Τούρκων επισκεπτών.
Η εκδήλωση έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης, με τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Θεόδωρου Τσακίρη, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς, των Περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιακαλή και κ. Μαχαιρίδη, των Αντιπεριφερειαρχών Χίου και Σάμου, κ. Γανιάρη και κ. Παπαθεοφάνους, καθώς επίσης του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για θέματα Τουρισμού, κ. Γιαννάκη.
Στην εκδήλωση, που διήρκεσε από τις 5.00 μ.μ., έως τις 9.00 μ.μ. παρευρέθηκαν δεκάδες τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τη Σμύρνη, οι οποίοι παρακολούθησαν την τεχνικής φύσεως ενημέρωση που έγινε σχετικά με τη δυνατότητα απλούστευσης της διαδικασίας έκδοσης βίζας για Τούρκους πολίτες. Ενισχυτικά διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με όλες τις χρηστικές πληροφορίες για την έκδοση βίζας και τις διαδικασίες εισόδου και παραμονής στα ελληνικά νησιά.
Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις,  σχετικά με τη δυνατότητα κατάργησης της βίζας, ή αύξησης του χρόνου παραμονής σε τρεις μήνες, με δυνατότητα πολλαπλών εισόδων.
Επίσης, έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν. Τα θέματα που αναφέρθηκαν, ήταν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες βρίσκουν συχνά τα καταστήματα κλειστά και αυτό τους προκαλεί αρνητική εντύπωση, ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερο προσωπικό στις πύλες εισόδου, ώστε να μην περιμένουν πολύ, επίσης διαπίστωσαν μια αύξηση στις τιμές εστίασης, ενώ επεσήμαναν επίσης ότι συχνά απουσιάζει μια σταθερή τιμολογιακή πολιτική στα ξενοδοχεία.
Ζήτησαν από την Ελληνική πλευρά να στηρίξει τη διεκδίκηση της έκθεσης EXPO 2020 από τη Σμύρνη, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει 6 μήνες, αγγίζοντας τα 15.000.000 εκ. επισκέπτες, πράγμα από το οποίο σίγουρα θα ωφεληθούν και τα ελληνικά νησιά.


EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"


Ερώτηση
Προς
τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Θέμα: Πρόγραμμα «Νησιώτικη Επιχειρηματικότητα»
Το πρόγραμμα «Νησιώτικη Επιχειρηματικότητα» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών νησιωτικών επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών.
Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται και στις διαδικαστικές και τεχνικές διαφοροποιήσεις του, σε σχέση  με προηγούμενα προγράμματα, δηλαδή, ανάμεσα σε άλλα, το γεγονός ότι οι Τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, αλλά λειτουργούν ως εντολείς για την υλοποίησή του.
Εξαιτίας, της καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης εντολής μεταξύ ΕΤΕΑΝ και Τραπεζών, καθημερινά, εκφράζονται παράπονα από τους ενδιαφερόμενους  επιχειρηματίες, για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει ανάσα στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο των νησιών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή της σύμβασης και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος;

01 Ιουλίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής


Κώστας Τριαντάφυλλος

EKTAKTH KATEΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 8/7/2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου Δευτέρα 08 Ιουλίου
και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Βορείου Αιγαίου ( Μυτιλήνη ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ: Έγκριση κατάρτισης Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο << Αποκατάσταση – Αναβάθμιση του Σταδίου Μυτιλήνης << ΤΑΡΛΑΣ >>, προκειμένου αυτό να τηρεί τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων Α΄ Εθνικής Κατηγορίας >>.
Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Γιακαλής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Σημείωση: Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κρίνεται κατεπείγουσα επειδή απαιτείται άμεσα να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση του θέματος, ώστε το έργο επισκευής του Σταδίου Μυτιλήνης να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΡΟΥΔΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : Η ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


Η εφαρμογή του σχεδίου «κινητικότητας»-διαθεσιμότητα στο Δημόσιο γίνεται αιτία πολέμου για τους εκπαιδευτικούς. Θερμό φθινόπωρο στο χώρο της παιδείας διαφαίνεται με βάση όσα αποφασίστηκαν στο επεισοδιακό σημερινό συνέδριο της ΟΛΜΕ για καταλήψεις και απεργίες.
Η απόφαση πάρθηκε ερήμην των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -αλλά και του ΠΑΜΕ- που αποχώρησαν καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Η διάσπαση των συνδικαλιστών προκλήθηκε όταν οι συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) πρότειναν την πραγματοποίηση «διαρκούς συνεδρίου» ώστε ανά πάσα στιγμή, μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, να αποφασίζονται κινητοποιήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις.
Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΠ και το ΠΑΜΕ αποχώρησαν με διαμαρτυρίες για πραξικοπηματικές ενέργειες, ενώ στο μεταξύ
αποφασίστηκαν καταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Στο τραπέζι υπάρχει επίσης εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.


aftodioikisi.gr

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ , ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 6μηνη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Κοινό τόπο με το συνυπολογισμό των μετατάξεων στη διαθεσιμότητα από την μια πλευρά και τη μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 σε 6 μήνες επιχειρούν να βρουν υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.  Μητσοτάκης θα επαναφέρει στην τρόικα την πρόταση ο αριθμός των μετατάξεων να προστίθεται σε αυτόν της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στη λογική ότι το μετρό αυτό στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δημοσίου και όχι στις απολύσεις. Με αυτόν τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ξεπεράσει το «σκόπελο» των αντιδράσεων της ΟΛΜΕ που σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη διαθεσιμότητα αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι η επόμενη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας μετά τους εκπαιδευτικούς.
Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμος να δώσει στην τρόικα τη μείωση του χρόνου παραμονής στη διαθεσιμότητα από 12 σε έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της τρόικας για περισσότερες απολύσεις, καθώς, πλέον, οι υπάλληλοι θα απολύονται μετά  την παρέλευση εξαμήνου και όχι δωδεκαμήνου. Πάντως, από τη Βασιλίσσης Σοφίας διαμηνύουν ότι και στην περίπτωση της εξάμηνης διαθεσιμότητας θα επιχειρηθεί από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην υπάρξουν απολύσεις.

aftodioikisi.gr

"ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Τους δήμους (κυρίως), τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, φορείς, δηλαδή που αποτελούν βασικές «πηγές» για τη διαθεσιμότητα αλλά και τις απολύσεις «σκανάρουν» στην απογευματινή τους συνάντηση (στις 5) ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Αν και από το υπουργείο Εσωτερικών τηρούν σιγή ασυρμάτου όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα είναι οι επόμενοι «στόχοι» των δανειστών μας σε σχέση με το «αγκάθι» που ακούσει το όνομα «μείωση του δημόσιου τομέα».
Για τη διαθεσιμότητα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασική «δεξαμενή»  αναμένεται να αποτελέσουν αρχικά 30 δήμοι, οι οποίοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.
Αναφορικά με τις απολύσεις, βασική «πηγή» αναμένεται να αποτελέσουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, πολλά από τα οποία θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η μείωσή τους από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε κόστος λειτουργίας) σε περίπου 700.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ LIDL ΣΤΗ ΧΙΟ

Για δεύτερη φορά η Δημοτική αρχή Χίου ,ο ίδιος ο Δήμαρχος  σε ρόλο πρώτου βιολιού ανέλαβαν εργολαβικά το θέμα της αδειοδότησης επέκτασης της Εταιρείας Γερμανικών συμφερόντων LIDL , η οποία αφού ήταν από τις πρώτες που προχώρησαν σε μειώσεις μισθών και σε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , ξεζουμίζοντας στο έπακρον τους εργαζόμενούς της, τώρα ζητά επέκταση των εγκαταστάσεών της, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα κέρδη βγαίνουν στις πλάτες της εργατικής τάξης αφενός και αφετέρου είναι αυτή που πληρώνει την κρίση των αφεντικών.
Η δημοτική αρχή επί της ουσίας ήταν έτοιμη και πάλι να δώσει την άδεια, ασχέτως αν βοηθά στο να  γιγαντώνει ένα μονοπώλιο του χώρου , που θα οδηγήσει στο κλείσιμο, μαζί με τους υπόλοιπους μονοπωλιακούς ομίλους ντόπιους και ξένους,  τις εναπομείνασες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του είδους, εντείνοντας τον ανταγωνισμό. Αναρωτιόμαστε με τι μούτρα ο Δήμαρχος και όσοι ψήφισαν ναι στην επέκταση θα πάνε στους αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους της πόλης μας να τους ζητήσουν αύριο την ψήφο τους ή να τους πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημείωσαν ότι τα όσα «φιλεργατικά» ακούγονταν μέσα στο ΔΣ θα έπρεπε να εκφραστούν και με την αρνητική ψήφο ενός εκάστου στη συγκεκριμένη αδειοδότηση, ότι αυτοί είναι οι νόμοι του καπιταλισμού, ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται  η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης είναι η ανάπτυξη που έφερε την ανεργία στο 27%, που συνέθλιψε μισθούς και συντάξεις, που αφανίζει τη νέα γενιά, είναι η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αριστερά ή δεξιά δεκανίκια.
Οι νόμοι του συστήματος που υπηρετούν  συνθλίβουν τους μικρούς και μικρομεσαίους είτε με κρίση είτε χωρίς κρίση γι αυτό  το σώμα πρέπει να αποφασίσει αρνητικά και τέλος ότι οι αντιδρώντες σύλλογοι του εμπορικού κόσμου πρέπει να βγάλουν σωστά πολιτικά συμπεράσματα , ώστε να μην κουβαλούν νερό είτε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς ΔΗΜΑΡ, που υποτίθεται εκπροσωπεί του «πειρατές» επενδυτές είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, που διά του αρχηγού του αναγορεύτηκε σε εκπρόσωπο των «υγιών» επενδυτών.
Η σαπίλα της πλουτοκρατίας δεν καταλαβαίνει από ασπιρίνες ούτε θεραπεύεται.
Οι  δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καυτηρίασαν και καταδίκασαν αυτή τη δουλική στάση της δημοτικής αρχής στους κεφαλαιούχους επενδυτές, τονίζοντας το γεγονός, ότι αυτές οι επενδύσεις δείχνουν σε τελική ανάλυση πως  οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα που πληρώνουν και στην περίοδο της ανάπτυξης και στην περίοδο της κρίσης τα μονοπωλιακά υπερκέρδη, με την ανεργία, την εντατικοποίηση , τη μερική απασχόληση και την κατάργηση της ζωής τους.
Με δεδομένη τη συνέπεια λόγων και έργων οι δημοτικοί μας  σύμβουλοι καταψήφισαν την επέκταση και του LIDL όπως έπραξαν και με του «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ», γιατί υπηρετούν την πολιτική που πρεσβεύει ότι οι εργάτες μπορούν και πρέπει να ζήσουν χωρίς αφεντικά και μονοπώλια, να οργανώσουν τη ζωή τους στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, να συμμαχήσουν με τους αυτοπασχολούμενους και μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού , για να δει άσπρη μέρα ο τόπος μας.
Η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης  για άλλη μια φορά έπραξαν το καθήκον τους στο πλευρό των μονοπωλίων και του αφεντικών του LIDL.  
Για κακή τους τύχη όμως και με την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης , αλλά και λόγω του ότι αρκετοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης είχαν φύγει μιας και θεωρούν αγγαρεία το δημοτικό συμβούλιο, με δύο λευκά της αντιπολίτευσης και τις αρνητικές ψήφους όλης της αντιπολίτευσης δεν πέρασε προς το παρόν η επέκταση του LIDL.

Και αυτή τη φορά όμως το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους  και  αυτή είναι και η πρόκληση για τους φορείς του νησιού που πρέπει να έχουν θέση κυρίως στους αγώνες , αλλά και στην αίθουσα του ΔΣ .

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ




Tην τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί η Ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ Ευγενία Κλειδαρά μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Με καταγωγή από τη Χίο, γεννήθηκε στο Πλωμάρι ήταν ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας του Φιλλίπου Κλειδαρά και της Ασπασίας Μαμάκου. Από ηλικία 12 ετών είχε αφοσιωθεί στην χριστιανική θρησκεία .
Το 1964 με απόφασή του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος καθιστά Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ τη Μοναχή Ευγενία Κλειδαρά. Η Ηγουμένη από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στο ρόλο αυτό και με το συγγραφικό της έργο συνέβαλλε καθοριστικά στην προβολή του Μοναστηριού.
Το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ και η επιβλητική εκκλησία του αποτελούν πια πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς απ' όλον τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια λόγω ασθένειας είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της.  Η ίδια αγαπήθηκε, από πιστούς  αλλά και επικρίθηκε έντονα κατά καιρούς  για θέματα που αφορούν τη διαχείριση της περιουσίας της Μονής.


πηγη lesvosreport.gr

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 6ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ




Σαρωτικές αλλαγές στον στρατό.
Η στρατιωτική ηγεσία ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Αμυνας, ότι η κατάσταση με τους «λουφαδόρους» που βάζουν μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα έχει ξεφύγει.
Το Πεντάγωνο έχει γεμίσει στρατιώτες, οι περισσότεροι δεν πάνε ούτε για μία μέρα στην παραμεθόριο.
Από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων κατευθείαν τοποθετούνται στο Γενικό Επιτελείο ή σε άλλες μονάδες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και τις «ρουσφετοαποθήκες», που παραμένουν διάσπαρτες στην ενδοχώρα χωρίς να έχουν καμία επιχειρησιακή αξία.
Ο νέος υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.
Επί της ουσίας ο κ. Αβραμόπουλος επανέρχεται στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/323248/stratiotiki-thiteia-telos-ta-vysmata--ypohreotika-6-mines-sta-synora#ixzz2Y3gP8bL9