Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΣ ΧΙΟΥ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η Ε.Π.Σ Χίου ανακοινώνει ότι μετά από διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από την Ε.Π.Ο και με βάση του σχετικού εγγράφου με αρ. πρωτ. 38381/2014 της Ε.Π.Ο που εστάλη στις 18/11/2014 στα γραφεία της ένωσης μας  οι προγραμματισμένοι αγώνες των πρωταθλημάτων  μας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!


kataigida_
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα Τρίτη (17-11-2014) στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Τετάρτη (18-11-2014) βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Αύριο Τετάρτη (19-11-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
2. Μεθαύριο Πέμπτη (20-11-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν.

e-nautilia.gr

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ



Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν τη μεγάλη και δυναμική πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και ανάλογες πορείες –εκδηλώσεις που έγιναν σε άλλες πόλεις.
Η μαζική συμμετοχή των πολιτών έδειξε ότι η κοινωνία μας δεν ξεχνά το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα  για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία,», αιτήματα όσο ποτέ επίκαιρα μέσα στην πολύπλευρη κρίση! Αιτήματα για τα οποία είναι πια απαραίτητο να αναζητήσουμε νέο πολιτικό νόημα –ποιοτικό, καινοτόμο, ριζοσπαστικό, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Παράλληλα οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν το κλίμα αστυνομοκρατίας που εφαρμόστηκε για μια ακόμη φορά τις μέρες του Πολυτεχνείου, με οργανωμένες επιθέσεις της αστυνομίας κατά δικαίων και αδίκων, εκτεταμένες προσαγωγές  και εξακριβώσεις στοιχείων. Ακόμη δε περισσότερο θεωρούν απαράδεκτη και αντίθετη στο αίτημα για ελευθερία, την «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου της πρόληψης στον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, που οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό άσυλο.
Οι  συνεκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου και Φίλιππος Γκανούλης δήλωσαν σχετικά : “Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει τόσο επίκαιρο όσο ποτέ και αναδεικνύεται στις μέρες μας όλο και πιο απαιτητικό!. Χρέος δικό μας να μη ξεχνάμε. Και να μη «πουλάμε» το μέλλον μας! Το μέλλον της γης και των παιδιών μας

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Εnterprise Europe Network, συμμετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Εnterprise  Europe Network, συμμετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας , παρουσία του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και του Τούρκου Υπουργού Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci. Στην εκδήλωση, την ευθύνη για τη συνδιοργάνωση της οποίας είχαν το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK), το Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,  το ΒΕΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κος Παύλος Ραβάνης .
Στο φόρουμ συμμετείχαν πάνω από 400 εκπρόσωποι υπουργείων, θεσμικών φορέων, τοπικών παραγόντων και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν επιχειρηματίες από 76 ελληνικές επιχειρήσεις και 182 τουρκικές και πραγματοποιήθηκαν 500 περίπου συναντήσεις.
Οι κυριότεροι κλάδοι που εκπροσωπήθηκαν ήταν από τον τουρισμό, τις κατασκευές/δομικά υλικά, το real estate,  την ενέργεια,  τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, τη ναυτιλία, τις μεταφορές, το ρουχισμό και τα φαρμακευτικά, ενώ οι τομείς με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές ήταν αυτοί του τουρισμού, των χρηματομεσιτικών, των κατασκευών/δομικών υλικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΒΕΑ  πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της τουρκικής πλευράς, για τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Επίσης, μετά από πρόσκληση, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Aliaga κο Adnan Saka , ο οποίος τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επιχειρήσεων της περιοχής για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στους κλάδους των χημικών προϊόντων και προϊόντων μετάλλου, ενέργειας και logistics.  

Ας εμπνευστούμε αλλά και χειραφετηθούμε από τη γενιά του Πολυτεχνείου ¨73

 Οι ΅ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ για το Πολυτεχνείο το 2014


Άλλη μια επέτειος του Πολυτεχνείου πέρασε. Καιρός να κάνουμε μια αποτίμηση όχι μόνο της ίδιας της εξέγερσης του ‘73 αλλά και των επετείων. Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» αναγνωρίζουμε την συμβολή της εξέγερση του Πολυτεχνείου στην πτώση της δικτατορίας και στη δρομολόγηση σημαντικών κοινωνικών αλλαγών. Ήταν το ξέσπασμα μιας μειοψηφίας με αξίες και οράματα, που οδήγησε τελικώς στην αφύπνιση μιας εφησυχασμένης - στην πλειοψηφία της - κοινωνίας που είχε συμβιβαστεί με την χούντα, την φυλάκιση της δημοκρατίας, τα βασανιστήρια, το κιτς, τη διαφθορά συνειδήσεων μέσα από το μοίρασμα επιδοτήσεων και της δυνατότητας καταστροφής του περιβάλλοντος. Η σημασία της εξέγερσης δεν μειώνεται από όσα ακολούθησαν από την μεταπολίτευση και μετά που οδήγησαν τη χώρα στην πολλαπλή χρεοκοπία. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η δικτατορία που οδήγησε σε μια μεγάλη διαφθορά, σε εκτελέσεις Ελλήνων αλλά και στην εθνική καταστροφή στην Κύπρο.

Η επέτειος της εξέγερσης δεν μπορεί να είναι μια επαναλαμβανόμενη απειλή ή εικόνα βίαιων συγκρούσεων, τρομακτικής αστυνομικής παρουσίας και εκφωνητών που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο φόβο και τρόμο. Δεν αποτελεί πράξη αναγνώρισης του ρόλου της εξέγερσης η μετατροπή της επετείου σε μια βαρετή μουσειακή παράτα όπου κυριαρχούν κάθε είδους ξύλινοι λόγοι. Ναι, χρειάζεται – και δημόσια και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα - να ανατρέχουμε στις συνθήκες της εποχής, στα γεγονότα, στις αφηγήσεις αλλά χρειάζεται να χειραφετηθούμε από αγκυλώσεις του πολιτικού λόγου που μένει προσκολλημένος στον εμφύλιο, στο ‘73, σε μια πραγματικότητα που μικρή σχέση έχει με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

HΜαρία Πίνιου - Καλλή συν-επικεφαλής των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” δήλωσε: “Το «Εδώ Πολυτεχνείο» υπερβαίνει τους πρωταγωνιστές του. Μπορεί να κριθεί στο πλαίσιο των συνθηκών, των αξιών και των αναγκών της εποχής του, όχι με το αν ο ένας ή ο άλλος πρωταγωνιστής συμβιβάστηκε ή “πρόδωσε» τις αξίες εκείνης της γενιάς. Είναι η ώρα να εμπνευστούμε αλλά για να προχωρήσουμε μπροστά, να χειραφετηθούμε, να συζητήσουμε τα σύγχρονα προβλήματα, μεταξύ άλλων τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία μας αλλά και το πώς μπορούμε να εξελίξουμε την δημοκρατία ώστε να κερδίσει τις καρδιές, το μυαλό και τη συμμετοχή των πολιτών.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την δημοκρατία, έτσι ανεύθυνα, στα χέρια όσων την μισούν. Χρειαζόμαστε περισσότερη και ουσιαστική, συμμετοχική, δημοκρατία, ανάπτυξη νέων μορφών συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση και λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν, αποδοχή της ισοτιμίας και ισονομίας όλων καθώς κι ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Το θέμα δεν αφορά μόνο στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η πληροφορική. Αφορά κυρίως στην ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πολιτική, κοινωνική και καθημερινή ζωή”.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συν-επικεφαλής των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” δήλωσε: “Η κριτική στις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και των συγκεκριμένων πολιτικών σχηματισμών δεν πρέπει να οδηγεί στην απόρριψη της ίδιας της ανάγκης πολιτικής, σε υποκατάσταση των πολιτικών κομμάτων από “εταιρίες ιδιοτελών συμφερόντων», ή από προσωπο-κεντρικά σχήματα.  Ναι δεν μπορεί τα κόμματα να έχουν το μονοπώλιο της πολιτικής. Η κοινωνία των πολιτών παίζει, πλέον, ουσιαστικό ρόλο - ανάλογα με τον βαθμό ανάπτυξής της -  στη διαμόρφωση νέων πολιτικών από τα κάτω (bottomup). Δεν χρειαζόμαστε “σωτήρες” αλλά πολιτικό και κοινωνικό διάλογο και συμμετοχή για την επίλυση των προβλημάτων μας. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς να λειτουργούν πολιτικά κόμματα – κάποιοι απλώς δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι παίζουν το παιχνίδι των ιδιοτελών συμφερόντων που υπόσχονται να “σώσουν» τις κοινωνίες. Η κρίση των κομμάτων πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγή των κομμάτων, ώστε να μετατραπούν σε πραγματικούς θεσμούς της δημοκρατίας, σε χώρους πολιτικού διαλόγου και επιχειρημάτων. Ναι, χρειαζόμαστε κόμματα που θα είναι μετα-κομματικά, που θα προτείνουν πολιτικά προγράμματα τα οποία θα συζητάνε με την κοινωνία, όχι κόμματα που υπάρχουν εξαιτίας των λαθών των άλλων κομμάτων. Σχήματα που δεν εξαρτιόνται από οικονομικά, εκδοτικά και άλλα συμφέροντα. Χρειάζεται όμως να αλλάξει και η κοινωνία, μια και δεν φταίνε μόνο τα κόμματα για τα φαινόμενα πελατειακών σχέσεων, διαφθοράς, ανικανότητας που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι αμέτοχο ευθυνών και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που ανέχθηκε ή και συμμετείχε σε όλα αυτά που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία ή έστω έδωσε λευκή επιταγή σε κατά καιρούς «σωτήρες». Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα για την υποστήριξη που δείχνουν σήμερα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας προς κόμματα που εκπροσωπούν νεοναζιστικές και ρατσιστικές απόψεις ή ανόητες θεωρίες «ψεκασμένων».   

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ



Σε ανοιχτή εκδήλωση του Τομέα Γυναικών ΠΑ.ΣΟ.Κ., με θέμα: «Καινοτομίες & Μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο. Ο Θεσμός του Οικογενειακού Δικαστηρίου» μίλησε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Κώστας Τριαντάφυλλος,στις 12 Νοεμβρίου.  Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας. Τη συζήτηση συντόνισε η Ζέφη Δημαδάμα, Γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.


Ο Κ. Τριαντάφυλλος τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στις μεταρρυθμίσεις του Οικογενειακού Δικαίου, διαχρονικά: «Αν κάποιος σκιαγραφήσει το τι σημαίνει προοδευτική μεταρρύθμιση ιδεολογικά, αξιακά, πολιτικά, κοινωνικά, θα ξεκινήσει από την ισότητα των φύλων, πυρήνας της οποίας είναι το Οικογενειακό Δίκαιο. Επομένως, όπως ήταν λογικό, η μεγάλη προοδευτική κοινωνική αλλαγή της δεκαετίας του ΄80 ξεκίνησε από το νέο Οικογενειακό Δίκαιο. Καινοτομίες στο Οικογενειακό Δίκαιο είχαμε και το 1996 με το εγχείρημα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας και των θεσμών του ελληνικού κράτους.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στη σύγχρονη πραγματικότητα, εστίασε στο ζήτημα της επιμέλειας των τέκνων, μεταφέροντας την εμπειρία του από την Ευρώπη, καθώς έχει εκλεγεί Εισηγητής της γνωμοδότησης για την κοινή γονεϊκή ευθύνη και τα δικαιώματα και των πατέρων, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όπως είπε: «η Ευρώπη έχει επιμείνει πάρα πολύ στο ότι η έννοια της κοινής επιμέλειας του τέκνου, μετά το διαζύγιο, βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος και την εκτόνωση των εντάσεων που δημιουργούνται από ένα διαζύγιο κατ’ αντιδικία

Αναφορικά με την τεκνοθεσία υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και απλοποίησης της διαδικασίας, με όρους, βεβαίως, απόλυτης διαφάνειας και προστασίας του παιδιού, καθώς «δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύονται παιδιά σε ιδρύματα και εμείς να αδιαφορούμε ή να μην το θέτουμε ως προτεραιότητά μας».

Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, υπερθεμάτισε της θεσμοθέτησης Οικογενειακού Δικαστηρίου: «με εξειδικευμένους δικαστές, ανθρώπους οι οποίοι δεν θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στενά νομικά, αλλά θα βλέπουν και όλες τις άλλες πτυχές και παραμέτρους του, ενώ ο θεσμός θα πρέπει να υποστηρίζεται - για πρώτη φορά στην ελληνική Δικαιοσύνη προτείνεται κάτι τέτοιο – από παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και οικογενειακούς συμβούλους».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης των οικογενειακών διαφορών, χωρίς ανάγκη προσφυγής στα δικαστήρια, μέσω του θεσμού της οικογενειακής διαμεσολάβησης.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη δέσμευση του αρμοδίου Υπουργού να επιληφθεί του θέματος στην επικείμενη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου.

Τοποθετήθηκε, επίσης, σαφώς υπέρ της κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για όσα παιδιά γεννιούνται στον ελλαδικό χώρο, καθώς και για την άμεση κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ρυθμίζεται επαρκώς το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. 


Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ αύριο Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, στις 12.00



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνέρχεται αύριο Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65 3ος όροφος).
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Ø      Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Ø      Οι Επιτροπές Πολιτικής ΚΕΔΕ και η συγκρότησή τους.
Εισηγητής: Δ. Καφαντάρης, α΄ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
Ø      Εκπροσωπήσεις ΚΕΔΕ σε Εθνικά Συμβούλια, Διοικητικά Συμβούλια και άλλες Επιτροπές.
           Εισηγητής: Δ. Καφαντάρης, α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
Ø      Πρόταση υιοθέτησης από την ΚΕΔΕ της δημιουργίας του Δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

               Εισηγητής: Δ. Κουπτσίδης, γραμματέας Εποπτικού Συμβουλίου

Τέλος στην χορήγηση αντιβιοτικών σε υγιή ζώα !



Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά σκοτώνει 25.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στην Ευρώπη[1]. Η χρήση αντιβιοτικών δεν πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή των ανθρώπων όταν αρρωσταίνουν[2] . Το ίδιο, λοιπόν, θα πρέπει να ισχύσει και για τα εκτρεφόμενα ζώα.
Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά, η ΕΚΠΟΙΖΩ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών(BEUC), συμμετέχει στην εκστρατεία που ξεκίνησε με σκοπό να προτρέψει τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. να περιορίσουν την χρήση των αντιβιοτικών στα εκτρεφόμενα ζώα, ώστε να μειωθεί η ανθεκτικότητα των μικροβίων σε αυτά.
Η εκστρατεία αυτή του BEUC πυροδοτήθηκε  από τους ελέγχους που έκαναν οι οργανώσεις-μέλη του σε ωμό κρέας που πωλείται σε 9 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Γερμανία, το 72%-98% του δείγματος των πουλερικών που ελέγχθηκαν είχαν μολυνθεί με βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Η αντοχή των βακτηρίων στα αντιβιοτικά σημαίνει πως οι λοιμώξεις- ακόμα και οι απλές- θα είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Συνεπώς, παρεμβάσεις όπως ένα χειρουργείο ή η χημειοθεραπεία, που βασίζονται στην αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών για την επιτυχία τους, έχουν ήδη γίνει επικίνδυνες.
Όσο περισσότερο  χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνουν ανθεκτικά τα βακτήρια. Η λανθασμένη ή η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών στα εκτρεφόμενα ζώα αυξάνουν την αντίσταση των βακτηρίων, η οποία μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού.
Οι ισχύοντες κανόνες της Ε.Ε. για το θέμα αυτό είναι ανεπαρκείς. Ενώ η χρήση των αντιβιοτικών για την ταχύτερη ανάπτυξη των ζώων απαγορεύθηκε στην Ε.Ε. το 2006,  η χορήγηση αντιβιοτικών  στα ζώα, συνεχίζεται προληπτικά, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ασθένεια, παρόλο που όλη η αγέλη είναι υγιής.


Οι νέες νομοθετικές προτάσεις που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο[3] θα
πρέπει ξεκάθαρα να απαγορεύουν τη χρήση των αντιβιοτικών στα υγιή ζώα.  Το κάθε κράτος-μέλος μπορεί ελεύθερα να θέσει τους δικούς του κανόνες, αλλά χρειαζόμαστε και κανόνες σε επίπεδο της Ε.Ε.
Η Monique Goyens, Γενική Διευθύντρια του BEUC, σχολιάζει:
 «Εκτός από το να μην χρησιμοποιούμε πολύ τα αντιβιοτικά και να ακολουθούμε κάποιες συμβουλές στο σπίτι- όπως το πολύ καλό μαγείρεμα του κρέατος- υπάρχει κάτι ακόμα που μπορούμε να κάνουμε σαν καταναλωτές. Είναι πραγματική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βελτιώσει τα σχέδιά της, τα οποία, ως έχουν, πάσχουν ολοφάνερα από έλλειψη προοπτικής».
«Δεν είναι αργά να εξουδετερώσουμε την ωρολογιακή βόμβα της ανθεκτικότητας, αλλά χρειάζονται σκληρά διορθωτικά μέτρα, και γρήγορα.»
Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια του BEUC “Μπορούμε να εμπιστευθούμε το κρέας;» στο www.ekpizo.gr  και www.beuc.eu/can-we-trust-our-meat




ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

1.     Βεβαίωση Πυροσβεστικής (από το βιβλίο συμβάντων)
Πιστοποιητικό οικογενειακής Ο Δήμος Χίου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την αριθ. 762/2014 απόφαση του Δημάρχου Χίου συστάθηκε η επιτροπή καταγραφής ζημιών της θεομηνίας στις 14/11/2014, η οποία έπληξε τις περιοχές Λαγκάδας – Συκιάδας.
Οι κατά τόπους Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες  των ανωτέρω περιοχών θα συγκεντρώσουν τις αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανά περίπτωση, - σύμφωνα με το υπόδειγμα που έχει ήδη σταλεί – και η αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών θα κάνει επιτόπιο έλεγχο.
Προς διευκόλυνση των αιτούντων γνωρίζουμε ότι τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
2.     Φωτοτυπία Α.Δ.Τ
3.     Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (όπου θα αναφέρονται οι ζημιές)
4.     Ε1, Ε9 και Εκκαθαριστικό 2014, ή μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης)
5.     κατάστασης
6.     Βεβαίωση μονίμου κατοικίας


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στα τηλέφωνα  22713 50051-56

Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας
 τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε κατά την
Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
*
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014
Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης
10:00      ΤΕΛΕΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.
10:30      ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης
                                (έναντι ξενοδοχείου «Χανδρής»).
                                 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ από τον κ. Νικόλαο Χατζηχριστοδούλου, Εκπαιδευτικό Π.Ε.
                                 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.
Τελετάρχης: κ. Βασίλης Μυριαγκός, Προϊστάμενος Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  Από την 8η πρωινή και μέχρι τη δύση του ηλίου γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων ή Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ και Τραπεζών.
  Φωταγώγηση της πλατείας και της προκυμαίας, με τη φροντίδα του Δήμου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αντίστοιχα, καθώς και των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, κατά τις βραδυνές ώρες της ίδιας ημέρας.

Υποστήριξη: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Με την ευγενική τους φροντίδα ρυθμίζουν:
Τα σχετικά με τις ιεροτελεστίες η Ιερά Μητρόπολις Χίου. Τα σχετικά με τη συμμετοχή του Στρατού και της στρατιωτικής μπάντας καθώς και τη διάθεση της μικροφωνικής στις εκδηλώσεις η 96 ΑΔΤΕ.
Τα του σημαιοστολισμού και της φωταγώγησης των Δημοτικών καταστημάτων ο Δήμος Χίου.
Τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

Οργάνωση – Επικοινωνία: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (κα. Κριτάκη Βάσω) Τηλ.: 2271350549 e-mail: ds_nachios@yahoo.com

Hellenic Seaways: Πάμε Αιγαίο…για να αλλάξουμε το διαβήτη!


nisos_mikonos_
Με σύνθημα «Πάμε Αιγαίο… για να αλλάξουμε το διαβήτη!», την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways σε συνεργασία με την NovoNordiskκαι με την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ταξίδεψε στο Αιγαίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και στόχο την πρόληψη κατά του σακχαρώδους διαβήτη.
Σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου που πραγματοποίησε το «Νήσος Μύκονος», ξεκινώντας από τον Πειραιά και περνώντας από Σύρο-Μύκονο-Σάμο-Ικαρία-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο και με τελικό προορισμό την Καβάλα, οι επιβάτες του πλοίου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω banners, ενημερωτικών φυλλαδίων, αφισών, ανακοινώσεων αλλά και ενημερωτικών videoπου προβάλλονταν από τις οθόνες του πλοίου, σχετικά με τη πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, όσον αφορά τη σωστή διατροφή, την τακτική άσκηση αλλά και τα συμπτώματα των Διαβήτη Τύπου 1 και Διαβήτη Τύπου 2.
Επιπρόσθετα, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν επιτόπου, συμμετέχοντας σε μετρήσεις σακχάρου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από το καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό που συνόδευαν το ταξίδι, με τη φροντίδα της NovoNordisk, της φαρμακευτικής εταιρείας που ηγείται παγκοσμίως στο χώρο του διαβήτη και είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία ινσουλίνης.
Καθώς το «Νήσος Μύκονος» προσέγγισε το λιμάνι της Καβάλας, ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλοίο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η κα Αθανασία Γαϊτανίδου, Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», η οποία απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πλοίαρχο του «Νήσος Μύκονος», κο Ευάγγελο Αράθυμο, για την συμβολή του στην ενημέρωση του κοινού και την φιλοξενία της αποστολής εν πλω, η κα Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας, η οποία καλωσόρισε και χαιρέτισε την καμπάνια ενημέρωσης που οργάνωσε η NovoNordiskκαι ανέλαβε με πρωτοβουλία της να υλοποιήσει η HellenicSeaways, ο κος Μιχάλης Τιμοσίδης, Γιατρός Διαβητολόγος – Πρώην Υφυπουργός Υγείας, ο οποίος συνεχάρη την HellenicSeawaysγια την κοινωνικά ευαισθητοποιημένη δράση της, ευχόμενος να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και ο κος Άρης Κατσαΐτης, Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών της HellenicSeaways, ο οποίος στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δεσμεύτηκε για επανάληψη της ενέργειας όχι μόνο στο «Νήσος Μύκονος» αλλά και στα άλλα πλοία της εταιρείας.

e-nautilia.gr

Προσλήψεις: 59.026 θέσεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ – Πότε λήγουν οι προθεσμίες


Η aftodioikisi.gr δημοσιεύει όλες οι προσλήψεις των τελευταίων ημερών που ανακοινώθηκαν για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και ΟΤΑ. Σε κάθε σύνδεσμο  μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε περίπτωση.

Για την κάλυψη των διακοσίων εβδομήντα τεσσάρων (274) θέσεων επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας , σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του Ν. 4052/2012 και του άρθρου 9 του Ν.4210/2013…

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας /περιοχής Βόλου ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ (για τις ανάγκες αυτής στην περιοχή Βόλου / έδρα, στο υποπρακτορείο Σκιάθου, στο υποπρακτορείο Σκοπελου και στο υποπρακτορείο Ζαγορας) που εδρεύει στο Βόλο του Νομού Μαγνησίας κ…

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης, και συγκεκριμένα των εξής ειδικοτήτων ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων (ΦΟΡΤΩΤΕΣ) ΔΕ Μηχανοτεχνίτης ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτης Σταθμών -Υποσταθμών Δ…

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Περιοχή Έδεσσας, (για τις ανάγκες αυτής στην Έδρα στην Έδεσσα και στο Πρακτορείο Γιαννιτσών), που εδρεύουν στο Νομό Πέλλας, και συγκεκριμένα ΤΕ Διοικητικού -Λογιστικού και ΔΕ Ηλεκτρο…
Προκήρυξη για την εισαγωγή 475 Καταρτιζομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού εκδόθηκε, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Πράξεων «Κατάρτιση-Μετεκπαίδευση εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσ…
Την περασμένη εβδομάδα ανκοινώθηκαν περισσότερες από 59 χιλιάδες θέσεις εργασίας (59.026) οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην “Αυτοδιοίκηση”. Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους για κάθε περίπτωση:

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα οκτώ ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής (ΔΠΑ), που εδρεύουν στους νομούς Αττικής και Κυκλάδων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 13 ΔΕ Οδηγών – Μηχανοδηγών – Χειριστών 3…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ» ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρόσληψη καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας 36 μουσικών με σύμβαση μίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών της τρέχουσας χρονιάς, αναλυτικότερα σε Τμήματα και Σχολές: -Σύγχρονο Τμήμα: 5 άτομα (Αρμόνιο 2, Ηλεκτρική Κιθάρα 1, Ηλεκτρικό Μπάσο1, Ακορντεόν 1) -Μουσική Προπαιδεία: 1 άτομο -Λαϊκή & Παραδοσια…

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαοκτώ ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στο Δήμο Αχαρνών του Νομού Αττικής, Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλ…

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Βελτίωση κατά τμήματα 4ης Επαρχιακής οδού από διακλάδωση 36ης Ε.Ο. μέχρι Καρίνη Νήσου Λέσβου», για χρονικό διάστημα επτά μηνών. Οι θέσεις αφορούν 2 Αρχαιολόγους κατηγορίας ΠΕ και 10 ειδικευμένους Εργάτες ΥΕ. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, κ…

Ανακοίνωση για την πλήρωση δυο θέσεων Εθελοντή Σχολικού τροχονόμου, στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολειό Καρπενησίου σύμφωνα με τα παρακάτω: 1. Η πρόσληψη θα γίνει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015. 2. Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το αν εργάζεται ή όχι. Αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του. 3. Ο…

Την πλήρωση θέσεων επιστημονικού προσωπικού προκηρύσσει η Τράπεζα της Ελλάδος κατόπιν επιλογής, δώδεκα θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματος αυτής, ως εξής: Α. Εννέα θέσεις επιθεωρητών πιστωτικών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών εταιρειών, κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Χρηματοοικονομικά ή στη Λογιστική ή στην Ελεγκτική ή σε συνδυασμ…

Για την κάλυψη των διακοσίων εβδομήντα τεσσάρων (274) θέσεων επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας , σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του Ν. 4052/2012 και του άρθρου 9 του Ν.4210/2013…

Την πρόσληψη 50.000 ανέργων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των νοικοκυριών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργοι, προβλέπει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες …

Την πρόσληψη 162 ατόμων, που θα καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών του σε προσωπικό, ενέκρινε κατά την χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις μηχανικών, σταθμαρχών και τεχνικών, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ειδικότερα οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν αφορούν: -33 θέσεις στον κλάδο των μηχανικών. -60 θέσεις στον κλάδο…

Η υπουργός τουρισμού ανακοίνωσε την κατανομή και την πρόσληψη, με τη διαδικασία επιλογής, εβδομήντα επτά συνολικά ατόμων ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αντιμισθεία, για τη στελέχωση των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, εκπαιδευτικής περιόδου 2014-2015, που θα λειτουργήσουν στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο. Η κατανομή και η πρόσληψη γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση – Μετεκπαίδευση εργ…

Επιπλέον 6.000 άνεργοι ηλικίας θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση επιχειρήσεων με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-66 ετών». Η δράση εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πριν από λίγες ημέρες και έρχεται να προστεθεί στην πρώτη δράση του προγράμματος που αφορούσε στη δημ…

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ανακοινώνει ότι προτίθεται να συνάψει δύο (2) συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, με αντικείμενο την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δύο(2) ατόμων με ειδικότητα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών κ…

Στη δημιουργία 100 θέσεων απασχόλησης ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ στοχεύει το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση «Προτεραιότητα στην Απασχόληση» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, καθώς και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και στο οποίο καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμε…

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα εννέα (19) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», που εδρεύει στη Ρόδο, για: – ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (Με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) -ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (Χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) -ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ -ΔΕ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Υποβολή αιτήσε…

Ο Δήμος Βοΐου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατοτεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα Νοέμβριο 2014, συνολικού αριθμού είκοσι ως εργάτες καθαριότητας, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλ…

Ο δήμος ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα επτά ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου που εδρεύει στου Ζωγράφου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 1 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εσωτερικών χώρων (Κοιμητήριο) 3 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εξωτερι…

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δεκατεσσάρων (14) ατόμων για την εκτέλεση του έργου «Εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου», συνολικής διάρκειας έως ένα (1) έτος. Δείτε αναλυτικά τις θέσεις στην προκήρυξη. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία 25 έως 60 ετών. 2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική κατ…

Το δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα του εξής: 2 Βρεφονηπιοκόμος ΤΕ 1 Κοινωνικός Λειτουργός ΤΕ 1 Τραπεζοκόμος ΥΕ Υποβολή …

Την πρόσληψη 25 εποχικών υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής ανακοίνωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Την πρόσληψη 25 εποχικών υπαλλήλων ανακοίνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση της πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Η πρόσληψη αφορά : 9 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 10 ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ 2 ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2 ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2 ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ Υποβολή αιτήσ…

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ανακοινώνει ότι θα προσλάβει καλλιτεχνικό προσωπικό για τις λειτουργικές ανάγκες των τμημάτων της κατά τη διδακτική περίοδο 2014-2015, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δεκαεπτά (17) ατόμων στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τις εξής κατά αριθ…

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ –ΧΟΡΤΙΑΤΗ ανακοινώνει ότι θα προσλάβει για τη λειτουργία των Κολυμβητικών Τμημάτων στην επικράτεια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κατά τη περίοδο 2014 – 2015, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (08) μηνών, συνολικό αριθμό δώδεκα (12) ατόμων, γυμναστών πτυχιούχων καθηγητών φυσική…

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι οκτώ (28) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που εδρεύει στην Αργαλαστή, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 20 ΥΕ Εργάτες καθαριότητας…

Εγκρίνεται η πρόσληψη 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με σ…

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοίνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”», που εδρεύει στην Καλλιθέα: 3 ΔΕ βοηθών βρεφονηπιοκόμων 5 ΥΕ Καθαριστών/τριων 2 ΥΕ ΓΕΝ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση…

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας: 2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 2 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδ…

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατεσσάρων ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ) ανακοίνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος: 6 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 3 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων 2 ΔΕ Μαγείρων 3 ΥΕ Καθαριστών –Βοηθητικού προσωπικού Υποβολή αι…


aftodioikisi.gr