Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Διορθώσεις στο Ε9: "Βροχή" οι αιτήσεις - Οκτώ λάθη που έφεραν έξτρα ΕΝΦΙΑ


«Φωτιά» στο TAXISnet έβαλε η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών για διορθώσεις στο Ε9 με περισσότερους από 30.000 φορολογούμενους να διορθώνουν- χωρίς πρόστιμα- την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης μέσα στις πρώτες 24 ώρες.
Οι φορολογούμενοι μπαίνουν στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος "Περιουσιολόγιο» και αν διορθώσουν το Ε9 του 2014 σε παραμέτρους που επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ, όπως μεταξύ άλλων για παράδειγμα ο όροφος, οι προσόψεις, τα τετραγωνικά, η συνιδιοκτησία, ή η επικαρπία, αυτόματα γίνεται νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτου και αναρτάται το νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Αν μετά τις διορθώσεις ο φόρος είναι μικρότερος από τον αρχικό και έχουν στο μεταξύ πληρωθεί κάποιες δόσεις, γίνεται συμψηφισμός και οι δόσεις που απομένουν υπολογίζονται εκ νέου.
Αν έχει πληρωθεί ήδη φόρος υψηλότερος από αυτόν που τελικά αναλογεί, η Φορολογική Διοίκηση θα διενεργήσει, κατόπιν των προβλεπόμενων συμψηφισμών με τυχόν άλλες οφειλές είτε για φόρους είτε για εισφορές-επιστροφή φόρου.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ
TAXISnet