Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ



Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν τη μεγάλη και δυναμική πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και ανάλογες πορείες –εκδηλώσεις που έγιναν σε άλλες πόλεις.
Η μαζική συμμετοχή των πολιτών έδειξε ότι η κοινωνία μας δεν ξεχνά το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα  για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία,», αιτήματα όσο ποτέ επίκαιρα μέσα στην πολύπλευρη κρίση! Αιτήματα για τα οποία είναι πια απαραίτητο να αναζητήσουμε νέο πολιτικό νόημα –ποιοτικό, καινοτόμο, ριζοσπαστικό, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Παράλληλα οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν το κλίμα αστυνομοκρατίας που εφαρμόστηκε για μια ακόμη φορά τις μέρες του Πολυτεχνείου, με οργανωμένες επιθέσεις της αστυνομίας κατά δικαίων και αδίκων, εκτεταμένες προσαγωγές  και εξακριβώσεις στοιχείων. Ακόμη δε περισσότερο θεωρούν απαράδεκτη και αντίθετη στο αίτημα για ελευθερία, την «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου της πρόληψης στον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, που οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό άσυλο.
Οι  συνεκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου και Φίλιππος Γκανούλης δήλωσαν σχετικά : “Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει τόσο επίκαιρο όσο ποτέ και αναδεικνύεται στις μέρες μας όλο και πιο απαιτητικό!. Χρέος δικό μας να μη ξεχνάμε. Και να μη «πουλάμε» το μέλλον μας! Το μέλλον της γης και των παιδιών μας