Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

H ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑ

Τα αποτελέσματα του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έβγαλαν «λαβράκια», με υπάλληλο δικαστηρίου -κατά τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»- να εμφανίζει 7,5 εκατ. ευρώ σε διαφορετικούς λογαριασμους, αλλά και υπάλληλο του ΕΣΔΚΝΑ να μην μπορεί να δικαιολογήσει από το μισθό του καταθέσεις, ύψους μισού εκατ. ευρώ. Από τα αποτελέσματα, που προέκυψαν έπειτα από άνοιγμα τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων, φαίνεται καθαρά πως τα «πρωτεία» στη διαφθορά τα κατέχουν οι πολεοδομίες.

Όλοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και οι περισσότεροι από αυτούς εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες, όταν μάλιστα οι μισθοί τους είναι συγκεκριμένοι από το Δημόσιο: για παράδειγμα, ένας είπε πως του τα έβαζαν τα χρήματα οι συγγενείς του για τα γενέθλια των παιδιών του.

«Πρωταθλήτριες» στη διαφθορά οι πολεοδομίες

Έτσι, πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει αδικαιολόγητα ποσά 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει 1 εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος ήταν και αυτός που είπε στους επιθεωρητές ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι από την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ. Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.

Σε υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Αττικής βρέθηκαν 500.000 ευρώ που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά του.

Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από 1-2,5 εκατ. ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ. ευρώ, ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ.

Όλοι τους θα κληθούν από την εφορία να πληρώσουν φόρους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι προχώρησαν σε συμβιβασμό.

ΠΗΓΗ: Mega

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΑΙΓΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ ...

Τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ, προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς ελληνικών δασών.


Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζο οποίος λέει με νόημα:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της. Μάλιστα είχε πει πως«Αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό». Και εγώ είπα «ας τελειώσει. Αυτό ήταν το τέλος»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για αναφορά στην οποία «πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο», είπε!

Πηγή: tourkikanea.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Γεγονότα

274: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αυρηλιανός αφιερώνει ένα ναό στο θεό Ήλιο, την ημέρα που οι Ρωμαίοι γιορτάζουν τη χειμερινή ισημερία και την αναγέννηση του ήλιου.
336: Γιορτάζονται για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα στη Ρώμη.
376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντινής) ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.
1818: Το τραγούδι του Φραντς Γιόζεφ Γκρούμπερ Silent Night (Άγια Νύχτα)παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Όμπερνσντορφ της Αυστρίας.
1993: Το περιοδικό TIME ανακηρύσσει προσωπικότητες της χρονιάς τούς Γιτζάκ Ράμπιν, Γιάσερ Αραφάτ, Φρεντερίκ Ντε Κλερκ και Νέλσον Μαντέλα για τις ειρηνευτικές τους προσπάθειες.
1995: Κρίση των Ιμίων: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.

Γεννήσεις

4 π.Χ: Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές. (Το έτος 0, σύμφωνα με τον Διονύσιο τον Μικρό)
1887: Κόνραντ Χίλτον, αμερικανός μεγαλοξενοδόχος, που έδωσε το επώνυμό του στη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων. (Θαν. 3/1/1979)
1899: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, αμερικανός ηθοποιός. (Καζαμπλάνκα, Το γεράκι της Μάλτας)(Θαν. 14/1/1957)

Θάνατοι

1868: Λινους Γέιλ, αμερικανός εφευρέτης του λουκέτου και επιχειρηματίας. (Yale) (Γεν. 4/4/1821)
1938: Κάρελ Τσάπεκ, τσέχος συγγραφέας, που έγραψε κυρίως έργα επιστημονικής φαντασίας. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε σε έργο του τη λέξη «ρομπότ», η οποία σημαίνει «εργάτης» στα τσέχικα. (Γεν. 9/1/1890)
1977: Τσάρλι
Γιορτάζουν: