Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτής  Α’ Αθήνας κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Χίο, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο.

Το «Θεόφιλος» εκτός γραμμής χθες και σήμερα


theofilos_nel_lines_elliniki_aktoploia_
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ΝΕL LINES, λόγω προβλήματος στον ανεφοδιασμό με καύσιμα του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, σας ενημερώνουμε ότι χθες Τετάρτη 21/05/14 το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Καρλόβασι – Άγιο Κήρυκο και επιστροφή σήμερα Πέμπτη 22/05/14, θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

e-nautilia.gr

Οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ – Ποια είναι τα έγγραφα που μπορούν να παίρνουν απλά & άμεσα οι πολίτες (λίστα)


Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενισχύει και αναβαθμίζει τα ΚΕΠ, που έρχονται πλέον ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητά του.
Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:
• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ
• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):
α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων
«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:
• Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
- Βεβαίωση γέννησης
- Βεβαίωση ιθαγένειας
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

aftodioikisi.gr

Διαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσίευμα που αμφισβητεί τα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων


«Η αμφισβήτηση των διαγωνισμών των έργων για τη διαχείριση απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από συγκεκριμένη εφημερίδα σήμερα, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο. Η εφημερίδα επικαλούμενη μια τυπική επιστολή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – επιστολή που απευθύνεται στερεότυπα στον οποιονδήποτε κάνει αναφορά στη σχετική επιτροπή – σπεύδει κατά τρόπο αυθαίρετο να βγάλει «απόφαση» για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ούτως ή άλλως δεν αποφασίζει γι’ αυτό το θέμα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Αυτό αναφέρει ανακοίνωσή του το υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας με το οποίο αμφισβητούνται τα έργα ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των έργων ΣΔΙΤ που υλοποιούνται από τις Περιφέρειες και τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι διαγωνισμοί από τους αρμόδιους φορείς  για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα τηρώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο σχεδιασμός των έργων δίνει έμφαση στην ανακύκλωση, τόσο μέσω της διαλογής στην πηγή, όσο και μέσω των μονάδων διαχείρισης, επιτυγχάνοντας συνολικά αυξημένους στόχους ανακύκλωσης.
Τα έργα αυτά αποτελούν προτεραιότητα σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο και για την ΕΕ και η διαδικασία δημοπράτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης διασφαλίζει την τήρηση όλων των απαιτήσεων γι’ αυτό και χρηματοδοτούνται μέσω και του ΕΣΠΑ.
Η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή και οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων συνδυαστικά θα μειώσουν σημαντικά την ταφή απορριμμάτων, οδηγώντας σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για όλα τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης όσο και η τήρηση της οδηγίας για τα απόβλητα(98/2008).
Σε όλους τους διαγωνισμούς η τεχνολογία που έχει επιλέγει από τους διαγωνιζόμενους είναι η κομποστοποίηση (αερόβια, αναερόβια χώνευση) με εκτενή μηχανική διαλογή (ανακύκλωση).  Οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί σε επιλογή τεχνολογίας, με την προϋπόθεση τήρησης της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας και με κύριο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή προς τον πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

aftodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΕΝΔΩΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Σερβιτόρων Χίου με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου και παλαίμαχου μέλους του σωματείου Σερβιτόρων και του Εργατικού Κέντρου Πέτρου Μενδώνη για το θάνατό του.

Ευχόμαστε ειλικρινά  ο Θεός να του χαρίζει ανάπαυση σώματος και ψυχής και στην οικογένειά του υγεία για να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του.

Καταργείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από το 2015


Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015 προανήγγειλε ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάρας.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπ. Οικονομικών είναι η επιβολή ενός χαμηλού συντελεστή προκειμένου να δελεαστούν οι φοροφυγάδες και να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρύψει.
Υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη αυτή φορολόγηση. «Το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Προσέθεσε πως είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 4%.
Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική αναφορά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Συγκεκριμένα έθεσε ως προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, ώστε να έρθει άμεσα η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
«Εχω την αίσθηση ότι κυνηγάμε τα μικρά ψάρια και όχι τη μεσαία και μεγάλη φοροδιαφυγή όσων ζουν πλουσιοπάροχα σε βάρος της κοινωνίας. Εχουμε δώσει όλα τα όπλα στον γενικό γραμματέα και έχουμε κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να αλλάξει ό,τι θέλει και να βάλει όποια πρόσωπα θέλει για να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή», προσέθεσε.
Επιστροφή καταθέσεων
Την ίδια ώρα, σχέδιο για την παροχή κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες καταθέσεις του εξωτερικού επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Το σχέδιο για την επιστροφή καταθέσεων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην τρόικα και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν εναλλακτικά σενάρια μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
• Η επιβολή ενός φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα είναι αντιστρόφως ανάλογος με τα έτη που τα κεφάλαια «λιμνάζουν» σε τράπεζες του εξωτερικού. Οσο λιγότερα θα είναι τα χρόνια που βρίσκονται τα κεφάλαια στο εξωτερικό τόσο υψηλότερος θα είναι ο συντελεστής, ενώ όσο αυξάνεται ο χρόνος διακράτησης των κεφαλαίων στο εξωτερικό ο συντελεστής θα μειώνεται. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο συντελεστής φορολόγησης των αδήλωτων εισοδημάτων θα ξεκινά από 25%, για να καταλήξει σε 5%.
• Μικρή, εφάπαξ φορολόγηση και μακράς διάρκειας φοροαπαλλαγές για τα κεφάλαια που επενδύονται και μόνο. Στόχος είναι η επιβολή ενός χαμηλού συντελεστή προκειμένου να δελεαστούν οι φοροφυγάδες και να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρύψει. Αυτά μπορεί να είναι ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, τραπεζικές καταθέσεις, χρυσός, έργα τέχνης κ.λπ. Το ύψος του συντελεστή είχε προσδιορισθεί σε προηγούμενη πρόταση που είχε σχεδιασθεί από το υπουργείο Οικονομικών, στο 8% του κεφαλαίου. Η ειδική νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεί κεφάλαια από εγκληματική δραστηριότητα, πολιτικούς, καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης. Οσοι δεν αποδεχτούν τη ρύθμιση και εντοπίζονται από τις ελεγκτικές αρχές θα πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα, ενώ θα φορολογούνται με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Το σχέδιο αυτό είχε επιχειρήσει να περάσει με νόμο η ελληνική κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012 και προέβλεπε αμνηστία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, με μικρό πρόστιμο 8%. Ωστόσο προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της τρόικας και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Πηγή: ethnos.gr

aftodioikisi.gr

«Πιλότος» για τις διαθεσιμότητες ο εμπαιγμός των καθαριστριών από το ΥΠΟΙΚΟ


Την έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών δηλώνουν ότι περιμένουν οι προϊστάμενοι του υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών που δικαιώθηκαν δικαστικά, αλλά ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.
Οι καθαρίστριες συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην Κ. Σερβίας 10, περιμένοντας να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στη δικαστική απόφαση. Αυτή την ώρα μάλιστα πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη, καθώς βρίσκονται μέσα στην είσοδο του κτιρίου και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα.
Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση, παρόλο που έχει περάσει μία εβδομάδα από την έκδοσή της.
Ο δικηγόρος των καθαριστριών δήλωσε πως οι υπεύθυνοι, με το να αγνοούν τη δικαστική απόφαση, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν είναι δυνατόν να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες αποφάσεις.
Αν τελικά το υπουργείο δεν εφαρμόσει την δικαστική απόφαση, αυτό θα σημαίνει πολλά για όλους τους «διαθέσιμους» εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και περιμένουν να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.
Πάντως, μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα και την πίεση που ασκείται ενόψει εκλογών, όπως είπαν οι δικηγόροι των καθαριστριών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα επαναπροσλάβει προσωρινά τις εργαζόμενες. Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, καθώς στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι δίνεται περιθώριο 60 ημερών. Παράλληλα καθίσταται σαφές ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να παραιτηθεί των ένδικων μέσων στον επόμενο βαθμό (Εφετείο), καθότι η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει ευθέως το θεσμό της διαθεσιμότητας.

Η ανακοίνωση του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών είναι η εξής:

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από  τις  18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας,   με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε  την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών  με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική;  Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό  το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»


aftodioikisi.gr

Για το Υπουργείο Παιδείας οι αριθμοί μετρούν περισσότερο από τον άνθρωπο!


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια αλλά και τακτική του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έντεχνα διαρρέει πληροφορίες μέσω του Τύπου για τον υποβιβασμό, από εξαθεσίων σε πενταθέσια, των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων χωρίς να ενημερώνει επίσημα τις υφιστάμενές  υπηρεσίες για τις προθέσεις του.
Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί μέσω της γνωστότατης τακτικής «ρίξε άδεια να πιάσεις γεμάτα», να διαγνώσει και να αξιολογήσει πρώτα τις λαϊκές αντιδράσεις, μέσα από μια ψηφοθηρική κυβερνητική λογική την οποία δε θα εφάρμοζε καν, αν δεν βρισκόμαστε προ των εκλογικών αναμετρήσεων και μάλιστα αυτής των ευρωεκλογών.
Η Παιδεία μας δεν είναι δυνατόν να μπει σε ψυχρά τεχνοκρατικά και αριθμολάγνα καλούπια μια και αποτελεί λειτουργία διάπλασης ανθρώπινων υπάρξεων και όχι μαγειρέματος αριθμητικών στοιχείων και αδρανούς ύλης.
Καταγγέλλουμε την πολιτική διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας και το σχεδιασμό ιδιωτικοποίησής της βάσει εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων εντολοδόχων της, η οποία άρχισε ήδη με την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού της και των υποδομών της.
Καλούμε το λαό να επαγρυπνεί και να αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε ύποπτη ενέργεια που θα μπορούσε να συμβάλει στη αποδόμηση ενός από τα  σπουδαιότερα αγαθά του ανθρώπου, την Παιδεία. Δηλώνουμε τη στήριξή μας και το βροντερό μας παρόν σε κάθε αγώνα τους ενάντια σε τέτοιου είδους  πολιτικές τακτικές του Υπουργείου Παιδείας, για το οποίο οι αριθμοί βαραίνουν πιο πολύ από τα παιδιά μας και διαμηνύουμε κατηγορηματικά ότι την αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να τη βάλουμε ενέχυρο, για να πετύχει τους σχεδιασμούς του.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα γονιών και μαθητών των δύο σχολείων και τους καλούμε να τιμωρήσουν σκληρά τη συγκυβέρνηση που κλείνει σχολεία και διώχνει δασκάλους τόσο στην κάλπη της ευρωβουλής, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, όσο και στην κάλπη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, ρίχνοντας μαύρο και στους δύο μονομάχους, που τους άρπαξαν την ψήφο την πρώτη Κυριακή και τώρα σιωπούν ένοχα, όπως θα σιωπούν κάθε φορά στο μέλλον, αλλά θα είναι πλέον αργά!

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλευρό τους.