Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία
6 και 7 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ
              ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Ή με τις ανάγκες του λαού
ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.

Να νεκρώσουν τα πάντα - Να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Νομοθετούν τον κατώτατο μισθό καταργούν στην ουσία τον θεσμό της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο.
Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια.
Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.
Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα, χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Καταργούν ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, Μην κάθεσαι σκυφτός!
Παλεύουμε κόντρα:
·      Στις απολύσεις των συναδέλφων μας που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, όπως στο εργοστάσιο γλυκών Σαραντή, στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.
·      Στις μειώσεις μισθών, όπως στο συγκρότημα της Αλήθειας, στο κατάστημα της SPRIDER και στα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, Μαρινόπουλος αλλά και στην απλήρωτη εργασία σε δεκάδες επιχειρήσεις του νησιού.
·      Στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και την μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως στο συγκρότημα της Αλήθειας.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α΄ & Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΙΟΥ

---ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ---
-ΚΑΝΑΡΗΣ  17
-ΔΑΦΝΗ  17
-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ  16
-ΚΑΛΑΜΩΤΗ  16
-ΟΜΗΡΟΣ   14
-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   11
-ΛΑΙΛΑΠΑΣ    9
-ΠΥΡΓΟΣ  7
-ΑΤΛΑΣ  5
ΗΡΑΚΛΗΣ  5
-ΕΛΑΤΑ  4
-ΚΑΡΥΕΣ   3
-ΚΟΦΙΝΑΣ   2
-ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ  2

---ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ξεκίνησαν με -2 βαθμούς


----Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ---
---ΣΑΒΒΑΤΟ---
-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
-ΑΤΛΑΣ - ΚΑΡΥΕΣ
-ΛΑΙΛΑΠΑΣ - ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ

---ΚΥΡΙΑΚΗ ---
-ΚΟΦΙΝΑΣ - ΟΜΗΡΟΣ
-ΚΑΝΑΡΗΣ - ΔΑΦΝΗ
-ΗΡΑΚΛΗΣ -ΕΛΑΤΑ
-ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ


---Β΄ ΤΟΠΙΚΟ---
-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-

-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 15
-ΛΕΩΝ   13
-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  10
-ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ 9
- ΚΥΒΕΛΗ   6
-ΦΑΡΚΑΙΝΑ   6
- ΔΟΞΑ  6
-ΕΝΩΣΗ   5
-ΘΥΕΛΛΑ  5
-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ   4
-Α.Ε. ΧΙΟΥ  3
-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ  0
-ΚΛΑΣΣΙΚΟ   -2

---Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ---
---ΣΑΒΒΑΤΟ---
-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΛΕΩΝ

----ΚΥΡΙΑΚΗ ----
-ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ - ΕΝΩΣΗ
-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΘΥΕΛΛΑ
-ΚΛΑΣΣΙΚΟ - Α.Ε. ΧΙΟΥ
-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6&7/11/2012 - ΤΡΙΤΗ 10.30 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ


Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία
6 και 7 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ
Τρίτη στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Τίποτα δεν τελείωσε
αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη.
Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 2012"Logo Επιστολών.jpg
Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μου, γιατί το «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου», για πρώτη φορά στη δεκαεξαετή λειτουργία του, ξεκίνησε την οργάνωση «Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2012», με σκοπό την ενίσχυση και ενθάρρυνση της σύγχρονης θεατρικής γραφής στη χώρα. Μέσα από την πολύμηνη αυτή διαδικασία, ενεργοποιήθηκε πλήθος αξιόλογων νέων και παλιότερων θεατρικών συγγραφέων, το οποίο και κατέθεσε στο Δη.Πε.Θε Β.Α. τις συγγραφικές του δημιουργίες, συμβάλλοντας με απλοχεριά στην απόλυτα επιτυχή προσπάθεια, για την πολιτιστική ανάπτυξη και εξάπλωσης της τέχνης στην Ελλάδα. Ό,τι δηλαδή επιχειρούμε να πράξουμε ως το μέγιστο χρέος μας, μέσα από αυτό το φορέα. Πέραν των αξιόλογων μελών της επιτροπής αξιολόγησης, επιθυμώ να ευχαριστήσω έναν – έναν ξεχωριστά, όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη τους, να τους συγχαρώ για το πνεύμα, το ταλέντο και την επιμονή τους, μα πάνω από όλα για την αγάπη τους στο όνομα του πολιτισμού. Όλα τα έργα που παραλάβαμε, αναγνώστηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης με προσοχή. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, όχι μοναχά λόγω της πληθώρας και του αυξημένου ενδιαφέροντος, αλλά γιατί αρκετά από αυτά υπήρξαν πραγματικά αριστουργήματα. Είναι αντιληπτό λοιπόν, ότι ειδικά για εκείνα που ξεχώρισαν (πολλώ μάλλον δε για τα τρία πρώτα),ανεξαρτήτως της κατάταξής τους (Βραβείο και έπαινοι), για την επιτροπή αξιολόγησης και για εμένα, αφορούν σε έργα ίσης καλλιτεχνικής ποιότητας και αξίας.
Γιάννης Ζαφείρης – Καλλιτεχνικός Δ/ντης Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου

Αποτελέσματα Βραβευομένων του «Θεατρικού Διαγωνισμού 2012».
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, προκήρυξε και ολοκλήρωσε το «Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής 2012». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλήφθησαν εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν είχε στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Το είδος των θεατρικών έργων, αφορούσε σε Δραματικά έργα πάσης φύσεως και εύλογης εκτάσεως που στηρίχθηκαν στο λόγο (όχι μουσικά-όπερες, οπερέτες, παντομίμες, ποίηση, βωβά δρώμενα ή διασκευές παντός τύπου). Γλώσσα συγγραφής των έργων, ήταν η Ελληνική.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης Αποτελείται από τουςΥρώ Μανέ (Πρόεδρο Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών)Γιάννη Ζαφείρη (Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου)Ευτυχία Βλυσίδου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου)Χρήστο Μπελλέ (Πρόεδρο Δημόσιας Ιστορικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής»), Θωμά Καραμουσλή (Ξεναγό - Ιστορικό)Γιώργος Παυλιδάκης (Εμψυχωτή Θεατρικών Εργαστηρίων ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου), Μαρία Παππά (Φιλόλογο).
Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου έλαβε περίπου 100 θεατρικά έργα. Το πρώτο έργο, πρόκειται να διδαχτεί στην Πειραματική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και να ανέβει ως παράσταση υπό την Αιγίδα του.
Βραβευθέν έργο: "ΓΙΟΥΝΑΝ" -Δημόκριτου Τσουκάπα
1ος  Έπαινος: "ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΟΥ" - Ελένη Κωστοπούλου
2ος  Έπαινος: "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠ' ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ" - Λίζα Κωνσταντοπούλου
Το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου κατά τις αρχές του 2013, θα προχωρήσει με την προκήρυξη του 2ου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου, μέσα από τον οποίο ελπίζουμε στην ίδια ή –και αν είναι δυνατόν- σε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 / 11 /2012 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Συνάδελφε, νέε, συνταξιούχε, άνεργε,
ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟ! ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ!
     Με κάθε μέσον και χρησιμοποιώντας τα media μας βομβαρδίζουν ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά είναι μονόδρομος. Είναι ΨΕΜΑ!
     Το μόνο που κάνει η συνταγή των δήθεν μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης και της Τρόϊκα, είναι να παράγει περικοπές, ανεργία, φτώχεια και ανισότητα, χωρίς να καταφέρνει να μειώσει έλλειμμα και χρέος.
     Υπάρχει άλλος δρόμος! Υπάρχει ο δρόμος που ανοίγεται μέσα από τη δυναμική των Αγώνων σου, των Αγώνων μας.
     Υπάρχει η φωνή αντίστασης και διεκδίκησης που βγαίνει από την κοινωνία και που είναι δυνατότερη από τις πολιτικές τους.
     Μόνο αν τους πούμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τίποτε άλλο θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκείνοι.
     Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας αλλά και στις μελλοντικές γενεές.
     Απέρριψε τη μοιρολατρία και κλείσε τ’ αυτιά σου στις σειρήνες των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού που θέλουν τα Συνδικάτα απαξιωμένα και αποδυναμωμένα. Αυτό το θέλουν γιατί ξέρουν ότι η μόνη αντίσταση της κοινωνίας και η ανατροπή των πολιτικών τους μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας φωνή!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Την Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 πμ στην πλατεία
 και στις δράσεις της Τετάρτης 07 Νοεμβρίου.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί που έχουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΑπάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έλαβε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος από το συναρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στην απάντηση που επισυνάπτεται, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Περαιτέρω, σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία (Σάμο, Λέσβο, Χίο και Δωδεκάνησα), υλοποιείται η κοινή επιχείρηση POSEIDON 2012 θαλάσσια. Στο πλαίσιο αυτής, διατίθενται στη χώρα μας προσωπικό αλλά και τεχνικός εξοπλισμός (αεροσκάφη, περιπολικά σκάφη κλπ), από τα κ-μ της ΕΕ υπό την αιγίδα, χρηματοδότηση και συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX». Επίσης, «…αποφασίστηκε….η ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων των πρώην ΕΧΠΑ Χίου και Σάμου….».
Ο βουλευτής δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης  πρέπει να επανεξεταστεί και το ζήτημα ενίσχυσης της δύναμης που υπηρετεί στο νησί, λόγω των, ήδη, αυξημένων αναγκών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σας ενημερώνουμε ότι  Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μπροστά στην πανελλαδική 48ωρη απεργία 6-7 Νοέμβρη. Η συνέντευξη θα δοθεί σήμερα, 2/11, στις 12:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.