Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

ΟΙ "ΠΕΖΟΙ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ...




Έχουμε συνηθίσει πια, να βλέπουμε ανά τακτικά διαστήματα και ειδικότερα Κυριακές,να βάφονται με κίτρινο χρώμα τα κράσπεδα των κεντρικών οδών της πόλης μας και να μπαίνουν και κάποιες άσπρες διαχωριστικές γραμμές, που μπορεί βέβαια να μην έχουν σχέση με την ευθεία, αλλά ... στα χρώματα δεν μπερδεύονται, βάφονται δηλαδή άσπρες... Αν την περασμένη Κυριακή (18/9) το απόγευμα για παράδειγμα, καθόσουν στον Άγιο Ιάκωβο και έβλεπες προς την Πλατεία Βουνακίου, την φρεσκοβαμμένη άσπρη γραμμή, νόμιζες ότι θα σε βγάλει στην Πλατεία , μέσω... Κυρίλλου Τρεχάκη.
Αλήθεια για ποιό λόγο βάφονται και ξαναβάφονται τα κράσπεδα των κεντρικών δρόμων της πόλης μας και οι άσπρες λωρίδες ; Έχουμε τόσο πολύ χρήμα και δεν το ξέρουμε ;Ή μας έχει πιάσει η μανία της "καλαισθησίας" του κέντρου της πόλης και αυτό πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε ευκαρία; Σε κάθε περίπτωση όμως , πρέπει να πληροφορηθούμε το κόστος αυτών των εργασιών.
Ανεξάρτητα όμως απ'αυτό, θα ήθελα να δω και τα αντανακλαστικά όλων όσων κατά καιρούς ... υπερασπίζονται τους πεζούς, σ΄αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Καμμιά ανακοίνωση θα βγάλουν γι΄αυτό το ζήτημα ή μήπως για να επιτευχθεί αυτό , πρέπει να βγάλει ανακοίνωση πρώτα ο Κάρμαντζης για να ανταπαντήσουν αυτοί ; Λέω τώρα εγώ... Θα τα πούμε βέβαια και στη συνέχεια...
το ΚΕΝΤΡΙ

ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ




Ο Δήμος Χίου προκειμένου να προβεί συνολικά στην έκδοση αδειών κατάληψης Κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζιών - καθισμάτων καθώς και σκιάστρων – καθισμάτων παραλίας, από τα αντίστοιχα καταστήματα για το έτος 2012 , παρακαλεί όπως:

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να προσέλθουν στο Δήμο Χίου για την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης μέχρι την Δευτέρα 17η Οκτωβρίου 2011 το αργότερο (Γραφείο Πρωτοκόλλου).

Απαιτούμενα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ που πρέπει να συνυποβληθούν για να γίνει δεκτή η αίτηση

1. Άδεια λειτουργίας καταστήματος στην οποία να προβλέπεται ανάπτυξη τραπεζο-καθισμάτων σε κοινόχρηστο χώρο.

2. Αντίγραφο της τελευταίας άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου που έχει εκδοθεί.

3. Εκτύπωση ταμειακής απόδειξης με πλήρη στοιχεία της Επιχείρησης

4. Δημοτική Ενημερότητα από το Ταμείο Δήμου Χίου.

5. Τοπογραφική αποτύπωση όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ




Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Αγιασμός στο ΦΑΡΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ για την έναρξη της καινούργιας χρονιάς.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά από 1η Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και Εγγραφές στο ΦΑΡΟ κάθε απόγευμα ή στο τηλ. 22710 20621

Το τμήμα Χορωδίας Ενηλίκων θα λειτουργήσει και φέτος κανονικά από την 1η Οκτωβρίου.

ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ




Η ΔΕΗ ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι για να εκτελέσει τεχνικές εργασίες θα διακόψει το ρεύμα την Πέμπτη από τις 15.00 – 17.00 στις περιοχές Έλενας Βενιζέλου, Χρήστου Σαρικάκη, Βούρου, Συνοικισμός Νοσοκομείου, Αγ. Παρασκευή Καστέλλο, Φόρος και Αγ.Λουκάς Λειβάδια.

ΤΑ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΒΕΛΟΝΑΚΙ




Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου προτίθεται να δημιουργήσει ομάδα γυναικών εργόχειρου (εκμάθηση κεντήματος βελονάκι και άλλες τεχνικές). Πληροφορίες – εκδήλωση ενδιαφέροντος : κ. Μιχάλου 22713 51100, κ. Πίππη 22713 51110

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε."

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Επικοινωνώ μαζί σας εξ αιτίας προβλημάτων που έχουν προκύψει στις διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ αυτών και στη Χίο. Τα προβλήματα αυτά έχουν αποτέλεσμα ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών μας και παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμμένα σε περιοχές της Νότιας Χίου (για παράδειγμα περιοχή πρώην Δήμου Ιωνίας).
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, θα παρακαλούσα να είχαμε Συνάντηση Εργασίας στη Χίο στην οποία από κοινού θα συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γανιάρης
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο ΠΣΑΜΕΑ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ανταποκρινόμενος στο ρόλο του, αυτόν δηλαδή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, που καθημερινά παραβιάζονται και καταργούνται μέτρα υποστήριξης και προστασίας, που έχουν κερδηθεί με κόπους και αγώνες, όλα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, Κ Α Λ Ε Ι τα μέλη και τις οικογένειές τους, τους μαθητές, τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και στην Ειδική Αγωγή, καθώς και όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στη συνάντηση – συζήτηση μελών του και όχι μόνο την Παρασκευή 23/9/2011, στο Εργατικό Κέντρο Χίου και ώρα 7.00 το απόγευμα. Στόχος της συζήτησης ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Τα βάρη που καθημερινά προστίθενται στην, έτσι κι αλλιώς, βεβαρημένη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, μας έχουν γονατίσει!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μέσα από το Σύλλογό μας, μαζί με άλλους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, για να μην μας συντρίψουν!!!
• ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες του.
• Καμία υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών επιτροπών. Να έχουν όλα τα ΑΜΕΑ στα νησιά πρόσβαση χωρίς επιπλέον έξοδα. Να μην μεταφερθεί η Πρωτοβάθμια στη Μυτιλήνη.
• Κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.
• Πάλη για να μην αγγίξουν τις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ τα επιδόματα των ΑμεΑ, με τον νέο κανονισμό που ετοιμάζουν για τη διαβάθμιση της αναπηρίας και την «επανεξέταση» των ΑΜΕΑ. Οι ανάπηροι «μαϊμού» είναι κατασκεύασμα των κομμάτων της εξουσίας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ





Ξέσπασε πυρκαγια απο κεραυνό που επεσε στην περιοχή που βρίσκονται οι κεραίες της Λαγκαδας . Η κατασταση βρίσκεται υπό έλεγχο και αναμένεται σε λίγο να σβηστει η φωτια

ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί οι ανταποκριτές του ΟΓΑ που αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση μονομερούς κατάργησης μεγάλου αριθμού εξ αυτών και προτροπής προς τους δημάρχους να ορίσουν νέους με απόφαση ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως γνωστοποιούν στην ανακοίνωσή τους, οι ανταποκριτές ξεκινούν αποχή διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Παναγιώτης Πέτρουλας συνεχίζει να αδιαφορεί και να αγνοεί τόσο τις δικές μας διαμαρτυρίες όσο και της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αυθαιρεσία του Διοικητή του Ο.Γ.Α. να προχωρήσει σε «αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των Ανταποκριτών» με μοναδικό στόχο τον περιορισμό των ανταποκριτών και την συνέχιση της επιβάρυνσης του λειτουργικού κόστους των Ο.Τ.Α., αποφάσισε την Αποχή Διαρκείας.

lesvosnews.net