Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Ελευσινιώτη με την ιδιότητα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας σε νησί του Αιγαίου προκειμένου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες, αλλά και προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές στη νότια Χίο.
Ο κ. Ελευσινιώτης θα βρίσκεται στη Χίο από σήμερα το απόγευμα, όπου αρχικά θα επισκεφθεί το τα πληρώματα του ελικοπέρου Έρευνας και διάσωσης Super Puma που εδρεύει στο νησί. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ΕΦ Αγ. Ελένης, όπου θα ενημερωθεί για θέματα της αρμοδιότητάς του.
Την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει γύρω στις 8 με προορισμό τις πληγείσες περιοχές, συνοδεία των εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΘΑ οι οποίοι διατέθηκαν με απόφαση του κ. Ελευσινιώτη για τη σύνταξη της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων.
Στις 10 το πρωί και αφού θα έχει σχηματίσει εικόνα από την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές στο χωριό Αρμόλια θα κάνει δηλώσεις και θα δεχθεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα.
Ακολούθως θα μεταβεί στην έδρα της 96 ΑΔΤΕ όπου θα συναντηθεί με τους διοικητές των μονάδων και με τον διοικητή του ΝΑΣΧΙ. Αργότερα θα επισκεφθεί το ΕΦ Παναγιάς στις Οινούσσες, ενώ αργά το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.