Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων πληρώνουν για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της Σάμου που… μια ζωή περιμένουν την ολοκλήρωση των εσωτερικών έργων που αφορούν στην προστασία του Μώλου Λιμένα Πυθαγορείου.

Σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου είναι και η Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, στηλιτεύει την κωλυσιεργία και απραξία κυρίως των αρμόδιων Υπουργείων, εφόσον μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε στον Τέρενς Κουίκ ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, στη Σάμο συνήφθη σύμβαση αξίας 2.739.537 ευρώ μεταξύ του τότε Νομάρχη Εμμανουήλ Κάρλα και του Γεωργίου Βασιλείου ως Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Ν.Α Σάμου με την εταιρεία «Εδρασομηχανική» για την ολοκλήρωση έργου που αφορούσε στην προστασία του μόλου Λιμένα Πυθαγορείου, εντός 650 ημερολογιακών ημερών. Δυστυχώς, οι εργασίες αυτές έχουν εδώ και καιρό σταματήσει, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο ανάδοχος έχει καταφύγει στις διατάξεις του Ν.99.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική Ερώτηση:


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΘΕΜΑ: ΛΙΜΑΝΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Στη Σάμο στις 8.2.2007 μεταξύ του τότε Νομάρχη κ. Εμμανουήλ Κάρλα και του Γεωργίου Βασιλείου ως Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και αφετέρου η εταιρεία ΕΔΡΑΣΟΜΗΧΑΝΙΚΗ  Α.Ε. την οποία εκπροσώπησε ο κ. Γεώργιος Ηπιάδης υπεγράφη σύμβαση κατασκευής έργου ποσού 2.739.537,3 ευρώ.

Το έργο αφορούσε την εκτέλεση «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ».

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου ήταν 650 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, οι εργασίες εδώ και αρκετό διάστημα έχουν σταματήσει, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο ανάδοχος έχει καταφύγει στις διατάξεις του Ν.99, ο Δήμος να είναι χαμένος στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διατάξεις και τα αρμόδια υπουργεία να μη δίνουν την παραμικρή σημασία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

1. Για ποιο λόγο  σταμάτησε το έργο  «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ»;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες;

3. Μέχρι πότε θα ανέχεστε να λιμνάζουν σε μη αποπερατωμένα έργα  τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και κατά περίπτωση τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά Ταμεία;

4. Μήπως τελικά το Ελληνικό Δημόσιο ακολουθεί τη συνηθισμένη σε αυτό πρακτική, της ανάθεσης του εκάστοτε έργου σε υπεργολαβίες με συνέπεια το διπλασιασμό του κόστους εκτέλεσης του έργου;Ο ερωτών βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ