Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας στη Χίο
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλαιπωρεί μαζί με όλους τους Έλληνες και τους Χιώτες ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, η οποία αποτέλεσε ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού της Χίου. Για αυτόν το λόγο, πραγματοποιήθηκαν κυβερνητικές εξαγγελίες  για συντόμευση των διαδικασιών για τα προγράμματα, τα οποία, ήδη, είναι σε εξέλιξη στο νησί, εξαιτίας του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε η παραγωγή και η οικονομία.
Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. 373899), πριν από μερικούς μήνες, δόθηκε μια ανάσα στην τοπική κοινωνία και τους δεκάδες άνεργους του νησιού.
Δυστυχώς, όμως, παρά το γεγονός ότι οι περίπου 370 εργαζόμενοι στο παραπάνω πρόγραμμα απασχολούνται, ήδη, δύο μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί ούτε καν τα δεδουλευμένα του πρώτου μήνα, παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, στην αρμόδια Γενική γραμματεία του Υπουργείου (α.π. 2.19770/6.4659, 22.08.2012  έγγραφο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Στο πλαίσιο των σχετικών κυβερνητικών εξαγγελιών, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την πληρωμή των εργαζόμενων, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας στη Χίο, για τον μήνα Ιούλιο; 

11 Σεπτεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος