Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΧΙΟΥ



Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε απόλυτη συμφωνία με τους εργαζόμενους συμμετέχει στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/09/2012 στο Υπουργείο Υγείας, στις 10π.μ. για τη φετινή μείωση του προϋπολογισμού που προορίζεται για την ψυχική υγεία κατά 55 % . Η μείωση αυτή σημαίνει πως οι πόροι για τη διατήρηση των δομών ψυχικής υγείας έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν υπάρχει κάποια έστω ένδειξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι έχει κάνει κάποια ενέργεια για να καλύψει το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του 2012. Υπό αυτές τις συνθήκες η ψυχιατρική μεταρρύθμιση κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί αφού χωρίς πόρους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χιλιάδες συνάνθρωποί μας που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας.
Οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Hμέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική « Η Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου μαζί με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες μονάδες Ψυχικής Υγείας, τους χρήστες των δομών και τις οικογένειες τους διεκδικούν την πλήρη κάλυψη των προϋπολογισμών για το υπόλοιπο του 2012 και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΥΥΚΑ ότι επιθυμεί την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων που έχει αναθέσει στους φορείς μας και μετά την 1/1/2013, ώστε να επιβιώσουν οι δομές και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στην ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε μια κοινωνία που διέρχεται ανθρωπιστική κρίση.
Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, σεβασμό στα δικαιώματα των χρηστών και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας.