Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!


Στις 2 Φεβρουαρίου

871: Ο βυζαντινός στόλος υπό τον Νικήτα Ωορύφα εκδιώκει τους Άραβες από τη νότια Ιταλία.

1828: Ιδρύεται η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, και καθιερώνεται ο Φοίνικας ως εθνικό νόμισμα.

1853: Γεννήθηκε ο Γεώργιος Σουρής, σατιρικός ποιητής.


1882: Γεννήθηκε ο Τζέιμς Τζόις, ιρλανδός συγγραφέας. (Οδυσσέας)

1922: Ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις κυκλοφορεί στο Παρίσι σε 1.000 αντίτυπα και προκαλεί αντιδράσεις.

1937: Εγκαινιάζεται το νέο θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλη στον ουρανοξύστη του ΡΕΞ επί της οδού Πανεπιστημίου.

1947: Μία φωτεινή επιγραφή με το σύνθημα «Να φύγουν οι Άγγλοι» αναρτάται στην Ακρόπολη. Οι δράστες συλλαμβάνονται και η αστυνομία ανακοινώνει ότι πίσω από το εγχείρημα κρύβεται κομμουνιστικός δάκτυλος.

1950: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, έλληνας μαθηματικός, από τους κορυφαίους της επιστήμης του παγκοσμίως.

1970: Πέθανε ο Μπέρτραντ Ράσελ, άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και διακεκριμένος εκπρόσωπος του ειρηνιστικού κινήματος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1950.

1979: Γεννήθηκε η Φανή Χαλκιά, ολυμπιονίκης των χαμηλών εμποδίων.

1980: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με επιστολή του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, προτείνει τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

1996: Πέθανε ο Τζιν Κέλι, αμερικανός χορευτής και τραγουδιστής. Πρωταγωνίστησε σε κλασσικές ταινίες, όπως Τραγουδώντας στη Βροχή και Ένας Αμερικανός στο Παρίσι. 

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Το ότι ο Σταμάτης Κάρμαντζης ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και είναι, σχετικά γνωστό.
Τώρα λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σας γνωστοποιούμε ότι η υποψηφιότητα Κάρμαντζη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, είναι γεγονός. "Κλείδωσε" που λένε...
Άντε, να μαθαίνουμε και τους άλλους, ή και άλλες δύο...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ




Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από 1/2/2012 έως και 3/22012.
Ιδιαίτερα για την περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου την Πέμπτη 2/2/2012 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη με την αρμόδια Διευθύντρια Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επιβεβαιώθηκε ότι απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί εναντίον του διαγωνισμού και της ανάθεσης του έργου συνέχισης και ολοκλήρωσης του Φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι.
Με την εξέλιξη αυτή ένα έργο ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι διευθύνουσα υπηρεσία του έργου έχει οριστεί από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η οποία και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

KATΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ , ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 1η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι:
Εκκρεμεί στο ελεγκτικό συνέδριο ο προσυμβατικός έλεγχος του φακέλου του διεθνούς διαγωνισμού της προμήθειας καυσίμων. Μέχρι την γνωμοδότηση του αντίστοιχου κλιμακίου, και επειδή είναι απαραίτητο και αναγκαίο να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε καύσιμα των υπηρεσιών του Δήμου, πρέπει να εγκριθεί κατεπειγόντως η προμήθεια καυσίμων έτους 2012 με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Κλεισσάς Κ. Ηλίας
Εισηγητής
1 Προμήθεια καυσίμων έτους 2012.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Χίου