Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Νέα εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων η Μαρία Πετεινάκη



Η αρχιτεκτόνισσα Μαρία Πετεινάκη εκλέχτηκε στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, η οποία, μαζί με τον άλλο εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα εκπροσωπούν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στη νέα περίοδο ανασυγκρότησης στην οποία βρίσκονται.   
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου, που εκλέχτηκε στο χτεσινό Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος, προέρχεται από το νεολαιίστικο σχήμα των Νέων Πράσινων και εκπροσωπεί ήδη τους Οικολόγους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν ως μέλος από την Ελλάδα.
Η Μαρία Πετεινάκη έχει ζήσει στο Βουκουρέστι, στο Παρίσι, στο Τορίνο και στην Αθήνα. Έχει τελειώσει γαλλικό σχολείο και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και παράλληλα δραστηριοποιείται σε μία κολεκτίβα με κεντρικό θέμα την Αθήνα, τους νέους δημιουργούς και τον εναλλακτικό τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, αφιερώνεται στα κοινά, οργανώνοντας πολιτιστικά δρώμενα δρόμου, δράσεις, εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, συνελεύσεις γειτονιάς. 
«Η Μαρία συμβολίζει την ανανέωση των προσώπων με εκπροσώπους της νέας γενιάς του οικολογικού κινήματος και των πράσινων εναλλακτικών λύσεων», δήλωσε ο συν-εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Τρεμόπουλος«Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μπορεί να έμειναν έξω από το ευρωκοινοβούλιο αλλά έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν με μια σειρά εκλεγμένους στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως να προβάλουν τη δουλειά τους, τις θέσεις των θεματικών ομάδων και των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, μέσα κι έξω από τους θεσμούς». 
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένας πολύ σημαντικός πολιτικός φορέας, που ξαναβρίσκει τη δυναμική του», δηλώνει η Μαρία Πετεινάκη. «Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται πρωτοβουλίες και μέτωπα, για να αντιμετωπίσουμε το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ, τις απειλές για τον αιγιαλό, τις απαράδεκτες πολιτικές για τα μεταλλαγμένα, τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι μπροστά, δίπλα στους πολίτες, με προτάσεις, για να υπερασπίσουμε τα συλλογικά αγαθά, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και την ίδια την πολιτική».

Κυρώθηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Πληρωμάτων Ακτοπλοϊκών


elliniki_aktoploia_sillogiki_simvasi_ergasias_
Την απόφαση με την οποία κυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Πληρωμάτων Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων για το έτος 2014, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το κείμενο της σύμβασης είχε υπογραφεί τον Απρίλιο από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς και κλαδικών οργανώσεων.
Με την υποβληθείσα νέα Σ.Σ.Ν.Ε, οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί, επιδόματα και επιπρόσθετες αμοιβές δεν παρουσιάζουν αλλαγή παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τους αντίστοιχους μισθούς και τα επιδόματα του 2013. Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2014 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Σημειώνεται, ότι το κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τη Ναυτική Εργασία καταρτίζεται κατόπιν ελεύθερης διαπραγμάτευσης των εκπροσώπων των πλοιοκτητών και των ναυτικών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σε αυτήν την κατεύθυνση ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο με σκοπό την ενίσχυση της εργασιακής ειρήνης στις θαλάσσιες μεταφορές και την διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας της ακτοπλοΐας.

e-nautilia.gr

Στους 1.192 οι εισακτέοι στις AEN


aen_eisakteoi_
Την απόφαση που καθορίζει τον αριθμό των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο αριθμός των εισακτέων για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος θα ανέλθει σε 1192 (χίλιους εκατόν ενενήντα δύο) σπουδαστές, ενώ, σημειώνεται ότι είναι ακριβώς ο ίδιος με τον αντίστοιχο περσινό.
Ειδικότερα, προβλέπεται η εισαγωγή 694 (εξακοσίων ενενήντα τεσσάρων) Πλοιάρχων και 498 (τετρακοσίων ενενήντα οκτώ) Μηχανικών σπουδαστών/σπουδαστριών, στους οποίους και θα δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως Αξιωματικοί Ε. Ν.

e-nautilia.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ για τη διοργάνωση των δράσεων του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας



Στη Χίο, σήμερα την .. ………………….. 2014, οι παρακάτω συμβαλλόμενοι:

1. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Χίου) νόμιμα εκπροσωπούμενη, εν προκειμένω, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αθανάσιο Γιακαλή, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ………… απόφαση …..
2. Ο Δήμος Χίου νομίμως εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, σύμφωνα με την αριθμ…………… απόφαση του…...

συμφωνούν και συναποδέχονται τα παρακάτω:

Προοίμιο
Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των ανωτέρω συμβαλλομένων, με σκοπό την από κοινού συμβολή στη διοργάνωση των δράσεων του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, που θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου στην πόλη της Χίου, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου.

Άρθρο 1. Αντικείμενο της σύμβασης
Μεταξύ των συμβαλλομένων υπογράφεται η παρούσα προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 225 του Ν.3463/2006, του άρθρου 100 παρ.2 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 8, παρ.10 του Ν. 4071/2012. Η προγραμματική σύμβαση αφορά την εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων προκειμένου:
  1. Να εμπλουτισθεί το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν του τόπου μέσα από την ενίσχυση του θεσμού «φεστιβάλ Μαστίχας», που θα συνδυάζει καλλιτεχνικά γεγονότα, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, έκθεση προβολής παραδοσιακών πολιτιστικών και τοπικών προϊόντων
  2. Να ενισχυθεί γενικότερα η τοπική παραγωγή αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων, που συνθέτουν την ιδιαίτερη χαρακτηριστική πολιτισμική και τουριστική φυσιογνωμία του τόπου.
  3. Να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, μέσω της συμμετοχής στις πολιτιστικές δράσεις που θα πλαισιώσουν το γεγονός.  

Άρθρο 2. Περιεχόμενο της σύμβασης
Η προγραμματική σύμβαση περιέχει τις υποχρεώσεις κάθε πλευράς για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, το οποίο εντάσσεται στο συγχρηματοδοτούμενο έργο «ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ε.Μ. Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς
Ειδικότερα περιέχει από πλευράς:
Α. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Π.Ε. Χίου: Υποχρεώσεις έναντι της προγραμματικής σύμβασης
Β. Δήμου Χίου: Υποχρεώσεις έναντι της προγραμματικής σύμβασης

Άρθρο 3. Ισχύς της σύμβασης
Η παρούσα προγραμματική σύμβαση αφορά την περίοδο από την ημερομηνία υπογραφής της έως 31-12-2014. Η σύμβαση μπορεί να παραταθεί με πιθανή τροποποίηση κάποιων όρων της.

Άρθρο 4. Υποχρεώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Χίου) αναλαμβάνει:
α. Να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των δράσεων (έκθεσης τοπικών προϊόντων και παράλληλων πολιτιστικών δράσεων), από το έργο «ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
β. Να συμβάλλει στη διοργάνωση της έκθεσης τοπικών και πολιτιστικών προϊόντων (ήτοι διαμόρφωση κριτηρίων συμμετοχής, επικοινωνία του γεγονότος, διαχείριση συμμετοχών)
γ. Να καταρτίσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του καλοκαιριού (έρευνα, συντονισμός, πρόγραμμα, επικοινωνία).
δ. Να παρεμβαίνει και να συντονίζει τις ενέργειες που απαιτούνται προς τρίτους, σε περίπτωση που απαιτείται η συνδρομή και άλλων δημόσιων ή τοπικών φορέων για την υλοποίηση κάποιας δράσης του Φεστιβάλ Μαστίχας.
β. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Π.Ε. Χίου αναλαμβάνει την έγκαιρη ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου Χίου σχετικά με το Πρόγραμμα των συγκεκριμένων καλλιτεχνικών γεγονότων και της Έκθεσης τοπικών προϊόντων.

Άρθρο 5. Υποχρεώσεις του Δήμου Χίου
α. Ο Δήμος Χίου υποχρεούται να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της σύμβασης.
β. Συγκεκριμένα ο Δήμος Χίου αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει τους χώρους του Δημοτικού Κήπου Χίου που απαιτούνται για τη φιλοξενία  Έκθεσης τοπικών παραδοσιακών και πολιτιστικών προϊόντων διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών. Η Έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία Βουνακίου, ανάλογα με το τελικό Πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
γ. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χίου αναλαμβάνει:
-          την καθαριότητα του χώρου που θα φιλοξενεί την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις
-          την παροχή εξοπλισμού (στήσιμο σκηνής και τοποθέτηση καθισμάτων) πλησίον του cine Kήπος για τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων


Άρθρο 7. Γενικές αρχές.
1. Όλοι οι όροι της παρούσης σύμβασης θεωρούνται ουσιώδεις και η παράβαση έστω και ενός εξ αυτών παρέχει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε μέλος να καταγγείλει και να λύσει τη μεταξύ τους σύμβαση, χωρίς αυτό να επηρεάσει την ισχύ της παρούσας με τα υπόλοιπα μέλη.

Οι Συμβαλλόμενοι
1. Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Αθανάσιος Γιακαλής


2. Για τον Δήμο Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου



Πολύδωρος Λαμπρινούδης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ








Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία (άρθρο 225 του Ν. 3463/2006, άρθρο 100, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και έρθρο 8, παρ. 10 του Ν. 4071/2012), προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία και η ετήσια επιχορήγηση του ΔΗ.ΠΕ.Θε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπογράφεται προγραμματική Σύμβαση στη βάση ενός προγράμματος συνεργασίας, μεταξύ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του οικείου Δήμου (Χίου στην προκειμένη περίπτωση )και της οικείας Περιφέρειας (Π.Β.Α. στην προκειμένη περίπτωση).
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου αποστέλλει προς έγκριση από το Π.Σ. το συνημμένο Σχέδιο Σύμβασης για το 2014, σύμφωνα με το οποίο, στο άρθρο 6, όπου προβλέπονται οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποχρεούται, για την επίτευξη της παρουσίασης πολιτιστικού έργου στην Περιφέρεια και για την πραγματοποίηση των σκοπών της παρούσης προγραμματικής, να καταβάλει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β.Α. οικονομική ενίσχυση (για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου του 2014  μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014) ποσού τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €)».
 Σύμφωνα με την παραπάνω Νομοθεσία, για την εκάστοτε συμβαλλόμενη Περιφέρεια δεν είναι αναγκαστική από το Νόμο η οικονομική συμμετοχή. Με αυτό ακριβώς το πνεύμα είχε υπογραφεί η αντίστοιχη Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, επειδή λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών περιστάσεων η Π.Β.Α. (ΠΕ Χίου) δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με ίδιους πόρους στη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αναγνωρίζοντας την πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική αξία του θεσμού, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης, ώστε να ενταχθεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο έργο «ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Υπάρχει η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, που αποδεικνύει την προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Π.Τ.Α., με το οποίο και εγώ προσωπικά ήμουν σε διαρκή επικοινωνία, να ενταχθεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο έργο «ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ,με Πρ/σμό 30.000 € και με αντίστοιχη υποχρέωση για παραστάσεις σε όλα τα νησιά. Για τους δικούς του λόγους και με δική του αποκλειστικά ευθύνη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να αξιοποιήσει την ευκαιρία χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο έργο.
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, επειδή δεν προχώρησε η συγκεκριμένη συνεργασία, επανήλθε αργότερα, με μειωμενο Πρ/σμό, 15.000 € και μειωμένες αντίστοιχα παραστάσεις σε όλα τα νησιά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στα έργα ΕΣΠΑ υπάρχουν σφιχτές προθεσμίες και πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι πιστώσεις, αν δεν απορροφηθούν. Με δεδομένη την επιθυμία μας να εντάξουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ,  έπρεπε παράλληλα να φροντίσουμε για την έγκαιρη απορρόφηση των πιστώσεων.
Η θέση μας όσον αφορά στην υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης, είναι ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου, δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων πόρων με 30.000 € το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αλλά έστω και τώρα και παρ’ όλο που δεν είναι δική μας ευθύνη, ούτε και του Π.Τ.Α, αλλά αποκλειστικά του ίδιου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ το γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί μέχρι τώρα στο έργο ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, προτείνουμε να γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθεί με τον ανώτερο δυνατό Προϋπολογισμό στο συγκεκριμένο έργο της Π.Β.Α. που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με την υποχρέωση για αντίστοιχες παραστάσεις σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.
Εισηγούμαστε λοιπόν στο άρθρο 6 της προς υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης να γίνει η σχετική αλλαγή και να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με τη συμμετοχή της Π.Β.Α., για να διασφαλιστεί η λειτουργία του, αλλά χωρίς οικονομική δέσμευση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου). Στο κείμενο θα πρέπει να αναγράφεται, όπως και στην αντίστοιχη Προγραμματική Σύμβαση του 2013, η οποία είχε εγκριθεί με την απόφαση 110/28-5-2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Β.Α.  ότι  : «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποχρεούται να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση  προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι θεατρικοί και εν γένει καλλιτεχνικοί σκοποί της σύμβασης, προς όφελος των νησιών της Περιφέρειας. Θα συνδράμει επίσης την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την εξυπηρέτηση των καλλιτεχνικών σκοπών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, από εθνικές ή Ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης»
Εισηγούμαστε επίσης τη σύσταση τετραμελούς επιτροπής εποπτείας και καλής εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης, (υπ’αριθ. Πρωτ. 966/12-6-2014 έγγραφο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ), η οποία θα απαρτίζεται από το Δήμαρχο Χίου ως Πρόεδρο της Επιτροπής, την κ. Όλγα Βάσση, Διευθύντρια της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως Εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, με την προσθήκη εκπροσώπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ
 
  

ΝΙΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Προσωπική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός στη ΔΕΗ, την ώρα μάλιστα που επιχειρεί να την ξεπουλήσει και να την παραδόσει σε ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερψήφισαν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ την παράταξη των Φωτόπουλου - Αδαμίδη, καταποντίζοντας την κυβερνητική παράταξη ΔΑΚΕ, η οποία εάν ήταν πρώτη θα έδινε επιχείρημα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θέλουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι έχουν  μπλοκάρει  την πώληση του 66% των υποδομών και των δικτύων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τώρα, ήρθε και το αποτέλεσμα του συνεδρίου των εργαζομένων στη ΔΕΗ που  αφαιρεί από τον Σαμαρά το επιχείρημα ότι θέλουν την πώληση της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι! Το αποτέλεσμα της κάλπης δίνει 12 έδρες  στο ΕΑΜΕ (Φωτόπουλος - Αδαμίδης) και 10 έδρες στη ΔΑΚΕ, η οποία ενώ αρχικά είχε το προβάδισμα, τελικά έμεινε δεύτερη, 
Πώς όμως φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που δικαιώνει τον Νίκο Φωτόπουλο;

Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια έχει εκπονήσει σχέδιο δημόσιας αποδόμησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να ακυρώσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας τόσο τις αποκαλύψεις της όσο και τα πρόσωπα που τις έκαναν και αφορούσαν το πάρτι που διεξάγεται στη ΔΕΗ από τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Μέρος του σχεδίου περιλάμβανε αλλεπάλληλες διώξεις  (αλλά και αλλεπάλληλες αθωώσεις στη συνέχεια λόγω των αβάσιμων κατηγοριών) όσο και κατασκευασμένους δημαγωγικούς εξευτελισμούς που υπέστησαν από μερίδα των ΜΜΕ, τόσο ο Νίκος Φωτόπουλος όσο και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο σύνολο τους, προκειμένου να τρωθεί το κύρος τους και ακυρωθούν οι καταγγελίες που έχουν κάνει τόσο για την διαχείριση στην επιχείρηση σε σχέση με μεγάλο επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα στην ενέργεια όσο και για το χαράτσι. 

Μέρος του σχεδίου, το πιο κρίσιμο ίσως για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ήταν ο έλεγχος του συνδικαλιστικού οργάνου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την κυβέρνηση.Σε αυτό μάλιστα ενεπλάκη προσωπικά τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη.

Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς στη Βουλή επιτέθηκε τουλάχιστον δυο φορές ονομαστικά στον σημερινό εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.  Τη στοχοποίηση συνέχισαν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, σε τηλεοπτικές εκπομπές "φιλικού περιβάλλοντος" με σκοπό τη διαμόρφωση  ενός κλίματος απαξίωσης στο πρόσωπο του Φωτόπουλου. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Φωτόπουλος είναι ο φυσικός ηγέτης των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ότι έχει το κύρος όπως αποδείχθηκε να οργανώσει την άμυνα των εργαζομένων στην κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να πουλήσει την ΔΕΗ στους ιδιώτες με προφανείς επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια της ενεργειακής επάρκειας όσο και στην αύξηση των τιμολογίων. 

Αυτό εξηγεί γιατί γίνονται επιθέσεις στο Φωτόπουλο ενώ δεν είναι σήμερα πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.  Ένας επιπλέον λόγος  οφείλεται  στο γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει δικαιώσει τον Νίκο Φωτόπουλο και αναγνώρισε δημόσια την αξία των αποκαλύψεων του σχετικά με τα συμφέροντα που έχουν 

στοχοποιήσει την ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο οι καταγγελίες Φωτόπουλου έχουν μπει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει διαμηνύσει πως οι πολιτικές 

επιχειρηματικές και διοικητικές ευθύνες όσων συμμετάσχουν στην πώληση της ΔΕΗ είναι θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη. 

Το αποτέλεσμα του συνεδρίου της ΔΕΗ, δικαιώνει απόλυτα τον Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος αναδεικνεύεται σε "κακός δαίμονα" για το κυβερνητικό σχέδιο να πουλήσει τη ΔΕΗ αντί πινακίου φακής. Ο Φωτόπουλος μπήκε σε ρόλο αρχιτέκτονα ξανά και άλλαξε τα δεδομένα. Συνέβαλε να συνεργαστούν και να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που δεν συμφωνούν να πουληθεί η ΔΕΗ.  Συνεργάστηκαν η παράταξη του ίδρυσε ο ίδιος  με τις παρατάξεις  του ΣΥΡΙΖΑ ενός τμήματος της παλιάς ΠΑΣΚΕ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και παρατάξεων από περιφερειακά σωματεία της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ αντικυβερνητικό μέτωπο που σίγουρα τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

ΣΕ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΙΚΑ , ΕΑΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Οι διευθυντές των υπηρεσιών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ δεν θα αποφασίζουν εάν θα κινήσουν ή όχι διαδικασίες ποινικών διώξεων, όταν τα ποσά συντάξεων που είχαν κατατεθεί σετραπεζικούς λογαριασμούς συνταξιούχων εισπράχθηκαν μετά τον θάνατο των δικαιούχων, σύμφωνα με επείγον έγγραφο που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Ιδρύματος.
Αντίθετα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν μηνυτήριες αναφορές σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το ύψος του ποσού της οικονομικής ζημίας που υπέστη το ΙΚΑ.
«Τα αδικήματα που διαπράττονται κατά του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ φέρουν, κατ' αρχήν, τον χαρακτήρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενου ποινικού αδικήματος», αναφέρεται στο έγγραφο και κατά συνέπεια, εάν οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν ενεργήσουν εγκαίρως και σύμφωνα με τον νόμο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διωχθούν οι ίδιοι για παράβαση καθήκοντος.
«Δεν είναι επιτρεπτό να συγχέονται τα καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνα των εισαγγελέων» αναφέρεται στο έγγραφο του ΙΚΑ και «δεν νοείται υποχώρηση της νομιμότητας και του υπηρεσιακού καθήκοντος έναντι της προβαλλόμενης από ορισμένες υπηρεσίες μας (κακώς εννοούμενης) κοινωνικής ευαισθησίας προς τους πολίτες που αναγκάστηκαν, λόγω οικονομικής ανέχειας, να εισπράξουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».
«Οι μόνες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηνυτήριας αναφοράς είναι εκείνες κατά τις οποίες οι οφειλέτες προσέρχονται εντός τριμήνου και επιστρέφουν οικειοθελώς και στο ακέραιο τις αχρεωστήτως πιστωθείσες συντάξεις που εισέπραξαν μετά τον θάνατο του συνταξιούχου», αναφέρεται επίσης.
Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στις περιπτώσεις που παρακρατήθηκαν ποσά συντάξεων από τις τράπεζες μετά τον θάνατο των δικαιούχων, για πληρωμή δανείων. Για τις περιπτώσεις αυτές, το ΙΚΑ αξιώνει την επιστροφή των ποσών από τους κληρονόμους και όχι από τις τράπεζες, ενώ η παρακράτηση δεν θεωρείται αξιόποινη πράξη και δεν υπάρχει ανάγκη για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.


newsit.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου,
και με την υποστήριξη της εταιρείας
Leo Ελλάς
διοργανώνουν:

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

«Φλεβική Ανεπάρκεια, Φλεβοθρόμβωση
Και Θρομβοεμβολική Νόσος.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε»

το Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, ώρα 18:30
στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Ηρ. Πολυτεχνείου 5, Χίος.
 Χορηγός Επικοινωνίας: www.medlabnews.gr, www.iatrikanea.gr


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.




Ο βουλευτής Χίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστας Τριαντάφυλλος συμμετέχει στην Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
Με αυτή τη διήμερη συνεδρίαση ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό τμήμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των Βουλευτών που προέρχονται από τα κόμματα που ανήκουν στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με αντικείμενο συζήτησης τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την ανεργία (κυρίως, των νέων) και την κρίση στην  Ουκρανία.


Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος επεσήμανε κατά την τοποθέτηση του: «….την αναγκαιότητα κοινού βηματισμού στην κατεύθυνση των προβλημάτων της πραγματικής πολιτικής, με προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η μείωση των ανισοτήτων και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, προαπαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία. Και αυτό, για να μην βρεθούμε μόνοι απέναντι σε τραγικά διλήμματα. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση και να θωρακίσουμε τις χώρες μας για το μέλλον».

Μείωση της έκτακτης εισφοράς έως και 75% (πίνακας)


Την κλιμακωτή μείωση της έκτακτης εισφοράς και όχι την οριζόντια επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξήσει περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και λιγότερο στους εύπορους. Το σενάριο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου τις τελευταίες εβδομάδες ως εναλλακτική λύση στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών απαντήσουν αρνητικά στο ελληνικό αίτημα για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015.
Τυπικά η εισφορά είναι έκτακτο μέτρο και λήγει στις 31-12-2014 και για την παράτασή της απαιτείται νομοθετική ρύθμιση στη βουλή. Η τρόικα από την πλευρά της, όπως αποκαλύπτεται με τα κείμενα των εκθέσεων προόδου εφαρμογής του μνημονίου, θεωρεί την παράταση του μέτρου ως ένα από τα μέσα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015- 2016.
Το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να προτείνει τη μεσοσταθμική μείωση των συντελεστών της εισφοράς κατά 50% με τη μείωση να κυμαίνεται από 25% έως και 75% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Πιο αναλυτικά, ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα συνεχίσει να απαλλάσσεται από την εισφορά. Στο ετήσιο εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ ο συντελεστής της εισφοράς είναι σήμερα 1% και μελετάται να μειωθεί στο 0,25%, δηλαδή να επέλθει μια μείωση της τάξης του 75%. Για ετήσιο εισόδημα από 20.000 έως 50.000 ευρώ ο συντελεστής της εισφοράς είναι 2% και μελετάται να μειωθεί στο 1% (κατά 50%). Για ετήσιο εισόδημα από 50.000 έως 100.000 ευρώ ο συντελεστής της εισφοράς είναι 3% και μελετάται να μειωθεί στο 2% (μείωση 33%). Για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ο συντελεστής είναι σήμερα 4% και μελετάται να μειωθεί στο 3% (μείωση 25%).

Χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν ακίνητο ή Ι.Χ.


Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.
Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.
Επιπλέον, θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.
Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.


aftodioikisi.gr

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο- Για ποιους υπαλλήλους επιστρέφει ο 13ος μισθός


Τρεις μεταρρυθμίσεις πρόκειται να αλλάξουν συθέμελα τη λειτουργία του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, αναμένεται η θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, η σύνδεση μισθού- παραγωγικότητας και η καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας.
Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλάζουν τα πάντα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού από το 2015.
Επιπλέον, όπως γράφει το έθνος, η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Ποιες είναι οι τρεις αλλαγές στο Δημόσιο
Αναλυτικά, οι τρεις αλλαγές που έρχονται το 2015 για το Δημόσιο είναι:
-Η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με το οποίο όλοι θα πληρώνονται βάσει προσόντων, θέσης ευθύνης και αποδοτικότητας,
- Η σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας με τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου με βάσει την αποδοτικότητα και την επίτευξη των στόχων. Ουσιαστικά επιστρέφει ο 13ος μισθός ως μπόνους για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα καταφέρουν να πετύχουν στο 90% τους στόχους τους.
-Μόνιμος ο μηχανισμός κινητικότητας με αξιοκρατικές μετακινήσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνονται κενές θέσεις ανά υπηρεσία και θα προκηρύσσεται διαγωνισμός υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Ωστόσο οι μετατάξεις πλέον θα είναι υποχρεωτικές στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπηρεσίες ή οργανισμοί πρέπει να κλείσουν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχθούν τη νέα θέση που θα οριστεί για εκείνους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απολύονται.
Μητσοτάκης: Θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς μέσω μπόνους 
Μιλώντας στον σκαι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι αυτό που συζητάει το υπουργείο είναι η σύνδεση του μισθου με την παραγωγικότητα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι άξιοι υπάλληλοι θα πάρουν αυξήσεις μέσω μπόνους. Παράλληλα διαβεβαιώσε ότι το αντίθετο, δηλαδή, μείωση μισθών ή άλλες ποινές, δεν πρόκειται να γίνει για το 15% που θα βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση.

aftodioikisi.gr

Αποκάλυψη- σοκ για τη σκόνη που έρχεται από την Αφρική


Έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων εντόπισαν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη που «ταξιδεύει» συχνά στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Μόλυβδος, ψευδάγρυρος, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο είναι ανάμεσα στις ουσίες που έρχονται μαζί με την αφρικανική σκόνη η οποία έχει αυξήσει τις «επισκέψεις» της στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό λόγω της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα.
Σύμφωνα με τη real news, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει η τοξική αφρικανική σκόνη στην υγεία και το περιβάλλον εμφανίζεται πλέον σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας ενώ αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.
Οι μετρησεις έγιναν τον Απρίλιο του 2013 και εκτός από τα φυσικά στοιχεία στη σκόνη της ερήμου, εντοπίστηκαν και ουσίες που παράγονται απο ανθρωπογενή δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις έντονης παρουσίας της σκόνης στην Αθήνα, εντοπίστηκαν σε κάθε γραμμάριο:
  • 173μgr μολύβδου
  • 60 μgr ψευδαργύρου
  • 10 μgr χρωμίου
  • 6 μgr βαναδίου
Την ίδια περίοδο στη Χαλκιδική οι μετρήσεις έδειξαν οτι σε κάθε γραμμάριο σκόνης υπήρχε πολύ υψηλή περιεκτικότητα ψευδαργύρου (221 μgr) ενώ ο μόλυβδος μετρήθηκε στα 20 μgr, το χρώμιο στα 5 μgr και το βανάδιο στα 12 μgr.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αλλαγές στην περιεκτικότητα των βαρέων μετάλλων ανά περιοχή ενδεχομένως να οφείλονται στη φορά των ανέμων.
Τα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη οφείλονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην αύξηση της ρυπογόνου δραστηριότητας στις χώρες της βόρειας Αφρικής. Όπως εξηγεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθ. Γκοντελίτσας «τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, που φαίνεται ότι συνέβαλαν στη παραγωγή των επικίνδυνων ρύπων. Επιπλέον υπάρχουν πόλεις όπως το Κάιρο, με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ στη βόρεια Αφρική έχει αυξηθεί πολύ η κυκλοφορία των οχημάτων άλλα και οι χωματερές που σε πολλές περιπτώσεις καίγονται, απαλευθερόνωντας στην ατμόσφαιρα επικίνδυνους ρύπους».


aftodioikisi.gr

Έως τον Ιούλιο 1.300 προσλήψεις μόνιμων στο υπ. Οικονομικών – Όλες οι ειδικότητες (λίστα)


Την πρόσληψη 1.300 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα στην γενική γραμματεία Εσόδων σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει έμφαση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Όπως περιγράφεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της γενικής γραμματείας Εσόδων οι 1.000 προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ το οποίο θα επιλέξει νέους υπαλλήλους, ενώ οι 300 από τον πίνακα επιλαχόντων της προκήρυξης 1Κ/2013.  Όπως γράφει η «εργασία» στην περίπτωση που το νέο προσωπικό δεν επαρκεί θα προσληφθούν ακόμη 51 υπάλληλοι από την ίδια προκήρυξη. Ο κύριος όγκος αφοράς εφοριακούς και πιστοποιημένους ελεγκτές οι οποίοι θα ενισχύσουν τις Γενικές Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, Φορολογίας, Φορολογικών Ελέγχων-Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, Τελωνείων, Οικονομικής Επιθεώρησης και Γενικού Χημείου του Κράτους.
Αναφορικά με τους 1.000 νέους υπαλλήλους, η επιλογή θα γίνει μέσω του συστήματος των μορίων από το ΑΣΕΠ τουλάχιστον 13 νέων ειδικοτήτων, κυρίως εφοριακών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου
Σχετικά με τους 300 από τον πίνακα επιλαχόντων της προκήρυξης 1Κ/2013, θα απορροφηθούν μέχρι τέλος Ιουλίου.
Κριτήρια
-Για τους πτυχιούχους ΑΕ-ΤΕΙ τα κριτήρια που κάνουν τη διαφορά είναι: το μεταπτυχιακό, η εμπειρία, ο βαθμός του πτυχίου και η γνώση περισσότερων της μιας ξένης γλώσσας
-Για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως π.χ. γραμματείς, μεγάλη βαρύτητα έχουν: ο βαθμός τους τίτλους σπουδών, η προϋπηρεσία, η γνώση χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών.
Για όλες τις κατηγορίες, σημαντικό ρόλο παίζει η προϋπηρεσία είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα που αποδίδει μέχρι 420 μόρια.
aftodioikisi.gr