Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Συμβιβασμός για τις απολύσεις στα ΑΕΙ: Προκηρύσσονται 600 θέσεις, προχωράει & νέα αξιολόγηση στα οργανογράμματα


Σε συμβιβασμό για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που φαίνεται ότι ικανοποιεί κια τις δύο πλευρές κατέληξαν μετά από συνάντηση δυόμιση ωρών το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με αυτόν ναι προκήρυσσονται 600 θέσεις αριθμός που είναι κοντύτερα στους 500 που ήθελε η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι τους 883 που ζητούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά ικανοποιείται το αίτημα του υπουργού Παιδείας για επαναξιολόγηση των οργανογραμμάτων των ΑΕΙ, με στόχο να προκύψουν νέες κενές θέσεις που θα καλυφθούν από τους 536 διοικητικούς υπαλλήλους (από τους συνολικά 1.136) που θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά την τοποθέτηση των 600.
Αβαλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
-Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
-Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
-Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.
Να σημειωθεί  ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μπήκε στο αυτοκίνητό του χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr και επιβεβαιώσε με ανακοίνωσή του το συγκυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θέτει γενικότερο θέμα επανεξέτασης των απολύσεων-διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.


aftodioikisi.gr