Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Νέα εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων η Μαρία Πετεινάκη



Η αρχιτεκτόνισσα Μαρία Πετεινάκη εκλέχτηκε στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, η οποία, μαζί με τον άλλο εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα εκπροσωπούν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στη νέα περίοδο ανασυγκρότησης στην οποία βρίσκονται.   
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου, που εκλέχτηκε στο χτεσινό Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος, προέρχεται από το νεολαιίστικο σχήμα των Νέων Πράσινων και εκπροσωπεί ήδη τους Οικολόγους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν ως μέλος από την Ελλάδα.
Η Μαρία Πετεινάκη έχει ζήσει στο Βουκουρέστι, στο Παρίσι, στο Τορίνο και στην Αθήνα. Έχει τελειώσει γαλλικό σχολείο και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και παράλληλα δραστηριοποιείται σε μία κολεκτίβα με κεντρικό θέμα την Αθήνα, τους νέους δημιουργούς και τον εναλλακτικό τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, αφιερώνεται στα κοινά, οργανώνοντας πολιτιστικά δρώμενα δρόμου, δράσεις, εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, συνελεύσεις γειτονιάς. 
«Η Μαρία συμβολίζει την ανανέωση των προσώπων με εκπροσώπους της νέας γενιάς του οικολογικού κινήματος και των πράσινων εναλλακτικών λύσεων», δήλωσε ο συν-εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Τρεμόπουλος«Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μπορεί να έμειναν έξω από το ευρωκοινοβούλιο αλλά έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν με μια σειρά εκλεγμένους στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως να προβάλουν τη δουλειά τους, τις θέσεις των θεματικών ομάδων και των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, μέσα κι έξω από τους θεσμούς». 
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένας πολύ σημαντικός πολιτικός φορέας, που ξαναβρίσκει τη δυναμική του», δηλώνει η Μαρία Πετεινάκη. «Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται πρωτοβουλίες και μέτωπα, για να αντιμετωπίσουμε το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ, τις απειλές για τον αιγιαλό, τις απαράδεκτες πολιτικές για τα μεταλλαγμένα, τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι μπροστά, δίπλα στους πολίτες, με προτάσεις, για να υπερασπίσουμε τα συλλογικά αγαθά, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και την ίδια την πολιτική».