Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

KATABOΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 σε 497.894 δικαιούχους.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 189.830.585,04 €.
Από το σύνολο των παραπάνω δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.
Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορείατων οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.
Ο ΟΓΑ ενημερώνει, για μία ακόμη φορά ότι, αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων(ΓΓΠΣ).
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ , ΓΙΑ 2.200 ΕΥΡΩ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Κατάσχεση σπιτιού εργαζόμενου πολύτεκνου από την εφορία,  για 2.200 ευρώ

Δεν φτάνει που μας χρωστάνε, μας πήραν και το βόδι
Καμιά κατάσχεση σπιτιού λαϊκής οικογένειας.

          Κυριολεκτικά ξεσάλωσαν κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Κάνουν το πάν με μεγάλο μεράκι  και «πάση θυσία», να εξασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα δάνεια των τοκογλύφων, πτωχεύοντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Στέρησαν τη δουλειά στο 30% των εργαζομένων στέλνοντας τους στην ανεργία.
Στέρησαν το δικαίωμα στην πρόσβαση για τις δομές υγείας, αφήνοντας τους ανασφάλιστους.
Στέρησαν το ψωμί από το τραπέζι των ανέργων και όχι μόνο.
Στερούν ότι κοινωνικό αγαθό υπάρχει και είναι δικαίωμα, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, μόρφωση, ψυχαγωγία κτλ.
  Τώρα έρχονται να πάρουν και το κεραμίδι που στεγάζουμε τα παιδιά μας.
  Με απόφαση της Εφορίας Μυτιλήνης, προβαίνουν σε κατάσχεση του σπιτιού ενός απλήρωτου συμβασιούχου εργαζόμενου, πολύτεκνου και με γυναίκα άνεργη, γιατί χρωστάει στην εφορία 2.200 ευρώ.
   Αν χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, όπως μια σειρά ομοτράπεζοι τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις τα έχουν εισπράξει μέσω ΦΠΑ από το λαό, δεν θα τους ενοχλούσαν, γιατί σύμφωνα με την φιλοσοφία τους, προσφέρουν στην εθνική οικονομία!!!
Βρήκε λοιπόν τους οφειλέτες που χρωστάνε ψίχουλα για να δείξει την πυγμή της η κυβέρνηση και στο πρόσωπο του συναδέλφου, αναγνώρισε τους φοροφυγάδες;
   Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, όλα τα σωματεία εργαζομένων, επαγγελματιών και έμπορων ,τους αγροτικούς συλλόγους και τους καλούμε, την Πέμπτη 11 το πρωί μπροστά στην εφορία Μυτιλήνης,να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης σπιτιού λαϊκής οικογένειας. Καμία τέτοια διαδικασία δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.
  Αν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις χωρίς να αντιδράσουμε, αργά η γρήγορα έρχεται, και η δικιά μας σειρά!
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας
Απευθυνόμαστε στα συνδικάτα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Οι εξ’ ανατολών μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος στα συναρμόδια Υπουργεία.
Στην απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι: «…..επί του παρόντος λειτουργούν 5 προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών…….2 κέντρα ταυτοποίησης υπηκοότητας (Σάμου, Χίου)…. . Γίνεται μνεία, ότι εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη ένα ΚΕ.Π.Υ.  στη Λέσβο και ένα στην Αττική. Ταυτόχρονα από 1ης Ιουλίου 2013 δραστηριοποιούνται 2 κινητές μονάδες Πρώτης Υποδοχής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο). Οι εν λόγω μονάδες δεν έχουν περιορισμένη τοπική αρμοδιότητα, αλλά επεμβαίνουν σε όλη την  επικράτεια και κυρίως, όπου δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα κέντρα, καθώς και σε περιοχές που υφίστανται μεγάλες μεταναστευτικές ροές, ενώ σκοπός τους είναι η παροχή πρόσβασης υπηκόων τρίτων χωρών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες διερμηνείας και ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους».

Στο ερώτημα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου που έθεσε ο βουλευτής, το Υπουργείο απαντά ότι: «Ωστόσο, πέραν των προκηρυχθεισών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις για τις υπόψη Αστυνομικές Διευθύνσεις (Σάμου, Λέσβου, Χίου) καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυσή τους κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς μετά την έξοδό τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας».

EKΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Η βασίλισσα Νεφερτίτη… στην Αθήνα 

Οι εκδόσεις «Αιολίδα» παρουσιάζουν το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούρη «Νεφερτίτη. Στα ίχνη ενός μύθου» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Αθήνας. Θα μιλήσουν η φιλόλογος Ανδρονίκη Χρυσάφη, ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), Νεκτάριος Βακάλης, ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλλης και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η καθηγήτρια Γερμανικών και μεταφράστρια Βασιλική Καμπά.





____________________________________________________________________

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΤΩΝ

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ.Ενωση Αγριτων Λεσβου Υδρας 2 & Βυζαντίου Γαλάτσι



__________________________________________________________________________

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Υπέρ της αναθεώρησης του Καλλικράτη τάχθηκε από τη Ρόδο ο Γ. Μιχελάκης

Άντε λοιπόν κύριε υπουργέ, αφού το καταλάβατε περιμένουμε έργα...
"ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ!

«Προσωπικά, και πριν ο πρωθυπουργός μου εμπιστευτεί την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, θεωρούσα ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός του Καλλικράτη ήταν λάθος. Δεν μπορεί κάθε νησί να είναι κι ένας δήμος, αυτό ήταν λάθος εξ’ αρχής. Για παράδειγμα δεν μπορεί να είναι ένας δήμος η Ελαφόνησος κι ένας δήμος η Μυτιλήνη. Στη Ρόδο μπορεί να διίστανται οι απόψεις για το αν θα πρέπει ή όχι να σπάσει ο ενιαίος δήμος, όμως στην Μυτιλήνη δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι πρέπει να ‘‘διαμελιστεί’’ ο ένας δήμος του νησιού.

http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2027402#.Ukv0plNOSuI



ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK Η ΟΜΑΔΑ "Oι Λέσβιοι ΖΗΤΟΥΝ τη διάσπαση του Δήμου" που έρχεται ως συνέχεια των σελίδων που ζητούν από καιρό περισσότερους δήμους στο νησί μας και με τις οποίες μπορούμε να γίνουμε και κει φίλοι αφού εγγραφούμε ως μέλη...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ...

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ....

Παράλληλα "τρέχει" η ηλεκτρονική εγγραφή υποστήριξης στο
http://www.gopetition.com/petitions/στηριζουμε-και-ζηταμε-την-διασπαση-του-ενοσ-μονο-δημου-λεσβου-τη-δημιουργια-πεντε-νεων-δημων.html

https://www.facebook.com/groups/383746705088371/




ΜΟΝΟ Η ΗΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα μεγαλύτερα πλήγματα έχουν δεχθεί η Ανατολική Κρήτη (Λασίθι), η Χαλκιδική και η Φθιώτιδα

Μεγάλη η μείωση της φετινής παραγωγής στο ελαιόλαδο 

http://www.attikipress.gr/65239/megalh-h-meiwsh-ths-fetinhs-paragwghs-sto-elaiolado

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ



«Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 2.260 ΕΥΡΩ»

Την κοινωνική της αναλγησία και αδιαφορία απέναντι σε οικογένειες που βιώνουν καθημερινά το δικό τους δράμα για να τα βγάλουν πέρα, σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης που δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο, δείχνει για μία ακόμα φορά η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση και το Υπουργείο του οποίου προίστασθε.

Θύμα της, αυτή τη φορά, μία πολύτεκνη οικογένεια, που η μόνη της περιουσία είναι ένα σπίτι 60 τ.μ στον Ασώματο, με δύο δωμάτια και χωρίς μπάνιο, όπου ζουν το ζευγάρι με τα 4 παιδιά του.

Η πολύτεκνη οικογένεια από τη Μυτιλήνη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να χάσει το σπίτι της για ένα χρέος των 1.500 ευρώ, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, έχει φθάσει τα 2.268 ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Αντί να επιτίθεστε σε οικογένειες πολυτέκνων, που το μόνο έγκλημά τους, είναι η συμβολή τους στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, γιατί δεν λαμβάνετε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αναστολή της απόφασης κατάσχεσης της οικίας της πολύτεκνης οικογένειας, την αποδοχή διακανονισμού των οφειλών της και την εξαίρεση των πολύτεκνων οικογενειών από την καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ), προκειμένου να διασωθούν 4 ανήλικα παιδιά που κινδυνεύουν να πεταχθούν κυριολεκτικά στο δρόμο και να αποφευχθεί η μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών, σε εταιρείες αλλοδαπών Real Estate.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης. 

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

         ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 2.260 ΕΥΡΩ

Κύριε Υπουργέ,

Την κοινωνική της αναλγησία και αδιαφορία απέναντι σε οικογένειες που βιώνουν καθημερινά το δικό τους δράμα για να τα βγάλουν πέρα, σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης που δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο, δείχνει για μία ακόμα φορά η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση και το Υπουργείο του οποίου προίστασθε.

Θύμα της, αυτή τη φορά, μία πολύτεκνη οικογένεια, που η μόνη της περιουσία είναι ένα σπίτι 60 τ.μ στον Ασώματο Λέσβου με δύο δωμάτια και χωρίς μπάνιο, όπου ζουν το ζευγάρι με τα 4 παιδιά του.

Η πολύτεκνη οικογένεια από τη Μυτιλήνη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να χάσει το σπίτι της για ένα χρέος των 1.500 ευρώ, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, έχει φθάσει τα 2.268 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Μυτιλήνης, που παραδόθηκαν στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

«Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε ένας 45χρονος πολύτεκνος πατέρας, που εργάζεται ως συμβασιούχος στην Αρχαιολογία, όταν αντίκρυσε το χαρτί της Εφορίας για την κατάσχεση του σπιτιού του.

Όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι του, στον Ασώματο, βρήκε κολλημένη στην πόρτα την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του, όπου ζει με την άνεργη γυναίκα του και τα 4 ανήλικα παιδιά τους.

Η πολύτεκνη οικογένεια από τη Μυτιλήνη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να χάσει το σπίτι της για ένα χρέος των 1.500 ευρώ, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, έχει φθάσει τα 2.268 ευρώ.

Ο 45χρονος πατέρας, Νίκος Γιανέλλης εργάζεται τους τελευταίους μήνες ως συμβασιούχος στο έργο της Αρχαιολογίας που εκτελείται στο Κάστρο της Μυτιλήνης, ενώ η σύζυγός του είναι άνεργη.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας

Ο δικός τους Γολγοθάς ξεκίνησε το 2006 όταν έκλεισαν το περίπτερο που νοίκιαζαν στο κέντρο της πόλης επειδή δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Τότε, για το κλείσιμο των βιβλίων, η Εφορία τους είχε βεβαιώσει μία οφειλή της τάξης των 1.331 ευρώ, αλλά δεν ήταν σε θέση να την πληρώσουν επειδή κανείς από το ζευγάρι δεν είχε δουλειά.

Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας παρέμεναν και διογκώνονταν όταν αποφάσισαν στο τέλος της ίδιας χρονιάς να μετακομίσουν από τη Μυτιλήνη στον Ασώματο, όπου η σύζυγος είχε ένα μικρό σπίτι στο όνομά της.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για το ζευγάρι που έχει 4 ανήλικα παιδιά, ηλικίας 11,9, 7 και 4 ετών. Στην παλιά οφειλή της Εφορίας ήρθε να προστεθεί το 2011 το ποσό των 210 ευρώ που είναι το χαράτσι της ΔΕΗ για το σπίτι που μένουν. Μόλις πέρυσι μπόρεσε ο 45χρονος πατέρας να βρει δουλειά ως εργάτης στην Αρχαιολογία και η σύμβασή του λήγει στο τέλος του χρόνου.

Η οργή του πατέρα

Όπως είπε ο ίδιος, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν την περασμένη Παρασκευή είδε το κατασχετήριο στην πόρτα του σπιτιού του, αφού δεν είχε λάβει κανένα ειδοποιητήριο τα τελευταία χρόνια.

Η οργή του κ. Γιαννέλη ξεχείλισε ακόμα περισσότερο όταν απευθύνθηκε χθες το πρωί στο αρμόδιο Τμήμα της Εφορίας για να υπαχθεί σε ρύθμιση για να πληρώσει σταδιακά το χρέος και τον ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Η απάντηση της Εφορίας

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Παναγιώτης Μπαρούτης, υποστήριξε ότι ως Υπηρεσία όφειλε να προβεί σε αυτή την ενέργεια εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία για χρέη που κινδυνεύουν να παραγραφούν.

«Στο τέλος του έτους το χρέος της οικογένειας θα παραγραφεί και είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο για να μην συμβεί αυτό. Η έκθεση κατάσχεσης δεν σημαίνει ότι το σπίτι θα βγει άμεσα σε πλειστηριασμό, αλλά αποτελεί κι αυτή μία προειδοποίηση να ρυθμιστεί».

Απαντώντας σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα για τη ρύθμιση του χρέους που επιδίωξε να εξασφαλίσει χθες ο 45χρονος αλλά πήρε αρνητική απάντηση, ο κ. Μπαρούτης είπε:

«Διακανονισμός μπορεί να γίνει και μάλιστα σε πολλές δόσεις ούτως ώστε να αποπληρωθεί το χρέος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον οφειλέτη».

Ωστόσο ο ίδιος ο συμβασιούχος, ανταπαντά ότι ο διακανονισμός του προτείνεται από την Εφορία για άλλο χρέος, καθώς για το συγκεκριμένο του ανέφεραν ότι εφόσον βγήκε ο πλειστηριασμός θα πρέπει να το πληρώσει εφάπαξ».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να προβείτε, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση κατάσχεσης της οικίας της πολύτεκνης οικογένειας, ενός ακόμη θύματος της ανάλγητης μνημονιακής σας πολιτικής;

2.Πώς είναι δυνατόν να αποστέλλεται το οιοδήποτε κατασχετήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί ειδοποιητήριο εκ μέρους της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.;

3.Θα πάψει επιτέλους η διγλωσσία της Διοίκησης; Γιατί δεν προβαίνετε σε διακανονισμό των χρεών της πολύτεκνης οικογένειας, εφόσον η ίδια δεν αρνείται να καταβάλλει τις οφειλές της;

4.Σκοπεύετε να εξαιρέσετε τις πολύτεκνες οικογένειες από την καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ);

5.Αντί να επιτίθεστε σε οικογένειες πολυτέκνων, που το μόνο έγκλημά τους, είναι η συμβολή τους στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, γιατί δεν λαμβάνετε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής;

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με επιστολή του ΥΠΟΙΚ, προς τους εφόρους που είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο χωρίς ωστόσο να υπάρχει η υπογραφή σας, παραδέχεστε ότι η φοροδιαφυγή είναι ίσως η μεγαλύτερη μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας και αποκαλύπτετε ότι ο λόγος για τον οποίο πληθώρα επιχειρηματιών και μεγαλοσχημόνων, εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν, είναι η πολιτική κάλυψη που τους παρέχεται τα τελευταία 30 χρόνια.

6.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα και τελικά, η οικία της πολύτεκνης οικογένειας κατασχεθεί, κατανοείτε ότι:

α.Πετάτε στο δρόμο τέσσερα ανήλικα παιδιά;

β.Δίνετε τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων που αδυνατούν να φοροδοτήσουν;

γ.Συμβάλλετε στη μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών, σε εταιρείες αλλοδαπών Real Estate, που θα κάνουν χαράς Ευαγγέλια μόλις αποκτήσουν οικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια;

δ.Καταστρατηγείτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους»;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


3η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ FARINN

ΘΕΜΑ: Διευκόλυνση της Υπεύθυνης Καινοτομίας στις χώρες της Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο FaRInn - Facilitating Responsible Innovation in SEE countries (Διευκόλυνση της Υπεύθυνης Καινοτομίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «South East Europe» και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικού Πόρους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σάμου αποτελούν τους έλληνες εταίρους του έργου, ενώ σε αυτό μετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Ρουμανία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, με Επικεφαλής Εταίρο το Κέντρο Καινοτομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης  του  Εμπορικού Επιμελητηρίου του Φορλί/Τσεζένα.
Το έργο έχει χρονική διάρκεια 24 μήνες και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2014.
Ο κύριος στόχος του έργου FaRInn είναι η βελτίωση τόσο των συνθηκών όσο και του υφιστάμενου πλαισίου ανάπτυξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα Μοντέλο Καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα σέβεται τις αρχές της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και της καλύτερης ποιότητας ζωής.
Αυτός ο γενικός στόχος μπορεί να αναλυθεί στους ακόλουθους ειδικούς στόχους:
• Να προωθηθεί η ανταλλαγή μεταξύ των περιφερειών της περιοχής του προγράμματος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σχετικά με τις εμπειρίες, τους περιορισμούς και τις ορθές πρακτικές που σχετίζονται με την υπεύθυνη καινοτομία.
• Να ενισχυθεί η ικανότητα των φορέων καινοτομίας στο να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές υπεύθυνης καινοτομίας.
• Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα, που προσφέρει η υπεύθυνη καινοτομία, μεταξύ των προσδιορισμένων ομάδων στόχων, οι οποίες και ορίζονται ως βασικοί παράγοντες δημιουργίας και χρήσης καινοτομίας.
• Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα, που προσφέρει η υπεύθυνη καινοτομία, μεταξύ του ευρύτερου κοινού.
• Να παραχθεί ένα σχέδιο δράσης, με σχετικές συστάσεις, για το μέλλον των πολιτικών και των πρωτοβουλιών για την υπεύθυνη καινοτομία για την γεωγραφική περιοχή του κάθε συμμετέχοντα εταίρου.

3η Τοπική Επιτροπή Παρακολούθησης
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Πέμπτη 26/9/2013, προχώρησε στην σύγκλιση της 3ης Τοπικής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
Αντικείμενο της 3ης Τοπικής Επιτροπής Παρακολούθησης – στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της τοπικών φορέων, υπηρεσιών, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από την Ομάδα Έργου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την πορεία υλοποίησης του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της Μελέτης - η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου - αναφορικά με την Τοπική Ανάλυση για την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στο Βόρειο Αιγαίο, επίσης έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της Κοινωνικής Οικονομίας καθώς και στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς – οι οποίοι με μεγάλη επιτυχία αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους - και στο πώς θα καταστεί δυνατό να προωθηθούν τα ενδιαφέροντα και οι στόχοι τους μέσω του έργου FaRInn.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ

 Η συνεχής συρρίκνωση των μισθών και των εισοδημάτων καθώς και η τεράστια και αυξανόμενη ανεργία – λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής – έχουν καταστήσει δυσβάστακτη και πολλές φορές αβάστακτη την πληρωμή ενοικίου και λογαριασμών, ειδικά αυτών της ΔΕΗ.
   Όλοι εμείς –άτομα και συλλογικότητες-  που συμμετέχουμε και δραστηριοποιούμαστε στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου θεωρούμε ότι, τόσο η στέγη όσο και η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, είναι αγαθά που δεν είναι δίκαιο να τα στερηθεί κανένας συμπολίτης μας. Είναι αδύνατον να ζει κάποιος με στοιχειώδη υλική αξιοπρέπεια αν δεν έχει σπίτι, ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.
   Πέρα λοιπόν από οποιεσδήποτε δυσκολίες αποφασίσαμε ότι αυτά τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να παρέχονται σε όλους τους συμπολίτες μας και προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου θα πράξουν ότι μπορούν με γνώμονα το Δίκαιο, την Δημοκρατία και τα συλλογικά και ατομικά Δικαιώματα όλων και ιδιαιτέρως των αδυνάτων.

    Κανένας χωρίς στέγη ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό στο νησί μας

   Καλούμε όποιον έχει πρόβλημα ή όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει κάθε Πέμπτη 8:00μμ στο Εργατικό Κέντρο  Χίου (στη συνάντηση της Αλληλεγγύης) ή να απευθυνθεί στο τηλέφωνο: 22710 23550

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Ολες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις εναντίον βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη σκλήρυνση του διπολισμού, τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ) και την αντοχή του κόμματος τουΝ. Μιχαλολιάκου που χάνει δυνάμεις αλλά παραμένει στην τρίτη θέση.
Η ρευστότητα είναι έντονη, οι επαγγελματίες-αναλυτές των δημοσκοπήσεων υποστηρίζουν ότι είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα και σε κάθε περίπτωση ακόμη ακόμη και η πρωτιά που ανέκτησε η ΝΔθεωρείται εύθραυστη. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης συμμετοχής στις δημοσκοπήσεις, κάτι που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.
Με αυτά τα δεδομένα, κυριαρχεί στα κομματικά επιτελεία η εκτίμηση ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρίνονται στο ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών. Από τη στιγμή που, παρά την πόλωση, η συσπείρωση των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων είναι οριακή, δεν διαφαίνεται ότι τα χρίσματα θα έχουν να προσφέρουν στους διεκδικητές των περιφερειών και των δήμων. Για το ΠΑΣΟΚ και τηΔΗΜΑΡ οι στήριξη ανεξάρτητων υποψήφιων είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγουν ένα εκλογικό ναυάγιο, αλλά επίσης για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση των μεγάλων δήμων και των περιφεριών, όπου η μάχη θα είναι πολιτική, δεν προκύπτει γόνιμο έδαφος για καθαρά κομματικούς υποψήφιους.
Ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει αποφασίσει να πολιτικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πιθανό να οδηγηθεί σε δεύτερες σκέψεις μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑέχει χάσει το προβάδισμα που πέτυχε στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά και η Συγγρού έχει κάθε λόγο να επενδύσει στην αποπολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί η γαλάζια υπεροχή μετά τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι οριακή και όχι στέρεη, αφού δεν οφείλεται σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολλών.

aftodioikisi.gr

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ :"ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"


Γ. Μιχελάκης: Οι περισσότεροι της κινητικότητας στο νέο Δημόσιο
«Υπάρχει υπερζήτηση προσωπικού από Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και Δημόσιες Υπηρεσίες, υπερζήτηση που θα καλύψει μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, που τέθηκαν στο καθεστώς “κινητικότητας”» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο εν εξελίξει πρόγραμμα, μιλώντας στη ΔΤ και στάθηκε σε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα, που έκαναν αναφορά σε “δεξαμενές απολύσεων” διερωτώμενος αν από τις αναφορές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί ποσοτικά στοιχεία, τόσο από πλευράς απολύσεων, όσο και εξοικονόμησης πόρων.
«Πρέπει να δημιουργηθεί ο “Δήμος του μέλλοντος”»
Ο κ. Μιχελάκης, αφού τόνισε την αναγκαιότητα αξιολόγησης των Δήμων και των δομών τους - μέχρι το τέλος του έτους δέσμευση - ώστε να αποφευχθούν «αδικίες», κατά τη διαδικασία αναδιοργάνωσης του Δημοσίου, στάθηκε στην ανάγκη έρευνας των στοιχείων εκείνων, που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό του «Δήμου του μέλλοντος» όπως χαρακτηριστικά είπε, «Δήμος, που θα δημιουργηθεί βάσει των αναγκών των δημοτών και των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει, των δυνατοτήτων του και του ορθού τρόπου λειτουργίας του» συμπλήρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.
«Εντός Νόμου η Χρυσή Αυγή»
«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να μείνει εντός Νόμου, ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος» είπε ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα της Χρυσής Αυγής και συνέχισε: «Εντός Νόμου αλλά εκτός κοινωνίας πρέπει να βρεθεί η Χρυσή Αυγή».

epoli.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Τη βραβευμένη θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα, σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη,
Παρουσιάζομε στην

1. ΑΘΗΝΑ. Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στις 8:30' μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Μετρό: στάση «Μεταξουργείο», έξοδος «Δεληγιάννη», Τρόλλευ: Γραμμή 1, στάση «Μεταξουργείο. Τηλ 2105201684 (Τιμή Εισιτηρίου: €6 & €9)
Η Θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Κ. πηγαίνει στο αθηναϊκό θέατρο μετά από τη βράβευσή της, υ στο πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο, μετά από πρόσκληση  του Θεατρικού  Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας Έβρου.
«ΔΙΟΝΥΣΟΣ».Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδαςwww.dionysos-net.gr
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΦΟΚ απέσπασε τα βραβεία:
-         2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης.
-         Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου.
-         Έπαινος Ερμηνείας B΄ Γυναικείου Ρόλου

2. ΣΥΡΟ. Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στις 6:00' μ.μ. στην Αίθουσα Λυκείων “ Κώστας Τουλουπλής” στα πλαίσια της 25ης Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου www.aegeantheatre.gr . Η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Κ. είναι νέο μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου ιδρύθηκε το 2001 από 22 αρχικά μέλη στην Κω, επ’ ευκαιρία της εκεί 14ης «Συνάντησης Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου» με στόχο τον συντονισμό της δράσης των μελών της, την ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας και την άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων μεταξύ των νησιών του Αιγαίου.
  Σήμερα η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου αριθμεί 31 μέλη από 16 νησιά του Αιγαίου.
Απο τη Χίο έξι θεατρικές ομάδες είναι μέλη της : Θεατρική Ομάδα Χίου, 2. Σύλλογος Γυναικών Χίου (Θεατρική ομάδα), Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου - Θεατρική Ομάδα, Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕΒ), Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου ,
Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων - Θεατρική ομάδα Ενηλίκων.


Απο το Δ.Σ. Του Φ.Ο.Κ.

" ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στο πλαίσιο των πολιτικών δράσεων εναντίον της βίας που έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα “φτάνει πια”, πραγματοποιήθηκε σήμερα σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, σε μια συμβολική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο Πάρκο Ελευθερίας, σχηματίστηκε από εθελοντές μια αλυσίδα δημοκρατίας με το κεντρικό σύνθημα “φτάνει πια” και διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό.
Ανάλογες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν σε έντεκα πόλεις, ενώ διανεμήθηκε έντυπο υλικό σε συνολικά 52 πόλεις.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης στην Αθήνα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανθρώπινες αλυσίδες για την προστασία της Δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας του κάθε πολίτη.
Να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη θεωρία της “καλής” και “κακής” βίας.
Να χτίσουμε μια νέα κουλτούρα σεβασμού στον άνθρωπο και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Να πούμε όλοι μαζί “φτάνει πια”».