Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«100 χρόνια Χίος Ελευθέρα» - Πρωτοβουλίες Περιφερειακής Ενότητας Χίου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2271044200
Fax. 2271040718

                                                                                         Χίος 18/5/2012

                                                                                ΠΡΟΣ:
                                                                                          Τοπικά Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  «100 χρόνια Χίος Ελευθέρα» - Πρωτοβουλίες Περιφερειακής Ενότητας Χίου - Ιστοσελίδαwww.chioselefthera.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για τον εορτασμό των 100 ετών από την Απελευθέρωση της Χίου (1912-2012). Μετά από συναντήσεις με τις τοπικές αρχές,  τοπικούς πολιτιστικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς, συγκροτήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη του προγράμματος εκδηλώσεων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου υποστηρίζει και συμβάλλει στη σχετική δραστηριότητα των τοπικών φορέων, με σκοπό την πολύπλευρη προσέγγιση και ανάδειξη της ιστορικής αυτής επετείου για τα νησιά μας.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών εντός και εκτός Χίου λειτουργεί η ιστοσελίδα  www.chioselefthera.gr με ιστορικό ενημερωτικό υλικό, σχετική αρθρογραφία και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Επίσης λειτουργεί η σελίδα "Χίος Ελευθέρα" στο Facebook: www.facebook.com/chioselefthera, ο λογαριασμόςwww.twitter.com/chioselefthera στο twitter και το κανάλι "Χίος Ελευθέρα" στο YouTube.
Στην εισαγωγή της ιστοσελίδας υπογραμμίζεται:
«Με οδηγό την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας, διατηρούμε τη μνήμη, αναδεικνύουμε τα γεγονότα της περιόδου της απελευθέρωσης, και προβάλλουμε τα επιτεύγματα των τελευταίων 100 χρόνων στην επιστήμη, τα γράμματα και τις τέχνες. Η κληρονομιά της πνευματικής Χίου, το πολιτιστικό μας απόθεμα, όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν την ταυτότητά μας, βρίσκονται στο επίκεντρο του εορτασμού, καθώς αποτελούν τα εφόδια με τα οποία θα πορευτούμε στο μέλλον.»
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

ΓΙΟΡΤΗ ΧΙΩΤΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ