Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΙΓΑΙΑ ΖΕΥΞΗ"




Με αφορμή τις επερχόμενες ενημερωτικές συναντήσεις για το έργο «Αιγαία Ζεύξη», που αφορά την ανάπτυξη 28 Αιολικών Πάρκων συνολικής ισχύος 706 MW στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Λήμνος), η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών και ενόψει της πρώτης σύσκεψης-ημερίδας της Πέμπτης για την ενημέρωση των φορέων αναφορικά με την ανάπτυξη της επένδυσης στη Λέσβο, παρουσιάζει συνοπτικά την προγραμματιζόμενη δράση, σύμφωνα με υποβληθείσα πρόταση της εταιρείας.

Η ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ




Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε.
Το ζήτημα που σας αναφέρουμε μας έχει απασχολήσει ξανά και το έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετές φορές χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτε.
Αφορά στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών και το έργο που επιτελεί τόσο σε επίπεδο πρόληψης , όσο και σε επίπεδο καταπολέμησης της ναρκωκουλτούρας που καλλιεργείται  από επίσημους και ανεπίσημους φορείς του σημερινού καπιταλιστικού  συστήματος που ζούμε.
Με βάση το έγγραφο της προέδρου του οργανισμού κ. Φρυδά με αριθ. Πρωτ 125/2-7-2012 που σας έχει κοινοποιηθεί, γίνεται φανερό ότι εμείς  πρέπει να αποτελέσουμε τη διάδοχη κατάσταση ως εταίροι στον συγκεκριμένο οργανισμό, αντί για τον καταργημένο ΔΟΠ, ορίζοντας δύο δημοτικούς συμβούλους ως εκπροσώπους μας.
Ζητάμε λοιπόν στο επικείμενο δημοτικό Συμβούλιο να έρθει το θέμα και να αποφασίσουμε σχετικά, ώστε και το Κέντρο Πρόληψης να προχωρήσει στην αλλαγή του καταστατικού του και να μην κινδυνεύει η χρηματοδότησή του.
Το οφείλουμε στη νεολαία μας και στα παιδιά μας ως ελάχιστη προσφορά στη μάστιγα των ναρκωτικών

Για τη ΛΑΣ

ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΛΑ- ΓΙΟΜΕΛΟΥ ΚΛΑΙΡΗ
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



ΙΟΥΛΙΟΣ 2012
Κύριε Πρόεδρε.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς οφείλεται τόσο στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, γιατί στη χώρα μας ούτε έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ούτε δίνονται οι απαιτούμενες δαπάνες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ"

Η Code Zero - Vodafone sailing team, το ίδρυμα "Μαρία Τσάκου" και το Γενικό Νοσοκομείο Χίου ενώνοντας τις δυνάμεις προσπαθούν μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας, να συγκεντρωθεί αίμα που θα προσφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 από τις 09:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος "Μαρία Τσάκου" στην οδό Λιβανού στην Χίο, μαζευόμαστε όλοι και προσφέρουμε κάτι τόσο σημαντικό και τόσο απλό. Σας περιμένουμε όλους, να στηρίξουμε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια.