Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

EKΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ , ΣΤΙΣ 10/9/2013 , ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Δήμου Χίου σε συνεργασία με τo Δήμο Χίου διοργανώνουν μουσική βραδιά με τη Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Βουνακίου. Στην ορχήστρα συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι Βελώνιας Νεκτάριος, Βορριά Ευγενία, Γεωργούλης Μάρκος, Κλουβάκης Κώστας, Κυριακόπουλος Κυριάκος, Ναδάλης Γιάννης, Πιππίδης Άρης, Πιππίδης Σάκης, Φώσκολος Γιώργος & Χωρεψιμάς Γιώργος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΗΡΕΙΟΥ Π.Κ. ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου προκειμένου να λειτουργήσει τα "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ" της εκπαιδευτικής περιόδου 2013 - 2014, προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να διδάξουν σ' αυτά να το δηλώσουν στη Γραμματεία του Κέντρου. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι τις 14/9/13.
Τα εργαστήρια που προγραμματίζονται να λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής:
- Ζωγραφική.
Τμήματα Ανηλίκων
Τμήματα Ενηλίκων
- Ζωγραφική - Γλυπτική σε πηλό.
- Αγιογραφία.
- Βιβλιοδεσία.
- Φωτογραφία.
- Παραδοσιακή Κατεργασία Πέτρας.
- Ξυλογλυπτική.
- Ψηφιδωτό.
- Βυζαντινής μουσικής.
- Κουκλοθέατρο.
- Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί.
- Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.
Τμήμα Μουσικών Οργάνων, (Βιολί, Λαούτο, Ούτι, Κρουστά, Πνευστά)
- Θέατρο.
Τμήμα Ανηλίκων
Τμήμα Ενηλίκων
Πληροφορίες στη Γραμματεία του Κέντρου και στα τηλέφωνα 2271044391 και 2271044333.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ "ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ"

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, η Σύμβαση Κατασκευής Έργου «Λιμενικές Εγκαταστάσεις Αγίου Ευστρατίου», ποσού 13.698.855,22 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Αγ. Ευστρατίου συμβάλλοντας άμεσα στην άρση της απομόνωσης του νησιού. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής αφού επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου,  δήλωσε ότι «με την ολοκλήρωση του έργου των λιμενικών εγκαταστάσεων, ο Άγιος Ευστράτιος θα αποκτήσει ένα λιμάνι σύγχρονων προδιαγραφών και οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης, γεγονός πολύ σημαντικό για το μέλλον του νησιού που θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσής του και στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων διαβίωσης για τους κατοίκους του. Το Βόρειο Αιγαίο έχει ανάγκη από την υλοποίηση τέτοιων έργων που θα κρατήσουν τους κατοίκους στα νησιά μας».


Η ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ



Σχετικά με καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για την ύπαρξη κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν με τη χορήγηση αδειών για λαϊκές αγορές (ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό  ALPHA  την Παρασκευή) η ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης των Δήμων με ανακριβή δημοσιεύματα περί χορήγησης αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι Δήμοι ούτε είχαν ούτε έχουν την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών πωλητών, όχι μόνο στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όπου την ευθύνη έχουν οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη χώρα, όπου η ευθύνη ανήκει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Δυστυχώς, οι Δήμοι έχουν μόνο την ευθύνη καθαριότητας των χώρων αυτών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι δήμοι εισπράττουν μόνο μικρό μέρος της σχετικής δαπάνης μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους χιλιάδες μικροπωλητές, το «λαθρεμπόριο της μίζας» και «τα αρπαχτικά που υπάρχουν σε πολλούς δήμους», αντί να κατηγορούνται συλλήβδην όλοι οι δήμοι, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες με συγκεκριμένους αποδέκτες.  

Επειδή είναι φανερό ότι όταν μια αρμοδιότητα ασκείται από πολλούς φορείς επικρατεί πλήρης σύγχυση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά εδώ και πολλά χρόνια τη μεταφορά της συνολικής ευθύνης άσκησης της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους δήμους με ταυτόχρονα αυστηρό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα.  


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ

       Σας αποστέλλουμε πρόσκληση , που αφορά εκδηλώσεις στη μνήμη των Χίων Οικουμενικών Πατριαρχών Ιωακείμ Β΄και Ιωακείμ Δ΄, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 καθώς και των εγκαινίων  της νέας Πλατείας , προς τιμή τους , στη γενέτειρα τους στη Καλλιμασιά, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

·        Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (ώρα 8.30 π.μ) και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς (ώρα 10.00 π.μ.)
·        Επιμνημόσυνη δέηση στο ταφικό μνημείο του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Δ΄, στο προαύλιο του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Καλλιμασιά. (ώρα 10.30 π.μ.)
·        Τελετή εγκαινίων της νέας «Πλατείας Πατριαρχών» (ώρα 11.00 π.μ.)

Των Ιερών Ακολουθιών θα προΐσταται ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ΄Ιδρυμα Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου «΄Αγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής» και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Ιωνίας.

TΕΛΟΣ ΠΛΟΩΝ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΜΕΤΡΩΝ




Το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος και η κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί στο έπακρον τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τον συγκεκριμένο κλάδο.

Παράλληλα το νομοσχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα να ξαναχρησιμοποιήσει το παροπλισμένο του σκάφος ενώ το Τέλος Πλόων θα επιβάλεται σε σκάφη άνω των 12 μέτρων.

Ωστόσο η φορολόγηση των σκαφών θα γίνεται από το πρώτο μέτρο αλλά ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε στην «Ημερησία του Σαββάτου» πως «το γενικότερο πλαίσιο θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση προσέλκυσης σκάφων στην ελληνική σημαία και να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των σκαφών αναψυχής που επιλέγουν τη σημαία μας, και, παράλληλα, να επιτύχουμε σημαντική άνοδο στα έσοδα της χώρας από τον κλάδο αυτό.» Από την άλλη μεριά θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις να τα νοικιάζουν αλλά θα καταβάλουν Τέλος Πλόων και ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες των σκαφών που δεν είναι επαγγελματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και βασικός του στόχος είναι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Άλλωστε όπως τόνισε στην ημερησία ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο θαλάσσιος τουρισμός θα μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οφέλη από ό,τι μέχρι σήμερα και επομένως τα περιθώρια υπάρχουν και αυτό που πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας είναι «να προχωρήσουμε άμεσα σε απλές, λειτουργικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη.»

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά πως το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου και θα έχει αναπτυξιακό και φιλελεύθερο χαρακτήρα καταργώντας πάρα πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της προηγούμενης νομοθεσίας.

Βασικοί στόχοι του υπουργού Ναυτιλίας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Σημαίας μέσω της ελαχιστοποίησης και απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η ευελιξία στο θεσμικό πλαίσιο για την πλήρη αξιοποίηση των ελληνικών σκαφών επαγγελματικών και ιδιωτικών και η παροχή κινήτρων για την άνθιση του κλάδου.

O κ. Βαρβιτσιώτης σε συνεχή διαβούλευση με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και εκπροσώπους του χώρου προσπάθησε ώστε το τελικό νομοσχέδιο να αντιμετωπίζει με σαφήνεια τις παθογένειες του κλάδου των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής αλλά και ο κλάδος να αποφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά στο μέτρο εισαγωγής Τέλος Πλόων ο υπουργός θεωρεί πως δεν είναι παράλογο αλλά ο κλάδος χρειάζεται ένα Τέλος οικονομικό, ανταγωνιστικό και απλό το οποίο μπορεί να καταβάλει ο ιδιοκτήτης κάποιου σκάφους. Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά πως το βασικό για την προσέλκυση πλοίων είναι το φορολογικό καθεστώς.


Οι ρυθμίσεις που εξετάζονται

Μεταξύ των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που έχει εντοπίσει ο υπουργός Ναυτιλίας και επιχειρεί να τις καταργήσει ή να τις απλοποιήσει περιλαμβάνονται τα εξής:

- Απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής στην ελληνική σημαία.
- Όλα τα σκάφη που πληρούν κάποιες κοινές τυπικές προϋποθέσεις να μπορούν να ναυλώνονται.
- Το ναυλοσύμφωνο να μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά και να μην υπάρχει διαδικασία απόπλου.
- Να δίνεται η δυνατότητα στο ενοικιαζόμενο σκάφος να φεύγει χωρίς επιβάτες.
- Ανταγωνιστικό ελληνικό νηολόγιο.
- Σύστημα μηχανογράφησης για την καταγραφή και τον έλεγχο πλόων.
- Κατάργηση υποχρέωσης απόπλου-κατάπλου και εντύπου ΕΕΠΣΕΠΑ (λίστα επιβατών).
- Απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και κίνησης ελληνικών και επαγγελματικών σκαφών.
- Παροχή κινήτρων στα σκάφη που ελλιμενίζονται μόνιμα στην Ελλάδα (έκπτωση 30%).
- Στα επαγγελματικά – τουριστικά σκάφη έκπτωση 50% στον φόρο.
- Να μειωθεί το κόστος έκδοσης άδειας επαγγελματικού αλλά και ο φόρος.
- Εφόσον διατηρηθεί η υποχρέωση έκδοσης άδειας επαγγελματικού, η τυχόν ανάκλησή της να μην έχει αναδρομική ισχύ και η μη έγκαιρη ανανέωσή της να τιμωρείται με πρόστιμο.
- Εαν ένα σκάφος είναι παροπλισμένο να σταματά και η υποχρέωση ελάχιστων ημερών ετήσιας ναύλωσης.
- Μετά τα 20 χρόνια με άδεια επαγγελματικού σκάφους να υπάρχει απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής ΦΠΑ σε περίπτωση πώλησης ή παύσης επαγγελματικότητας.
- Οι εκκαθαρίσεις του ΝΑΤ να γίνονται το αργότερο σε ετήσια βάση.
- Πέραν των οργανικών συνθέσεων, το υπόλοιπο του πληρώματος επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών να μπορούν να προσλαμβάνονται με Εθνική Συλλογική Σύμβαση και να εντάσσονται στο ΙΚΑ (ΟΑΕΕ).
- Να μπορούν να πληρώματα να χρησιμοποιούνται για εργασίες συντήρησης και επισκευών ώστε να μην απολύονται κατά την χειμερινή περίοδο.
-Να δοθεί προτεραιότητα ελλιμενισμού σε λιμάνια της χώρας.
- Ανανέωση άδειας ανά 5ετία και όχι ανά 2ετία.
- Μείωση του ΦΠΑ για την απόκτηση σκάφους με βάση συντελεστές ανταγωνιστικών κρατών.
- Δημιουργία μητρώου σκαφών αναψυχής.
- Ο Ελληνας να ξαναχρησιμοποιήσει το παροπλισμένο του σκάφος.
- Κατάργηση της διάκρισης σκαφών σε ιδιωτικά και επαγγελματικά αλλά δεν θα μπορούν να ενοικιάζονται τα ιδιωτικά σκάφη που δεν έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ.
- Υπόχρεος για την προσκόμιση του ναυλοσυμφώνου δεν θα είναι ο ναυλωτής αλλά ο ιδιοκτήτης του σκάφους ή οποιοσδήποτε τρίτος ο οποίος θα φέρει απλή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. Υπόχρεος για την τήρηση των στοιχείων θα είναι ο πλοιοκτήτης.
- Σκάφη μέχρι τα 24 μέτρα υπάγονται στο καθεστώς «Bareboat» δηλαδή χωρίς προβλεπόμενο πλήρωμα.
- Το Τέλος Πλόων θα εφαρμόζεται για τα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων αλλά η φορολόγηση θα γίνεται από το πρώτο μέτρο.


Η ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ε.Ε.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ευρώπη είναι ένας δυναμικός και ανταγωνιστικός τομέας και με σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ο κλάδος αποτελείται από ναυπηγεία, κατασκευαστές κινητήρων, κατασκευαστές εξοπλισμού και αποτελείται από περίπου 32.000 επιχειρήσεις, που απασχολεί άμεσα πάνω από 280.000 άτομα.

Πριν από την οικονομική κρίση, η ναυτιλιακή βιομηχανία πέτυχε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6% και κύκλο εργασιών πάνω από 23 δισ. ευρώ ενώ σήμερα ο κύκλος εργασιών της είναι περίπου 20 δισ. ευρώ.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελείται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (97% των επιχειρήσεων είναι ΜΜΕ) και ένα μικρό αριθμό μεγάλων εταιρειών (πάνω από 1.000 εργαζομένους).
Με περισσότερα από 27.000 χλμ. εσωτερικών πλωτών οδών και περισσότερα από 70.000 χλμ. ακτογραμμής, η Ευρώπη προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για τα 48 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που συμμετέχουν τακτικά σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη θάλασσα (36 εκατομμύρια των οποίων είναι λάτρεις της θάλασσας), καθώς και τους αμέτρητους αριθμούς των τουριστών. Πάνω από 6 εκατομμύρια σκάφη φυλάσσονται σε ευρωπαϊκά ύδατα, ενώ 4.500 μαρίνες παρέχουν 1,75 εκατ. κλινών τόσο στο εσωτερικό όσο και στις παράκτιες περιοχές.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΓΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. και η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου συγχαίρει θερμά όλους τους επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές και τις οικογένειες των μαθητών  που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες, οι οποίοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της χρονιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την επιτυχία των μαθητών που απευθύνθηκαν σε μας, μας εμπιστεύτηκαν και παρακολούθησαν το εξειδικευμένο πρόγραμμα που προτάθηκε από τη διεπιστημονική μας ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε, ότι, καθώς αυξάνονται τα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, πολλαπλασιάζονται και οι μαθητές που έχουν την ευκαιρία να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται παρά τις όποιες δυσκολίες τους. Τα ονόματα τους δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν εξαιτίας της δέσμευσής μας από το ιατρικό απόρρητο. Όμως θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους ότι οι δυσκολίες δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στην επίτευξη ακαδημαϊκών στόχων και επιτυχούς επαγγελματικής εξέλιξης. Μπορούν να ξεπεραστούν με θέληση, συστηματική δουλειά και εξειδικευμένη θεραπευτική υποστήριξη. Καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία!



Παρασκευή Σιδηροφάγη

Πρόεδρος Δ.Σ του

Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ 20 ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗ


Στην κατάργηση 14 φορέων και τη συγχώνευση έξι, εκ των οποίων εφτά ΝΠΙΔ, της γνωστής «λίστας Σταμάτη» που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, προχωράει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.  Στόχος, είναι το σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και πριν την έλευση της τρόικας στις 21 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικοΤύπο, θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα εξαγοράς τριών πλασματικών ετών για όσους υπαλλήλους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και αποχωρήσουν και δύο ετών για όσους ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, ρύθμιση την οποία είχε επεξεργαστεί ο προηγούμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης αλλά δεν είχε προλάβει να φέρει στη Βουλή. Επιπλέον στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι των καταργούνται που καταργούνται οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση, ενώ σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται οι υπάλληλοι των οργανισμών που συγχωνεύονται εφόσον καταργηθούν οι θέσεις τους με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Ποιοι είναι οι 20 φορείς:
Αυτοί που καταργούνται (14):
-Εθνικό Τυπογραφείο: Καταργείται και οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού
-Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο
του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ
-Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Καταργούνται Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
-Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής
-Κεντρική Αγορά Πατρών: Καταργείται και οι αρμοδιότητες της μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
-Οργανισμός Κωπαΐδας: Καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»
-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
-Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
-Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»

Αυτοί που συγχωνεύονται (6):
-Ταμεία Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΑ)
-Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

aftodioikisi.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9/2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ «ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ»
Το Δ.Σ. προσκαλεί τους δασκάλους, τις νηπιαγωγούς, τις ειδικότητες σε έκτακτη Γ.Σ., μπροστά στη σύγκλιση της ολομέλειας των προέδρων 12/9/2013, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Χίου την Τετάρτη 11/9/2013 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα:
«Ενημέρωση για την πορεία του κλάδου».
Το πρόγραμμα εργασιών έχει ως εξής:
·        Εισήγηση του Δ.Σ.
·        Ερωτήσεις
·        Τοποθετήσεις Συναδέλφων
·        Ψηφοφορία για το διεκδικητικό πλαίσιο
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η εκπαιδευτική χρονιά είναι μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία του διδασκαλικού κινήματος, αφού μ’ αφορμή την οικονομική κρίση η ολομέτωπη επίθεση που εξελίσσεται από την κυβέρνηση σε βάρος μας μας βρίσκει:
Να μετράμε απολυμένους συναδέλφους των ΕΠΑΛ, να κλείνουν σχολεία, τα ΕΠΑΣ, να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητα, να μην γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών, που οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση την εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία. Τα ταμεία των σχολείων είναι μείον. Φέτος θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση και τη γενικότερη λειτουργία της σχολικής ζωής.
Η ευθύνη όλων μας για το μέλλον των οικογενειών μας, του δημόσιου σχολείου και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών είναι μεγάλη.

Η παρουσία όλων μας στη γενική συνέλευση κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη και καθοριστική αλλά εμείς συλλογικά και με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου πρέπει να καθορίσουμε την τύχη των εξελίξεων.