Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9/2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ «ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ»
Το Δ.Σ. προσκαλεί τους δασκάλους, τις νηπιαγωγούς, τις ειδικότητες σε έκτακτη Γ.Σ., μπροστά στη σύγκλιση της ολομέλειας των προέδρων 12/9/2013, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Χίου την Τετάρτη 11/9/2013 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα:
«Ενημέρωση για την πορεία του κλάδου».
Το πρόγραμμα εργασιών έχει ως εξής:
·        Εισήγηση του Δ.Σ.
·        Ερωτήσεις
·        Τοποθετήσεις Συναδέλφων
·        Ψηφοφορία για το διεκδικητικό πλαίσιο
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η εκπαιδευτική χρονιά είναι μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία του διδασκαλικού κινήματος, αφού μ’ αφορμή την οικονομική κρίση η ολομέτωπη επίθεση που εξελίσσεται από την κυβέρνηση σε βάρος μας μας βρίσκει:
Να μετράμε απολυμένους συναδέλφους των ΕΠΑΛ, να κλείνουν σχολεία, τα ΕΠΑΣ, να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητα, να μην γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών, που οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση την εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία. Τα ταμεία των σχολείων είναι μείον. Φέτος θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση και τη γενικότερη λειτουργία της σχολικής ζωής.
Η ευθύνη όλων μας για το μέλλον των οικογενειών μας, του δημόσιου σχολείου και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών είναι μεγάλη.

Η παρουσία όλων μας στη γενική συνέλευση κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη και καθοριστική αλλά εμείς συλλογικά και με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου πρέπει να καθορίσουμε την τύχη των εξελίξεων.