Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ : ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ , ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ


Με μπόνους στο δήμαρχο (και τον περιφερειάρχη) τις έδρες των συνδυασμών που δεν θα ξεπεράσουν του όριο του 5% επιχειρεί η κυβέρνηση να διασκεδάσει τις (εύλογες) ανησυχίες για ακυβερνησία στους ΟΤΑ λόγω του εκλογικού συστήματος του ενιαίους ψηφοδελτίου που προτείνει.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το έθνος, ο εκλεγείς δήμαρχος θα λαμβάνει και τις έδρες των συνδυασμών που δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο του 5%, προκειμένου να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.  Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί θα εκλέγονται με απλή αναλογική, άρα ο αριθμός των εδρών των μικρών συνδυασμών θα είναι σημαντικός.
Ωστόσο, αυτοδιοικητικά στελέχη έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο και θα μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παράταξης, μία τέτοια ρύθμισης ναι μεν αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει πλειοψηφία ωστόσο δεν τη διασφαλίζει.

aftodioikisi.gr

ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ : ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !

 Πουλούν τα νησιά μας: Δίνουν μαρίνα της Σάμου σε Τούρκο!
Επικίνδυνες διαστάσεις φέρεται να έχει πάρει η πώληση λιμενικών εγκαταστάσεων και μαρίνων σε ακριτικά νησιά.
Μετά τη Μυτιλήνη και τη Χίο όπου οι μαρίνες πουλήθηκαν σε «ελληνοτουρκικά επιχειρηματικά» σχήματα, τώρα οι Τούρκοι επιδιώκουν να αγοράσουν τη μαρίνα στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η εταιρεία Σάμος Μαρίνες επιδιώκει να πουλήσει την μαρίνα στην τουρκική Setur Turistik!
Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει η σκανδαλώδης πώληση...


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/343714/poyloyn-ta-nisia-mas-dinoyn-marina-tis-samoy-se-toyrko#ixzz2eHqa3I76