Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗ 19η ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Βουλευτής Χίου και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Κωστής Μουσουρούλης, εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη 19η Σύνοδο των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωκοινοβουλίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
(ΕΛΚ), που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου H
erman Van Rompuy, του Προέδρου του ΕΛΚ Ευρωβουλευτή Joseph Daulκαθώς και των Επιτρόπων βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας AntonioTajani και εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών Michel Barnier.

O Βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ημερησίας διάταξης, συσχετίζοντας το ζήτημα των Τουρκικών προκλήσεων στα εθνικά μας χωρικά ύδατα, τον εναέριο χώρο και άλλες περιπτώσεις, επισημαίνοντας τη σημασία των εθνικών συμφερόντων στη συγκρότηση του «κοινού ευρωπαϊκού συμφέροντος». Ο κ. Μουσουρούλης τοποθετήθηκε και στο θέμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομική και νομισματική ένωση (ΟΝΕ), τονίζοντας πως «πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν καταβάλλουν στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, εξασθενισμένες οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας, δεν μπορούν να ωφεληθούν από αυτές το ίδιο με άλλες χώρες». Οι μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικές, η ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας μεγάλη, η ανάγκη για ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερη, όλα αυτά προϋποθέτουν όμως, όπως ανέφερε, «ισορροπία και αλληλεγγύη».

Επίσης, παρουσίασε τις προτεραιότητες της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας: αναφορικά με την ανάπτυξη και απασχόληση, τονίζοντας πως «χωρίς αποφασιστικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις σε τομείς μεγάλων δυνατοτήτων για ανάπτυξη και απασχόληση, η Ευρώπη θα μοιάζει σαν να υφαίνει τον ιστό της Πηνελόπης». Για την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, σχολίασε πως είναι απαραίτητες προϋποθέσεις η οικονομική αλλά και κοινωνική συνοχή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης του ανερχόμενου ευρωσκεπτικισμού, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για τα σύνορα, τη μετανάστευση και κινητικότητα.

Ο Κωστής Μουσουρούλης, έκλεισε με την εξίσου σημαντική για τη χώρα μας προτεραιότητα της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής (ΟΘΠ), υπογραμμίζοντας τέλος πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει για 5η φορά την Προεδρία του Συμβουλίου, ασκώντας με επιτυχία το θεσμικό της ρόλο και συνδράμοντας στην προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ε.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβίβασε στη Βουλή τον κατάλογο των φορέων στους οποίους πραγματοποιείται έλεγχος για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔΑνδρέα Ψυχάρη με την οποία καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή ποια υπουργεία και υπηρεσίες δεν έχουν εφαρμόσει ή εφάρμοσαν επιλεκτικά το ενιαίο μισθολόγιο. Αντίστοιχη ερώτηση είχαν απευθύνει στο υπουργείο και 20 ακόμη βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής την Ασημίνα Σκόνδρα, ζητώντας να ενημερωθούν για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.
Στις έγγραφες απαντήσεις που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου αποκαλύπτεται ότι στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων εκκρεμεί πλήθος υποθέσεων παλιών και νέων που σχετίζονται με αιτήματα ελέγχου μισθοδοσίας. Οι βουλευτές ενημερώνονται επίσης ότι από την ίδια Διεύθυνση έχουν διενεργηθεί δύο σχετικοί έλεγχοι (στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας), τα πορίσματα των οποίων μετά την οριστικοποίηση τους θα διαβιβαστούν αρμοδίως.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κάνει επίσης γνωστό ότι, στις 30 Οκτωβρίου του 2013, με έγγραφό του ζήτησε από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν ενδοιασμοί σχετικά με την πλήρη εφαρμογή των κείμενων μισθολογικών διατάξεων. Οι φορείς που ελέγχονται είναι, στην πλειονότητα τους, ανεξάρτητες Αρχές. Ανάμεσα τους είναι και η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, έλεγχος διενεργείται στους εξής φορείς:
ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού)
ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων)
ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)
Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
Επιτροπή Ανταγωνισμού
Συνήγορος του Πολίτη
Εθνική Αναλογιστική Αρχή
Συνήγορος του Καταναλωτή
Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
Ανώτατη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.
Όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, για τους ανωτέρω φορείς διενεργείται ήδη έρευνα για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των μισθολογικών διατάξεων από την αρμόδια 22η Διεύθυνση Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Σε περίπτωση δε που από την ανωτέρω έρευνα προκύψουν σχετικά ευρήματα, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων, αρμοδίως, η διενέργεια ελέγχου στους μη συμμορφούμενους με τις διατάξεις φορείς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρειότι οι έλεγχοι που έγιναν το 2013 στις αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, επέφεραν θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Πέραν δε του οικονομικού αποτελέσματος που προκύπτει από την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, σημαντικό αποτέλεσμα επιφέρει και η διακοπή των μη σύννομων πληρωμών η οποία επιφέρει μείωση της δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού των οικείων ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ, καθώς και η εφεξής συμμόρφωση των εν λόγω φορέων.
Οι βουλευτές ενημερώνονται και για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει το 2014 στην τακτική συλλογή και επεξεργασία μισθολογικών δεδομένων από όλους τους φορείς του Δημοσίου και την παρακολούθηση της εξέλιξης των αντίστοιχων μισθολογικών δαπανών.

aftodioikisi.gr

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ : ΒΡΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ


Στην τσιμπίδα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) πιάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  16 δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακοί, υπάλληλοι πολεοδομιών,  τελωνιακοί, καθώς και δικαστικός και υπάλληλοι δασικής υπηρεσίας) με ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που, όπως αναφέρουν στην έκθεση τους οι επιθωρητές, δεν δικαιολογούνται από «νόμιμα και εμφανή εισοδήματα».
Πρόκειται για χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τα αποτελέσματα ελέγχων σε πόθεν έσχες που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι «αδιάφθοροι» του Δημόσιου:
1          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά ακινήτου 4 στρ. σε τουριστικό  νησί. Καταθέσεις συνολικού ύψους 60.000€
2          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου  δημοσίου δικαίου:  Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
3          Εφοριακός Υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 230.000€
4          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά τριών ακινήτων. Καταθέσεις συνολικού ύψους 75.000€
5          Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.065.000€
6          Υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 940.000€
7          Διοικητικός Υπάλληλος  νομικού προσώπου  δημοσίου δικαίου: Καταθέσεις συνολικού ύψους 675.000€
8          Δικαστική υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 7.965.000€
9          Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 88.000€
10        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
11        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 450.000€
12        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
13        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.020.000€
14        Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
15        Τελωνιακός υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 920.000€
16        Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.010.000€

aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ



«ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»

Πρωτοφανείς διαδικασίες επέλεξε η εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και το Τοπικό Γραφείο της Σάμου, ώστε να διανείμει στους δικαιούχους παραλήπτες τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ τους φακέλους με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την εταιρεια, μετά την ανάρτηση του πίνακα των κτηματολογικών στοιχείων της Σάμου.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαιόυ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», του Πολιτευτή Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου:

«Δυστυχώς όλα βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» αφού χωρίς κανένα ίχνος υπευθυνότητας η εταιρεία ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΡΩΣ προσωπικά δεδομένα των πολιτών και χωρίς προστασία, στέλνει τους φακέλους, όχι με τη μορφή συστημένης επιστολής, αλλά μοιραζοντάς την σε καφενεία, ταβέρνες, μπακάλικα και έξω από πόρτες άσχετων σπιτιών, όπως τα φεϊγ βολάν, στην περίπτωση που δεν βρεθεί ο παραλήπτης!

»Οι διαμαρτυρίες είναι πάρα πολύ έντονες, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες ειδοποιήθηκαν από άσχετους ότι είχαν στην κατοχή τους την δική τους επιστολή.

»Επίσης υπάρχουν καταγγελίες για κακοπροαίρετους πολίτες που παραβίασαν αυτές τις επιστολές και σε κάποιες περιπτώσεις τις κατέστρεψαν... μαθαίνοντας φυσικά και ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ συμπολιτών τους!

»Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες θα χάσουν και το δικαίωμα της προσφυγής στην καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», στις 13 Ιανουαρίου 2014, για τη διόρθωση ή ένσταση σε λάθη που έχουν γίνει, αφού δεν θα το έχουν μάθει ποτέ!

«Θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, όλων όσων παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία, δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι την ευθύνη της διανομής έχει αναλάβει για όλη την Ελλάδα, ιδιωτική εταιρεία μετά από διαγωνισμό που κόστισε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον ο Τέρενς Κουίκ ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

κ.κ. Υπουργοί,

Πρωτοφανείς διαδικασίες επέλεξε η εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και το Τοπικό Γραφείο της Σάμου, ώστε να διανείμει στους δικαιούχους παραλήπτες τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ τους φακέλους με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την εταιρεια, μετά την ανάρτηση του πίνακα των κτηματολογικών στοιχείων της Σάμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», του Πολιτευτή Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου:

«Δυστυχώς όλα βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» αφού χωρίς κανένα ίχνος υπευθυνότητας η εταιρεία ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΡΩΣ προσωπικά δεδομένα των πολιτών και χωρίς προστασία, στέλνει τους φακέλους, όχι με τη μορφή συστημένης επιστολής, αλλά μοιραζοντάς την σε καφενεία, ταβέρνες, μπακάλικα και έξω από πόρτες άσχετων σπιτιών, στην περίπτωση που δεν βρεθεί ο παραλήπτης!

 Οι διαμαρτυρίες είναι πάρα πολύ έντονες, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες ειδοποιήθηκαν από άσχετους ότι είχαν στην κατοχή τους την δική τους επιστολή.

Επίσης έχουμε καταγγελίες για κακοπροαίρετους πολίτες που παραβίασαν αυτές τις επιστολές και σε κάποιες περιπτώσεις τις κατέστρεψαν...μαθαίνοντας φυσικά και ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ συμπολιτών τους!

Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες θα χάσουν και το δικαίωμα της προσφυγής στην καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», στις 13 Ιανουαρίου 2014, για τη διόρθωση ή ένσταση σε λάθη που έχουν γίνει, αφού δεν θα το έχουν μάθει ποτέ!

Μάλιστα αυτή η διαδικασία είναι η πιο κρίσιμη, αφού δεν υπάρχει άλλη περίοδος παράτασης και όλα τελεσιδικούν!

 Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιοι πήραν αυτή την απόφαση να μοιράσουν στους δικαιούχους τόσο σημαντικά έγγραφα σαν να ήταν διαφημιστικά φυλλάδια;

Ποιος αποφάσισε να παραβιαστούν τόσο αυστηρά προσωπικά δεδομένα πολιτών;

 Αληθεύει η πληροφορία ότι την ευθύνη της διανομής έχει αναλάβει για όλη την Ελλάδα, ιδιωτική εταιρεία μετά από διαγωνισμό που κόστισε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

 Που είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων λέμε, είναι η περίπτωση που σας παρουσιάζουμε μέσα από τις φωτογραφίες του άρθρου μας, όπου δόθηκε από κάποιους αγνώστους, ένας ΞΕΝΟΣ φάκελος, κάποιου ιδιώτη, στο δημοσιογράφο της «ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» κ. Γιώργο Γαρυφάλλου...και από εκεί και μετά είχε όλη την άνεση να τον ανοίξει και να μάθει τα πάντα (περουσιακά στοιχεία) ενός γειτονά του!!!

Βέβαια, όλη η διαδικασία έγινε με τη συναίνεση του πολίτη αφού γνωρίζονταν...

Αν ήταν όμως ένας ξένος;»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : "1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Aegean Docs"

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πραγματοποιεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και του Έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Β. Αιγαίο» που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs» που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs» θα έχει επίκεντρο φέτος τη Μυτιλήνη με τις βασικές εκδηλώσεις και προβολές του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Θα περιλαμβάνει πρωτότυπες και επαναλαμβανόμενες προβολές 27 ταινιών μεγάλου μήκους και 13 μικρού καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες θα μεταδίδονται με τεχνολογία «live streaming», ζωντανής δηλαδή αναμετάδοσης μέσω Ίντερνετ, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λήμνο.


Η βασική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου, είναι η προβολή με ελεύθερη είσοδο δεκάδων επιλεγμένων ποιοτικών ταινιών, σε ένα ομοιογενές πρόγραμμα και με ιδανικές συνθήκες προβολής και ήχου. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας και κρατώντας σε εγρήγορση ένα κοινό χιλιάδων θεατών όλων των ηλικιών, φιλοδοξεί να λειτουργήσει και σαν ομπρέλα σειράς άλλων εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Μεταξύ των άλλων θα γίνουν και εδικές προβολές για παιδιά της Β’ θμιας εκπαίδευσης χάρις τη θετική ανταπόκριση  της Δ/νση Β’ θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
Οι σκοποί του Φεστιβάλ είναι τρεις: Πρώτα απ΄ όλα η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ιδίως των ταινιών ντοκιμαντέρ, καθώς και η ενίσχυση του καλλιτεχνικού δυναμικού των νησιών μας. Έπειτα η πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τέλος η ενίσχυση της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ως γνωστόν αναπτύσσει σημαντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρι Τσάρτα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Κώστα Σπυρόπουλου.



KINHMΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ : "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ" - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30

Μαθήματα ενηλικίωσης
(The Sessions)

Κομεντί/ Η.Π.Α./ 2012/ 95’
Σκηνοθεσία: Μπεν Λιούιν
Σενάριο: Μπεν Λιούιν, Μαρκ Ο’ Μπράιεν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Χοκς, Έλεν Χαντ, Γουίλιαμ Μέισι

Ο δημοσιογράφος και ποιητής Μαρκ Ο’ Μπράιεν ζει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, καθώς σε ηλικία 6 ετών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα. Στα 38 του χρόνια αποφασίζει να χάσει την παρθενιά του και αφού συμβουλεύεται τον ιερέα εξομολογητή του, απευθύνεται σε μια επαγγελματία θεραπεύτρια του σεξ. 
Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του δημοσιογράφου και ποιητή Μαρκ Ο’ Μπράιεν που έμεινε παράλυτος ήδη από την παιδική του ηλικία. Ο ίδιος, το 1990, δημοσίευσε στο περιοδικό “The Sun” ένα δοκίμιο (“On Seeing a Sex Surrogate”) σχετικά με τις εμπειρίες του με την ειδική θεραπεύτρια του σεξ Σέριλ Κόεν Γκριν, πάνω στο οποίο δομήθηκε το σενάριο της ταινίας. 
Το φιλμ του Μπεν Λιούιν παρουσιάζει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μαρκ και τη Σέριλ σε μια σειρά από συνεδρίες που στοχεύουν να ξεκλειδώσουν τη σεξουαλικότητα του πρώτου. Η ιστορία δίνεται  με χαρακτηριστική ευθύτητα και χιούμορ. Συγκινεί, χωρίς να γίνεται μελό, και με μαεστρία αποφεύγει τη μεμψιμοιρία και τον οίκτο για τον ήρωα που ζει εγκλωβισμένος μέσα στο ίδιο του το σώμα. Ανάγκες συναισθηματικές και σωματικές, φόβοι και ερωτηματικά τίθενται στο προσκήνιο από έναν άντρα που δεν διστάζει να διεκδικήσει από τη ζωή αυτά που του ανήκουν. Έτσι η ταινία γίνεται ένας ύμνος στον άνθρωπο και την ανάγκη του για ζωή και αγάπη. 
Ο σκηνοθέτης, έχοντας κι ο ίδιος προσβληθεί από  πολιομυελίτιδα στην παιδική του ηλικία, δεν φοβάται να καταπιαστεί με ένα θέμα δύσκολο, το οποίο μεταχειρίζεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και σεβασμό. Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 17 χρόνια μετά από την τελευταία του ταινία (!) και χαρίζει στο κοινό μια γλυκόπικρη ανθρώπινη ιστορία. 
Οι πρωταγωνιστές Τζον Χοκς (υποψήφιος για Όσκαρ Β’ αντρικού ρόλου «Στην Καρδιά του Χειμώνα») και Έλεν Χαντ (Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Καλύτερα δεν γίνεται») κέρδισαν το κοινό και τους κριτικούς με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες. Παράλληλα ο Γουίλιαμ Μέισι υποδύεται άψογα τον καθολικό ιερέα που στέκεται στο πλάι του Μαρκ.

 Τα «Μαθήματα Ενηλικίωσης» έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Σάντανς του 2012 όπου κέρδισαν το Βραβείο Κοινού και το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για τη συνολική ερμηνεία του καστ. Επίσης έλαβαν μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (Έλεν Χαντ) και δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου).

EΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ 41% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ



Τη ραγδαία συρρίκνωση των μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων αναδεικνύει η έρευνα που πραγματοποίησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, καθώς από το 2009 έτος έναρξης της οικονομικής κρίσης έως το 2012 οι επιχειρήσεις στα μητρώα του Επιμελητηρίου μειώθηκαν κατά 7.747!!! Με μεγάλες απώλειες θα κλείσει και το 2013, καθώς έως το τέλος του έτους αναμένεται να χαθούν 2.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2012, δηλαδή το 6% του δυναμικού του Επιμελητηρίου.  Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το 2014, καθώς το 41% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να κλείσει. 
    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη από την αρμόδια υπηρεσία του Επιμελητηρίου σε αντιπροσωπευτικό αριθμό επιχειρήσεων εγγραμμένων στα μητρώα του .
 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 66% των επιχειρηματιών έχουν επηρεαστεί από την κρίση με δραστική μείωση του τζίρου τους και σημαντική έλλειψη ρευστότητας λόγω της μεγάλης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών από τους πελάτες τους, αλλά και της παντελούς έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ύπαρξη της επιχείρησης τους αναμένεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα σε μείωση των γενικών εξόδων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένεται να αναπροσαρμόσουν την δραστηριότητα τους σε νέες αγορές και ως τρίτη αναγκαστική επιλογή εμφανίζεται η μείωση του προσωπικού. Ωστόσο, αυτό που επικρατεί για το μέλλον και παρά τα  τέσσερα πολύ δύσκολα οικονομικά έτη, είναι η απαισιοδοξία, καθώς μόλις το 9% των ερωτηθέντων διακρίνει κάποια βελτίωση και το 57% θεωρεί ότι η κατάσταση στην αγορά θα επιδεινωθεί με μεγαλύτερες απώλειες για τους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζόμενους.     

¨Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και της συνεχούς επιβολής δυσβάστακτων φορολογικών βαρών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η βάση της Ελληνικής οικονομίας, εφόσον στηριχθούν είναι προφανές ότι θα είναι σε θέση να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.


H NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΩ"

Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας τις δράσεις της Πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ, αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο στο παιδί και την προστασία του. Έχει, ήδη, προγραμματίσει και ξεκινά μια σειρά δράσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών, με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας για μια μικρή ανακούφιση σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ανάμεσα στ’ άλλα, προγραμματίστηκαν ημέρες εθελοντικής εργασίας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, καθώς και μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω της ιστοσελίδας www.stirizw.gr για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, που υλοποιεί η Ελληνική Επιτροπή της Unicef.
Έχει, επίσης, προγραμματιστεί η προώθηση μιας σειράς προτάσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του πλαισίου της παιδικής προστασίας στη χώρα μας. Όπως, επίσης, και μια σειρά από δράσεις για περισσότερα παιδικά χαμόγελα, όπως η δημιουργία κοινωνικών βιβλιοθηκών σε όλες τις παιδουπόλεις της χώρας και η προσφορά 10.000 παιδικών βιβλίων σε οργανώσεις και δομές που ασχολούνται με την προστασία του παιδιού.


26.064 EYΡΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

1. Συνημμένα σας αποστέλλουμε απόφαση επιχορήγησης των Περιφερειών για το διατροφικό επίδομα νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων, μυελού των οστών για μήνα Νοέμβριο ύψους 4.856.396,26 Ευρώ. Εξ' αυτών για Χίο αντιστοιχούν 26.064 Ευρώ.

2. Χρηματοδότηση των Περιφερειών από τους Κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ύψους 7,4 εκ. Ευρώ. Εξ' αυτών 248.655,70 Ευρώ αφορούν στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (217.802,13 Ευρώ για δαπάνες και 30.853,57 Ευρώ για αντιμισθίες)

"Κατανέμεται στις Περιφέρειες της Χώρας, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 7.419.421,20 €, ως τακτική επιχορήγηση, προς κάλυψη δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την καταβολή στα αιρετά όργανά τους (αντιμισθίες), ως ακολούθως :
- ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ: 487.170,77 (ΔΑΠ.) 36.934,36 (ΑΝΤ.) 524.105,13 (ΣΥΝ.)
- ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 1.001.077,98 (ΔΑΠ.) 43.015,56 (ΑΝΤ.) 1.044.093,54
- ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 320.318,96 (ΔΑΠ.) 34.188,39 (ΑΝΤ.) 354.507,35 (ΣΥΝ.)
- ΗΠΕΙΡΟΥ: 356.680,84 (ΔΑΠ.) 33.700,57 (ΑΝΤ.) 390.381,41 (ΣΥΝ.)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 542.087,36 (ΔΑΠ.) 23.991,50 (ΑΝΤ.) 566.078,86 (ΣΥΝ.)
- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: 225.404,80 (ΔΑΠ.) 30.686,25 (ΑΝΤ.) 256.091,05 (ΣΥΝ.)
- ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 462.916,19 (ΔΑΠ.) 35.132,68 (ΑΝΤ.) 498.048,87 (ΣΥΝ.)
- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 527.911,85 (ΔΑΠ.) 42.484,04 (ΑΝΤ.) 570.395,89 (ΣΥΝ.)
- ΑΤΤΙΚΗΣ: 1.601.427,74 (ΔΑΠ.) 49.559,35 (ΑΝΤ.) 1.650.987,09 (ΣΥΝ.)
- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 518.369,71 (ΔΑΠ.) 37.457,26 (ΑΝΤ.) 555.826,97 (ΣΥΝ.)
- ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: 217.802,13 (ΔΑΠ.) 30.853,57 (ΑΝΤ.) 248.655,70 (ΣΥΝ.)
- ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: 288.502,41 (ΔΑΠ.) 25.710,37 (ΑΝΤ.) 314.212,78 (ΣΥΝ.)
- ΚΡΗΤΗΣ: 409.033,46 (ΔΑΠ.) 37.003,10 (ΑΝΤ.) 446.036,56 (ΣΥΝ.). "

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΝΕΡΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Στο κάθε σχολείο, στο κάθε νηπιαγωγείο, καθημερινά ο δάσκαλος, ο νηπιαγωγός, ο εκπαιδευτικός των ειδικοτήτων δίνει ένα κομμάτι από την ψυχή του στον αγώνα της διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου.
Βρίσκεται δίπλα του και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές του, γνωρίζει και δένεται με την οικογένεια του, βιώνοντας τη δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σε αυτή την οικονομική κρίση.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, γνωρίζοντας ότι είναι πολλές και καθημερινές οι πρωτοβουλίες σας, αποφάσισε να πάρει συλλογική πρωτοβουλία, ώστε οι δράσεις στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο ν α αποκτήσουν ευρύτερο περιεχόμενο.
Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε το κάθε σχολείο, το κάθε νηπιαγωγείο, να πάρει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών διατροφής και υγιεινής, παιχνίδια, ρούχα και φάρμακα.
Αυτά να διατεθούν πρώτα και κύρια στους γονείς των μαθητών μας που έχουν ανάγκη, άρα κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι θα βοηθήσει τις οικογένειες εκείνες που έχουν ανάγκη και στη συνέχεια οι ποσότητες που θα περισσεύουν να διατεθούν μέσω του συλλόγου στους παρακάτω φορείς ή σχολεία  ή νηπιαγωγεία του νομού μας:
-Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου
-Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
-Ερυθρός Σταυρός Χίου
-Ιερά Μητρόπολη
Για το σκοπό αυτό προτείνουμε:
ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ            ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ        ΦΑΡΜΑΚΑ          ΡΟΥΧΑ- ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Γάλα εβαπορέ                     Οδοντόπαστα                      Primperan             Ανδρικά               
Όσπρια                                 Σαπούνι                                                Hidrasec                Γυναικεία
Ζυμαρικά                              Σαμπουάν                             Prospan                 Παιδικά
Ζάχαρη                                  Απορρυπαντικά                  Mucosolvan          Να είναι καθαρά, σε καλή
Καφέ                                                                                      Aerolin                  κατάσταση και
Σοκολάτες                                                                            Flixotide               συσκευασμένα με ετικέτα
Depon
Sinecod
Aerius


Ο Πρόεδρος
                                                                                                                             Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος

                                                                                                                       Τσίγκος Στέφανος

Τ.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ με αφορμή το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Χίου του πλοίου Αριάδνη της Hellenic Seaways τονίζει ότι:
Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές μπροστά στο αυγάτισμα των κερδών τους τσαλαπατούν δικαίωμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, το πλοίο Αριάδνη παρέμεινε από την Τρίτη (2/12/2012) στο λιμάνι της Χίου δεμένο λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο και παρά το ότι την Τετάρτη (3/12/2013) έγινε άρση του απαγορευτικού απόπλου στις 8μμ. Η εταιρία Hellenic Seaways, με το γνωστό στους ναυτεργατικούς κύκλους καπετάνιο του πλοίου για το σπάσιμο των απεργιών, κρατά το πλοίο μέχρι την Πέμπτη πρωινή της 5/12 δεμένο στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να γλυτώσει το δρομολόγιο σε βάρος των επιβατών που ταξίδευαν για Μυτιλήνη. Και ενώ οι επιβάτες βρίσκονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες (φαντάροι, μωρομάνες, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, φοιτητές) χωρίς χρήματα, άυπνοι και ταλαιπωρημένοι, δεν προσφέρθηκαν ούτε αυτά τα οποία η εταιρία είχε υποχρέωση με βάση το νόμο (κρεβάτι και φαγητό). Ο ξεσηκωμός των επιβατών, η συγκέντρωση υπογραφών, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ (εκπρόσωποι ταξικών σωματείων) καθώς και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης οδήγησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμενάρχη Χίου και σε συγκεντρώσεις στα καταστρώματα του πλοίου. Αποτέλεσμα ήταν να δοθούν καμπίνες στους επιβάτες και να σιτιστούν περίπου το 1/3, αφού καπετάνιος εκτελώντας και πάλι τις άνωθεν εντολές έκλεισε τα εστιατόρια.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της λαϊκής Συσπείρωσης ενημέρωσε τους επιβάτες στα σαλόνια του πλοίου τονίζοντας ότι η πορεία απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που επιβάλλει η ΕΕ και η κυβέρνηση δίνει αέρα στους εφοπλιστές να κερδίζουν σε βάρος Ναυτεργατών και επιβατών. Ότι η αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί την κύρια αιτία της απομόνωσης των νησιών, της αύξησης των τιμών εισιτηρίων και εμπορευμάτων, της υποβάθμισης των πλοίων και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Η παρέμβαση του ΚΚΕ και δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Θ. Παφίλη στο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας την Τετάρτη το βράδυ, έδειξε ότι μόνο ο κοινός αγώνας και νησιωτών ναυτεργατών μπορεί να επιβάλει λύσεις που να ικανοποιούν τα σύγχρονα λαϊκά συμφέροντα Ότι σήμερα είναι ρεαλιστική και αναγκαία η ύπαρξη ενιαίου κρατικού φορέα μεταφορών στα πλαίσια κεντρικού σχεδιασμού για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιωτών όλη τη διάρκεια του χρόνου με ασφαλή και σύγχρονα πλοία και αεροπλάνα, με φθηνά εισιτήρια. 

ΕΜΠΛΟΚΗ FBI ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΧΙΟ





Είχε ζητήσει να λάβει καταθέσεις από τους Τούρκους συλληφθέντες.
Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελληνικές ανακριτικές αρχές απηύθυναν τον περασμένο Αύγουστο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, ζητώντας να λάβουν καταθέσεις από Τούρκους υπηκόους που συνελήφθησαν στη Χίο κατηγορούμενοι για μεταφορά όπλων και πυρομαχικών. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν στον Κορυδαλλό τον Αχμέτ Γιουκσέλ, που είχε συλληφθεί στα γραφεία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης» κατά τη διάρκεια ερευνών μετά τον εντοπισμό των όπλων και πυρομαχικών μέσα σε φουσκωτό σκάφος στη Χίο.
Η συνάντηση του Γιουκσέλ με τους αξιωματούχους του FBI στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε παρουσία Ελλήνων ανακριτών και των συνηγόρων υπεράσπισής του. Οπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η «Επιτροπή Αλληλεγγύης», ο κρατούμενος (πρόσφατα αποφασίστηκε η απέλασή του στη Γερμανία δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος) αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αμερικανών, οι οποίοι προσπάθησαν να τον δελεάσουν προτείνοντάς του ως αντάλλαγμα το «πάγωμα» της απόφασης έκδοσής του στη Γερμανία.
Πλην του Γιουκσέλ, το αίτημα δικαστικής συνδρομής αφορά ακόμα τον 55χρονο Χασάν Μπιμπέρ και τον 33χρονο Μεχμέτ Γιαϊλά, οι οποίοι συνελήφθησαν τέλη Ιουλίου να μεταφέρουν με ταχύπλοο σκάφος ανοικτά της Χίου αντιαρματικούς όλμους, χειροβομβίδες, πιστόλια και σφαίρες. Οπως είχε τότε ανακοινώσει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο 55χρονος Μπιμπέρ θεωρείται από τις διωκτικές αρχές της γείτονος μέλος της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C» και ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση με χειροβομβίδες στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αγκυρα, τον Μάρτιο του 2013. Η εμπλοκή του 55χρονου συνδικαλιστή στην επίθεση στοιχειοθετείται με βάση υλικό από κάμερα ασφαλείας που αποδεικνύει την παρουσία του Μπιμπέρ κοντά στο υπ. Δικαιοσύνης αρκετή ώρα πριν από την επίθεση.
Εκτός των συλληφθέντων για την υπόθεση της Χίου, οι αμερικανικές αρχές απηύθυναν αίτημα για ανάκριση και του Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος όμως κρατείται ήδη σε φυλακές της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για τον 26χρονο Τούρκο, ο οποίος είχε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μεταφερθεί από τα Εξάρχεια στις εγκαταστάσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Κωνσταντινούπολης. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που έχει ανατεθεί στον εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση. Το επίσημο έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει για τον Μπουλούτ Γιαϊλά ότι «αναγνωρίστηκε ως ύποπτος βομβιστής αυτοκτονίας του DHKPC, ο οποίος προετοίμαζε επίθεση εναντίον στόχου αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη». Υπενθυμίζεται ότι την 1η Φεβρουαρίου η οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
- See more at: http://arouraios.gr/2013/12/emploki-tou-fbi-sthn-upothesh-oplon-sth-chio/#sthash.i1ziSYay.dpuf
ΠΗΓΗ arouraios.gr