Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τασούλα για την άμεση ανταπόκρισή του ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τη συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Συκούση στη Χίο, έπειτα από συνάντησή μας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, κατόπιν αιτήματός μου.
Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Συκούση, αποτελεί μεταξύ άλλων, κληροδότημα σπάνιας πολιτιστικής θρησκευτικής αξίας, το οποίο και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προστατεύσουμε ως μοναδική κληρονομιά της Ορθοδοξίας μας.
Σας παραθέτω την απαντητική επιστολή του Υπουργού για τη συνέχιση των εργασιών του Αγίου Γεωργίου Συκούση και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, εκ της θέσεως μου, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την άμεση και οριστική επίλυση σημαντικότατων ζητημάτων που απασχολούν τους Χιώτες συμπολίτες μας.


Με τιμή


Μαρία Σταυρινούδη

Οδηγός 17 σημείων για τη ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο – Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας


Λύσεις και απαντήσεις σε όλες τις απορίες των φορολογουμένων για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα ευεργετήματα και τις παγίδες της νέας ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο δίνει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Η νεά ρύθμιση προβλέπει ότι όλα τα χρέη που δεν υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ, εφόσον βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014, θα μπορούν πλέον να εξοφλούνται εως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, αν δεν υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ ή μέχρι 72 δόσεις εφόσον υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και το 1.000.000 ευρώ.
Οι οφειλέτες των χρεών αυτών μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις εως και το τέλος Μαρτίου 2015. Βασική προϋπόθεση υπαγωγής είναι η μη ΄θπαρξη άλλων μη τακτοποιημένων ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά την 1η Οκτωβρίου 2014. Θα πρέπει δηλαδή να μην αφεθεί απλήρωτο ή αρρλυθμιστο κανένα νέο χρέος. Τα νέα αυτά χρέη μπορούν να ρυθμίζονται σε 12-24 δόσεις με βάση την “πάγια ρύθμιση” που ισχύει ήδη.
Αναλυτικά οι απαντήσεις στις πιο καίριες ερωτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου έχουν ως εξής:
etypos of 1511a
etypos of 1511ab
Πηγή: «Ελεύθερος Τύπος»

aftodioikisi.gr